تاخير در نماز اول وقت چه آثار و پيامدهاي سوئي دارد؟

تاخير در نماز اول وقت چه آثار و پيامدهاي سوئي دارد؟

http://uupload.ir/files/v8d_1.jpg

بعضي آثار تأخير بدون عذر از نماز اول وقت بدين شرح مي باشد:

دوري از رحمت الهي

امام زمان (عجل الله تعالي فرجه الشريف ) فرمودند: « از رحمت خدا دور است، از رحمت خدا دور است كسى كه تأخير در نماز عشاء نمايد تا آنكه ستارگان ظاهر شود و از رحمت خدا دور است، از رحمت خدا دور است كسي كه نماز صبح را چندان تأخير بيندازد تا ستاره ها ناپديد شوند.»

موجب خشم خداوند

رسول خدا - صلي الله عليه وآله – به حضرت علي عليه السلام وصيت نمودند: «يا علي، با وضوي كامل در اول وقت، نماز اقامه كن، و نماز را از اول وقتش به تاخير نينداز، چون تاخير نماز بدون علت و عذر خداوند قهار را به خشم خواهد آورد.»

نماز او را نفرين مي كند

امام باقر ( عليه السلام ) فرموده است: «هرگاه نماز در اول وقت بالا برود، سفيد و درخشان به سوي صاحبش باز مي گردد و به او خطاب مي كند: از من مواظبت نمودي خدا تو را حفظ كند، و هرگاه در غير وقت خود و بدون شرايط بالا برود، سياه و تاريك به سوي صاحبش باز مي گردد و به او مي گويد مرا تباه ساختي، خدا تو را نابود كند.»

دوري از شفاعت پيامبر

پيامبر خدا (صلی الله عليه آله) فرموده اند: « شفاعت من در قيامت شامل كسي كه نمازهاي واجبش را در وقت آن نخواند نمي شود.»

فقيران بهشت

ابو سلّام عبدي مي گويد: به امام صادق ( عليه السلام ) عرض كردم: چه مي فرمائيد درباره كسي كه نماز عصرش را عمداً تأخير اندازد؟ حضرت فرمودند: روز قيامت بي كس و تنها (و فقير) و بدون ثروت محشور مي گردد. عرض كردم: اگر چه از بهشتيان باشد؟ فرمود: اگر چه از اهل بهشت باشد. پرسيدم: منزل و جايگاهش در بهشت در كجاست؟ فرمود: يكه و تنها، بي زن و فرزند و مال و منال در بهشت سرگردان است و اهل بهشت به او چيزي مي دهند.

عدم قبولي نماز

امام صادق عليه السلام فرموده اند: «كسي كه نماز در غير وقت بخواند، مثل اينكه نماز نخوانده است.» (به اين معنا كه چنين نمازي نمي تواند قبول شود و وي را به آثار و بركات و پاداش هاي عظيم نماز نائل گرداند هر چند با خواندن اين نماز از او رفع تكليف شده و عذاب نمي شود. )

عدم استجابت دعا

در روايتى كه از امام زين العابدين- عليه السّلام- در تشریح آثار گناهان تاخیر در نماز را به عنوان یکی از عوامل عدم استجابت دعا بر شمرده و فرموده اند: «و گناهانى كه موجب برگشتن دعا مى‏شوند عبارتند از: نيّت بد داشتن، پليد بودن در باطن، دورویی با برادران دينی، تصدیق نکردن برادران دينى را با ترك اجابت، و به تأخير انداختن نمازهاى واجب را تا وقتشان بگذرد.»

- (وسائل الشيعة ؛ ج‏4 ؛ ص201)

-  (بحار الأنوار، ج‏2، ص 154)

-  (وسائل‏الشيعة ج4، ص 108)

-  (أمالي الصدوق، ص 399 )

- (ثواب الأعمال و عقاب الأعمال ؛ النص ؛ ص231)

-(الكافي، ج 3، ص 285)

-(بحار الأنوار، ج‏70، ص 375)




ادامه مطلب


[ پنج شنبه 19 اسفند 1395  ] [ 5:25 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

جبران حواس پرتی در نماز با...

جبران حواس پرتی در نماز با...

http://uupload.ir/files/kb14_index.jpg

آيا براي جبران نمازی که با حواس پرتي و بدون حضور قلب خوانده ايم، مي توانيم آن را دوباره نمائيم؟

براي جبران آن نيازي به تكرار نماز نيست بلكه از سوي معصومين عليهم السلام راه حل هاي ديگري معرفي شده است:

خواندن نوافل

امام باقر عليه السلام فرمودند: « هر قسمتی از نماز را که به غفلت و سهو بگذرد، دور انداخته می شود و می توان نواقص این چنین نماز را با نمازهای مستحبی جبران کرد.»

هر يك از نمازهاي روزانه داراي نافله مخصوص به خود مي باشد و خواندن اين نوافل مي تواند جبران كننده نواقص نمازهاي واجب باشد.

سجده شكر

امام رضا (ع) فرمودند: كمترین ذکر سجده شكر سه مرتبه « شُكْراً لِلَّهِ شُكْراً لِلَّهِ‏» است... معنى شكر اللَّه چيست اين است سجده من شكرگزارى پروردگار من است كه مرا توفيق داده است كه خدمت او را بانجام رسانيده‏ام و ادا كرده‏ام واجب او را و شكر موجب زيادتى است پس اگر در نماز تقصيرى كرده باشد كه با نمازهاى نافله تمام نشود با اين سجده نقصان آن بر طرف می ‏شود و نماز تمام مى‏شود.

- « كُلُّ سَهْوٍ فِي الصَّلَاةِ يُطْرَحُ مِنْهَا غَيْرَ أَنَّ اللَّهَ تَعَالَى يُتِمُّ بِالنَّوَافِل» ؛ (الكافي، ج3، ص 268)

-  (عيون أخبار الرضا عليه السلام ؛ ج‏1 ؛ ص281)




ادامه مطلب


[ چهارشنبه 18 اسفند 1395  ] [ 3:13 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

پيوند نماز با تحريم شراب

پيوند نماز با تحريم شراب

http://uupload.ir/files/3m3_5.jpg

با اينكه شراب، مفاسد جسمي، روحي و اجتماعي فراواني دارد، امّا قرآن درباره آثار سوء آن ميفرمايد: «وَ يصُدَّكُمْ عَنْ ذِكْرِ اللَّهِ وَ عَنِ الصَّلاةِ» ميان شما كينه ايجاد ميكند و شما را از ياد خداوند و نماز باز ميدارد.

در اين آيه، از ميان دهها خطر و ضرري كه شراب دارد، روي ضرر اجتماعي و معنوي آن تكيه شده است؛

ضرر اجتماعي آن پيدا شدن كينه و ضرر معنوي آن غفلت از ياد خدا و نماز است.


پیوند های نماز؛ حجت الاسلام قرائتی؛ ص ۳۴




ادامه مطلب


[ چهارشنبه 18 اسفند 1395  ] [ 6:51 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

هر کس یک نیاز مؤمنی را روا سازد...

http://uupload.ir/files/flqx_4.jpg




ادامه مطلب


[ چهارشنبه 18 اسفند 1395  ] [ 6:48 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]