مانند ابو ضمضم باشید ...

مانند ابو ضمضم باشید ...

http://uupload.ir/files/m358_14.jpg

پیامبر اکرم (ص) همیشه می فرمود : آیا عاجزید مانند ابوضمضم باشید !؟ گفتند ؛ یا رسول الله (ص) ابوضمضم چه کسی بود !؟ حضرت فرمود : اول کسی بود قبل شما از امت های گذشته که هر گاه صبح می کرد ، می گفت : خدایا از هر بدی که از مردم به آبرو و شخصیتم خورد ، همه را تصدّق کردم و بخشیدم .

منبع : تحفه ی جوانان ‌، ص ۲۰۷




ادامه مطلب


[ شنبه 14 اسفند 1395  ] [ 10:30 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

نماز بدون حضور قلب بُعد می آورد

نماز بدون حضور  قلب بُعد می آورد

http://uupload.ir/files/h27q_2.jpg

معراج نردبان است. و نماز معراج مؤمن و قربان کل تقی است، بدین معراج با خدایش به راز و نیاز پردازد که المصلی یناجی ربه، وضوی چنین نمازی باید از چشمه عشق باشد وگرنه بیم آنست که قرب نیاورده، بُعد آورد. لذا شیخ بزرگوار ابن سینا در نمط هشتم اشارات که مقام عارفین است در یکی از آداب ریاضت عارف گفته است:

العبادة المشفوعة بالفکرة، یعنی پرستشی که جفت با اندیشه باشد و این فکرت حضور قلب است.

هزار_و_يک_کلمه/ج۲،ص۱۶۲
حضرت علامه حسن زاده آملي




ادامه مطلب


[ شنبه 14 اسفند 1395  ] [ 10:29 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

فرق كسى كه نماز مى خواند و گناه مى كند با كسى كه گناه نمی کند و نماز هم نمى خواند چيست؟

فرق كسى كه نماز مى خواند و گناه مى كند با كسى كه گناه نمی کند و نماز هم نمى خواند چيست؟

http://uupload.ir/files/rwa_1.jpg

 باید دانست تصور اينكه كسي بي نماز باشد و گناه نکند محال است، چرا كه کمترین گناهي كه چنین فردی در هر روز انجام مي دهد ترك نماز است که از گناهان كبيره می باشد.

با اين حال چند تفاوت بین نمازگذارِ گناه کار با بی نمازی که در ظاهر گناه نمی کند وجود دارد:

 1.  اميد به نجات و عاقبت بخيري نمازگذار بسیار بيشتر از بی نماز است، همانگونه كه پيامبر خدا (ص) نسبت به جوان نماز خواني كه مرتكب گناه نيز مي شد فرمود: يك روز نمازش او را از گناه باز مي دارد و چيزي هم نگذشت كه آن جوان توبه كرد. 1

 2. نمازگذارِ گنه کار نسبت به بی نماز، بيشتر در معرض بخشش و رحمت الهي قرار دارد زیرا نماز گناهان را ريخته و از بين می برود. سلمان فارسي (ره) مي گويد: «با پيامبر اکرم (صلي الله عليه و آله) در سايه ي درختي بوديم، يک شاخه از آن گرفته و آن را تکان داد پس يک برگي از آن افتاد. فرمود: «نمي پرسيد که چرا چنين کردم؟» عرض کرديم به ما خبر دهيد اي رسول خدا ! فرمود: « به تحقيق شخص مسلمان هرگاه به نماز قيام مي کند گناهانش مي ريزد همان طور که برگ هاي اين درخت مي ريزد» 2
 3. طبق روایت امام صادق (ع) اگر در قیامت نماز انسان مورد قبول خداوند قرار گرفت ساير اعمال خوب انسان نيز مورد قبول واقع مي شود و الا اعمال نيك انسان ارزشي نخواهد داشت.3  

 پس هيچ عمل خوب بي نماز مورد قبول قرار نمي گيرد چون اصلا نمازي نخوانده تا قبول يا رد شود، ولي اگر نمازِ نمازگذار مورد قبول درگاه خداوند قرار گيرد هرچند گناه كار باشد بقيه اعمال نيك وي نيز قبول مي شود.

 1 - (بحار الأنوار (ط - بيروت) ؛ ج‏79 ؛ ص198)
2 - (بحار الأنوار (ط - بيروت) ؛ ج‏79 ؛ ص208)
3 - (من لا يحضره الفقيه ؛ ج‏1 ؛ ص208)

🇮🇷مرکز تخصصی نماز




ادامه مطلب


[ شنبه 14 اسفند 1395  ] [ 9:36 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

سلام کردن بر آنان که مسجد نمی آیند

سلام کردن بر آنان که مسجد نمی آیند

http://uupload.ir/files/cwut_2.jpg

آيا صحيح است كه پيغمبر(ص) فرمودند: بر يهود و نصاراي امت من سلام نكنيد؟ یعنی كساني كه صداي اذان و اقامه را مي شنوند و در نماز جماعت شركت نمي كنند؟

در هیچ یک از منابع حدیثی چنین روایتی نیافتیم در کتاب ضیائ الصالحین جوهرچی که از کتب دعا است و در همین دهه های اخیر نوشته شده این گونه آمده : پیامبر فرمودند: بر یهود و نصاری سلام کنید و بر یهود امت من سلام نکنید گفته شد ای رسول خدا یهود امت شما کیانند حضرت فرمود کسانی که صدای اذان و اقامه را می شنوند و در جماعت شرکت نمی کنند. لکن همان گونه که گفتیم این کتاب از کتابهایی است که در همین عصر خودمان نوشته شده و این که نویسنده این کتاب این نقل را از کدام منبع نقل کرده برای ما معلوم نیست.

- قال الرسول (صلى الله عليه وآله): سلّموا على اليهود والنصارى ولا تسلّموا على يهود أمّتي، قيل: يا رسول الله ومن يهود أمتك؟ قال: من يسمع الأذان والإقامة ولا يحضر الجماعة (ضياء الصالحين؛ الجوهرجي ؛ ص482)




ادامه مطلب


[ شنبه 14 اسفند 1395  ] [ 6:14 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]