تعليم تسبيح به فرزندان
تعليم تسبيح به فرزندان
پيامبر اسلام بهترين درس را به دخترش زهرا عليهاالسلام آموخت كه عبارت از تسبيح باشد و از آن زمان تا زمان ما ميليون ها انسان در تعقيبات نماز خود آن تسبيح را مى خوانند. از پيشگاه خداوند به احترام تسبيح كوثر خدا عرض حاجت مى كنند و رفع مشكلات در زندگى و موفقيت را خواهانند.
در كتاب قرب الاسناد از امام صادق عليه السلام آمده است :
ما به فرزندان و كودكان خود امر مى كنيم تسبيحات فاطمه زهرا عليهاالسلام را بخوانند همانگونه كه آنان را امر به نماز مى كنيم تو نيز (خطاب به اباهارون ) خود را بر اين امر وادار كن كه هر بنده اى آن را نخواند به بدبختى مى افتد. (1)
1- فاطمه در كلام اهل سنت ، ص 358.
منبع : نماز و عبادت فاطمه زهرا سلام الله عليها
نام نويسنده : عباس عزيزى
ادامه مطلب
تشريح تسبيح فاطمه (س )
تشريح تسبيح فاطمه (س )
از حضرت امام على عليه السلام نقل شده است كه فرمود:
فاطمه زهرا عزيزترين عزيزان رسول خدا صلى الله عليه و آله در خانه من بود، اين بانو آن قدر با آسياب آرد كرد تا دست هايش پينه بست و آن قدر از چاه آب كشيد كه اثر آن بر سينه اش باقى مانده بود و به اندازه اى خانه را روبيد تا اين كه لباسهايش غبارآلود شد. و آن قدر زير ديگ آتش برافروخت تا لباسش كثيف و گردآلود گرديد و به همين علت به سختى و زحمت افتاد، روزى شنيديم غلام چندى خدمت پيامبر صلى الله عليه و آله آوردند به فاطمه گفتم : وقتى خدمت پدر خود رفتى از وى خادمى را بخواه تا در كارها مددكار باشد و از اين همه رنج و محنت آسوده شوى .
پس فاطمه زهرا خدمت رسول خدا رفت ، ملاحظه كرد كه گروهى با ايشان مشغول بحث و گفتگو هستند، لذا بدون اين كه با پدر سخنى بگويد به خاطر شرم و حيا بازگشت . على عليه السلام فرمود: چون رسول خدا مى دانست كه فاطمه زهرا براى حاجت نيازى مراجعه كرده است ، لذا خود به منزل ما آمد، حضرت فرمود: فاطمه جان ! براى چه منظورى به سوى من آمدى و دو مرتبه سوال فرمود و فاطمه ساكت بود، على عليه السلام مى گويد: عرض كردم : اى رسول خدا من علت را براى شما ذكر مى نمايم . فاطمه آن قدر سنگ آسياب را چرخانده كه دستش پينه بسته و آن قدر آب كشيده كه بر سينه اش اثر آن باقى مانده و آن قدر خانه را جاروب كرده كه لباسش خاك آلود شده و آن قدر آتش در زير ديگ افروخته كه پيراهن او كثيف شده و بوى دود گرفته . شنيديم كه غلامان و خادمان چندى را خدمت شما آوردند، به وى گفتم : به سراغ پدر خود رفته از ايشان خدمتكارى بخواه تا تو را مساعدت نمايد.
رسول خدا صلى الله عليه و آله فرمود: شما را از مطلبى آگاه كنم كه بهتر است براى شما از خادمى كه سوال كرديد، وقتى از خواب برخاستيد (در بعضى روايات است وقتى به رختخواب رفتيد) سى و چهار بار الله اكبر و سى و سه بار سبحان الله و سى و سه بار الحمدلله بگوييد آن بتهر است براى شما از خادم كه خدمت شما را بكند. (1)
1- ذخائر العقبى ، ص 50.
منبع : نماز و عبادت فاطمه زهرا سلام الله عليها
نام نويسنده : عباس عزيزى
ادامه مطلب
طهارت نفس و صفای باطن
طهارت نفس و صفای باطن
علامه طباطبایی (ره) :
با طهارت نفس و صفای باطن بسیاری از مجهولات و مشکلات علمی حل می شود . از بوعلی سینا نقل شده است که راجع به مساله ای چهل بار دقت کردم و نتوانستم بفهمم ولی وضو ساختم و دو رکعت نماز به جا آوردم و سپس آن مسأله برایم روشن شد .
در محضر علامه طباطبایی ، ص ۳۷۱
ادامه مطلب
پيوند نماز با جبران گذشتهها
پيوند نماز با جبران گذشتهها
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی:
اگر نمازی قضا شد يا سجده ا ی يا تشهدی فراموش شد، بايد آن گونه كه در رساله مراجع آمده است، جبران شود و اين يك درس است كه میتوان فراموش شدهها و تلف شدهها را جبران نمود.
اگر در كاری نقصی پيدا شد، نبايد دلسرد و نا امید گشت، بلكه بايد به انسان فرصتي داده شود تا كمبودها را جبران كند، همان گونه كه برای گناهان، راه توبه باز است.
امام سجاد «علیه السلام» در دعای مكارم الاخلاق ميفرمايد: خدايا تو برای هر كاری كه تلف شده است جايگزينی داری: «وَ عِنْدَكَ مِمَّا فَاتَ خَلَفٌ»
و برای كارهای فاسد راه اصلاح گشودهای: «وَ لِمَا فَسَدَ صَلَاحٌ»
و برای كارهايی كه نمیپسندی راه تغيير قرار دادهای: «وَ فِيمَا أَنْكَرْتَ تَغْييرٌ»
پیوند های نماز؛ حجت الاسلام قرائتی؛ ص 18
ادامه مطلب