پیروان ما ـ فرزندان خود را از سنین هفت سالگی وادار به نماز نمائید
امام محمد باقر(علیه السلام):
ما ـ اهل بیت عصمت و طهارت ـ کودکان خود را از دوران پنج سالگی به انجامنماز دستور می دهیم، ولی شما ـ دوستان و پیروان ما ـ فرزندان خود را از سنین هفت سالگی وادار به نماز نمائید.
منبع:وسائل الشّیعه-ج 4-ص 31-ح 4434
ادامه مطلب
دوزخ ارمغان ترک نماز
دوزخ ارمغان ترک نماز
«فىِ جَنَّاتٍ یَتَسَاءَلُونَ × عَنِ الْمُجْرِمِینَ مَا سَلَکَکمُْ فىِ سَقَرَ قَالُواْ لَمْ نَکُ مِنَ الْمُصَلِّینَ...»؛[1] آنها در باغ هاى بهشتند و سؤال می کنند از مجرمان. چه چیز شما را به دوزخ وارد ساخت؟! مىگویند: ما از نمازگزاران نبودیم...».
این آیات گوشهاى از شرح حال اصحاب یمین و گروه مقابل آنهاست، آنها به چند گناه بزرگ خویش در این رابطه اعتراف مىکنند: یکی از این گناهان ترک نماز است؛ البته نماز از آنجا که عبادت خدا است بدون ایمان به او میسر نیست، بنابراین ذکر آن رمزى است براى ایمان و اعتقاد به خداوند و تسلیم در برابر فرمان او.[2]
از رسول خدا صلی الله علیه و آله روایت شده: «نماز خود را ضایع نسازید، زیرا هر کس نمازش را ضایع گزارد (بدان اهمیت ندهد) با قارون و هامان (وزیر فرعون) محشور گردد و خداوند را حق و سزاوار است که او را با منافقین به دوزخ فرستد، پس واى بر آن کس که محافظت نکند بر نماز (غافل از آن باشد) و...».[3]
پانویس:
1-سوره مدثر/40-43.
2- تفسیر نمونه، پیشین، ج25، ص 255-253.
3- شیخ صدوق، عیون أخبارالرضا علیه السلام، ترجمه حمیدرضا مستفید و على اکبر غفارى، تهران، صدوق، 1372 ش، اول، ج2، ص22.
ادامه مطلب
سه خصلت برای نماز گزار
سه خصلت برای نماز گزار
امام باقر علیه السلام می فرمایند:
برای نمازگزار، هنگام نماز سه خصلت است: از قدمش تا به آسمانها ملائکه او را احاطه می نمایند، و از آسمانها تا بالای سرش خیر و احسان نثار می گردد، و فرشته ای که بر او موکل است می گوید:اگر این نمازگزار بداند که با که مناجات می کند،از نماز جدا نمی گردد.
من لا یحضره الفقیه، ج۱، باب فضل صلوه، ج ۶۳۶
ادامه مطلب