علت حرمت پوشیدن طلا برای مردان

علت حرمت پوشیدن طلا برای مردان

43125102247351526661.jpg;

اولا :اتفاق علماء بر حرمت پوشیدن طلا برای مردان است.
ثانیا : روایات این باب کم نیستند که چند مورد را نقل می‌کنیم:
موثقه عمار از امام صادق(ع) که فرمود: مرد طلا نپوشد و در آن نماز نخواند....[i]
امام صادق(ع) فرمودند: آهن زینت اهل جهنم و طلا زینت اهل بهشت است و خداوند آهن را در دنیا زینت جن و شیاطین قرار داده و طلا را زینت زنان قرار داده است پس برای مردان حرام است پوشیدن آن و نماز خواندن با آن.[ii]
امام باقر(ع) نیز چنین فرمودند: جایز است برای زن با طلا انگشتری داشته باشد و با آن نماز بخواند و این بر مردان حرام است ، پیامبر(ص) به علی(ع) فرمود:ای علی انگشتر طلا مپوش که این زینت تو در بهشت است[iii]
________________________________________
[i] تهذیب، جلد 2، صفحه 372، حدیث 1548 ، علل الشرایع، صفحه 348 ، وسائل‌الشیعه، جلد 3، صفحه 300 ابواب لباس المصلی، باب 30، حدیث 4.
[ii] تهذیب،‌ جلد 2، صفحه 227، حدیث شماره 894 وسائل، جلد 3، صفحه 300 ، ابواب لباس مصلی، باب 30، حدیث شماره 5، و باب 32 حدیث شماره 6.
[iii] خصال، صفحه 588، شما می‌توانید به کتاب وسائل الشیعه جلد 3، ابواب لباس مصلی، باب 30.
منبع: پایگاه حوزه

 


ادامه مطلب


[ دوشنبه 13 اردیبهشت 1395  ] [ 7:32 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(1) ]

آیا شهادت ثالثه جزء اذان و اقامه هست؟

آیا شهادت ثالثه جزء اذان و اقامه هست؟

http://file.tebyan.net/a433b6090c/%D9%BE%D9%88%D8%B4%D9%87%20%D8%A8%D8%AF%D9%88%D9%86%20%D9%86%D8%A7%D9%85/%D8%A7%D8%B0%D8%A7%D9%86/%D8%A7%D8%B0%D8%A7%D9%861.jpeg

در مورد شهادت ثالثه، سه سؤال مطرح می باشد:
پاسخ:
الف:اینکه امیر المؤمنین و هر مؤمن دیگر ولی خداوند است جای تردید نیست.
اللّهُ وَلِیُّ الَّذینَ آمَنُوا یُخْرِجُهُمْ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَی النُّورِ ...
خداوند، ولی و سرپرست کسانی است که ایمان آورده‏اند؛ آنها را از ظلمتها، به سوی نور بیرون می‏برد. )[i]
ولی هم به معنای اسم فاعل و هم به معنای اسم مفعول(مولی) می باشد
إِنَّما وَلِیُّکُمُ اللّهُ وَ رَسُولُهُ وَ الَّذینَ آمَنُوا الَّذینَ یُقیمُونَ الصَّلاةَ وَ یُؤْتُونَ الزَّکاةَ وَ هُمْ راکِعُونَ.
سرپرست و ولیّ شما، تنها خداست و پیامبر او و آنها که ایمان آورده‏اند؛ همانها که نماز را برپا می‏دارند، و در حال رکوع، زکات می‏دهند.[ii]
را ببینید و به تفاسیر معتبر شیعه و سنی رجوع فرمائید. امیر المؤمنین(ع) به عقیده ما کاملترین مؤمن است و بارزترین مصداق ولی الله؛ بعد از رسول گرامی اسلام (ص)، است علاوه مورخین گفته اند که آیه ی فوق در شان علی (ع) نازل شده است.
ب: به عقیده فقهای شیعه شهادت ثالثه جزء اذان و اقامه نیست.
ج:علت اینکه فقهای شیعه گفتن شهادت ثالثه، بدون قصد جزئیت را جایز می شمارند، آن است که ما روایاتی به نحو مطلق می گویند: هر گاه شهادت به توحید و رسالت دادید، شهادت به ولایت علی بن ابیطالب(ع) هم بدهید و این روایات چون مطلق است نه مقید پس شامل حال اذان هم می شود چه در اذان و اقامه و چه در غیر اذان و اقامه، پس هر گاه شهادت به توحید و رسالت نبی اکرم(ص) داده شد شهادت به ولایت علی(ع) داده می شود، و این به معنای جزء اذان بودن نیست.
برگرفته شده از: غنائم الایام فی مسائل الحلال و الحرام ج 2 ص 423 میرزا ابوالقاسم القمی (ره)
________________________________________
[i]سوره بقره، آیه 257
[ii]سوره مائده، آیه 55

