سه ثمره ای که دست نمازگزار را می گیرد

سه ثمره ای که دست نمازگزار را می گیرد
 
http://file.tebyan.net/a433b6090c/14872501895582061083_thumb.jpeg.png
از امام صادق نقل کرده اند که 3 فایده نصیب نمازگزار می شود.

از امام جعفر صادق علیه السلام نقل کرده‌اند که فرمود: نمازگزار سه فایده به دست می‌آورد:

1هر گاه به نماز می‌ایستد، خوبی‌ها و نیکویی‌‌ها از پهنه آسمان بر سرش فرو مى‌ریزد.

2فرشتگان او را از زیر پاهایش تا فراز آسمان احاطه و او را در برمى‌گیرند.

3فرشته اى او را ندا مى‌دهد: اى نمازگزار، اگر میدانستی با چه کسى مناجات مى کنى، هرگز روی نمی‌گرداندی و به دیگرى توجه نمی‌کردی.

«ثواب‌الاعمال و عقاب‌الاعمال،صفحه ۷۷»

 


ادامه مطلب


[ چهارشنبه 11 فروردین 1395  ] [ 6:30 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

فلسفه پاکی بدن در نمازچیست؟

فلسفه پاکی بدن در نمازچیست؟

http://file.tebyan.net/a433b6090c/11035675795005974772_thumb.jpg.png

در اسلام یک خصوصیتی هست و آن این است که با این که روح عبادت ارتباط و پیوند بنده با خدا و شکستن دیوار غفلت و توجه به خداست اما نکته جالب این است که اسلام به عبادت شکل داده و به شکل هم نهایت اهمیت را داده و در آن شکل نیز یک سلسله برنامه های تربیتی را در لباس عبادت وارد کرده است. مثلا از نظر این که قلب انسان می خواهد متوجه خدا باشد این چه اثری دارد که بدن انسان پاک باشد یا نباشد؟ اِنَّ اللهَ یَنظُرُ الی قُلوبِکُم وَ لا یَنظُرُ اِلی صُورِکُم۱.

ما که با بدن نمی خواهیم پیش خدا برویم، حالا بدنمان پاک باشد یا نباشد، ما با دل می خواهیم پیش خدا برویم، دلمان باید پاک باشد. ولی اسلام وقتی که عبادت را تشریع می کند، چون می خواهد مخصوصا عبادت هم یک اثر خاصی از نظر تربیتی داشته باشد، چیزی را که به عبادت ربط زیادی ندارد ولی در تعلیم و تربیت مؤثر است، در لباس عبادت - اعم از واجب و مستحب - پیاده می کند و در ضمن آن می گنجاند، مثل مسأله غسل، مسأله وضو، دائم الوضو بودن، دائم الطّهاره بودن - که یکی از سنتهای اسلامی است - و غسل های مستحبی به عناوین مختلف. به هر حال اسلام می گوید به نماز که می ایستید بدن و جامه تان پاک باشد. این خود یک برنامه نظافت است در ضن عبادت.۲
اسلام آخرت را در متن دنیا و دنیا در متن آخرت قرار داده است. مثلا به نماز نظر بکنیم، جنبه اخروی خالصش همین است که انسان به یاد خدا باشد، خوف خدا داشته باشد. برای حضور قلب و توجه به خدا که این همه آداب ضرورت ندارد، برو وضو بگیر، شستشو بکن، خودت را پاکیزه بکن، مگر برای نزد خدا رفتن شستشوکردن هم تأثیر دارد؟ از نظر پیش خدا رفتن تأثیر ندارد که صورت انسان شسته باشد یا نه، ولی خداوند می گوید وقتی می خواهی نماز بخوانی «اِذا قُمتُم اِلَی الصَّلوةِ فَاغسِلُوا وُجُوهَکُم وَ اَیدِیَکُم اِلَی المَرافِق» ۳ وقتی که می خواهی به نماز بایستی اول وضو بگیر، صورتت را بشوی، دستهایت را بشوی، بعد مشغول نماز شو.
ما می بینیم نظافت را با عبادت توأم کرده است. «وَ اِن کُنتُم جُنُباً فَاطَّهَّروا»! اگر جنب هستی باید تمام بدنت را شستشو دهی، اینجا نظافت مقرون به عبادت است. ۴

پی نوشت:
۱. الجامع الصغیر، ج۱، ص۷۴.
۲. تعلیم و تربیت، ص۱۸۶-۱۸۷.
۳. سوره مائده، آیه ۶.
۴. گفتارهای معنوی، ص۶۸.
۵. طهارت روح، ص۲۰۰-۲۰۱.


ادامه مطلب


[ چهارشنبه 11 فروردین 1395  ] [ 6:28 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

چرا خداوند متعال به جاي شستن سر و پا مسح آنها را واجب كرد؟

چرا خداوند متعال به جاي شستن سر و پا مسح آنها را واجب كرد؟ 

شهيد همت در حال مسح سر چرا خداوند متعال شستن سر و پا را مانند شستن دست و صورت واجب نكرده است؟ 

امام رضا (سلام الله عليه) در پاسخ به اين سوال برخی علت ها را بیان فرمودند:

1ـ عبادت عبارتست از ركوع و سجود و اين دو با صورت و دو دست صورت مى ‏گيرد نه با سر و پاها لذا صورت و دو دست لازم است شسته شوند و بدين وسيله طهارت و نظافت بيشترى پيدا مى ‏كنند.

2ـ شستن سر و پاها در تمام اوقات نماز از طاقتِ مردم خارج بوده و تكليف به آن در همه حالات سرما و گرما، سفر و حَضَر، مرض و صحّت و شب و روز تكليف شاقّى است و شستن صورت و دست ها از شستن سر و پاها راحت تر است و حال آنكه عبادات واجب بر اساس طاقت ضعيف‏‌ترين افراد سالم، واجب گرديده و سپس عموميت داده شده و اشخاص قوى را نيز شامل گرديده است.

3ـ سر و پاها در تمام اوقات همچون صورت و دست‏‌ها منكشف و ظاهر نبوده بلكه با عمامه و كلاه و كفش يا چيزهاي ديگر (همچون كلاه و جوراب) پوشيده هستند (كه قهرا از آلودگى مصون‏تر و محفوظتر مى‏ باشند لذا شستن آنها چندان لزومى ندارد).


ادامه مطلب


[ چهارشنبه 11 فروردین 1395  ] [ 6:21 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

محراب 300 ساله مسجد مقدس جمکران +تصاویر

محراب 300 ساله مسجد مقدس جمکران +تصاویر
محراب 300 ساله مسجد مقدس جمکران که تا کنون در انباری این مسجد نگهداری می‌شده است، به مناسبت ایام نوروز در معرض بازدید میهمانان نوروزی و زوار این مکان مهدوی قرار گرفت.
 

 


ادامه مطلب


[ چهارشنبه 11 فروردین 1395  ] [ 6:17 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]