آیا خدمتِ خلق جای نماز را نمی گیرد؟

آیا خدمتِ خلق  جای نماز را نمی گیرد؟

http://uupload.ir/files/h6sr_10.jpg

مگر نه اینکه «عبادت بجز خدمتِ خلق نیست!» پس کسانی که به مردم خدمت می کنند چه نیازی به نماز دارند! آیا این خدمات جای نماز را نمی گیرد؟

«عبادت بجز خدمتِ خلق نیست!» جمله صحیحی نیست. صحیح این است: «یکی از بالاترین عبادت ها خدمت به خلق است و این عبادت، ما را از عبادت های دیگر بی نیاز نمی کند» همانطور که سيري جاي تشنگي را نمي گيرد و سيرابي جاي گرسنگي را نمي گیرد، خدمت به خلق، جاي نماز را نمي گيرد و نماز جاي خدمت به مردم نمی گیرد.

بالاتر از خدمت به خلق، خدمت به خالق است و خدمت به خلق هرگز جای نماز که خدمت به خالق است را نمی گیرد. امام صادق عليه السلام فرمودند: «اطاعت از پروردگار خدمت به او در زمين است و هيچ خدمتی به پروردگار معادل و جایگزین نماز نيست.»

انگیزه ی خدمت به خلق، از خودِ «خدمت» ارزنده تر است. و یک اثر نماز، ایجاد انگیزه ی «خدمت به مردم» است و در مجموع کسانی که نماز می خوانند بیش از کسانی که نماز نمی خوانند به مردم خدمت می کنند.

- «إِنَّ طَاعَةَ اللَّهِ خِدْمَتُهُ فِي الْأَرْضِ فَلَيْسَ شَيْ‏ءٌ مِنْ خِدْمَتِهِ تَعْدِلُ الصَّلَاة» ؛ (بحارالأنوار، ج 14، ص 185)

- باید دانست که ترکِ نماز واجب، به بهانه «خدمت به مردم»، از دام هاي شيطان است براي محروم کردن بندگان از فيض این نمازها ولی اگر خواندن نمازِ مستحبي مانع خدمت لازمي به مردم شود، خدمت به خلق، بر نماز مستحبی تقدّم دارد.


ادامه مطلب


[ جمعه 22 بهمن 1395  ] [ 7:18 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

آثار نماز شب

آثار نماز شب

http://uupload.ir/files/5enu_9.jpg

 «من به برادرا توصیه می کنم خوندن نمازشب رو از دست ندن. نمازشب آثار دنیوی و اخروی زیادی داره. مثلاً از شواهد و قرائن پیداست که برادر میرزایی دیشب نماز شب خوندن! درسته اخوی؟!» میرزایی که چند روزی بیشتر نبود به جبهه اعزام شده بود، از این حرف سید حسابی جا خورد و با خجالت گفت: «اگه خدا قبول کنه!» سید ادامه داد: «از این جوون یاد بگیرید! از همه ما جوون تره ولی نماز شبش ترک نمیشه» میرزایی پرسید: «سید ببخشید! این آثار نماز شب که می گید چیه؟ نمازشب چه آثاری داره که می شه فهمید یه شخصی نماز شب خونده؟ سید جواب داد: «یکی از آثارش اینه که در اون تاریکی شب که شما برای نماز بلند میشی، ممکنه دست و پای همسنگرات لگد بشه!»


نماز شب شهیدان ؛ محمد محمدی ؛ نشر دارخوئین ؛ ص 94


ادامه مطلب


[ جمعه 22 بهمن 1395  ] [ 7:09 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

اگر نماز اين همه اهميت دارد، چرا در اديان ديگر نيامده است؟

اگر نماز اين همه اهميت دارد، چرا در اديان ديگر نيامده است؟

http://www.uupload.ir/files/dawb_8.jpg

اتفاقاً یکی از عبادت هایی كه در همه دينها ديده ميشود نماز است. شايد تعجب كنيد كه اولين عبادت حضرت آدم و حوا (علیهما السلام) بعد از خلق شدن نماز بود و بعد از آن که به زمین آمدند باز هم اولین عمل آنها خواندن نماز بود. حضرت ابراهيم (علیه السلام) به مكه هجرت كرد تا نماز را به پا دارد يا حضرت موسي (علیه السلام) همين كه به پيامبري رسيد مأمور شد كه نماز بخواند و پس از بردن بني اسرائيل به مصر، آنها را به نماز دعوت كرد و حضرت عیسی(علیه السلام) آن هنگام که در گهواره بود و مادرش مورد تهمت قرار گرفت لب به سخن گشود و پس از معرفی خود گفت: خدا به من سفارش كرده تا زندهام به اقامه نماز بپردازم.

در بقیه ادیان نیز نماز بوده، ولی ما به همین بسنده میکنیم.

البته شکل و کیفیت نماز در بقیه ي ادیان با نمازی که در اسلام وجود دارد تفاوت دارد.


کتاب پر پرواز ؛ اصغر آیتی و حسن محمودی ؛ ص ۱۸


ادامه مطلب


[ جمعه 22 بهمن 1395  ] [ 7:02 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

اولین امام جماعت حرم حضرت معصومه سلام الله علیها

http://www.axgig.com/images/04337318674885518619.jpg

اولین امام جماعت حرم حضرت معصومه  سلام الله علیها

 

 آيت‏ الله العظمی مرعشى نجفی گويد: هنگامى كه در قم سكونت كردم، صبح‏ ها در حرم حضرت معصومه (عليها سلام) اقامه نماز جماعت نمی ‏شد و من تنها كسى بودم كه اين سنت را آنجا رواج دادم و از 60 سال پيش به اين طرف، صبح زود و پيش از باز شدن درهاى حرم مطهر و زودتر از ديگران می ‏رفتم و منتظر می ‏ايستادم.

 زمستان و تابستان نداشت. در زمستان‏ ها هنگامى كه برف همه جا را می ‏پوشاند، بيلچه‏ اى كوچك به دست می گرفتم و راه خود را به طرف صحن باز می ‏كردم تا خود را به حرم مطهر برسانم. در آغاز خود به تنهايى نماز می ‏خواندم، تا پس از مدتى يك نفر به من اقتدا كرد و پس از آن كم كم افراد ديگر اقتدا كردند و به اين ترتيب نماز جماعت را در حرم مطهر آغاز كردم و تا امروز كه 60 سال از آن تاريخ می ‏گذرد ادامه دارد.

 اکبر دهقان ؛ هزار و یک نکته اخلاقی از دانشمندان ؛ نکته ۲۲۶

منبع : مرکز تخصصی نماز


ادامه مطلب


[ پنج شنبه 21 بهمن 1395  ] [ 8:03 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]