منبع: پایگاه حوزه


ادامه مطلب


[ دوشنبه 13 اردیبهشت 1395  ] [ 7:28 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(1) ]

چگونه می توان به لذت عبادت نائل شد؟

چگونه می توان به لذت عبادت نائل شد؟

http://file.tebyan.net/a433b6090c/11035675795005974772_thumb.jpg.png

یکی از مهمترین عواملی که موجب می¬شود عبادت، لذت بخش باشد، رعایت آداب عبادت است. در این مجال به طور خلاصه به بعضی از آدابی که در همه عبادات لازم است اشاره می¬کنیم و از آنجا که زیباترین جلوه عبادت، نماز است، برخی از آداب نماز را نیز از نظر می¬گذرانیم:
الف – آداب مربوط به همه عبادات
1 / الف – عبودیت و خشوع یعنی انسان هر لحظه این احساس را در خود تقویت کند که بنده خداست و باید با ادراک عظمت خداوند در برابر او خضوع کامل داشته باشد.
2 / الف – طمانینه که از آداب مهم هر عبادتی است. عبادتی شیرین است که در حال اضطراب و تشویش ذهن انجام نشود بلکه از روی اطمینان خاطر و در کمال آرامش بجا آورده شود.
3 / الف – نشاط و بهجت، عبادت وقتی لذت آور است که عابد از نشاط کافی برای آن برخوردار باشد. لذا وقت و مکانی که برای انجام عبادت انتخاب می¬شود باید به نحوی باشد که موجب نشاط انسان شود نه خستگی و اکراه او نسبت به عبادت
ب – آداب نماز                 
1 / ب : توجه به وضو به عنوان مقدمه¬ای برای ورود به نماز. خواندن دعاهای مربوط به وضو می¬تواند این توجه را افزایش دهد.
2 / ب : رعایت آداب ظاهری نماز؛ آدابی چون: لباس تمیز و معطر، انتخاب مکانی آرام، تمیز و خالی از آنچه موجب حواس پرتی می¬شود، انتخاب مهمترین زمان برای خواندن نماز و . . .
3 / ب: چند لحظه تفکر پیش از گفتن تکبیر نماز، یک لحظه اندیشه درباره اینکه روبروی چه کسی ایستاده¬ام، لحظه دوم تفکر درباره اهمیت و عظمت نماز و لحظه سوم به یاد داشتن این حقیقت که شاید این نماز، آخرین نماز من باشد.
4 / ب: حضور قلب در نماز، بی تردید این حضور قلب، مراتب مختلفی دارد اما شاید نقطه شروع آن، توجه به معانی کلمات و جملاتی است که در نماز می¬گوییم.
توجه به حکمت هر یک از اجزای نماز مثل رکوع، سجود، قنوت و . . . نیز توجه انسان را بیشتر معطوف به نماز می¬کند. افزون بر این، آنچنانکه در روایات آمده، خواندن نوافل، کمبودهای نماز را جبران خواهد کرد.
علاوه بر رعایت آداب نماز، توکل و توسل به اهلبیت نردبانی است که در جهت نیل به عبادت لذت بخش، بسیار انسان را یاری می¬کند. بی تردید توسل زمانی معنا دارد که انسان گامهای هرچند کوچک نخست را برداشته باشد.
در پایان توجه به این نکته نیز لازم است که در امور اخلاقی و عبادی، صبر و بردباری از اهمیت ویژه¬ای برخوردار است. عبادت لذت بخش یک شبه بدست نمی¬آید باید توجه داشت که دام شیطان در این راه، ایجاد حس ناامیدی است که باید با صبر و امید بر آن غلبه کرد.
برای مطالعه بیشتر درباره آداب و اسرار عبادت و به ویژه نماز مراجعه به منابع زیر را پیشنهاد می¬کنیم:
آداب الصلوة، امام خمینی (قدس سره الشریف)، موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)
حکمت عبادات، آیة الله جوادی آملی، مرکز نشر اسراء
پرتوی از اسرار نماز، محسن قرائتی، سازمان چاپ و انتشارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نقش اخلاق در گرایش به لذات برتر - انسان - لذت و رنج
مبادی اخلاق در قرآن کریم - آِیت الله جوادی آملی
چه کنم تا از زندگی لذت مشروع ببرم؟
مجلات - پرسمان - پیش شماره - 8 - اصغر مجتهد زاده
لذت بردن و ...نهج البلاغه - خ -1- ترجمه و شرح آیت الله مکارم شیرازی
منبع: پایگاه حوزه


