آیا می دانید چگونه باید دوستتان را آزمایش کنید ؟

آیا می دانید چگونه باید دوستتان را آزمایش کنید ؟

امام صادق (علیه السلام) فرمود: برادران خود را با دو خصلت بيازمائيد، اگر در آنها باشند كه بسيار خوب است و اگر نه دور شويد، دور شويد، دور شويد:
مواظبت به نمازها در وقتشان و احسان به برادران در تنگدستى و توانگرى.

قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ ع‏لیه السلام اخْتَبِرُوا إِخْوَانَكُمْ بِخَصْلَتَيْنِ فَإِنْ كَانَتَا فِيهِمْ وَ إِلَّا فَاعْزُبْ ثُمَّ اعْزُبْ ثُمَّ اعْزُبْ مُحَافَظَةٍ عَلَى الصَّلَوَاتِ فِي مَوَاقِيتِهَا وَ الْبِرِّ بِالْإِخْوَانِ فِي الْعُسْرِ وَ الْيُسْرِ.
کافی جلد 2 صفحه 672

 


ادامه مطلب


[ سه شنبه 14 اردیبهشت 1395  ] [ 6:07 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

سوره ای که خواندنش در زندگی معجزه می كند !

من شنیده ام یك سوره در قرآن هست که خواندنش در زندگی معجزه می كند. این کدام سوره است؟
شاید این سوال عده ای از دوستان باشد. بنابر این در این مقاله در مورد این موضوع کمی بحث خواهیم کرد.
قرآن سر تا سر دارای اعجاز در زندگی مادی و معنوی می باشد که اگر ما با معرفت تلاوت کنیم حتما اثرات آن را خواهیم دید. لذا در اثرات سوره های قرآن اثرات عجبیبی ذکر شده که هر کدام یک معجزه ای می باشند. اما در سوره های قرآن آنچه که خیلی اثرات معجزه آسایی از آن ذکر شده است سوره مبارکه حمد می باشد که در کمتر سوره ای یافت می شود.
«سوره حمد» نسخه‎ای است برای درمان همه آلام جسمی و روحی. و چون انسان «العیاذ بالله» بیمار شد، راحت‎ترین درمان و کم ‎هزینه‎ ترین درمان، خواندن سوره حمد است.
«صادق آل‎ عبا(علیه السلام)» فرمود: «چنان‎چه بر مرده‎ای 70 بار سوره حمد خواندید و زنده شد تعجب نکنید.» (اصول كافى)
امام صادق علیه السلام فرمودند: سوره ی «حمد» سوره ای است که ابتدایش «حمد» خدا و وسطش «اخلاص» و آخرش دعا است.
از سلمة بن محمد نقل است که گفت: از امام صادق علیه السلام شنیدم که فرمود: کسی که سوره حمد، او را شفا نبخشد، چیزی او را شفا نمی بخشد. (خواص القرآن، ص48)
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند: سوره حمد بر هیچ دردی خوانده نشد مگر اینکه دردش آرام می گیرد (قرآن درمانی روحی و جسمی ،ص 62)

امیرالمومنین امام علی علیه السلام فرمود: از پیغمبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) شنیدم که فرمود: به تحقیق خدای متعال به من گفته: ای محمد به تو هفت آیه از مثانی و قرآن عظیم داده ایم. پس فاتحه الکتاب را جدا کرد و بر من منت گذاشت آن را در برابر قرآن عظیم قرار داد.»
پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله وسلم) فرمود:  فضیلت سوره حمد مانند فضیلت حاملان عرش است، هر کس آن را قرائت کند، ثوابی مانند ثواب حاملان عرش به او داده می شود. (مستدرک الوسائل، ج4، ص330)
در روایتی از  (رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم)  آمده است: اگر سوره حمد را در یک کفه میزان و باقی سوره های قرآن را در کفه دیگر قرار دهند، سوره «حمد» هفت برابر سنگین تر است. (مجمع البیان، ج1، ص36 )  
رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود: هرکس سوره حمد را قرائت کند خداوند به عدد خواندن تمام کتاب هایی که از آسمان نازل شده به او ثواب و پاداش عنایت می فرماید. (الاختصاص، ص39)

«سوره حمد» نسخه‎ای است برای درمان همه آلام جسمی و روحی

برخی از خواص سوره حمد
جهت رفع تب
حضرت امام جعفر صادق علیه السلام فرمودند: هر کس، با ایمان سوره مبارکه فاتحه را چهل بار بر قدح آب با نیت خالص و توجه به خدا و معنی آن بخواند و آن آب را بر روی کسی که تب دارد بپاشد، تب از او زایل می شود. (همان ص12)

