برادرم به هیچ وجه نماز نمی خواند و رفیق ناباب دارد...
برادرم به هیچ وجه نماز نمی خواند و رفیق ناباب دارد...
برادرم به هیچ وجه نماز نمی خواند و رفیق ناباب دارد، هر چه او را موعظه می کنیم گوش نمی دهد، لطفاً یک راه صریح نشان دهید؟
آیت الله بهجت : بعد از نماز جعفر علیه السلام برای هدایتش دعا کنید. و در سجده آخر برای این مقصد دعا نمائید و تباکی کنید.
کتاب صدای سخن عشق؛ حکمت ها و حکایت های نماز از زبان آیت الله بهجت؛ ص 106
ادامه مطلب
خوشحالی این پسر باعث نجات شد
خوشحالی این پسر باعث نجات شد
پیر روشن ضمیر مرحوم ابوموسی محیی (ره) از شاگردان آقا سید هاشم حداد :
آقای قاضی فرموده بود : یکی از فقها و علمای بزرگ را خواب دید و از او سببِ نجات را پرسید ، گفته بود : یک روز در کوچه ای رد می شدم ، پسر بچه ای گریه می کرد و سیب می خواست ، ولی مادرش قادر به خرید سیب نبود . مقداری سیب خریدم و به آن مادر و پسر دادم . پسر خوشحال شد و خوشحالی این پسر باعث نجات شد .
عطش حضور ، ج ۱ ، ص ۳۱
ادامه مطلب
فواید حضور قلب در نماز چیست؟
فواید حضور قلب در نماز چیست؟
برخی از فواید حضور قلب عبارتند از:
ادب در برابر پرودگار
حضرت علي عليه السلام فرمودند: « مرد بايد در نماز خود خاشع باشد، پس وقتي قلبش برای خدا خاشع شد، اعضاء و جوارحش نيز خاشع می شود و با چيزي (در حال نماز) بازي نمي كند.»
قبولي نماز
رسول خدا (ص) فرمودند: «خداوند نماز بنده اي را كه قلبش همراه بدنش در نماز حاضر نيست قبول نمي كند.»
بخشش گناهان
رسول خدا (ص) فرمودند: « كسي كه دو ركعت نماز بخواند و قلب خود را به چيزي از امور دنيا مشغول نكند، خداوند گناهانش را مي آمرزد.»
همچنین فرمودند: «هنگامي كه انسان براي نماز مي ايستد، اگر همه توجه اش و قلبش به سوي خدا باشد، در حالي نمازش تمام مي شود، كه مثل روزي است كه پاك به دنيا آمده.»
استجابت دعا
رسول خدا (ص) فرمودند: « كسي كه نماز مي خواند، در حال نماز هيچ چيز از امور دنيايي به يادش نيايد (فقط خداوند در نظرش باشد)، در اين صورت هر چيزي از خداوند بخواهد، به او عطا مي كند.»
شستشوی گناهان
رسول خدا (ص) فرمودند: «مثَل نماز و اعمال آدم مثل مردي است كه در خاك بغلتد آن چنان كه سراپايش را خاك و كثافات فراگيرد، سپس به طرف آبگيري كه آبش پاك است برود و در آن غسل نمايد و خود را شست و شو دهد و خاك و كثافات را از خود دور كند. اين چنين است نماز پنجگانه، زماني كه بنده با حضور قلب خدا را عبادت كند، كثافات گناه از وي شسته مي شود.»
محبوبیت
امام صادق (ع) فرمودند : «هيچ مومني نيست كه با قلب خود در نمازش به سوي الله برود، مگر اينكه خداوند با همه الطافش به او رو مي آورد و بعد از آن قلوب همه مومنين هم از راه مهرباني به سوي او رو مي آورد.»
خشوع ؛ در واقع حضور قلب توأم با تواضع و ادب و احترام است. رسول خدا ( صل الله عليه و آله ) در پاسخ اینکه : « خشوع چيست؟» فرمودند: « فروتني و خاكساري در نماز و اينكه بنده با تمام قلبش به سوي خدا برود....»
- (بحار الأنوار (ط - بيروت) ؛ ج81 ؛ 264 )
- (مستدركالوسائل، ج 4، ص 109)
- (بحارالأنوار، ج 81، ص 249)
- (بحارالأنوار، ج 81، ص 261)
- (مستدركالوسائل، ج 4، ص 105)
- (مستدركالوسائل، ج 3، ص 91)
- (وسائلالشيعة، ج 5، ص 475)
- (وسائلالشيعة، ج 5، ص 471)
ادامه مطلب
حضور قلب در نماز چه اهمیت و ضرورتی دارد؟
حضور قلب در نماز چه اهمیت و ضرورتی دارد؟
حضور قلب در نماز از چند جهت مهم است:
معیار قبولی نماز
پیامبر اعظم (ص) فرمودند: گاهی از بعضی نمازها نصف آن پذیرفته میشود و گاهی یک سوم آن و گاهی یک چهارم آن و گاهی یک پنجم آن و گاهی یکدهم آن پذیرفته میشود و برخی نمازها همانند لباسی کهنه درهم پیچیده شده، به صورت نمازگزار زده میشود. به یقین از نماز تنها آن مقدار که با توجه قلبی خوانده شده برای تو مفید است.
سبب تواضع و خضوع اندام
پیامبر اکرم (ص) وقتی مردی را دید كه در نماز با ریش خود بازی میكرد، فرمودند: اگر قلب او خاشع بود، اعضا و اندام او نیز چنین بودند.
میزان پاداش الهی به میزان حضور قلب
امام باقر (ع) فرمودند: با تمام وجود نماز بخوان، چرا كه در مقابل آن مقدار از نماز پاداش داده خواهی شد كه با حضور قلب انجام میدهی.
. ( بحار الانوار، ج81 ،ص260)
. (إرشاد القلوب إلى الصواب (للديلمي) ؛ ج1 ؛ ص115)
. (بحار الأنوار (ط - بيروت) ؛ ج81 ؛ ص201)
ادامه مطلب