درهای خیر و سعادت
قال رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم لمعاذبن جبل فی غزوة تبوک:
و ان شئت أنباتک بابواب الخیر؟ قال:
قلت: اجل یا رسول الله قال: الصوم جنة، والصدقة تکفر الخطیئة، و قیام الرجل فی جوف اللیل یبتغی وجه الله، ثم قرء هذه الآیة:
تتجافی جنوبهم عن المضاجع
رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم در جنگ تبوک به معاذ بن جبل فرمود: می خواهی درهای خیر و سعادت را به تو معرفی کنم؟ او گفت: آری ای رسول خدا، پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: اینهاست:
1- روزه که سپر (از آتش) است.
2- صدقه که خطا را جبران می کند.
3- بیداری انسان در دل شب که بخاطر خدا باشد سپس این آیه را خواند: تتجافی جنوبهم عن المضاجع... (1)
1) بحارالانوار، ج 87، ص 123.
منبع : چهل حدیث نماز شب نویسنده : محمود شریفی
ادامه مطلب
نماز شب زیور آخرت
عن جعفر بن محمد علیه السلام قال:
المال و البنون زینة الحیوة الدنیا و ثمان رکعات من آخر اللیل والوتر زینة الاخرة، وقد یجمعها الله لاقوام.
امام صادق علیه السلام فرمود:
ثروت و فرزندان، زیور زندگی دنیایند، و هشت رکعت نماز در آخر شب و یک رکعت نماز وتر زیور آخرتند، که گاهی خدا همه آن زیورها را برای عده ای جمع می کند.(1)
1) بحارالأنوار، ج 87، ص 150.
منبع : چهل حدیث نماز شب نویسنده : محمود شریفی
ادامه مطلب
دوست ندارم اموالم به فرزندى كه مقيد به دين نيست برسد.
روزی يكى از مقلدين آيت الله بروجردى که شخص بسيار ثروتمندى بود و وارث متدينى نداشت خدمت آقاى بروجردى می رسد و می گويد من اموال زيادى دارم كه دوست ندارم بعد از خودم به فرزندى كه مقيد به دين نيست برسد.
می خواهم به شما واگذار كنم تا بعد از مرگ من در هر راهى كه صلاح دانستيد به مصرف برسد. اموال به مبلغ سه ميليون تومان در اختيار ايشان قرار می گيرد.
بعد از فوت او جوانى خدمت آقاى بروجردى می رسد گويد من پسر همان آقايى هستم كه اموالش را در اختيار شما قرار داده است و الان فقير هستم. آقا می فرمايد پدرت گفته بود تو مقيد به دين و احكام نيستى آيا قول می دهى كه متدين شوى؟
می گويد چكار بايد بكنم؟ می فرمايد: بايد نماز بخوانى جوان قبول می كند و آيت الله بروجردى تمام اموال را به او برمی گرداند.
اکبر دهقان ؛ هزار و یک نکته اخلاقی از دانشمندان ؛ نکته ۶۹۷
منبع : مرکز تخصصی نماز
ادامه مطلب
لذّت بردن از نماز
براى عاشقان كامل خدا ، نماز ، شيرين است و وقتى به نماز دعوت مى شوند ، براى سخن گفتن با محبوب ، سر از پا نمى شناسند و هرگز در نمازِ خود ، احساس كسالت و خستگى نمى كنند . پيامبر صلى الله عليه و آله مى فرمايد :
جَعَلَ اللّهُ ـ جَلَّ ثَناؤُهُ ـ قُرَّةَ عَينِى فِى الصَّلاةِ وَ حَبَّبَ إلَىَّ الصَّلاةَ كَما حَبَّبَ إلَى الجائِعِ الطَّعامَ وَ إلَى الظَّمآنِ الماءَ وَ إنَّ الجائِعَ إذا أكَلَ شَبِعَ وَ إنَّ الظَّمآنَ إذا شَرِبَ رَوِىَ وَ أنا لا أشبَعُ مِنَ الصَّلاةِ . ۲
خداوند روشنايى چشمم را در نماز قرار داد و نماز را محبوب من كرد چنان كه غذا را محبوب گرسنه و آب را براى تشنه . گرسنه آن گاه كه خورد سير شود و تشنه چون نوشد سيراب و من از نماز سير نمى شوم .
يكى از نشانه هاى آشكار دوستى كامل خدا ، عشق به نماز است كه براى بسيارى از اولياى خدا ، روى مى دهد . سجده هاى اويس قَرَنى كه ساعت ها طول مى كشيد و يا برخى ركوع هاى مرحوم شيخ حسنعلى نخودكى در كنار حرم مطهّر امام رضا عليه السلام كه از شامگاه تا بامداد به طول مى انجاميد ، از جمله نمازهاى مشهور عارفان است . پذيرش نمازهايى اين چنين ، براى كسانى كه از اين وادى دورند ، سخت است .
يكى از دوستان طلبه ، در اين باره داستانى شنيدنى نقل كرده است . وى مى گفت : به مدّت ده روز ، حالتى داشتم كه هر چه از خدا مى خواستم ، برآورده مى شد . روزى ، هنگامى كه مشغول نماز بودم ، در باره نمازهاى طولانى دوستان خدا ، ترديد كردم و با خودم گفتم : چگونه ممكن است كه نماز ، اين قدر طولانى شود و انسان ، خسته نشود ؟! شايد اين گونه داستان هايى كه نقل مى شود ، دروغ باشد . همان وقت ، به ركوع رفتم و ذكر «سبحان ربّى العظيم و بحمده» را گفتم . ديدم چه قدر شيرين است . دوباره و سه باره گفتم و هر چه تكرار مى كردم ، شاداب تر مى شدم و بيشتر احساس لذّت مى كردم . بدين سان ، خداوند ، شُبهه ام را زُدود .
1.. مكارم الأخلاق ، ج ۲ ، ص ۳۶۶ ، ح ۲۶۶۱ .
منبع : زیارت جامعه کبیره یا تفسير قرآن ناطق
نویسنده : محمد محمدی ری شهری
ادامه مطلب