نماز و پرواز
نماز و پرواز
در این بخش از مجموعه برنامه های نکته های ناب ، استاد قرائتی به بیان شباهت های میان نماز و پرواز کردن می پردازد و گویند ...
زمان : 03:34
ادامه مطلب
ترس نمازگزار واقعی از عذاب خدا !
ترس نمازگزار واقعی از عذاب خدا !
انسان معتقد به قیامت، فرصتساز است و هیچگاه فرصت سوزی نمیکند اما آن کسی که به بینهایت توجه ندارد، فرصتهای بینهایتش را میسوزاند.
نماز به عنوان ستون دین و معراج مومن، یکی از مهمترین و اساسیترین دستورالعمل انسانسازی و سیر و سلوک معنوی است به طوری که برخی از بزرگان فرمودهاند اگر نمازِ انسان اصلاح شود، همه امور انسان اصلاح میشود. ...
ادامه مطلب
آثار بیاعتنایی به نماز در رزق و روزی
آثار بیاعتنایی به نماز در رزق و روزی
بالاترین ذکر خدا نماز است، «أَقِمِ الصَّلاةَ لِذِکْری» (طه/14) بالاترین ذکر خدا قرآن است. «نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّکْر» (حجر/9) یعنی «نَحْنُ نَزَّلْنَا القرآن».
اگر کمی در قرآن تأمل کرده و آیات قرآن را با دقت بیشتری نگاه کنیم خواهیم دید که قرآن پر است از نکات آیاتی که ارز تابلو کردن و نگاه کردن مداوم بر ان را دارا می باشد .
در اینجا به چند تا از این آیات قرآن کریم توجه می کنیم .
روحیهی خشوع و تواضع، شرط نیایش و نماز....
ادامه مطلب
کم فروشی در نماز
کم فروشی در نماز
در قرآن می خوانیم:
وَیْلٌ لِّلْمُطَفِّفِینَ * الَّذِینَ إِذَا اكْتَالُواْ عَلَى النَّاسِ یَسْتَوْفُونَ * وَإِذَا كَالُوهُمْ أَو وَّزَنُوهُمْ یُخْسِرُونَ(1)
واى بر كمفروشان. كسانى كه هرگاه از مردم پیمانه بگیرند كامل مىگیرند. و هرگاه به ایشان پیمانه دهند یا برایشان (كالایى را) وزن كنند، كم مىگذارند.
«طفیف» و قلیل به یك معناست و «تطفیف» به معناى كاستن و كم گذاشتن است و ریشه آن از «طفّ» به معناى كنار است. به فروشندهاى كه از كنار اجناس مىزند، «مطفّف» گویند.
ابن مسعود نقل مىكند كه هركس از نمازش بكاهد مشمول این آیه است.(2)
كم فروشى هر صنفى متناسب با خودش مىباشد: معلم، كارگر، نویسنده، فروشنده، مهندس، دكتر و دیگر مشاغل، هر كدام در انجام وظیفه خود كوتاهى كنند، كم فروشند.
كمفروش، خود را زرنگ مىداند، مردم را دوست ندارد، خدا را رازق نمىداند و ظلم اقتصادى به جامعه مىكند.
كم فروشى از گناهان كبیره است، زیرا وعده عذاب براى آن آمده است.
امكانِ كم فروشى یا حساسیّت در كیل بیش از وزن است، لذا در یك آیه فقط از كیل و در آیه پس از آن، ابتدا مجدداً از كیل و سپس وزن، سخن به میان آمده است.
در روایات مىخوانیم: هرگاه مردم گرفتار گناه كمفروشى شوند، زمین روئیدنىهاى خود را از مردم باز مىدارد و مردم به قحطى تهدید مىشوند.(3)
انضباط و دقّت اقتصادى، در رأس برنامههاى اصلاحى انبیاست. چنانكه حضرت شعیب به قوم خود فرمود: «اوفوا الكیل و لا تكونوا من المخسرین وزنوا بالقسطاس المستقیم و لا تبخسوا الناس اشیاءهم و لا تعثوا فى الارض مفسدین»(4) پیمانه را (در معامله) كامل و تمام بدهید و از كم كنندگان و خسارت زنندگان نباشید و با ترازوى درست وزن كنید و كالاهاى مردم را كم ندهید و روى زمین مفسدانه عمل نكنید.(5)
_________________
1) ذیل آیات 1-3 سوره مطففین.
2) تفسیر نمونه.
3) تفسیر المیزان.
4) شعراء، 181 - 183.
5)400نکته از تفسیر نور
منبع: تبیان
ادامه مطلب