فضيلت انتظار نـماز

فضيلت انتظار نـماز

http://uupload.ir/files/b059_4.jpg

فقیه مجتهد آیت الله بهجت  می فرماید : " اگر بدانیم اصلاح امور انسان به اصلاح عبادت، و در رأس آنها نماز است، که به واسطه خضوع و خشوع و آن هم به اِعراض از لَغو محقّق می شود، کار تمام است".نماز، بالاترین وقت ملاقات و استحضار و حضور در محضر خدا است... نماز برای خضوع و خشوع جعل شده است.

شاید حکمت تکرار نماز – علاوه بر تثبیت – سیر باشد؛ به این نحو که هر نمازی از نماز قبلی بهتر، و نماز قبلی زمینه ساز نماز بعدی باشد.برای این تکرار و انظار برای نماز فضائلی از ائمه معصوم نقل شده است که در اینجا به تعدادی از آن اشاره می کنیم .

پيامبر خدا صلّى الله عليه و آله :

تا نماز را انتظار مى كشيد ، از نيكى جدايى نداريد.

انتظار كشيدن نماز پس از نماز، گنجى از گنجهاى بهشت است.

هر كس در مسجد، نماز را انتظار مى كشد ، در نماز است.

آن كه در مسجد به انتظار نماز نشسته است ، همچون عبادت كننده است وتا آنگاه كه به خانه اش باز گردد جزو نمازگزاران نوشته مى شود.

ابو سعيد خدرى: پيامبر خدا صلّى الله عليه و آله گفت: آيا شما را به چيزى راهنمايى نكنم كه خدا خطاها را با آن مى پوشاند وبر نيكيها مى افزايد؟ گفته شد: چرا ، اى پيامبر خدا . فرمود : وضوى كامل گرفتن با همه سختيها و فراوان گام برداشتن به سوى اين مسجدها وانتظار كشيدن نماز پس از نماز1

امام صادق عليه السّلام : پيامبر خدا صلّى الله عليه و آله فرمود: به انتظار نماز نشستن در مسجد، عبادت است تا آنگاه كه حدثى از او سر نزند. گفته شد: اى پيامبر خدا، چگونه حدثى؟ فرمود: غيبت كردن2

پيامبر خدا صلّى الله عليه و آله : هيچيك از شما نيست كه با طهارت از خانه اش بيرون آيد و با جماعت مسلمانان نماز بگزارد سپس به انتظار نمازى ديگر بنشيند ، جز اينكه فرشتگان مى گويند: خدايا او را بيامرز، خدايا بر او رحم كن.

در سفارش به علىّ عليه السّلام : اى علىّ، سه چيز درجه و سه چيز كفّاره و سه چيز هلاك كننده و سه چيز نجات دهنده اند. امّا آن سه كه درجه اند: وضوى كامل گرفتن در سرماى شديد و انتظار كشيدن نماز پس از نماز ....

عثمان بن مظعون: به پيامبر خدا صلّى الله عليه و آله عرض كردم: اى پيامبر خدا، مى خواهم چيزهايى را از شما بپرسم . فرمود: اى عثمان ، آن ها چه هستند؟ گفتم: من مى خواهم راهب شوم . فرمود: اى عثمان ، اين كار را مكن، همانا رهبانيّت امت من، نشستن در مسجدها و انتظار كشيدن نماز پس از نماز است3

امام علىّ عليه السّلام : منتظر رسيدن وقت نماز )ديگر) پس از نماز، از زايران خداوند جلّ جلاله است و بر خداوند متعال رواست كه زايرش را گرامى دارد و هر چه مى خواهد به او بدهد4
________________________________________
1 . در سنن نسايى، مسند ابن حنبل و سنن كبرى، در پايان حديث اين عبارت را آورده اند:

«اين ارتباط داشتن است، اين ارتباط داشتن است، اين ارتباط داشتن است»

2 . در صحيح بخارى چنين آمده است: «بنده اى كه در مسجد، انتظار نماز را مى كشد، تا آنگاه كه حدثى از او سر نزند پيوسته در نماز است»

3 . در مشكاة الانوار چنين آمده است: «من قصد سياحت دارم، فرمود: مهلت ده اى عثمان كه سياحت امت من، پيوسته در مسجد بودن وانتظار كشيدن نماز پس از نماز است» .

4 . ر تحف العقول به جاى «پس از نماز»، «پس از عصر» دارد.

