آرامش تن

آرامش تن

http://file.tebyan.net/a433b6090c/08124365421722324422_thumb.jpg.png


57 ـ پيامبر خدا صلّى الله عليه و آله : از كمالات نماز ، ساكن بودن اندام بدن است.
58 ـ هر كس از شما كه به نماز مى ايستد، اندام خود را ساكن سازد و مانند يهوديان كج نگردد كه ساكن بودن اندام از كمالات نماز است.
59 ـ سالم بن عبدالله: عقبة بن عمرو گفت: آنگونه كه ديدم پيامبر نماز مى خواند، برايتان نماز نگزارم ؟ گفتيم: چرا، پس برخاست و نماز گزارد. هنگام ركوع، كف دستانش را بر زانوان و انگشتانش را در پشت زانوها نهاد و بازوهايش را از زير بغل دور ساخت تا تمام بدنش آرام گرفت. سپس سر بر داشت و ايستاد تا تنش آرام گرفت. سپس سجده كرد و بازوهايش را از زير بغل دور ساخت تا اينكه بدنش آرام گرفت. سپس سرش را بلند كرد و نشست تا بدنش آرام گرفت و چهار ركعت اينگونه خواند. سپس گفت: پيامبر خدا صلّى الله عليه و آله را ديدم اينگونه نماز مى خواند و همينگونه هم براى ما نماز مى گزارد.

سبطین


ادامه مطلب


[ شنبه 11 اردیبهشت 1395  ] [ 5:28 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(1) ]

آشكارا گفتن بسم الله

آشكارا گفتن بسم الله

81968551381685020925.png;


48 ـ پيامبر خدا صلّى الله عليه و آله : جبرييل نزدم آمد و نماز را به من آموزش داد. پس «بسم الله الرحمن الرحيم» را آشكارا گفت.
49 ـ زيد بن علىّ: بر امام باقر عليه السّلام وارد شدم. «بسم الله الرحمن الرحيم» را ياد كرد و گفت: مى دانى در باره «بسم الله الرحمن الرحيم» چه نازل شده است؟ گفتم: نه. فرمود: همانا پيامبر خدا صلّى الله عليه و آله خوش صداترين مردم در خواندن قرآن بود. در صحن كعبه[2] با صداى بلند نماز مى خواند و عتبة بن ربيعه و شيبة بن ربيعه و ابو جهل بن هشام و گروهى از آنان به قرائت او گوش مى دادند. و بسيار مى شد كه حضرت «بسم الله الرحمن الرحيم» را قرائت و صداى خود را به آن بلند مى كرد. پس آن ها مى گفتند: همانا محمّد نام پروردگارش را تكرار مى كند ، آن هم چه تكرارى. بى گمان خدايش را دوست دارد. پس فرمان مى دادند كسى بايستد و به حضرت گوش بسپارد تا پس از خواندن بسم الله آن ها را براى شنيدن بقيه قرائت حضرت خبر كند. پس خداوند در اين باره نازل كرد: «و چون در نماز پروردگارت را به يگانگى ياد مى كنى» [ يعنى چون ] بسم الله الرحمن الرحيم، مى گويى، «با نفرت پشت كنند».
50 ـ امام صادق عليه السّلام : پيامبر خدا صلّى الله عليه و آله هنگامى كه با مردم نماز مى گزارد، «بسم الله الرحمن الرحيم» را آشكارا مى گفت. پس منافقانى كه در پشت سر حضرت بودند، صفهاى نماز را ترك مى كردند و هنگامى كه پيامبر از بسم الله سوره مى گذشت، به جايگاهشان باز مى گشتند و به يكديگر مى گفتند: محمّد نام پروردگارش را تكرار مى كند، آن هم چه تكرارى. بى گمان پروردگارش را دوست دارد. پس خداوند در اين باره نازل كرد: «وچون در نماز پروردگارت را به يگانگى ياد مى كنى،بانفرت پشت مى كنند».
51 ـ «بسم الله الرحمن الرحيم» سزاوارترين جزء نماز به آشكار كردن است. به سبب گفته خداوند جلّ جلاله : «و چون در نماز پروردگارت را به يگانگى ياد مى كنى، با نفرت پشت كنند».
52 ـ خاندان حضرت محمّد صلّى الله عليه و آله بر آشكارا گفتن «بسم الله الرحمن الرحيم»، اجماع كرده اند.
53 ـ صفوان جمّال: چند روز پشت سر امام صادق عليه السّلام نماز خواندم.«بسم الله الرحمن الرحيم» را در نمازهايى كه آشكارا خوانده نمى شود،آشكار مى كرد و اين را هم در هر دو سوره [ حمد و سوره پس از آن مى كرد.
54 ـ امام رضا عليه السّلام : آشكار كردن «بسم الله الرحمن الرحيم» در همه نمازها، سنّت است.
55 ـ رجاء بن ابى ضحاك ـ در توصيف نماز امام رضا عليه السّلام ـ : «بسم الله الرحمن الرحيم» را آشكارا مى گفت.
56 ـ امام عسكرى عليه السّلام : نشانه هاى مؤمن پنج چيز است: پنجاه ركعت نماز[3]، زيارت اربعين، انگشتر به دست كردن، پيشانى بر خاك نهادن وآشكارا گفتن «بسم الله الرحمن الرحيم».

سبطین


ادامه مطلب


[ شنبه 11 اردیبهشت 1395  ] [ 5:25 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(1) ]

پناه جستن

پناه جستن

http://file.tebyan.net/a433b6090c/08124365421722324422_thumb.jpg.png


46 ـ ابو سعيد خدرى : پيامبر صلّى الله عليه و آله پيش از قرائت [ حمد در نماز ] چنين مى گفت: از شيطان رانده شده به خداوند پناه مى برم.
47 ـ حنان بن سدير: نماز مغرب را پشت سر امام صادق عليه السّلام خواندم . پس با صدايى آشكار استعاذه كرد: «از شيطان رانده شده، به خداى شنوا و دانا پناه مى برم و از اينكه نزد من آيند به خدا پناه مى برم.» سپس «بسم الله الرحمن الرحيم» را آشكارا گفت.