زیادی نور چشم
حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند: چون کسی را درد چشم باشد یا در بینایی او ضعفی باشد در اول ماه چون هلال ماه را ببیند دست بر چشم خود بنهد و سوره فاتحه را 10 بار با نیت خالص و توجه به معنی آن بخواند و در آخر سوره مبارکه «توحید» را 3بار بخواند بعد از آن 7بار بگوید: «یا ربِّ قَوِّ بَصَری».
سپس بگوید: «اللهم اکف انت الکافی، اللهم عاف انت المعافی». درد چشم و ضعف بینایی به صحت مبدل می گردد. (خواص آیات قرآن کریم، محمدتقی نجفی، ص10)

ایجاد برکت
در کلامی از پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) آمده است: هرکس، هنگامی که وارد خانه خود می شود، سوره حمد و توحید را قرائت نماید خداوند فقر را از خانه او دور کرده و برکت زندگی او را به حدّی زیاد می کند که به همسایگانش نیز می رسد.
پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله وسلم) فرمود: فضیلت سوره حمد مانند فضیلت حاملان عرش است، هر کس آن را قرائت کند، ثوابی مانند ثواب حاملان عرش به او داده می شود
از حضرت امام صادق علیه السلام روایت شده است:‌ «هرکس سوره حمد را قرائت کند، به لطف و عنایت الهی، درهای خیر دنیا و آخرت به روی او گشوده خواهد شد.» (همان، ص 65 به نقل از الدرالمنثور، ج6)

ختومات مجرب
1) نماز عجیب و مشکل گشا
اگر کسی به نیت قضای حاجت دو رکعت نماز بخواند و در هر رکعت 19 مرتبه بسم الله الرحمن الرحیم بگوید و بعد از آن سوره حمد را تلاوت نماید و بعد از تمام شدن نماز 786 مرتبه آیه بسم الله الرحمن الرحیم را بگوید هر حاجتی داشته باشد برآورده خواهد شد. ان شاءالله. (همان، ص67به نقل از شمس المعارف الکبری )

2)برکت و گشایش روزی
از مولا علی علیه السلام نقل شده است: «اگر رزق و روزی و ثروت زیادی می خواهی و دوست داری از هر بنده و آزادی بی نیاز باشی و به زودی به آرزوهایت برسی و از غل و غش و حیله در امان باشی؛ پس «فاتحة الکتاب» را بخوان که اسرار عجیبی در آن نهفته است.
برای رسیدن به آرزوها و حاجت هایت، این سوره را در پنج نوبت (صبح، ظهر، عصر، مغرب و عشا) 100 مرتبه تلاوت کن. (همان،ص 66به نقل از شمس المعارف الکبری)

3) جهت عزت و شخصیّت و حفظ آبرو
در روز جمعه شروع کند تا 41 روز، و هر روز 41 مرتبه سوره مبارکه حمد را بخواند و بعد از اتمام بلافاصله 13 بار این دعا را بخواند: «یا مُفَتِّحُ فَتَّح یامُفَرِّجُ فَرَّج یامُسَبِّبُ سَبَّب یامُیَسِّرُ یَسَّریامُسَهِّلُ سَهَّل یا مُتَمِّمُ تَمَّم برحمتک یا ارحم الراحمین» (دو هزار و یک ختم، ص48)

بیتوته

 


ادامه مطلب


[ سه شنبه 14 اردیبهشت 1395  ] [ 5:56 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

مرحوم ملا فتحعلى سلطان آبادی و نماز ليلة الدفن براى دوستان اهل بيت (علیهم السلام)

مرحوم ملا فتحعلى سلطان آبادی و نماز ليلة الدفن براى دوستان اهل بيت (علیهم السلام)

مرحوم محدث نورى از مرحوم حاج ملا فتحعلى سلطان آبادى نقل كرده كه فرمود : عادت و طريقه من بر اين بود كه هر كس از دنيا مى رفت از دوستان اهلبيت علیهم السلام و خبر فوت او را مى شنيدم دو ركعت نماز در شب دفن او براى او مى خواندم خواه آن ميت را بشناسم يا نشناسم و هيچكس از اين طريقه من مطلع نبود تا آنكه يكى از دوستان مرا در راهى ملاقات كرد و گفت : ديشب خواب ديدم فلان شخص را كه در اين ايام وفات يافته است پرسيدم از حال او از آنچه بر او گذشته است بعد از مردن . گفت : من در سختى و بلا بودم تا آنكه آن دو ركعت نمازى كه فلانى خواند و اسم شما را برد آن دو ركعت نماز مرا از عذاب نجات داد خدا رحمت كن پدرش را با اين احسانى كه از او به من رسيد مرحوم حاج ملا فتحعلى فرمود آنگاه آن شخص از من پرسيد كه آن نماز چه نمازى است پس من او را خبر دادم به طريقه مستمره خود براى اموات .

منازل الاخرة ، محدث قمى ، ص 18.

