اثرات دنیوی و اخروی نماز اول وقت را برایم بنویسید؟
اثرات دنیوی و اخروی نماز اول وقت را برایم بنویسید؟
برخی فواید آن را بیان می کنیم:
تضمين بهشت
رسول خدا - صلي الله عليه وآله – فرمودند: «خداي شما مي فرمايد: اين نمازهاي پنجگانه فريضه است، پس كسي اين نمازها را در وقتش به جا آورد و محافظت بر او نمايد، روز قيامت مرا ملاقات خواهد كرد و بر عهده من است كه او را وارد بهشت كنم، و كسي كه در وقتش نمازها را به جا نياورد و محافظت بر او نكند، در اين صورت بر من است كه اگر بخواهم او را عذاب مي كنم، و اگر بخواهم او را مي بخشايم.»
خشنودی خداوند
امام صادق (ع) میفرمایند: «اول وقت، خشنودی خداست و آخر وقت عفو خدا و عفو تنها به جهت گناه است.»
برآورده شدن حاجت
امام حسن عسكري - عليه السلام – فرمودند: «موسي به عمران با خداوند سخن گفت و از پروردگار خويش پرسيد: خدايا! پاداش كسي كه نمازش را اول وقت مي خواند چيست؟ خداوند تبارك و تعالي فرمود: خواهش و خواسته او را برآورده مي كنم و بهشت را بر او مباح مي گردانم.»
در امان بودن از بلاهای آسمانی
رسول الله - صلي الله عليه وآله – وعده داده: «هنگامی که خداوند از آسمان آفت و بلایی بفرستد، سه گروه از آن، در امان میمانند: حاملان قرآن، رعایت کنندگان خورشید؛ یعنی کسانی که وقتهای نماز را محافظت میکنند و کسانی که مساجد را آباد مینمایند»
خاموش شدن آتش گناهان
رسول خدا - صلي الله عليه وآله – فرمودند: «وقت هر نمازفرا مي رسيد، فرشته اي در ميان مردم ندا سر ميدهد برخيزيد، به وسيله نمازتان، آن آتش گناه را كه خودتان فراهم كرديد، خاموش كنيد.»
دوری شیطان و تلقین شهادتین
پیامبر اکرم(ص)فرمودند: " تا زمانی که مؤمن مراقب انجام نمازهای پنجگانه در وقت آنها باشد، شیطان پیوسته از او هراسان است؛ اما اگر آنها را ضایع نمود، شیطان بر وی جرأت پیدا کرده و او را در گناهان بزرگ میاندازد."
همچنین امام صادق - عليه السلام - فرمود: «کسی که مراقب نمازهایش (در اول وقت) باشد ملک الموت، هنگام مرگ او، شیطان را از او دور میکند و شهادت به یگانگی خدا و نبوت پیامبرش را در آن لحظات مهم به او تلقین میکند.»
دعاي خير نماز براي نمازگزار اول وقت
امام باقر ( عليه السلام ) فرموده است:« هرگاه نماز در اول وقت بالا برود، سفيد و درخشان به سوي صاحبش باز مي گردد و به او خطاب مي كند: از من مواظبت نمودي خدا تو را حفظ كند....»
پيامبر نجات از گرفتاري هاي دنيوي و اخروي براي او ضمانت نموده
رسول خدا - صلي الله عليه وآله – فرمودند: «بندهای نیست که به اوقات نماز و موقعیت خورشید (برای نماز اول وقت) اهمیت بدهد، مگر اینکه من سه چیز را برای او ضمانت میکنم: برطرف شدن گرفتاریها و ناراحتیها، آسایش و خوشی به هنگام مردن و نجات از آتش»
مصونيت از غفلت
امام باقر - عليه السلام – فرموده اند: «هر مؤمني محافظت بر نمازش نمايد، و او را در وقتش به جا آورد، از انسانهاي غافل شمرده نمي شود.»
- (ثواب الأعمال و عقاب الأعمال، ص 29)
. (من لا يحضره الفقيه ؛ ج1 ؛ 217)
- (بحار الأنوار (ط - بيروت) ؛ ج13 ؛ ص328)
- (مستدركالوسائل، ج 3، ص 149)
- (أمالي الصدوق، ص 496)
. (كافي (ط - دار الحديث)، ج6، ص 20)
- (من لا يحضره الفقيه، ج1، ص 137)
- (وسائلالشيعة ج4، ص 108)
- (بحارالأنوار، ج 80، ص 9)
-(كافي، ج3، ص 270)
ادامه مطلب
چرا حتما باید نماز را به عربی خواند؟
چرا حتما باید نماز را به عربی خواند؟
ابتدا لازم است بدانیم كه تنها نماز و لبیک در حج است که باید به عربی بیان شود وگرنه هيچ تكليف واجب ديگري نيازمند قرائت عربي نیست.
به برخی از دلائل خواندن نماز به عربی اشاره میکنیم:
اصل تعبّد
خداوند دستور به عربی خواندن نماز داده و چون روح عبادت بر تسلیم و تعبد استوار است، انسان باید عبادت (نماز) را به همان شکل که خواست خداوند است انجام دهد تا مصلحتهایی که خداوند در نظر دارد و چه بسا ما از آن بیخبریم، حاصل گردد.
امیرمؤمنان (ع) می فرمایند: معنای اسلام، تسلیم شدن در مقابل پروردگار است و علامت این تسلیم بودن در عمل آشکار میشود، میفرماید: "مؤمن، بنای دین خود را بر اساس رأی و نظر شخصی نمیگذارد، بلکه بر آنچه از پروردگارش رسیده بنیان مینهد".
