جهرو اخفات در نماز

جهرو اخفات در نماز

31337640115668881830.png

«...‌وَ لاَتَجْهَرْ بِصَلاَتِکَ وَ لاَتُخَافِتْ بِهَا وَابْتَغِ بَیْنَ ذلِکَ سَبِیلاً» (110)
درباره‌ى این قسمت از آیه بین مفسّران اختلاف است:[1]
1. حضرت پیامبر(صلى الله علیه وآله وسلم) نماز خود را بلند مى‌خواند، مشرکان با شنیدن صداى آن حضرت به شتم و ایذاى او مى‌پرداختند. خداوند دستورمى‌دهد که نمازت را زیاد بلند مخوان و آهسته هم مخوان؛ حدّ وسط را رعایت کن.
2. تمام نمازهایت را بلند مخوان و همچنین تمام نمازهایت را آهسته مخوان؛ بلکه نماز مغرب و عشا و صبح را بلند و نماز ظهر و عصر را آهسته بخوان.[2]
3. در قرائت نماز، حدّ میانه را رعایت کن؛ نه آن قدر داد بزن که دیگران مطلّع شوند ـ‌به‌طور غیرعادى ـ و نه آن اندازه آهسته بخوان که حتّى خودت همنشنوى.[3]
در قرائتِ نماز، لازم است حدّ میانه رعایت شود. از امام صادق(علیه السلام)سؤال مى‌شود که هرگاه مأمومین در نماز جماعت زیاد باشند، آیا وظیفه‌ى امام، بلند خواندن است، به این نحو که صداى او به تمام افراد برسد؟ امام مى‌فرماید: «لیقرأ قراءة وسطًا» [4] و به همین آیه تمسک مى‌فرماید.


[1]‌. ر.ک: بحارالأنوار، ج 85، ص 70 / مجمع‌البیان، ج 5 ـ 6، ص 689‌.
[2]‌. ر.ک: بحارالأنوار، ج 85، ص 70 / مجمع‌البیان، ج 5 ـ 6، ص 689‌.
[3]‌. ر.ک: بحار الأنوار، ص 72، ح 1/ مجمع البیان، ج 5 ـ 6، ص 689‌.
[4]‌.عن عبدالله بن سنان قال: «سألت اباعبدالله عن الامام، هل علیه ان یسمع من خلفه وان کثروا» قال: لیقرأ قراءة وسطًا؛ ان الله یقول و لاتجهر بصلاتک و لاتخافت بها.» (بحارالانوار، ج88، ص 93، ح 61)


ادامه مطلب


[ یک شنبه 16 خرداد 1395  ] [ 6:57 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

بی نماز چون درخت ایمانش را توسط نماز آبیاری نکرده است آن درخت خشک می شود

بی نماز چون درخت ایمانش را توسط نماز آبیاری نکرده است آن درخت خشک می شود

31637798742848635565.jpg

پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم):

همان مَثَل این دین،مَثَل درخت ثابتی است که اصل و تنه آن ایمان است و شاخه آن زکات و ریشه آن روزه و آب آن درخت نماز است و برگ آن حُسن خلق و میوه آن اجتناب از حرام های خداوند است.(1)

طبق فرموده پیامبر اکرم،اگر بخواهیم درخت ایمان ما پابرجا بماند و خشکنشود و بتوانیم از محصول آن که در واقع همان رسیدن به بهشت است (زیرا باطنتمام عبادت ها همان میوه های بهشتی است) بهره ببریم باید این درخت را آب مناسب،آب کافی و آب به موقع و سروقت بدهیم که همان نماز است و نماز صحیح و همراه با خضوع و خشوع و نماز اول وقت می باشد که ایمان را در انسان ثابت و محفوظ می دارد و انسان بی نماز چون درخت ایمانش را توسط نماز آبیاری نکرده است ان درخت خشک می شود و ایمان از او مفارقت می کند و هنگام جان دادن بی ایمان و کافر از دنیا می رود،مانند درختی که بر اثر آب نخوردن خشک شده و نابود گردیده است.(2)
منبع:
1- روح الارواح-ص434
2- کتاب نماز کلید هشت-سید محمدرضا میرحبیب‌اللهی-ص15

 


ادامه مطلب


[ یک شنبه 16 خرداد 1395  ] [ 6:56 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

علت وجوب نماز عشاء

علت وجوب نماز عشاء

94573801769091715552.jpg

قال رسول الله(ص): و اما صلاة العشاء الاخرة،فان للقبر ظلمة و لیوم القیامة ظلمة امرنى ربى - عز و جل - و امتى بهذه الصلاة لتنور القبر و لیعطینى و امتى النور على الصراط و ما من قدم مشت الىصلاة العتمة الا حرم الله - عز و جل - جسدها على النار و هى الصلاة التى اختارها الله تقدس ذکره للمرسلین قبلى؛ اما نماز عشاء، پس همانا در قبر و در روز قیامت تاریکى همه جا را فرا گرفته است؛ لذا پروردگارم به من و امتم به نماز عشاء امر فرمود، براى نورانیت قبر وروشن ساختن آن، و این که به من وبه امتم نورى روى صراط عطا فرماید، و هر کس قدمى در راه نماز عشاء بردارد،خداوند بدنش را از آتش جهنم حرام مى گرداند و این نمازى است که پروردگار آن را براى مرسلین و انبیاى قبل از من اختیار نمود.
(وسائل الشیعه، ج 3، ص 9)


ادامه مطلب


[ یک شنبه 16 خرداد 1395  ] [ 6:56 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

راز زیبایی رخسار مؤمن چیست؟

راز زیبایی رخسار مؤمن چیست؟
 
36966406903790119505.jpg
 
طاعتخدا آثار سازنده روحی و اخلاقی فراوانی دارد که یاد متقابل خدا از بنده، روشنی دل، آرامش قلب، ترس از(نافرمانی) خدا، بصیرت و شناخت شیطان، بخشش گناهان، و علم و حکمت از جمله آنهاست.

برایهر عملی و کاری زینت و آراستگی وجود دارد که باعث متمایز شدن یک چیز با چیز دیگر می‌شود. یکی از اعمال و رفتار انسان بحث طاعت و بندگی خداست که دراحادیث و روایات از آن به عنوان بهترین زینت و زیور برای انسان یاد شده است.

امام علی(ع) در حدیثی می‌فرمایند: "هیچ آراسته‏‌ای به زیوری مانند طاعت خدا، آراسته نشد۱".

ایشانهمچین در توصیف نیکوترین سلوک فرمودند: "نیکوترین هیأت (وسلوک) آن است که تو را با مردم آمیزش دهد و در میان آنها زیبایت گرداند و زبان (بدگویی) آنان را از تو باز دارد۲".

در حدیث دیگری از امام علی(ع) در بیان زیور ایمان می‌خوانیم که حضرت می‌فرمایند: "زیور ایمان، پاکی درون است و نیک رفتاری برون۳".

ایشان همچنین درباره علت و سبب زیبایی رخسار مؤمن، فرمودند: "زیباییِ رخسار مؤمن از حسنِ عنایت خداست به او۴".

منابع احادیث:

۱- غررالحکم: ۹۴۸۹ منتخب میزان‌الحکمة: ۲۶۰

۲- غررالحکم: ۳۴۷۰ منتخب میزان‌الحکمة: ۲۶۰

۳- غررالحکم: ۵۵۰۴ منتخب میزان‌الحکمة: ۲۶۰

۴- غررالحکم: ۴۸۴۸ منتخب میزان‌الحکمة: ۱۰۸


ادامه مطلب


[ یک شنبه 16 خرداد 1395  ] [ 6:55 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]