يا نماز يا گناه

يا نماز يا گناه
 
http://file.tebyan.net/a433b6090c/87425984844243506540_thumb.png
خبر را به گوش پيامبر(ص) رساندند. فرمود: «او به‌زودي، يكي را ترك خواهد كرد. يا نماز را يا دزدي را.»
عده اي مي گويند: چون برخي مسلمانان از يك طرف نماز خوانده و از طرف ديگر مرتكب گناه مي شوند، اين را بهانه اي براي شانه خالي كردن از انجام نماز قرار داده اند.

آنها مي گويند: چگونه ممكن است كسي روزها نماز بخواند و شب‌ها دزدي كند؟! مگر قرآن نفرموده است كه «وَ أَقِمِ الصَّلَاةَ إِنَّ الصَّلَاةَ تَنْهَي عَنِ الْفَحْشَاءِ وَ الْمُنْكَرِ وَ لَذِكْرُ اللَّهِ أَكْبَرُ وَ اللَّهُ يَعْلَمُ مَا تَصْنَعُونَ؛  نماز بگزار كه نماز تو را از زشتي‌ها بازمي‌دارد و ياد بزرگ خدا است. و خدا مي‌داند كه شما چه مي‌كنيد؟» چرا نماز، اين مرد را از زشتي بازنمي‌دارد؟ چرا هم نماز مي‌خواند و هم دزدي مي‌كند؟

خبر را به گوش پيامبر(ص) رساندند. فرمود: «او به‌زودي، يكي را ترك خواهد كرد. يا نماز را يا دزدي را.»

چندي گذشت.

روزي مسلمانان، آن مرد را ديدند كه در مسجد نشسته است و خدا را عبادت مي‌كند، اما سخت رنجور و نحيف شده است.

پرسيدند: تو را اين‌گونه نديده بوديم. آيا بيمار شده‌اي؟

 گفت: نه. من از هر چه زشتي و گناه است توبه كرده‌ام، و آنچه از مردم ربوده‌ام، بازگردانده‌ام. اكنون نيز خود را كيفر مي‌دهم تا گوشت‌هايي كه به‌حرام در بدنم روييده است، آب شود. 

منبع : نماز در حكايت‌ها و داستان‌ها ؛ ص 55؛ رضا بابايي

 


ادامه مطلب


[ چهارشنبه 11 فروردین 1395  ] [ 6:56 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

نماز حاجت روز پنج‌شنبه

نماز حاجت روز پنج‌شنبه

http://file.tebyan.net/a433b6090c/60556744777880832420_thumb.jpg.png

در روایات برای روز پنج‌شنبه مستحبات بسیاری ذکر شده است؛ مانند روزه گرفتن در اولین پنج‌شنبه دهه اول و دهه آخر هر ماه، خواندن هزار مرتبه سوره قدر، خواندن سوره دهر در نماز صبح روزهای پنج‌شنبه، خواندن سوره مائده، زیارت قبور، هزار مرتبه صلوات بر پیامبر، استغفار و....[1]

از جمله اعمال مستحب در این روز، دو نماز است. یکی برای کسب ثواب و غفران الهی، و دیگری علاوه بر درک ثواب، رسیدن به حاجت است. این دو نماز عبارت‌اند از:

1. پیامبر اسلام(ص) فرمود: «هر کس در روز پنج‌شنبه بین نماز ظهر و عصر دو رکعت نماز بخواند که در رکعت اول 100 مرتبه حمد و 100 مرتبه آیه الکرسی، و در رکعت دوم 100 مرتبه حمد و 100 مرتبه سوره توحید، و در پایان نماز 100 مرتبه استغفار کند و 100 مرتبه صلوات بر پیامبر(ص) بفرستد، قبل از این‌که از جایش بلند شود بی‌گمان خداوند او را می‌آمرزد و گناهانش را می‌بخشد».[2]

