سجده بر آب
سجده بر آب
در عملیات كربلا سه، وقتی دچار مد و امواج متلاطم آب شده بودیم، نگران و متحیر، ستون در حال حركت در آب را كنترل میكردم.
وقتی دیدم كه یكی از بچهها سرش را بدون حركت در آب قرار داده است، بیشتر نگران شدم. شانه ایشان را گرفتم و تكان دادم، سرش را بلند كرد و با نگرانی و تعجب پرسیدم: چی شده؟ چرا تكان نمیخوری؟
خیلی خونسرد و بدون نگرانی گفت: مشغول نماز شب بودم و ضمناً با طناب متصل به ستون، بقیه را همراهی میكردم. اطمینان و آرامش خاطر این نوجوان بسیجی «شهید غلامرضا تنها» زبانم را بند آورده بود
گفتم: «اشكالی نداره، ادامه بده! التماس دعا» صبح روز بعد، روی سكوی «اَلاُمیّه» اولین شهیدی بود كه به دیدار معشوق نایل آمد.
نماز شب شهیدان ؛ محمد محمدی ؛ نشر دارخوئین ؛ ص 10
ادامه مطلب
نماز، عامل بخشایش گناهان/ تمثیل نماز به چشمه
نماز، عامل بخشایش گناهان/ تمثیل نماز به چشمه
قرآن کریم گناه را «رین» میداند، غبار و چرک میداند؛ میفرماید: هر گناهی که یک انسان تبهکار میکند چرکی است بر قلب او: (کَلَّا بَلْ رَانَ عَلَی قُلُوبِهِم مَّا کَانُوا یَکْسِبُونَ). چیزی که این «رین» را شستوشو میکند نماز است؛ نماز این گرد و غبار را شستوشو میکند.
«و تطلقها اطلاق الرّبق و شبّهها رسولالله (صلی الله علیه وآله) بالحمّة»؛ «حمّه» یعنی چشمه، «تکون علی باب الرّجل»؛ نماز مثل چشمهای است در خانه انسان، «فهو یغتسل منها فی الیوم و اللّیله خمس مرّات»؛ انسان نمازگزار، مثل آن است که شبانهروز پنج بار در این چشمه اختصاصی منزلش غَسل و غُسل داشته باشد، «فما عسی أن یبقی علیه من الدرن» ؛ «دَرَن» همان «رین» است؛ «درن» یعنی چرک، یعنی غبار. پس اگر قرآن، گناه را چرک و «رین» میداند که میفرماید: (کَلَّا بَلْ رَانَ عَلَی قُلُوبِهِم مَّا کَانُوا یَکْسِبُونَ) ، چیزی که این چرک و غبار را شستوشو میکند نماز است. نماز چشمه است [و] دیگر، انسانِ نمازگزار آلوده نخواهد بود.
منبع : بیانات آیت الله جوادی آملیادامه مطلب
نماز شيرين كننده تلخي آزار دهنده مرگ
نماز شيرين كننده تلخي آزار دهنده مرگ
توجه به مرگ و عوالم بعد از آن و بر پايي قيامت آثار و بركاتي در زندگي انسان دارد كه ميتواند او را از ورطه نابودي و هلاكت برهاند. وقتي فرد دريابد كه دنيا فاني است و به زودي به سراي ديگري كه باقي است، منتقل شده و بايد حساب تك تك اعمال و افعال خود را پس بدهد خود را به يك دست گيرنده و پناه دهنده محتاج ميبيند و چون پناه دهنده و دادرسي جز معبود يكتا نمييابد به سوي نماز حركت كرده تا خود را به مقام قرب او نزديكتر كند(راشدي، 1384، ج 2: 141 - 140)و نماز او را براي روز واپسين و جوابگويي در مقابل حضرت حق - جل و أعلي – تمرين ميدهد. انساني كه هر روز پنج نوبت در عرصه محشر حضور مييابد و متذكر ميشود، ديگر مرگ و انتقال به سراي ديگر براي او تلخ و شكنجهآور نيست بلكه نماز، تلخي، تلخترين چيز، يعني مرگ را به حلاوت تبديل ساخته و كاري ميكند كه مرگ براي انسان جشن باشكوهي جلوه كند كه به ديدار و ملاقات حضرت محبوب نايل ميآيد. از سوي ديگر چنين نمازي كه انسان خود را در محضر رب الارباب ميبيند چنين باوري را در نمازگزار ايجاد ميكند كه در قيامت مورد لطف و رحمت الهي قرار خواهد گرفت زيرا كه در احاديث آمده است كه پيامبر اكرم (ص) فرمودند: «يعني هر كه بر نماز خود محافظت كند روز قيامت داراي نور و دليل است و باعث نجات او در روز قيامت ميباشد.»(متقی هندي،1401 ه.ق ، ج 7، ح 18971) و با وجود اين اثر معنوي ديگر از مرگ نميهراسد.
منبع: راسخون
ادامه مطلب
نماز شب و گشایش درهای آسمان
نماز شب و گشایش درهای آسمان
از دیگر آثار نماز شب گشایش درهای آسمان است.حضرت هادی علیه السلام می فرمود: «گاه هست که بنده برای نماز شب برخیزد و خواب بر وی غلبه کند چندان که او را به راست و چپ کشاند و گاهی چانه اش به سینه اش رسد، حق تعالی امر فرماید که درهای آسمان را بگشایند و فرشتگان را ندا دهند که نظر کنید که این بنده من در راه نزدیکی به من چه سختی ها می کشد در چیزی که بر وی واجب نساخته ام به امید سه چیز: یا گناهش را بیامرزم یا توبه روزیش گردانم و یا رزق و روزی او را زیاد کنم. ای فرشتگان شما را گواه می گیرم که من همه را بدو عطا کردم» (1)
8- ثواب الاعمال، ص131
ادامه مطلب