ادامه مطلب


[ دوشنبه 13 اردیبهشت 1395  ] [ 7:24 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(1) ]

تعداد نمازهای قضا

تعداد نمازهای قضا

http://file.tebyan.net/a433b6090c/%D9%BE%D9%88%D8%B4%D9%87%20%D8%A8%D8%AF%D9%88%D9%86%20%D9%86%D8%A7%D9%85/%D9%86%D9%85%D8%A7%D8%B23/Untitled-1.jpg

پرسش:
من خیلی از نمازهایم را در طول زندگی¬ام انجام نداده‌ام. حال می¬خواهم آنها را انجام دهم، اما اکنون تعداد دقیق نماز¬های قضا شده‌ام را نمی¬دانم، و همچنین نمی¬دانم چه تعداد نماز صبح یا نمازهای دیگرم قضا شده است. آیا ممکن است راه حلی به من بگویید؟
پاسخ:
در نماز قضا مراعات ترتیب واجب نیست و خواندن مقداری که یقین به قضا شدن آن دارید کافی است و دوره کردن به معنای تکرار نماز برای احراز ترتیب بر شما واجب نیست.[i]
مثلاً اگر نمی‌دانید چه مقدار نماز صبح نخوانده‌اید، اگر از شما پرسیده شود آیا کمتر از یک سال است؟ اگر بگویید که نه، یقینا یک سال است اما در بیشتر از آن شک دارم، وظیفه شما در اینجا انجام آن مقداری است که بدان یقین دارید و به شک خود در اضافه بر آن توجه و اعتنایی ننمایید. البته احتیاط کردن امر پسندیده¬ای است، یعنی شما به آن مقداری هم که شک دارید توجه کنید و نمازتان را قضا کنید تا جایی که شک شما هم برطرف شود. مثلا یقین دارید که حداقل یک سال قضا دارید و احتمال می¬دهید که بیشتر از یک سال باشد، اما این احتمال بیشتر بودن هم در یک جایی به نهایت می¬رسد، یعنی یقین دارید که به دو سال نمی¬رسد، در این صورت می¬توانید احتیاط کنید و حداکثر را بجا آورید. اما انجام این احتیاط بر شما واجب نیست.
________________________________________
[i]أجوبة الاستفتاءات(فارسی)، ص: 107 س 533
منبع: پایگاه حوزه


ادامه مطلب


[ دوشنبه 13 اردیبهشت 1395  ] [ 6:21 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(1) ]