اقامه کردن نمازهای واجب در دید و منظر دیگران

http://uupload.ir/files/vit4_1.jpg

اقامه کردن نمازهای واجب در دید و منظر دیگران

1. مستحب است تمامی واجبات، علنی و آشکارا انجام گیرد و نافله های شب نیز با صدای بلند خوانده شود.(424)
2. زمانی که در منزل، بزرگترها در منظر فرزندان کوچک به نماز می ایستند، بدون این که به آنها بگویند: بیایید نماز بخوانید، آنها در کنارشان به نماز می ایستند.
3. عبدالله بن مسعود، ششمین نفری است که اسلام آورد و از صحابه و خدمت گزاران پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) بوده است او دلیل مسلمان شدنش را مشاهده نماز (جماعت) سه نفری پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) و حضرت علی (علیه السلام) و حضرت خدیجه (علیه السلام) و قنوت طولانی آنها می داند.(425)

424) وسائل الشیعه، ج 1، ص 56 و ج 4، ص 759 و ج 6، ص 215 و تحریر الوسیله، ج 2، کتاب الصدقه، مسئله 6.

425) هزار و یک نکته درباره نماز، ص 211.

دانستنی های لازم از نماز نویسنده : محمد وحیدی


ادامه مطلب


[ سه شنبه 14 دی 1395  ] [ 6:27 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

آثار اجتماعی اقامه نماز

http://uupload.ir/files/rkf8_02.jpg

آثار اجتماعی اقامه نماز

1. نماز در عین حال که رابطه ای است با خداوند، مستلزم پیوند با خلق هم هست، مستلزم تصحیح ارتباط با خلق هم هست وقتی لباس و مکان نمازگزار نباید غصبی باشد از همین بعد چه اندازه نتایج صحیح اقتصادی بین مردم به وجود می آورد. وقتی بدن و لباس نمازگزار باید پاک باشد چه اندازه نتایج بهداشتی مطلوب به دنبال دارد. نماز جماعت مدل و نمونه ای از جامعه اسلامی است.
ایمان به خداوند، اطاعت از رهبری، و وحدت و اتحاد که این سه در نماز جماعت دیده می شود از جلوه های پر شکوه نمازند. اطاعت از امام جماعت آن قدر مهم است که حتی از مأمومین خواسته شده که قرائت نداشته باشند با این که اصل نماز به اینها است که اگر در نماز فرادی یک حرف آن عمداً بیفتد نماز باطل است؛ ولی در نماز جماعت باید ساکت باشیم تا امام جماعت به جای ما قرائت بکند و این ترتیب اطاعت از رهبری و ولایت است؛ یعنی این که زودتر از او شروع نکنید و زودتر از او خاتمه ندهید و اختیار به دست او باشد و مسلمانان با این تمرین، تمرین ایمان، و وحدت و اطاعت از رهبری می کنند و بعد نمازهای جمعه و اعیاد هر کدامش برای خودش از نظر اجتماعی در خور توجه است.(395)

395) ر.ک: نماز نشانه حکومت صالحان، مجموعه ملاقات ارائه شده در سمینار مشهد، ص 103.

دانستنی های لازم از نماز نویسنده : محمد وحیدی


ادامه مطلب


[ یک شنبه 12 دی 1395  ] [ 12:32 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(1) ]

آثار فردی نماز ( اولیای خداوند نماز را با هیچ چیز معاوضه نمی کردند)

http://uupload.ir/files/a2ve_1.jpg

آثار فردی نماز ( اولیای خداوند نماز را با هیچ چیز معاوضه نمی کردند)

قال رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم) - لما نزلت هذه الایه (أقم الصلوه طرفی النهار)؛(393) - ما أحب أن لی ما طلعت علیه الشمس و غربت؛(394)
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم): - هنگامی که آیه نماز را در سوی روز به پادار نازل شد - فرمودند: دوست ندارم به جای نماز، آنچه خورشید بر آن می تابد، داشته باشم.

393) هود (11) آیه 114.
394) محمدی ری شهری، همان، ص 27.

دانستنی های لازم از نماز نویسنده : محمد وحیدی


ادامه مطلب


[ یک شنبه 12 دی 1395  ] [ 12:25 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(1) ]

آثار فردی نماز ( گشودن درهای بهشت)

http://uupload.ir/files/ih3h_639.jpg

آثار فردی نماز ( گشودن درهای بهشت)

پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) به علی (علیه السلام) فرمودند: سبعه من کن فیه استکمل حقیقه الایمان و أبواب الجنه مفتحه له: من أسبغ وضوءه، و أحسن صلاته، وأدی زکاه ماله، و کف غضبه، و سجن لسانه، واستغفر لذنبه، وأدی النصیحه لاهل بیته؛(392)
هفت خصلت است که در هرکس باشد حقیقت ایمان را دریافته، و «همه» درهای بهشت بر وی گشوده می گردد: کسی که وضوی کامل بگیرد، کسی که نمازش را نیکو اقامه نماید، زکات مالش را بپردازد، خشم خویش را کنترل نماید، زبانش را از هرچه نباید بگوید بسته و زندانی نماید، گناهان و اشتباهاتش را جبران کند، نصایح و اندرز و راهنمایی لازم را در حق اهل بیت و فرزندانش مضایقه نکند «و حق اهل و عیال و اولاد خویش را از نظر نصیحت و هدایت و ارشاد ادا نماید».

392) مکارم الاخلاق، ج 2، ص 387.

دانستنی های لازم از نماز نویسنده : محمد وحیدی


ادامه مطلب


[ یک شنبه 12 دی 1395  ] [ 12:21 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(1) ]