همیشه با وضو و با طهارت باش
همیشه با وضو و با طهارت باش
درحدیث آمده است شخصى به حضرت رسول صلی الله علیه و اله از کمى رزق و روزیش شکایت کرد. آن حضرت فرمود: همیشه با وضو و با طهارت باش تا روزیت همیشه به تو برسد، و آن مرد اینگونه کرد و روزیش توسعه پیدا نمود. (1)
1- مستدرک الوسائل و مستنبط المسائل، ج1، ص 300.
ادامه مطلب
مجوز ترک نماز
مجوز ترک نماز
* در چه مواقعى مىتوان نماز را به جاى نیاورد؟
* خداوند متعال درباره وجوب نماز مىفرماید: (...إِنَّ الصَّلَوةَ کَانَتْ عَلَى الْمُؤْمِنِینَ کِتَـبًا مَّوْقُوتًا)[1]؛همانا نماز در اوقات معین بر مؤمنان مقرر شده است. بنابراین نماز هیچ گاه نباید ترک شود. حتى اگر کسى نمىتواند به شکل عادى انجام دهد، باز هم نماز را باید بخواند؛ مثلاً اگر کسى ایستاده نمىتواند نماز بخواند باید نشسته آنرا به جا آورد و اگر نشستن هم برایش ممکن نیست باید خوابیده نماز بخواند... و تنها در یک مورد نباید نماز بخواند و آن هنگام عادت ماهیانه زنان است.
[1]. نساء، آیه103.
ادامه مطلب
نماز گنجینة معرفت است
نماز گنجینة معرفت است
نماز گنجینة معرفت است، نمازگزار در سایه نمازش، اندیشه اش اوج می گیرد والا می شود به خدا نزدیکتر و در کسب معرفت تواناتر می شود. هر اندازه در شناخت خدا پیش تر رود، بهتر می تواند حق نماز را به جای آورد.نماز از آن جهت موجب اوج گیری و والایی اندیشه می شود که بسان ابزار حمایت کننده ای ذهن را از محسوسات جدا می کند و آن را به تمرکز می رساند و فعال می کند به تعبیر دیگر ذهن را که مرکز فکر است، از محدودیتی که مادیات و محسوسات بر آنتحمیل می کنند آزاد می سازد و قدرت پرواز می بخشد. این که رسول خدا (ص) فرموده اند: «اَلْصَّلوهُ مِعراُج الموُمِن» به این معنی است که نماز حقیقینردبان تکامل ایمان مومن و تقربش به خداست. نماز مومن را به سطح بالایی ازمعرفت و کمال می رساند و به خدا نزدیک می سازد. هر رکعت نماز حقیقی، پله ای است که نماز گزار را گامی به سوی معبود نزدیک می کند.به حکم عقل و تصدیقبرخی از روایت ها بالاترین حالت قرب انسان به خدای سبحان حالت سجود و به خاک افتادن برای اوست و این کاری است که در نماز به طور مکرر اجرا می شود امام علی (ع) فرمودند. «اَقْرَبُ مایَکُونُ العَبْدُ مِنَ اللهِ اِذَاِ سَجَدْ» نزدیکترین حالت بنده به معبودش موقعی است که برایش به خاک می افتد.انسان تکامل یافته، در طی طریق کمال نسبت به مسائل روبنایی و پیش پا افتاده که همچون حبابی بر سطح دریاست، بی اعتنا می شود و به مسیر خود در سیر الی الله ادامه می دهد و این همان تقوی است.
منبع:
نمازشناسی-جلد دوم-حسن راشدی -انتشارات ستاداقامه نماز-تهران-جلددوم-1380-صفحات185و199
ادامه مطلب
عوامل مهم سبك شمردن نماز
عوامل مهم سبك شمردن نماز
1 ـ نداشتن انگيزه قوى براى خواندن نماز
2 ـ عادت نداشتن به نماز از دوران كودكى .
3 ـ آگاه نبودن از فلسفه و اسرار نماز.
4 ـ ترجيح دادن تفريح و سرگرمى (به علت جاذبه بيشتر در نزد اينان )
5 ـ داشتن سؤ ال و ابهام نسبت به بعضى از مسائل اعتقادى مانند خدا، معاد و....
برگرفته از مقاله ابوطالب عبداللهى
ادامه مطلب