 


ادامه مطلب


[ سه شنبه 14 اردیبهشت 1395  ] [ 5:53 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

هم‌قسم سجده‌های طولانی

هم‌قسم سجده‌های طولانی

80837376052575609686.jpg;

ابوالحسن موسی علیه السلام عابدترین و فقیه ترین و باسخاوت ترین و باكرامت ترین اهل زمانه بود، و روایت شده است كه نافله های شب را به نماز صبح متصل می نمود سپس آن قدر تعقیب می خواند كه خورشید طلوع می نمود [و آن وقت] برای خدا به سجده می افتاد و سر از سجده بر نمی داشت تا نزدیك زمان نماز ظهر و بسیار دعا می كرد.


عبد ولی به حقیقت معنی كلمه، صالح؛ اما صلاح و سداد از رویش شرمنده، كاظم و ساجد و طاهر، طُهر و فقیه و زاهد و عالم، معروف به «باب الحوائج إلی الله» (1)، موسوم به «امین الله و نوره»، موصوف به «حجة الله و ولیه»، مشهور به «باب الله و صفیه»، صاحب علم الیقین، معدن وحی مبین، پرچم تقوی و دین، خازن علوم انبیاء و مرسلین، امام هدایت، وصی رسالت، ولیّ مرشد، مالك تأویل و تنزیل، حامل تورات و انجیل، ناصح و عادل، صادق و عامل، صابر و مجاهد، قتیل و شهید، سید و رشید، هم‌قسم سجده های طولانی و گریه های فراوان(2)، مظهر جلال و جمال، اسم اعظم ذوالجلال، حضرت ذوالكمال، سابع الأوصیاء، تاسع الشرفاء، ابن الأئمة النجباء، موسی بن جعفر، علیه و علی آبائه الطاهرین من الصلوات و التحیات مالایُحصی.

خطیب بغدادی كه از بزرگان اهل سنت و تاریخ نگاران قدیم است، گوید:

«به موسی بن جعفر عبد صالح می گفتند به خاطر شدت عبادت و كوشش و اجتهاد ... و روایت شده كه آن حضرت در ابتدای شب داخل مسجد پیامبر صلی الله علیه وآله شد و به سجده رفت، شنیدند كه در سجده مكرر می فرمود: عظم الذنب من عبدك فلیحسن التجاوز من عندك (3) تا این كه صبح شد! » (4).

خداوند نیز در قرآن می فرماید: «بدی را با خوبی پاسخ ده چرا كه همان كسی كه دشمن توست ناگهان تبدیل به دوست صمیمی می شود و هیچ كس به چنین مقامی نمی رسد مگر كسانی كه صاحب صبر و صاحب بهره عظیم اند»

 

شیخ صدوق با چند واسطه از مأمون عباسی روایت نموده است كه:

«روزی موسی بن جعفر علیهماالسلام را دیدم كه داخل مجلس هارون شد در حالی كه صورتش از شدت عبادت و بیداری شب، ورم كرده و زرد شده بود و عبادت آن قدر او را لاغر و رنجور نموده بود كه مانند مشكی پوسیده شده و سجده های بسیار، بینی و صورت او را مجروح نموده بود، هارون تا چشمش بر او افتاد از مركبی كه سوار بود خود را پایین انداخت و او را با قسم دادن بر مركب خود سوار نمود و ما همه با اجلال و تعظیم او را تماشا می نمودیم تا این كه هارون او را بر محل نشستن و استراحت خود نشاند و صورت و چشمانش را می بوسید!!!!»(5).

آری :                 « خوشتر آن باشد كه سر دلبران                   گفته آید در حدیث دیگران »

و فضیلت آن است كه دشمنان به آن شهادت دهند!(6).

و به نقل از اعلام الوری می خوانیم:

«جناب ابوالحسن موسی علیه السلام عابدترین و فقیه ترین و باسخاوت ترین و باكرامت ترین اهل زمانه بود، و روایت شده است كه نافله های شب را به نماز صبح متصل می نمود سپس آن قدر تعقیب می خواند كه خورشید طلوع می نمود [و آن وقت ] برای خدا به سجده می افتاد و سر از سجده بر نمی داشت تا نزدیك زمان نماز ظهر و بسیار دعا می كرد و می فرمود: خدایا من از تو راحتی هنگام مرگ و عفو در هنگام حساب را می خواهم و آن را تكرار می نمود »!(7)

اما چرا او را « كاظم الغیظ » نامیدن؟

عده زیادی از راویان حدیث نقل نموده اند كه: «یكی از نوادگان عمر بن الخطاب، خلیفه دوم، كه در مدینه زندگی می كرد حضرت موسی بن جعفر علیهماالسلام را اذیت می نمود و هر وقت او را می دید ناسزا می گفت و به امیر المۆمنین علیهم السلام نیز فحاشی می نمود!