2. از امام صادق(ع) نقل شده است: «کسی که حاجت و درخواستی از پروردگار بزرگ دارد، در روز پنج‌شنبه هنگامی که روز بالا آمد، غسل نماید، سپس چهار رکعت نماز بخواند که در هر رکعت یک مرتبه سوره حمد و 20 مرتبه سوره قدر، و هنگامی که چهار رکعت نماز به پایان رسید 100 مرتبه بگوید: «اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ»، سپس دست‌ها را به سوی آسمان بالا ببرد و 10مرتبه بگوید: «یَا اللَّهُ یَا اللَّهُ ...». بعد انگشت سبابه را حرکت داده 10 مرتبه، بلکه به مقداری که نفس تمام شود بگوید: «یا ربّ». پس از آن دست‌ها را تا مقابل صورت بالا بیاورد و 10 مرتبه بگوید:« یَا اللَّهُ یَا اللَّهُ...»، و بعد بگوید:

«یَا اللَّهُ یَا أَفْضَلَ مَنْ رُجِیَ وَ یَا خَیْرَ مَنْ دُعِیَ وَ یَا أَجْوَدَ مَنْ أَعْطَى وَ یَا أَکْرَمَ مَنْ سُئِلَ یَا مَنْ لَا یَعِزُّ عَلَیْهِ مَا فَعَلَهُ یَا مَنْ حَیْثُ مَا دُعِیَ أَجَابَ اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ مُوجِبَاتِ رَحْمَتِکَ وَ عَزَائِمَ مَغْفِرَتِکَ وَ بِأَسْمَائِکَ الْعِظَامِ وَ بِکُلِّ اسْمٍ لَکَ عَظِیمٌ وَ أَسْأَلُکَ بِوَجْهِکَ الْکَرِیمِ وَ بِفَضْلِکَ الْعَظِیمِ وَ أَسْأَلُکَ بِاسْمِکَ الَّذِی إِذَا دُعِیتَ بِهِ أَجَبْتَ وَ إِذَا سُئِلْتَ بِهِ أَعْطَیْتَ وَ أَسْأَلُکَ بِاسْمِکَ الْعَظِیمِ الْعَظِیمِ دَیَّانِ یَوْمِ الدِّینِ مُحْیِی الْعِظَامِ‏ وَ هِیَ رَمِیمٌ‏ وَ أَسْأَلُکَ بِأَنَّکَ اللَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ أَنْ تُصَلِّیَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْ تُیَسِّرَ لِی أَمْرِی وَ لَا تُعَسِّرَ عَلَیَّ وَ تُسَهِّلَ لِی مَطْلَبَ رِزْقِی مِنْ فَضْلِکَ الْوَاسِعِ یَا قَاضِیَ الْحَاجَاتِ یَا قَدِیراً عَلَى مَا لَا یَقْدِرُ عَلَیْهِ غَیْرُکَ یَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ وَ أَکْرَمَ الْأَکْرَمِین‏».[3] ان شاء الله پروردگار او را حاجت روا خواهد کرد.

پی‌نوشت‌ها:

[1] . طوسى، محمد بن حسن‏، مصباح المتهجّد و سلاح المتعبّد، ج 1، ص 256 - 258، بیروت، مؤسسة فقه الشیعة، چاپ اول، 1411ق.

[2] . همان، ص 256.

[3] . همان، ص 258 – 259.


ادامه مطلب


[ چهارشنبه 11 فروردین 1395  ] [ 6:46 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

زن مستحاضه-خواندن نماز آيات

زن مستحاضه-خواندن نماز آيات
 
احکام زن مستحاضه-خواندن نماز آيات

اگر بر زن مستحاضه نماز آيات واجب شود، آيا مى‏تواند به همان كارهايى كه براى نماز يوميه انجام داده، اكتفا كند؟

پاسخ:

همه مراجع (به جز تبريزى، مكارم و وحيد): خير، بايد براى نماز آيات هم تمام كارهايى را كه براى نماز يوميه به جا آورده، انجام دهد. توضيح ‏المسائل مراجع، م 430 و وحيد، توضيح ‏المسائل، م 436 و دفتر: خامنه ‏اى.

آيةاللَّه تبريزى: بايد براى نماز آيات وضو بگيرد و در استحاضه كثيره بايد غسل كند و وضو لازم نيست. توضيح ‏المسائل مراجع، م 430.م

آيةاللَّه مكارم: آرى، مى‏تواند به همان كارهايى كه براى نماز يوميه انجام داده، اكتفا كند و نياز به غسل ديگرى نيست. تنها بايد وضو بگيرد. مكارم، تعليقات على العروه، الاستحاضه، م 20 و توضيح ‏المسائل مراجع، م 428.

