اگر نماز برای تشکر از خداوند است ما با زبان از خدا تشکر می کنیم و نماز نمی خوانیم؟

http://www.axgig.com/images/88660085975166408695.jpg

  اگر نماز برای تشکر از خداوند است ما با زبان از خدا تشکر می کنیم و نماز نمی خوانیم؟

 1.نماز فقط برای تشکر از خداوند واجب نشده تا به جای آن تشکرِ زبانی داشته باشیم، بلکه عبادتِ چند منظوره است که یکی از حکمت های آن تشکر از خداوند است، نماز برای خشکاندن روحیه تکبّر و دوری از گناهان وآرامش روح و... است.

 2.نماز فقط تشکر زبانی نیست، بلکه با قیام و رکوع و سجود و قنوت در برابر خداوند خضوع می نماییم. پس تشکرِ در نماز تشکیل شده از تشکر زبانی و تشکر عملی و کسی که با زبان از خداوند تشکر کند تشکر عملی را انجام نداده است.

 3.بهترین تشكر از نعمت دهنده وقتى عملى خواهد شد كه آنچه او خواسته است ما انجام دهيم؛ نه آنچه كه دلمان مى‏خواهد. خداوند تشکر از نعمت هایش را با شیوه ای خاص در قالب نماز از ما خواسته است و ما نمي توانيم به سليقه خود عمل کرده و ادعای تشکر از خداوند متعال نیز داشته باشیم!

 منبع : مرکز تخصصی نماز


ادامه مطلب


[ پنج شنبه 21 بهمن 1395  ] [ 7:44 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

چرا خدا فرموده «شما نماز را براي خودتان مي خوانيد» ولي اگر آن را نخوانيم مجازات مي شویم؟

چرا خدا فرموده «شما نماز را براي خودتان مي خوانيد» ولي اگر آن را نخوانيم مجازات مي شویم؟

http://uupload.ir/files/fhy8__1_1.jpg

چند نكته را بايد توجه داشت:

اول: هدف خداوند از خلقت انسان، رسيدن او به سعادت دنیا و آخرت است.

دوم: براي رسیدن به سعادت، نماز كارسازترين وسيله و ابزار است.

سوم: نخواندن نماز یعنی انسان به طور تكويني مسيري را طي كند كه باطن آن سوختن و عذاب است. به عبارت ساده تر خداوند عذاب جداگانه اي براي انسان بي نماز مقرر نمي كند بلكه آن عذاب، اثر وضعيِ و تجسّم خارجی ترك نماز است.

چهارم: از كلمه "جزا و مجازات" نباید مسأله كيفر در ذهن وارد شود، كيفر به معناي تأديب كردن، تنبيه كردن، تشفّى پيدا كردن يا تهديد كردن، اسباب عبرت ديگران فراهم كردن است در حالی که منظور از مجازات آخرت اينها نيست. مجازات آخرت یعنی "تجسّم خارجی گناهان."

چکیده سخنان شهید مطهری درباره "تناسب عمل و جزا" بحث را روشن می کند:

بعضي از مجازاتها، تكوينى است، يعنى در نظام خلقت و طبيعت، انسان كارى مى كند و نتیجه اش را در همين دنيا مى بيند. آدمى مشروب مى خورد، مجازاتش را در همين دنيا مى بيند يعنى اعصاب و كبد او خراب مى شود.

اگر كسى بگويد ميان اين عمل و این نتیجه تناسبى نيست یعنی چون چند لحظه مشروب خورده، مجازات هم بايد همين مقدار باشد مى گوييم "جزا" در اینجا يعنى رابطه علت و معلول. آن اثر، فرزند و نتيجه حتمى آن كار در نظام خلقت است.

پس در دنیا رابطه عمل و جزا، رابطه علت و معلول است ولی قرآن منطقى دارد كه از اين هم بالاتر است. قرآن می گوید: همين نفسِ عمل انسان، جزاىِ اُخروى است. آن عقربِ گزنده قيامت كه تو را مى گزد، همان گزيدنى است كه تو در دنيا در فلان ساعت مرتكب شدى، در دنیا هر چيزى كه موجود شد يك وجهه اش معدوم مى شود، يك وجهه ديگرش باقى است، وجود اين جهانى اش معدوم مى شود، وجود آن جهانى اش باقى است، تو خيال مى كنى معدوم شد، ولی واقعاً باقى است. قرآن می فرماید: «هر آنچه انجام داده اند حاضر می یابند» یعنی همين نفسِ عمل در آنجا تجسّم پيدا مى كند، پس چيز زائدى نيست، چون جزا با عمل دو تا نيست.

نباید در مجازاتِ تكوينی كسى بگويد تناسب وجود ندارد، چون آن مجازات را براى اين عمل وضع نكرده اند تا کسی بگوید مى خواستند كمترش را وضع كنند. آن مجازات نتيجه قهرى و جبرى اين عمل است، يعنى اين راهى است كه نهايتش آن است. کسی نمى تواند به خدا اعتراض كند كه اين راهى كه من می روم و آخرش منتهى مى شود به افغانستان، تو يك كارى كن كه من از اين راه بروم ولى به افغانستان نرسم. چنين چيزى محال است.

