آیا مواردی وجود دارد که عقب انداختن نماز اول وقت، بی احترامی به خداوند محسوب نشود؟

آیا مواردی وجود دارد که عقب انداختن نماز اول وقت، بی احترامی به خداوند محسوب نشود؟

http://uupload.ir/files/eas4_3.jpg

عقب انداختن نماز اول وقت در برخی موارد توصیه شده است که در این صورت بی احترامی به خداوند محسوب نمی شود. برخی موارد آن عبارتند از:

  1. انسان مي تواند نماز اول وقت را به تأخير اندازد، تا نماز را به جماعت بخواند.
  2. اگر پيش از افطارِ ماه رمضان، انسان نتواند با حضور قلب نماز اول وقت بخواند، بهتر است اول افطار کند.
  3. اگر در افطار ماه رمضان مهمان دارد که مايل به افطار در اول اذان است و یا به مهمانی دعوت است و آنها منتطر او هستند بهتر است اول افطار کند و سپس نماز بخواند.

عقب انداختن نماز اول وقت در برخی موارد واجب شده است که در این صورت بی احترامی به خداوند محسوب نمی شود. برخی موارد آن عبارتند از:

  1. در صورتي كه شرايط صحت نماز، (مثل طهارت) در اول وقت فراهم نباشد، اما فراهم نمودن شرايط تا پايان وقت امكان پذير باشد، در اين صورت خواندن نماز باطل است مثلاً لباس فردي نجس شده و تعويض و يا تطهير آن در اول وقت امكان پذير نيست ولی تا قبل از قضا شدن نماز مي تواند لباسش را تطهیر یا تعویض کند.
  2. اگر کار واجبي در اول وقت نماز پيش آید. مثلاً طلبکار طلبش را درخواست کند و يا جان کسي در خطر باشد و بايد او را به پزشک رسانيد و يا نماز خواندن در اول وقت موجب شود انسان دچار آسيب و ضرر سنگيني گردد در اين صورت به تاخير انداختن نماز لازم مي باشد.

(وسائل الشيعة ؛ ج‏8 ؛ ص308)


ادامه مطلب


[ شنبه 7 اسفند 1395  ] [ 10:19 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

تاخير در نماز اول وقت چه آثار و پيامدهاي سوئي دارد؟

تاخير در نماز اول وقت چه آثار و پيامدهاي سوئي دارد؟

http://uupload.ir/files/b2w3_%D8%B3%D8%AC%D8%A7%D8%AF%D9%87.jpg

بعضي آثار تأخير بدون عذر از نماز اول وقت بدين شرح مي باشد:

دوري از رحمت الهي

امام زمان (عجل الله تعالي فرجه الشريف ) فرمودند: « از رحمت خدا دور است، از رحمت خدا دور است كسى كه تأخير در نماز عشاء نمايد تا آنكه ستارگان ظاهر شود و از رحمت خدا دور است، از رحمت خدا دور است كسي كه نماز صبح را چندان تأخير بيندازد تا ستاره ها ناپديد شوند.»

موجب خشم خداوند

رسول خدا - صلي الله عليه وآله – به حضرت علي عليه السلام وصيت نمودند: «يا علي، با وضوي كامل در اول وقت، نماز اقامه كن، و نماز را از اول وقتش به تاخير نينداز، چون تاخير نماز بدون علت و عذر خداوند قهار را به خشم خواهد آورد.»

نماز او را نفرين مي كند

امام باقر ( عليه السلام ) فرموده است: «هرگاه نماز در اول وقت بالا برود، سفيد و درخشان به سوي صاحبش باز مي گردد و به او خطاب مي كند: از من مواظبت نمودي خدا تو را حفظ كند، و هرگاه در غير وقت خود و بدون شرايط بالا برود، سياه و تاريك به سوي صاحبش باز مي گردد و به او مي گويد مرا تباه ساختي، خدا تو را نابود كند.»

دوري از شفاعت پيامبر

پيامبر خدا (صلی الله عليه آله) فرموده اند: « شفاعت من در قيامت شامل كسي كه نمازهاي واجبش را در وقت آن نخواند نمي شود.»

فقيران بهشت

ابو سلّام عبدي مي گويد: به امام صادق ( عليه السلام ) عرض كردم: چه مي فرمائيد درباره كسي كه نماز عصرش را عمداً تأخير اندازد؟ حضرت فرمودند: روز قيامت بي كس و تنها (و فقير) و بدون ثروت محشور مي گردد. عرض كردم: اگر چه از بهشتيان باشد؟ فرمود: اگر چه از اهل بهشت باشد. پرسيدم: منزل و جايگاهش در بهشت در كجاست؟ فرمود: يكه و تنها، بي زن و فرزند و مال و منال در بهشت سرگردان است و اهل بهشت به او چيزي مي دهند.

عدم قبولي نماز

امام صادق عليه السلام فرموده اند: «كسي كه نماز در غير وقت بخواند، مثل اينكه نماز نخوانده است.» (به اين معنا كه چنين نمازي نمي تواند قبول شود و وي را به آثار و بركات و پاداش هاي عظيم نماز نائل گرداند هر چند با خواندن اين نماز از او رفع تكليف شده و عذاب نمي شود. )

عدم استجابت دعا

در روايتى كه از امام زين العابدين- عليه السّلام- در تشریح آثار گناهان تاخیر در نماز را به عنوان یکی از عوامل عدم استجابت دعا بر شمرده و فرموده اند: «و گناهانى كه موجب برگشتن دعا مى‏شوند عبارتند از: نيّت بد داشتن، پليد بودن در باطن، دورویی با برادران دينی، تصدیق نکردن برادران دينى را با ترك اجابت، و به تأخير انداختن نمازهاى واجب را تا وقتشان بگذرد.»