بعضی از اطرافیان موسی بن جعفر علیهماالسلام به او عرضه داشتند: به ما اجازه بده تا این فاجر را بكشیم!

حضرت آنان را به شدت نهی نمود و [در عوض] از احوالات آن شخص جویا شد! گفته شد كه در اطراف مدینه به كشاورزی مشغول است. حضرت حمار خود را سوار شد و به سوی او رفت، او را در مزرعه اش یافت و با حمارش داخل مزرعه وی شد! آن مرد كه این چنین دید، فریاد زد كه از روی زراعت ما عبور مكن!

اما حضرت از روی زراعت او عبور كرد تا به آن شخص رسید و پیاده شد و كنارش بر زمین نشست و با روی خوش و خنده با او برخورد نمود و از او سۆال فرمود: چقدر تا به حال برای زراعتت خرج نموده ای؟

گفت 100 دینار.

حضرت دوباره سۆال نمود: امیدواری كه چقدر سود ببری؟!

گفت: من كه غیب نمی دانم!

حضرت فرمود: گفتم كه چقدر را امید داری كه برداشت نمایی [نگفتم كه چقدر به تو خواهد رسید]؟!

گفت: 200 دینار.

در این هنگام حضرت كیسه ای را از بساط خود خارج نمود و به او داد كه در آن 300 دینار بود و فرمود: زراعتت هم، بر حال خود برایت باقی خواهد ماند و خداوند آن چه را كه امید داری به تو خواهد داد!!!

گفته اند كه آن شخص از جا برخواست و سر حضرت را بوسید و از حضرت درخواست نمود كه رفتارهای قبلی وی را ببخشد. حضرت تبسم نمود و از آن جا رفت!

روزی موسی بن جعفر علیهماالسلام را دیدم كه داخل مجلس هارون شد در حالی كه صورتش از شدت عبادت و بیداری شب، ورم كرده و زرد شده بود و عبادت آن قدر او را لاغر و رنجور نموده بود كه مانند مشكی پوسیده شده و سجده های بسیار، بینی و صورت او را مجروح نموده بود، هارون تا چشمش بر او افتاد از مركبی كه سوار بود خود را پایین انداخت و او را با قسم دادن بر مركب خود سوار نمود

وقتی كه شب شد و حضرت به مسجد تشریف بردند دیدند كه آن شخص كه از نوادگان عمر بود در آن جا نشسته است، آن شخص تا چشمش به حضرت افتاد، گفت «الله اعلم حیث یجعل رسالته»(8) یعنی خداوند بهتر می داند كه رسالت خود را در كجا قرار دهد.

وقتی آشنایان آن مرد این رفتار را از او دیدند به سمت او حمله ور شدند و داستان را از او جویا شدند و به او گفتند: تو قبلا حرف های دیگری می زدی؟؟!!

او به آن ها گفت: بالآخره شنیدید كه الآن به شما چه گفتم و با یكدیگر شروع به مخاصمه و بحث و جدال نمودند.

بعد از آن، آن شخص جزو دعوت كنندگان مردم به سمت موسی بن جعفر علیهماالسلام شد!

بعد از آن كه موسی بن جعفر علیهماالسلام به خانه خود برگشتند به آن كسانی كه از حضرت درخواست كشتن آن شخص را كرده بودند، فرمودند: كدام یك بهتر بود؟ آن چه شما اراده نمودید یا آن چه من اراده كردم؟! من امر او را به آن اندازه كه فهمیدید اصلاح نمودم و با این طریق شر او را دفع كردم.(9)

آری خداوند نیز در قرآن می فرماید:

«بدی را با خوبی پاسخ ده چرا كه همان كسی كه دشمن توست ناگهان تبدیل به دوست صمیمی می شود و هیچ كس به چنین مقامی نمی رسد مگر كسانی كه صاحب صبر و صاحب بهره عظیم اند» (10).

پی نوشت ها:

1-منتهی الآمال ، ج2 ، ص183 ، طبع قدیم .

2- تمامی القاب فوق بر گرفته از زیارتنامه حضرتش در كتاب مفاتیح الجنان می باشد .

3- این جمله از دعاهای مشهور حضرت است ؛ ترجمه : « خدایا گناه بنده ات بزرگ است پس گذشت از طرف تو نیز نیكو باشد ! »

4- اقتباس از منتهی الآمال ، ج2 ، ص184 ، طبع قدیم .

5- عیون اخبار الرضا ، ج2 ، ص84 .

6- اشاره به جمله معروف : « الفضل ما شهدت به الأعداء » .

7- بحار الأنوار ، ج48 ، ص101 .

8- انعام / 124 .

9- بحار الأنوار ، ج48 ، ص102 و103 .

10- فصلت / 34 و 35 .


ادامه مطلب


[ سه شنبه 14 اردیبهشت 1395  ] [ 5:45 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]