- «وَ وَجَدُوا ما عَمِلُوا حاضِراً» ؛ كهف (18)، آيه 49

- مجموعه آثار كتاب معاد استاد مطهري، ج4، ص 584


ادامه مطلب


[ پنج شنبه 21 بهمن 1395  ] [ 7:29 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

ضررهای و عذاب های بی نماز، در دنيا و آخرت چيست؟

 ضررهای و عذاب های بی نماز، در دنيا و آخرت چيست؟

http://uupload.ir/files/ek5i_%D8%A8%DB%8C_%D9%86%D9%85%D8%A7%D8%B2_%D8%B3%D8%A7%DA%A9%D9%86_%D8%B3%D9%82%D8%B1.jpg

آنچه كه در دنيا و آخرت نصيب بي نماز مي شود از قرار ذيل مي باشد:
 1.  آرامش روحي ندارد:
کسي که نماز نمي خواند همواره مضطرب و نگران است، زيرا انسان تنها با ياد خدا آرام مي شود: « أَلا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ»1 ؛ «آگاه باشيد، تنها با ياد خدا دلها آرامش مى‏يابد!» و خداوند دستور داده برای یاد او نماز بخوانیم: «وَ أَقِمِ الصَّلاةَ لِذِكْري»2 ؛ «و نماز را براى ياد من بپادار!»

2. در لحظه مرگ درخواست بازگشت به دنيا را دارد
پيامبر اکرم (صلي الله عليه و آله) فرمودند: «يا علي بی نماز بازگشت به دنيا را درخواست مي كند» و سپس اين آیه را تلاوت کردند: «[ آنان هم چنان به راه غلط خود ادامه مي دهند] تا زماني که مرگ يکي از آنان فرا رسد [ در آن حال ] مي گويد: پروردگار من ! مرا باز گردان ! شايد در آنچه ترک کردم [ و کوتاهي نمودم ] عمل صالحي انجام دهم [ به او مي گويند چنين نيست،] اين سخني است که او به زبان مي گويد. 3 »4

3. در دنيا زندگي پرمشقتي دارد و در قيامت كور محشور مي شود:
قرآن نماز را بالاترین مصداق یاد خدا معرفی می کند.  و در آیه دیگر مي فرمايد: «و هر كس از ياد من روى گردان شود، زندگى (سخت و) تنگى خواهد داشت؛ و روز قيامت، او را نابينا محشور مى‏كنيم!»6

4. به جهنم برده می شود!!

در قیامت بهشتيان از جهنميان سوالی مي پرسند که شنیدنی است: « آنها (مؤمنان) در باغهاى بهشتند، و سؤال مى‏كنند... از مجرمان: چه چيز شما را به دوزخ وارد ساخت؟!» مى‏گويند: «ما از نمازگزاران نبوديم و... » 7 لذا عاقبت بی نماز گرفتار شدن به عذاب الهی است مگر اینکه توبه نموده و جبران گذشته خود کند.

منابع :
 1 - (رعد : 28)
2 - (طه : 14)
3 - (مؤمنون : 99 و 100)
4 - (بحار الأنوار (ط - بيروت) ؛ ج‏74 ؛ ص58)
5 - (عنکبوت :45)
6 - (طه : 124)
7 - (مدثر : 40 تا 43)


ادامه مطلب


[ پنج شنبه 21 بهمن 1395  ] [ 7:22 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

خداوند چه احتیاج به نماز ما دارد که از ما می‌خواهد برایش نماز بخوانیم؟

خداوند چه احتیاج به نماز ما دارد که از ما می‌خواهد برایش نماز بخوانیم؟

http://uupload.ir/files/ev3a_26.jpg

علاوه بر اینکه خداوند احتیاجی به نماز بندگان ندارد، طغيان بندگان نیز ضررى به او نمی رساند. قرآن مى‏فرمايد: « اگر همه مردم روى زمين كافر بشوند نقصى بر خدا وارد نيست و كمبودى براى خدا ايجاد نمى‏شود» خداوند نمی خواهد ما برای او نماز بخوانیم بلکه می خواهد ما برای سعادتِ خودمان نماز بخوانیم. تصور نمائید استادی، دانشجویی را به درس خواندن ملزم ‌كند و حتی ممکن است به دلیلِ درس نخواندن نمره منفی دهد و یا مشروط کند و حال آن که نه به درس خواندن او نیازی دارند و نه ترک تحصیل دانشجو، ضرری به او می رساند.

علت واجب شدن نماز آن است که خداوند مى‌داند چه چيزهایی سعادت دنیا و آخرت بندگان را تأمين مى‌كند و چه چيزهایی نابود كننده سعادت آنها می باشد و چون رحمتِ بر بندگان را بر خود واجب كرده است  از روی محبت و لطفش آنها را به انجام عباداتی همچون نماز که سعادت دنیا و آخرت را تأمین می کند، دستور داده است و از گناهان که بدبختی دنیا و آخرت را به دنبال دارد، باز داشته است. نظر شما درباره پزشکی که علم خود را مخفی می کند و خوردنی های مفید و مضرّ را بیان نمی کند چیست؟ آیا درست است که خداوند علم خود را مخفی کند و آنچه مفید و مضرّ است را برای ما بیان نکند.

- « إِنْ تَكْفُرُوا أَنْتُمْ وَ مَنْ فِي الْأَرْضِ جَميعاً فَإِنَّ اللَّهَ لَغَنِيٌّ حَميدٌ» (ابراهيم، آيه 8) و در آيه ديگر مي فرمايد: « وَ مَنْ يَنْقَلِبْ عَلى‏ عَقِبَيْهِ فَلَنْ يَضُرَّ اللَّهَ شَيْئا» ؛ «هر كس به جاهليت و گمراهى پسروى كند هرگز خدا را زيان نمى‏رساند». (آل عمران، آيه 144)

- «كَتَبَ‏ رَبُّكُمْ‏ عَلى‏ نَفْسِهِ‏ الرَّحْمَةَ» ؛ (انعام؛ 54)


ادامه مطلب


[ پنج شنبه 21 بهمن 1395  ] [ 7:51 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]