سبطین


ادامه مطلب


[ شنبه 11 اردیبهشت 1395  ] [ 5:23 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(1) ]

دعاكردن در آغاز نماز

دعاكردن در آغاز نماز

http://file.tebyan.net/a433b6090c/25561694447001871533_thumb.jpg.png


40 ـ پيامبر خدا صلّى الله عليه و آله ـ در دعايش هنگامى كه مى خواست پس از تكبير،نماز را آغاز كند ـ : پاكدلانه به كسى روى آوردم كه آسمانها و زمين را آفريده و من از مشركان نيستم. نماز و عبادتم، زندگى و مرگم، براى پروردگار بى همتاى جهانيان است و به اين فرمان يافته ام و به آن تسليم هستم. خدايا، تو پادشاهى و جز تو خدايى نيست. تو را تسبيح مى كنم. تو پروردگار من هستى و من بنده توام. به خود ستم كردم و به گناهم اعتراف دارم. پس گناهانم را بپوشان كه هيچكس جز تو، گناهان را نمى پوشاند. و به نيكوترين خويها، رهنمونم كن كه جز تو به آن ها ره ننمايد و خويهاى زشت را از من دور ساز كه جز تو دور نكند. آماده و حاضرم، من با تو و به سوى تو هستم و جز به سوى تو راه نجات و پناهى نيست. از تو آمرزش مى طلبم و به تو باز مى گردم.
41 ـ امام صادق عليه السّلام : اميرمؤمنان عليه السّلام به يارانش مى فرمود: هر كس كه نماز بر پا دارد و پيش از تكبيرة الاحرام بگويد: «اى نيكوكار، زشت كار نزد تو آمد و خود به نيكوكار فرمان داده اى كه از زشتكار بگذرد. تو نيكوكارى و من زشتكار، پس به حق محمّد و خاندانش بر محمّد و خاندانش درود فرست و از زشتيهايى كه از من مى دانى درگذر»، خدا مى فرمايد: فرشتگان من، گواه باشيد كه او را بخشيدم و طلبكاران او [ حقوق مالى و غير آن ] را راضى ساختم.
42 ـ امام باقر عليه السّلام : هنگام روكردن به سوى خداوند در نماز، كافى است كه بگويى: به كسى روى آوردم كه آسمانها و زمين را آفريده ،بر دين پاك ابراهيم هستم ،مسلمانم و از مشركان نيستم. همانا نماز و عبادتم و زندگى و مرگم براى پروردگار بى همتاى جهانيان است و به اين فرمان يافته ام و بدان تسليم هستم. ويك تكبير [براى آغاز نماز] كفايت مى كند.
43 ـ امام صادق عليه السّلام : هنگامى كه براى نماز برخاستى بگو: خدايا من محمّد صلّى الله عليه و آله را پيشاپيشِ نيازم، قرار مى دهم و با او به سوى تو روى مى آورم. پس مرا در دنيا و آخرت به او آبرومند و از نزديكان، قرار ده. نمازم را به او پذيرفته و گناهم را به او آمرزيده و دعايم را به او روا شده، قرار ده. تو و فقط تو آمرزشگر و مهربانى.
44 ـ هنگام آغاز نماز كف دستانت را بالا ببر و آن ها را كاملاً بگشاى. سه تكبير بگو و سپس بگو: «خدايا تو پادشاه حقيقى هستى ، جز تو خدايى نيست، تو را تسبيح مى كنم، بى گمان به خود ستم كردم، پس گناهم را بپوشان كه جز تو، كسى گناهان را نمى پوشاند». پس دو تكبير مى گويى و سپس بگو: «آماده و حاضرم، نيكى در دستان توست و بدى به تو راه ندارد. ره يافته آن است، كه تو برايش ره نمودى. پناهگاهى از تو جز به سوى تو نيست. منزه و بخشاينده اى ، مبارك و والايى، منزهى اى پروردگار خانه». پس دوتكبير مى گويى و پس از آن مى گويى : «پاكدلانه به كسى روى آوردم كه آسمانها و زمين را آفريده، دانا به آشكار و نهان است، مسلمانم و از مشركان نيستم. همانا نماز و عبادتم و زندگى و مرگم، براى پروردگار بى همتاى جهانيان است و به اين فرمان يافته ام و بدان تسليم هستم.» سپس از شيطان رانده شده به خداپناه ببر وپس از آن[سوره]حمدرا بخوان.
45 ـ امام مهدى عليه السّلام ـ به محمّدبن عبدالله حميرى كه از توجه براى نماز پرسيده بود ـ : هيچيك از «توجّه»ها واجب نيست. و سنّت مؤكّد در آن كه همچون اجماع و بدون اختلاف است ، اين است : «به كسى روى آوردم كه آسمانها و زمين را آفريده ،بر دين پاك ابراهيم هستم و مسلمانم ،بر دين محمّد و هدايت امير مؤمنانم و از مشركان نيستم. همانا نماز و عبادتم و زندگى و مرگم براى پروردگار بى همتاى جهانيان است و به اين فرمان يافته ام و بدان تسليم هستم. خدايا مرا از مسلمانان قرار ده،از شيطان رانده شده به خداوند شنوا و دانا پناه مى برم». سپس سوره حمد را مى خوانى.

سبطین


ادامه مطلب


[ شنبه 11 اردیبهشت 1395  ] [ 5:22 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]