آیا با شروع اذان میتوان نماز خواند یا باید صبر كرد؟
آیا با شروع اذان میتوان نماز خواند یا باید صبر كرد؟

موقعى انسان مى تواند مشغول نماز شود، كه يقين كند وقت داخل شده است يا دو مرد عادل به داخل شدن وقت خبر دهند.[۱] ممكن است كسانی كه اذان می گویند زودتر یا دیرتر اذان بگویند. اذان ملاك نیست مگر این كه كسی كه اذان می گوید شخصی دقیق و وقت شناس باشد. اگر اذان دقیق و به موقع باشد با شروع اذان می توان وارد نماز شد. و خوب است انسان مقداری صبر كند تا یقین حاصل شود كه وقت شرعی داخل شده است.
[۱]. توضیح المسائل مراجع، ج ۱ مسئلهء ۷۴۲.
ادامه مطلب
پيوند نماز با وحدت و محبت و برادري
پيوند نماز با وحدت و محبت و برادري
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی:
تودههاي متراكم، نمازگزار، در كنار هم با يك صدا حاضر و با يك تكبير وارد نماز شده و با يك سلام همه با هم از نماز خارج ميشوند.
ارتباط همه با امام جماعت يكسان، همه به يك سو، با يك شعار، با هم به ركوع و سجود ميروند، همه دعا ميخوانند، با هم از امام جماعتي واحد پيروي ميكنند، نه از اشرافيگري در صفوف نمازگزاران خبري است، نه از نژاد، نه از مقام و عنوان و نه جايگاه اجتماعي.
همه اين موارد موجب ايجاد يگانگي و محبت و برادري در ميان نمازگزاران ميشود.
پیوند های نماز؛ حجت الاسلام قرائتی؛ ص 69
منبع: مرکز تخصصی نماز
ادامه مطلب
دوام در نماز
دوام در نماز
از مصادیق اقامه نماز «دوام نماز» است .
در سوره معارج پس از آن که خداوند برخی صفات ناشایست انسان ها را مورد تذکر قرار می دهد، اوصاف شایسته آنها را هم ذکر می کند که از جمله آن: «الا المصلین الذین هم علی صلاتهم دائمون; (1) مگر نمازگزارانی که بر نماز خود تداوم دارند» . ظاهر آیه دوام است; یعنی هم به وقت نماز می خوانند و هم همیشه نماز می خوانند، این گونه نیست که نماز خواندن آنها مقطعی باشد و چنین نمازی است که اگر جزو برنامه زندگی شد و با حدود آن به جای آورده شد انسان را از فحشا و منکر باز می دارد . و اصولا برنامه های تربیتی جز با تداوم کارآیی لازم را ندارند، لذا در حدیثی از پیغمبر اکرم (ص) می خوانیم: «ان احب الاعمال الی الله مادام و ان قل; (2) محبوب ترین اعمال نزد خداوند کاری است که انسان بر آن مداومت داشته باشد هر چند کم باشد» .
1) معارج (70) آیه 22 .
2) اصول کافی، ج 2، ص 82، (چاپ آخوندی) .
منبع:پایگاه اطلاع رسانی حوزه
ادامه مطلب
معنای اقامه نماز چیست؟
معنای اقامه نماز چیست؟
به نظر می رسد با توجه به ریشه لغوی اقامه، که از قیام - در مقابل قعود است - اقامه نماز را به معنای برپایی آن بگیریم در مقابل آن زمین ماندن و زمین گیر شدن و بی اعتنایی به آن است و این معنا دارای مصادیقی است:
الف - گزاردن درست نماز با حدود و شرایط آن;
ب - به جای آوردن نماز به نحو کامل و احسن;
ج - تداوم در برپایی نماز;
د - تلاش برای مطرح کردن و گسترش نماز در جامعه .
راغب در مفردات گوید:
«و لم یامر تعالی بالصلوة حیثما امر و لا مدح به حینما مدح الا بلفظ الاقامة تنبیها ان المقصود منها توفیة شرائطها لا الاتیان بهیئاتها . . . ; (1) در تمام مواردی که خداوند به نماز امر یا مدح به آن کرده است واژه اقامه نماز آمده است تا به این معنا توجه داده شود که مقصود از نماز، گزاردن نماز واجد شرایط است نه تنها به جای آوردن هیات نماز (بدون روح)» .
1) المفردات فی غریب القرآن، ص 418، (کتاب فروشی مرتضوی تهران) .
منبع:http://www.hawzah.net
ادامه مطلب