زبان مشترک مسلمانان
اینکه همۀ مسلمانان از هر نژاد و مملکتی نماز را به یک زبان بخوانند، باعث میشود که زبانی مشترک میان همه پیروان اسلام شکل بگیرد و در واقع زمینۀ وحدت و پیوند بینالمللی دینی را فراهم کند. (دین جهانی نیاز به زبان مشترک جهانی دارد تا مسلمانان با آن زبان با یکدیگر تعامل کنند و خداوند آن زبان را عربی قرار داده و کتاب آسمانی را با آن زبان فرستاده و و نماز را با آن زبان از ما خواسته است)
نبود معادل واژهها
کلماتی را که در نماز به زبان میآوریم نمیتوان به صورت دقیق به زبان دیگری ترجمه کرد. چهبسا برخی از کلمات یا جملات، معانی بسیاری در خود جای داده که با یک یا چند جمله نیز نتوان همۀ آنها را بیان نمود.
برای مثال از سوره حمد نام میبریم، هیچ ترجمهای که بتواند تمام مفاهیم آن را به زبان دیگر بیان کند، نیست. حتی تنها، کلمه «الله» هیچ معادلی در زبانهای دیگر ندارد و تنها میتوان ترجمۀ آن را در قالب یک جمله بیان کرد. در مثال مذکور، کلمه "خدا" در زبان فارسی، فقط معادل فارسی آن است نه هممعنای کلمه «الله».
جلوگیری از تحریف
تجربۀ زندگی انسانها، روشنگر این حقیقت تلخ است که آنجا دستهای انسانی در کارهای مختلف دخالت کرده است، آن را به صورتهای مختلف در آورده که گاهی با اصل و حقیقت خود فاصله بسیار دارد. استفاده از یک زبان در عبادت، سبب جلوگیری از تحریف عبادت و آمیختگی آن با خرافات می شود. این زبان را خداوند حکیم، زبان عربی قرار داده است که برترین و کامل ترین زبان است.
یادآوری
البته خواندن نماز به زبان عربی بدان معنی نیست که انسان نتواند به هیچ زبان دیگری با خداوند سخن بگوید. چنانچه در قنوت نماز که قسمت خواستن حاجتهاست، به فتوای اکثر مراجع، انسان میتواند به فارسی یا هر زبان دیگر سخن بگوید. همچنین انسان هر لحظه که اراده نماید، میتواند با زبان دلخواه خویش با او به راز و نیاز بپردازد، تنها برخی امور مانند نماز بنا بر مصلحتها و فوایدی که دارد باید به زبان عربی باشد.
. (ط - بيروت) ؛ ج65 ؛ ص309
. محمدتقی مصباح یزدی، قرآن شناسی، ص 102 - 92، با تلخیص، مؤسسه آموزش و پژوهشی امام خمینی، 1380 هـ. ش.
. (بحار الأنوار (ط - بيروت)؛ ج61 ؛ص 30)
. توضیح المسائل سیزده مرجع، مسئله 1135.
ادامه مطلب
بيني بر خاک
بيني بر خاک
چهار چشمي مراقبشون بودم. نماز مي خوندند، اون هم چه نمازي. مي دونستم هر عملي که انجام مي دهند، حکمتي داره. بهترين پيامبر خداست. مگه مي شه بدون دليل کاري انجام بده؟ سجده که مي رفتند، اصرار داشتند که علاوه بر پيشاني، بيني مبارکشون هم روي خاک قرار بگيره.
نمي دونم، شايد مي خواستند گوشه اي از خشوع وصف ناپذيرشون رو اين طوري پيش خدا نشون بدهند .
---------------
کتاب «دو رکعت قصه» رسول نقي ئي ؛ ص 100 به نقل از وسائل الشيعة، ج 6، 343.
ادامه مطلب
پس چرا خواب ماندی؟
پس چرا خواب ماندی؟
شب بود، در قرارگاه دور هم جمع شده بودیم و با هم بحث می کردیم. بحث آن شب درباره قدرت اراده انسان بود. یکی از رزمندگان پرسید: انسان باید چکار کند تا اراده قوی داشته باشد؟ مثلاً چکار بکنیم تا شب ها کمتر بخوابیم یا هر ساعتی که خواستیم بیدار شویم؟» هر کسی چیزی می گفت.
سرانجام شهید محمد بروجردی گفت: «اگر آخرین آیه سوره کهف را قبل از خواب بخوانیم». این موضوع برای من خیلی جالب بود. تصمیم گرفتم همان شب آزامایش کنم. آیه را چند بار خواندم و خوابیدم.
درست وقت اذان صبح بود که از خواب بیدار شدم. شهید بروجردی را دیدم که مشغول نماز است. نمازش که تمام شد، گفت: مگر دیشب آخرین آیه سوره کهف را نخواندی؟ جواب دادم: «بله خواندم»
گفت: پس چرا خواب ماندی؟
گفتم: تصمیم داشتم اول اذان بیدار شوم، که شدم.
شهید بروجردی گفت: ولی من فکر کردم می خواهی برای نماز شب بیدار شوی. فهمیدم که او با این جمله می خواهد به من بگوید چرا برای نماز شب بیدار نشده ام! احساس شرمندگی کردم و از عرق خیس شدم.
نماز شب شهیدان ؛ محمد محمدی ؛ نشر دارخوئین ؛ ص 71 ؛ سردار غلامرضا جلالی
ادامه مطلب