نماز نوجوانان
نماز نوجوانان
حسن بن قارن ميگويد: از امام رضا(ع) در مورد شخصي پرسيدند که پسر نوجوانش را به انجام نماز وادار ميکند و اين فرزند گاهي نماز را ترک ميکند. امام فرمود: اين پسر چند سال دارد؟ گفتند: آقا، 8 ساله است. حضرت رضا(ع) با تعجب فرمود: سبحان اللّه! 8 ساله است و نمازش را ترک ميکند؟! گفته شد! بچه است گاهي خسته و ناراحت ميشود. امام فرمود: هر طوري که راحت است نمازش را بخواند.(1)
1. وسائل الشيعه، ج 4، ص 20.
ادامه مطلب
امام رضا(ع) و فلسفه نماز جماعت
امام رضا(ع) و فلسفه نماز جماعت
امام رضا(ع) در مورد علل نماز جماعت فرمود: خداوند متعال نماز جماعت را قرار داده است که شعائر اسلامي و معارف الهي همانند اخلاص، توحيد، ارزشهاي اسلامي، عبادت و نيايش براي خدا آشکار و ظاهر و مشهور شود زيرا در اظهار اين اعمال و علني بودن آن حجت خداوند بر مردم شرق و غرب عالم تمام ميشود.
همچنين مسلمانان دوچهره و منافق و کساني که نماز را سبک ميشمارند مشخص شوند و وادار به انجام دستورات الهي باشند. همچنين گواهي افراد نسبت به عدالت و صلاح همديگر جائز باشد. افزون بر اين نماز جماعت نيکوکاري و ترويج فضيلتها را به همراه دارد و خيليها را از گناه و فساد باز ميدارد.(1)
1. وسائل الشيعه (20 جلدي)، ج 5، ص 372.
ادامه مطلب
امام رضا(ع) وآداب نماز
امام رضا(ع) وآداب نماز
امام رضا(ع) در مورد آداب نماز فرمود: اگر براي نماز ايستادي تلاش کن با حالت کسالت و خواب آلودگي و سستي و تنبلي نباشد. بلکه با آرامش و وقار نماز را بجاي آور و بر تو باد که در نماز خاشع و خاضع باشي و براي خدا تواضع کني و خشوع و خوف را برخود هموار سازي در آن حال که بين بيم و اميد ايستادهاي و پيوسته با طمأنينه و نگران باشي. همانند بنده گريخته و گنهکار که در محضر مولايش ايستاده و در پيشگاه خداي عالميان بايست. پاهاي خود را کنار هم بگذار و قامتت را راست نگهدار و به راست و چپ توجه نکن! و چنان باش که گوئي خدا را ميبيني، که اگر تو او را نميبيني او تو را ميبيند.(1)
1. فقه الرضا(ع)، ص 101.
ادامه مطلب
پسر پيغمبر و نوکر امام حسين(ع) نمازش تا الآن نميماند!!
پسر پيغمبر و نوکر امام حسين(ع) نمازش تا الآن نميماند!!
آقاي سيد قاسم شجاعي از مبلغين توانا و موفق مجالس مذهبي در خاطرات خود آوده است:
من از نوجواني به سخنراني و روضه خواني در محافل ديني و مذهبي اشتغال داشتم و لحن و سخن گرم من موجب شده بود که به مجالس زيادي دعوت شوم. از جمله روزهاي هفتم ماه به منزل جناب مرحوم آقاشيخ رجبعلي خياط نرسيده به بازارچه، بعد از کوچه سياهها ميرفتم. از پله ها بالا ميرفتيم و در منزل ايشان براي خانمها روضه ميخوانديم. اتاق جناب شيخ هم طبقه پائين آن قرار داشت. روزي بعد از اتمام منبر به طبقه پائين آمدم و براي اولين بار با جناب شيخ برخورد کردم، کلاههائي دستش بود و گويا عازم بازار بود، سلام کردم، يک نگاه به صورت من کرد و فرمود: پسر پيغمبر و نوکر امام حسين(ع) نمازش تا الآن نميماند!!
(در آن هنگام من سيزده ساله بودم) گفتم: چشم، در حالتي که دوساعت به غروب مانده بود و آن روز مهمان بودم و تا آن ساعت نمازم را نخوانده بودم. امّا آن مرد الهي به محض اينکه به صورتم نگاه کرد اين حالت را در من ديده و گوشزد فرمود.(1) و اين يادآور سخن امام صادق(ع) است که فرمود: فضل الوقت الاوّل علي الآخر کفضل الآخرة علي الدّنيا؛(2) برتري نماز اول وقت بر آخر وقت، همانند برتري آخرت بر دنياست.
1. کيمياي محبت، ص 225.
2. ثواب الاعمال، ص 36.
ادامه مطلب