آيةاللَّه وحيد: خير، بايد براى نماز آيات هم تمام كارهايى را كه براى نماز يوميه به جا آورد، انجام دهد و بنابر احتياط در استحاضه كثيره وضو هم بگيرد. وحيد، توضيح ‏المسائل، م 436.

 


ادامه مطلب


[ چهارشنبه 11 فروردین 1395  ] [ 6:43 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

آیا نماز عصر را بلافاصله بعد از نماز ظهر خواندن خلاف سنت پیامبر(ص) نیست؟

آیا نماز عصر را بلافاصله بعد از نماز ظهر خواندن خلاف سنت پیامبر(ص) نیست؟

اقامه نماز شکر پس از عملیات امام هادی(ع) آیا نماز عصر را بلافاصله بعد از نماز ظهر خواندن خلاف سنت پیامبر(ص) نیست؟


 

 این که شیعیان نماز عصر را بلافاصله بعد از نماز ظهر می خوانند بر خلاف سنت پیامبر (صلی الله علیه و آله) و نوعی دروغ نیست؟!

برای پاسخ به این شبهه باید به این نکات دقت کرد:

1.باید دانست که زمان برگزاری نماز ظهر و عصر از اذان ظهر تا غروب آفتاب (یا مغرب) است و کسی که تا هنگام عصر نماز نخوانده باشد، ابتدا باید نماز ظهر بخواند و سپس نماز عصر را بخواند چون وقت نماز ظهر نگذشته است و فقط وقت فضیلت آن گذشته است.

2.همچنین به نقل شیعه و اهل سنت، جمع بین نماز ظهر و عصر (و مغرب و عشاء) در سیره پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) بوده است.

امام صادق(ع) فرمودند: «پيامبر خدا بدون اين كه عذرى در كار باشد، ظهر و عصر را در يك جا خواندند. عمر به آن حضرت گفت: آيا در نماز چيز تازه‏اى پيدا شده؟ پيامبر اكرم(ص) گفت: نه چيز تازه‏اى درباره نماز نيامده ولى خواستم بر امت خودم گشايشى بدهم»

ابن عباس مى ‏گويد: پيامبر اسلام در مدينه، بين ظهر و عصر و بين مغرب و عشاء را جمع مى‏كرد، بدون اين كه عذرى در كار باشد»

3.فقهای شیعه به پیروی از این احادیث که از عمل پیامبر حکایت می کند  و به پیروی از ظواهر آیات قرآن می فرمایند: فاصله انداختن میان نمازها و اقامه هر نمازی در وقت فضیلت خود مستحب و افضل است و در عین حال می توان آن را ترک نمود و نمازها را جمع خواند و معنای مستحب همین است که انسان در فعل و ترک آن مختار باشد. حکمت جواز جمع بین نمازها به خاطر آسایش مسلمین و سخت نگرفتن به آنان بوده است.

4.هر چند اخبار و روايات بسيارى در باب جمع دو نماز، از اهل تسنن نقل شده و همين كه بابى به نام‏ «جمع بين الصلاتين» اختصاص يافته و احاديث در اين باب نقل گرديده، محكم‏ترين دليل و برهان بر جواز جمع خواندن نماز است. زيرا اگر غير از اين مى‏بود بايد باب مخصوصى به نام‏ «جمع بين الصلاتين فى السفر» يا «جمع بين الصلاتين فى الحضر» اختصاص مى‏دادند تا احاديث مربوطه را تفكيك نمايند.

از طرفى ديگر، بخارى همين احاديث را در صحيح خود آورده، ليكن به دلايل نامعلومى و با زبردستى آن‏ها را از محل ‏«جمع بين الصلاتين» به محل ديگرى مثل‏ «باب تأخير الظهر إلى العصر من كتاب مواقيت الصلاة» و «باب ذكر العشاء والعتمة» و «باب وقت المغرب» انتقال داده است.

5.بنابراین، جمع کردن بین نماز ظهر و عصر و نیز مغرب و عشاء ریشه در سیره پیامبر ( صلی الله علیه و آله ) دارد و متهم ساختن شیعه به این که خلاف سنت پیامبر عمل می کنند، کار دشمنان اسلام و مسلمین است.

سرویس دینی جام نیـوز؛

 


ادامه مطلب


[ چهارشنبه 11 فروردین 1395  ] [ 6:33 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]