ادامه مطلب


[ شنبه 16 بهمن 1395  ] [ 5:19 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(2) ]

نماز اول وقت همراه با خضوع و خشوع

نماز اول وقت همراه با خضوع و خشوع

http://uupload.ir/files/ng0i_%D9%82%D8%A7%D8%B6%DB%8C.jpg

آیت الله سید علی قاضی،راه رسیدن به مقامات عالیه را در نماز اول وقت می دانست. علّامه طباطبایی و آیت الله بهجت از استاد عرفان خود آیت الله سید علی قاضی نقل می کنند که می فرمود:
اگر کسی نماز واجبش را اول وقت بخواند و به مقامات عالیه نرسد مرا لعن کند.
یکی از شاگردان آیت الله قاضی نقل می کند: روزی یکی را به محضر آقای قاضی آوردند که آقا او را راهنمایی کند و دستش را بگیرد. مرحوم قاضی فرمودند:
« به این آقا بگویید که نماز را در اول وقت بخواند. »
مرحوم قاضی درباره نماز می فرمودند: نماز را بازاری نکنید،اول وقت به جا بیاورید با خضوع و خشوع.
اگر نماز تحفظ و مراقبت کردید همه چیزتان محفوظ می ماند.
مرحوم قاضی استاد عرفان بسیاری از عرفا و بزرگان دین بوده است و عمده سفارش ایشان برای رسیدن به کمالات معنوی اهمیت دادن به نماز اول وقت همراه با خضوع و خشوع بودن است.

به نقل از آیت الله نجابت(ره) و اسوۀ عارفان


ادامه مطلب


[ شنبه 16 بهمن 1395  ] [ 4:54 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(2) ]

کسی که اهتمام او در مقصدش خدا باشد....

کسی که اهتمام او در مقصدش خدا باشد....

http://uupload.ir/files/ng0i_%D9%82%D8%A7%D8%B6%DB%8C.jpg

قاضی(ره) انسانی است که در استقامت، صلابت کوه را دارد.او برای آنکه ابواب آسمان به رویش گشوده شود چهل سال صبر کرده است. می داند که بدون استقامت انسان به جایی  نمیرسد و آن را به شاگردان خود نیز می آموزد، می فرمایند: اگر طالب حقیقی بودی به جستجو ادامه بده که اگر الان نرسیدی بالاخره زمانی خواهی رسید. تازه وقتی هم در برایت باز شد به همان کم بسنده نکن، بیشتر جستجو کن و بیشتر بخواه. انسان هیچ وقت نباید مأیوس شود و از دیر کردِ نتیجه نباید دست از سیر و سلوک بردارد، زیرا ممکن است کسی با ناخن زمین را بخـراشد و سپس ناگهـان به اندازة گردن شتر آب زلال و روان جــاری شود.
و می فرمودند که«من کان همّه الله کفاه الله فی جمیع همومِهِ» کسی که اهتمام او در مقصدش خدا باشد،خداوند کفایت امر او را در جمیع مقاصد و شئونش خواهد نمود.                              
به نقل از آیت الله نجابت(ره) و اسوۀ عارفان، ص32


ادامه مطلب


[ شنبه 16 بهمن 1395  ] [ 4:52 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(2) ]

اگر نماز را تحفظ کردید همه چیزتان محفوظ می ماند

اگر نماز را تحفظ کردید همه چیزتان محفوظ می ماند

http://uupload.ir/files/ng0i_%D9%82%D8%A7%D8%B6%DB%8C.jpg

حضرت آیت الله سید علی قاضی طباطبایی(ره) می فرمایند: فقر و بی پولی و اولاد زیاد همواره به من فشار می آورد اما هنگامی که به نماز می ایستم خداوند تبارک و تعالی لذت عبودیت را به قسمی به بنده می فهماند که قریب به یک ساعت نمازم طول می کشد و پس از نماز فکر می کنم این لذت عبودیت در نشئة بعدی به نحوی که عبودیت و ربوبیت حفظ شود آیا نصیبمان می شود یا نه؟! در حال نماز یا ذکر و عبادت در برابر زیبای مطلق و جمال جمیل الهی هرچه دیدید و شنیدید، شما را مشغول نکند و مبادا به بهانة بهشت از بهشت آفرین غافل شوید. هرگز دیده نشد آیت الله قاضی بدون آنکه بهترین لباس خود را پوشیده باشند عمامه خود را مرتب کرده باشند، سر خود را شانه زده و خلاصه مرتب و به بهترین صورت خود را آراسته کرده باشند، به نماز بایستند. اگر نماز را تحفظ کردید همه چیزتان محفوظ می ماند.
منبع:کتاب عطش ص 34 تا 38

انتشارات شمس الشموس


ادامه مطلب


[ شنبه 16 بهمن 1395  ] [ 4:45 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(2) ]