حضور قلب

حضور قلب

1.gif

حضور قلب اصل عبادت است چون قرآن می‌فرماید «وَأَقِمْ الصَّلَاةَ لِذِكْرِی» طه/14

نماز برای  یاد خداست. . . و یاد خدا با غفلت سازگار نیست.

اهمیت حضور قلب؟
 قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص: «مَنْ صَلَّى رَكْعَتَیْنِ وَ لَمْ یُحَدِّثْ فِیهِمَا نَفْسَهُ بِشَیْ‏ءٍ مِنْ أُمُورِ الدُّنْیَا غَفَرَ اللَّهُ لَهُ ذُنُوبَهُ»(عوالی‏اللآلی، ج‏1، ص‏322) اگر كسی دو ركعت نماز بخواند و توی این ركعت دلش جای دیگر نرود خدا همه گناهانش را می‌بخشد.

یك نفر پرسید من از كجا بدانم كه شیطان راست است یا دروغ؟ به او گفته شد شما تصمیم بگیر دو ركعت نماز بخوان كه حواست جمع باشد اگر شك داری امتحان كن همینكه انسان نمی‌تواند این خیلی مسئله مهمی است.

پیغمبر فرمود آدم دو ركعت نماز با فكر بخواند بهتر از عبادت شب تا صبحی است كه آدم حواسش جای دیگری باشد.

خلاصه در اسلام مسئله توجه خیلی مهم است دل دادن به كار. نماز بی حضور قلب لاشه‌ای است كه روح ندارد. قرآن می‌فرماید وقتی كه مست هستید سر نماز نروید «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لَا تَقْرَبُوا الصَّلَاةَ وَأَنْتُمْ سُكَارَى حَتَّى تَعْلَمُوا مَا تَقُولُونَ» نساء/43 تا بفهمید چه می‌گوئید.


كسی كه نماز می‌خواهند ولی حواسش جمع نیست نمازش را در هم می‌پیچند مثل لحاف كهنه و پرت می‌كنند توی صورتش. روایت دیگری داریم كه می‌فرماید نماز می‌آید به صاحبش می‌گوید تو با این نمازی كه خواندی من را ضایع كردی خدا تو را ضایع كند خدا عمرت را ضایع كند جوانی‌ات را ضایع كند مالت را ضایع كند ولذا می‌بینی مال تو دود می‌شود عمرت تلف می‌شود.

 از سخنان حجة الاسلام قرائتی
منبع:  نماز، قدمگاه عاشقی


ادامه مطلب


[ شنبه 12 تیر 1395  ] [ 4:27 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

نماز روح انسان را به بالاترین درجات انسانیت می رساند

نماز روح انسان را به بالاترین درجات انسانیت می رساند

1.jpg

  همانگونه که شیر مادر نیازهای انسان را در بدو تولد تامین می‌کند نماز نیز تمامی نیازهای انسان را در تمامی شئون زندگی انسان تامین می‌کند. نماز در مسائل سیاسی بزرگترین تاثیرها را دارد که بزرگترین جلوه‌گاه آن در نماز جماعت است. حضور در نماز جماعت مردمی بودن، اعتماد و … را به دنبال دارد .

وی ادامه داد: تمرکزی که در نماز وجود دارد موجب تقویت حافظه می‌شود از سوی دیگر اهمیت خوردن لقمه حلال در غذا، کمک به فقراء، پرداخت زکات و …همه  در نماز مورد تأکید است و این مسئله امری است که مستقیما بر سلامت روحی انسان تأثیر می‌گذارد.

 

حجت‌الاسلام قرائتی با اشاره به سبک زندگی پیامبر عظیم الشان اسلام(ص) عنوان کرد: شیوه زندگی پیامبر، نشست و برخواست او، شیوه نماز خواندن او همه مسائلی است که علاوه بر جنبه‌های معنوی آن می‌باید جنبه‌های روانی، فیزیکی و جسمی آن نیز مد نظر قرار گیرد. از سوی دیگر نقش برخی جنبه‌ها و تاکیداتی که در اسلام وجود دارد بر سلامت انسان امروزه مشخص شده‌ است.

 

قرائتی تصریح کرد: در اسلام رنگ سیاه جز برای کفش، امامه و عبا نامطلوب اعلام شده است. این مسئله اکنون ثابت شده است که رنگ سیاه برای روان و روحیه انسان زیان دارد رنگ سبز نیز همواره در اسلام مورد تاکید بوده که همه این موارد اکنون در مسئله روانشناسی رنگ‌ها به آن پرداخته شده‌است.

 رئیس ستاد اقامه نماز کشور در همایش «مسجد جلوه‌گاه هنر اسلامی در فرهنگ سلامت»

منبع :http://www.faranaz.com


ادامه مطلب


[ شنبه 12 تیر 1395  ] [ 1:47 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

با آن جراحت شدید نماز شبش را خوانده بود

با آن جراحت شدید نماز شبش را خوانده بود

96150414880333363484.jpg;

در عملیات والفجر 1 ، گردان قمر بنی هاشم از لشکر  سیدالشهدا (ع) قرار بود یک گردان عملیاتی باشد . محوری که بنا بود آنجا عمل کنیم، به نام « پیچ انگیزه » معروف بود .

 شب عملیات، موقع پیشروی ، خمپاره ای نزدیک یکی از دسته ها خورد ، فرمانده گردان شهید ساربان نژاد و نیز یکی از فرماندهان گروهانها که به او برادر رقعی می گفتند ، نزدیک آن دسته بودند که هر دو مجروح شدند .