-  (وسائل الشيعة ؛ ج‏4 ؛ ص201)

-  (بحار الأنوار، ج‏2، ص 154)

-  (وسائل‏الشيعة ج4، ص 108)

- « لَا يَنَالُ شَفَاعَتِي غَداً مَنْ أَخَّرَ الصَّلَاةَ الْمَفْرُوضَةَ بَعْدَ وَقْتِهَا» ؛ (أمالي الصدوق، ص 399 )

-  (ثواب الأعمال و عقاب الأعمال ؛ النص ؛ ص231)

- (الكافي، ج 3، ص 285)

-(بحار الأنوار، ج‏70، ص 375)


ادامه مطلب


[ شنبه 7 اسفند 1395  ] [ 10:06 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

از اهمیت دادن معصومین به نماز اول وقت بگویید تا انگیزه نماز اول وقت پیدا کنم؟

از اهمیت دادن معصومین به نماز اول وقت بگویید تا انگیزه نماز اول وقت پیدا کنم؟

http://uupload.ir/files/0ay_%D9%86%D9%85%D8%A7%D8%B2_%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%85_%D8%B9%D9%84%DB%8C_(%D8%B9).jpg

به چند نمونه اشاره مي نمائيم:

حضرت علي عليه السلام فرمودند : «رسول خدا (ص ) هيچ چيز را نه شام و نه غير آن را، بر نماز مقدم نمي داشت؛ هرگاه وقت نماز فرا مي رسيد، رسول خدا (ص ) ديگر نه خانواده را مي شناخت و نه دوست صمیمی.»

امیرالمؤمنین در جنگ صفين، مشغول نبرد بود و ميان دو جناح درگير، مرتب به خورشيد نگاه مي كرد. ابن عباس عرضه داشت: يا على چرا ايستاده‏اى (و نمى‏جنگى)؟ فرمود: منتظر دخول وقتم تا نماز بخوانيم؟! «ابن عباس» گفت: آيا اكنون وقت اين حرفها است، در حالى كه ما به كار جنگ مشغوليم؟ امام فرمود: « براى چه چيز مى‏جنگيم؟ مگر نه جنگ ما براى نماز است.»

امام رضا ( عليه السّلام ) به عنوان استقبال از بعضى از كسانى كه مشتاق آن حضرت بودند (از شهر) خارج شد وقت نماز فرارسيد، خانه اى در آن حوالى بود، امام ( عليه السّلام ) با ياران به سوى آن رفتند و در كنار سنگ بزرگى فرود آمدند. راوى مى گويد: سپس امام به من فرمود: اذان بگو، عرض كردم منتظر رسيدن و ملحق شدن بعضى از ياران هستم تا آنان نيز به ما ملحق شوند.

حضرت فرمود: (خدا تو را بيامرزد، نماز را از اوّل وقت بدون عذر تأخير نيندازيد، بر تو باد كه هميشه نماز را در اوّل وقت آن بجا آورى). راوى گويد: پس اذان گفتم و نماز خوانديم.

فرقه «صابئين» دانشمند ولى مغرور داشتند كه بارها با امام رضا عليه السّلام گفتگو كرد، ولى زير بار حقّ نمى رفت. در يكى از جلسات، امام رضا عليه السّلام استدلالى كرد كه او تسليم شد و گفت: اكنون روح من نرم شده حاضرم مكتب تو را بپذيرم، ناگهان صداى اذان بلند شد، امام رضا عليه السّلام جلسه را ترك كرد، مردم گفتند: فرصت حساسى است، چنين فرصتى پيش نمى آيد، امام فرمود: اوّل نماز! او كه اين تعهّد را از امام ديد، علاقه اش بيشتر شد. بعد از نماز گفتگويش را تكميل كرد و ايمان آورد.

-  (مجموعة ورام ؛ ج‏2 ؛ ص78)

-  (إرشاد القلوب إلى الصواب، ج‏2، ص 217)

- (بحار الأنوار (ط - بيروت) ؛ ج‏80 ؛ ص21)

- «صابئین» يكى از اديانى هستند كه نامشان در قرآن آمده، آنها به حضرت يحيى گرايش دارند و براى ستارگان تأثيرى قائلند.

-  (بحار الأنوار (ط - بيروت) ؛ ج‏49 ؛ ص173)


ادامه مطلب


[ شنبه 7 اسفند 1395  ] [ 9:58 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

راهکارهای تربیتی جهت نمازخوان شدن فرزندانمان : قسمت چهارم

راهکارهای تربیتی جهت نمازخوان شدن فرزندانمان : قسمت چهارم

http://uupload.ir/files/1dl_5.jpg

۱۶. هیچ گاه بچه های نمازخوان را سرش نکوبید و او را با آنها مقایسه نکنید، مقایسه اثر عکس دارد و او هم از نماز بدش می آید و هم از آن بچه ی نمازخوان.

۱۷. وقتی به سن تکلیف رسید برایش جشن عبادت بگیرید.

۱۸. نقل داستانهای شیرین و در حد سن کودک و نوجوان از نماز بزرگان و استفاده از اشعار و احادیث زیبا

۱۹. ترک مستحبات در ابتدای کار و طول ندادن نماز و رعایت توانایی کودک و نوجوانپ

۲۰. تقویت عشق و علاقه به اهل بیت که یکی از راههای جلب انسان به عبادت و نماز است.

و نکته پایانی : اگر در رفتار نماز خوانها مهر و محبت و انصاف دیده شود ، میل بچه ها به نماز خواندن بیشتر میشود.

منبع : حوزه


ادامه مطلب


[ شنبه 7 اسفند 1395  ] [ 9:19 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]