 وظیفه ما در آن عملیات ، حمل مجروح بود. این برادران را از توی شیارها بالا آوردیم و به داخل یکی از سنگرهای عراقی که بچه ها تصرف کرده بودند، منتقل کردیم .

 به طرف یکی از بچه ها برگشتم و گفتم : پایین شیار را نگاه کن، ببین بین شهدا کسی هست که مجروح شده باشد تا او را اول بیاوریم بالا؟

 صبح که یکی از بچه ها رفته بود پایین ببیند وضعیت شهدا چگونه است، می گفت: یکی از مجروحین وقتی که می فهمد رفتنی است، جانمازش را پهن کرده بود و در همان حالت ، با آن جراحت شدید نماز شبش را خوانده بود.

 کسی که خبر را آورده بود، تاب نیاورد و زد زیر گریه ، وقتی آدم با دریایی از معنویت رو به رو  می شود ، چه می تواند بکند ؟

 نماز شب شهیدان ؛ محمد محمدی ؛ نشر دارخوئین ؛ ص 63


ادامه مطلب


[ جمعه 11 تیر 1395  ] [ 2:27 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

هرچه از خدا می‌خواهید فقط از باب نماز اول وقت وارد شوید

 هرچه از خدا می‌خواهید فقط از باب نماز اول وقت وارد شوید

87034128987616759769.jpg;

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزار تسنیم، شهید مدافع حرم محمد کامران صبح جمعه 25 دی ماه تشییع شد. شهید محمد کامران، متولد سال 1367 و ساکن تهران، در دفاع از حریم اهل بیت عصمت و طهارت(ع) و طی عملیات مستشاری در حلب سوریه به دست تروریست‌های تکفیری به شهادت رسید.

در ادامه متن وصیت‌نامه این شهید که در اختیار خبرگزاری تسنیم قرار گرفته است را می‌خوانید.

با سلام و صلوات به ساحت مطهر حضرت ولی‌عصر(عج) و نایب برحقش امام خامنه‌ای و امام خمینی(ره) و شهدای گرانقدری که با خون‌های ریخته شده خود در راه اسلام و حقانیت، راه روشن و هموار را به ما نشان داده‌اند.

همیشه از خداوند خواسته‌ام که مرا در پیدا کردن راه درست، (همان راهی که شیطان قسم خورده که بندگانت را از این راه گمراه می‌کنم) کمک و راهنمایی کند و در این راه ثابت قدم قرار دهد؛ خدا را شاکر هستم که مصداق آیه‌ای که می‌فرماید: وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَهُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَهُوَ شَرٌّ لَكُمْ (سوره بقره آیه 216) شده‌ام.

خیلی وقت‌ها شده است که چیزی را دوست داشته‌ام و از شر آن آگاه نبوده‌ام و خداوند آن را از بنده دور کرده است و خیلی وقت‌ها هم شده است که چیزی را دوست نداشته‌ام و از خیر آن آگاه نبوده‌ام و خداوند رحمان آن را به حقیر رسانده است؛ خداوند رحمان را شکر گذارم که همیشه صلاح مرا خواسته است.

خدایا دوست دارم به شکلی پیش شما بیایم که شما دوست دارد، خدایا از من بگذر و مرا نزد امامانت در بهشت ساکت کن. خدا را شاکرم که مرا شیعه دوازده امامی خلق کرد و شاکرم که سایه پدر و مادر را بر سرم قرار داد. خدا را شاکرم که رهبرم سید علی حفظه الله است. خدا را شکر می‌کنم که خداوند قرآن را به ما هدیه کرد و مرا با این کتاب راهنمایی کرد. خدایا مرا در روز قیامت سرافراز کن. خدایا مرا به فیض شهادت برسان که از رفیقانم جانمانم.

اما پدر و مادر عزیز؛ از شما ممنونم که راه حسین(ع) را به من نشان دادید و مرا در مجالس حسین(ع) برده‌اید و مادرم مرا با اشک بر حسین(ع) شیرداده و سیراب کرده است.

پدر و مادرم؛ همسر عزیزم؛ برادران و خواهرم؛ هرچه از خداوند می‌خواهید فقط از باب نماز اول وقت وارد شوید. همیشه برای همدیگر طلب دعای خیر کنید، زیرا دعا در حق برادر و خواهر دینی زودتر به اجابت می‌رسد.

در پایان هم از تمامی همکاران و برادران و خواهران دینی خود درخواست دارم که نکند مانند مردم کوفه پشت رهبری را خالی بگذارید و او را تنها بگذارید که گرگ‌های درنده آماده این چنین موقعیت‌هایی هستند.

از تمامی کسانی که بنده را می‌شناسند درخواست حلالیت عاجزانه دارم و امیدوارم برایم دعا کنند. از خواهرانم می‌خواهم که با حیا و خود سرخی خونم را را هدر ندهند و از برادرانم نیز خواهانم که غیرت علوی خود را حفظ کنند و به دنیا نفروشند. بنده خونم و شاهرگم را می‌دهم که تا مردم ایران و تمامی شیعیان و مسلمانان جهان در آرامش و آسایش زندگی کنند و جانم را فدا امر و دستور امام خامنه‌ای و سردار و سرلشگرم حاج قاسم سلیمانی می‌کنم، ان‌شاء‌الله خداوند حافظ مملکتم باشد.

والسلام علیکم و رحمه‌الله و برکاته

حقیر محمد کامران 15/9/1394

منبع : خبرگزاری تسنیم

 


ادامه مطلب


[ پنج شنبه 10 تیر 1395  ] [ 11:04 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]