ارزش نماز اول وقت
آقاى مصباح مى گويد: آيت الله بهجت از مرحوم آقاى قاضى رحمه اللّه نقل مى كردند كه ايشان مى فرمود: ((اگر كسى نماز واجبش را اول وقت بخواند و به مقامات عاليه نرسد مرا لعن كند!و يا فرمودند: به صورت من تف بيندازد.))
اول وقت سرّ عظيمى است (حافِظُوا عَلَى الصَّلَواتِ) (1)
- در انجام نمازها كوشا باشيد.
خود يك نكته اى است غير از (أَقيمُوا الصَّلوةَ)(2)
- و نماز را بپا داريد.
و همين كه نمازگزار اهتمام داشته باشد و مقيّد باشد كه نماز را اوّل وقت بخواند فى حدّ نفسه آثار زيادى دارد، هر چند حضور قلب هم نباشد.(3)
1- بقره ، آيه 238.
2- همان ، آيه 42.
3- در محضر بزرگان ، محسن غرويان ، ص 99.
منبع : برگى از دفتر آفتاب
شرح حال شيخ السالكين حضرت آيت اللّه العظمى بهجت
اثر : رضا باقى زاده پُلامى
ادامه مطلب
شیخ علی مقدس قدس سره و نماز برای خدا
یکی از دوستان می گفت: در موقع ورود مرحوم آقا شیخ علی مقدس (ره) به شهر تهران، من در تهران بودم. وی راهی خراسان بود ولی از او خواستند در تهران اقامه جماعت کند وی دعوت آنها را پذیرفت و نماز جماعت بر پا شد. مردم زیادی در جماعتش حاضر می شدند. این امر باعث شد تا بعضی از ائمه جماعت از آن مرحوم رشک برند. در یکی از روزها که مرحوم شیخ سوار مرکب خود به قصد زیارت شاه عبد العظیم در حرکت بود با سر به زمین افتاد و از هوش رفت او را به بیمارستان منتقل نموده و تحت معالجه قرارش دادند. وی چند هفته ای را در آن جا ماند تا حالش بهتر شود. در این مدت آن افراد از این فرصت استفاده نموده شایعه انداختند که شیخ در اثر ضربه مغزی دچار دیوانگی و جنون گشته. شیخ وقتی بهبودی یافت دوباره جهت اقامه جماعت روانه مسجد شد.
مسجد را دوباره پر از نمازگزاران یافت. شخصی شیخ را همراهی می کرد می گوید: در اثنای راه زمزمه ای از شیخ شنیدم که می گفت: کجایند افرادی که نسبت جنون به تو داده اند تا تو را از چشم مردم ساقط کنند، بیایند و مشاهده کنند که مسجد پر از نماز گزاران است.
ولی ناگهان دیدم که شیخ برگشت بدون آنکه وارد مسجد شود و نماز جماعت بخواند، من علت بازگشت را پرسیدم؟ فرمود: چون شک دارم که این نماز جماعت برای خدا باشد. وقتی نماز گزاران از جریان اطلاع یافتند به سراغ شیخ آمدند و هر چه اصرار کردند که او را به جماعت ببرند قبول نکرد و تا وقتی که در تهران بود اقامه جماعت نکرد و سپس روانه مشهد مقدس شد.(1)
1) یک صد داستان خواندنی، صفحه 50.
داستانها و حکایتهای نماز (1)
نویسنده : رحیم کارگر محمدیاری
ادامه مطلب
سجده چه اثری دارد
امام صادق علیه السلام فرمود خداوند به موسی بن عمران وحی کرد: آیا می دانی که من چرا تو را به مقام رسالت برگزیدم و همکلام خود ساختم؟ (که از القاب موسی، کلیم الله است) موسی عرض کرد: نه نمی دانم خداوند به او وحی کرد به خاطر تواضع و سجده هایی که داری، که دو طرف صورتت را به خاک زمین می نهادی و در برابر عظمت حق خود را کوچک می یافتی، ای موسی وقتی به سجده رفتی، سرت را از سجده بلند کن، و دستت را به محل سجده ات بمال و به صورت و دو طرف بدنت و هر جا که دستت می رسد، بمال (که با این کار) من تو را از هر درد و بیماری محافظت می نمایم.(1)
1) حکایتهای شنیدنی صفحه 74 (بحار جلد 17 صفحه 410).
داستانها و حکایتهای نماز (1) نویسنده : رحیم کارگر محمدیاری
ادامه مطلب
مواردی که تأخیر نماز بهتر است
مستحب است که انسان نماز را در اول وقت بخواند و هرچه به اول وقت نزدیک تر باشد هم بهتر است اما تأخیر آن در مواردی از جهاتی گاهی لازم و گاهی بهتر است که عبارت اند از:…
۱: تأخیر نماز ظهر و عصر برای خواندن نافله های آنها .
۲: کسی که حالت اقبال یا توجه یا همان حضور قلب را در اول وقت را ندارد بهتر است نماز را به تأخیر بیندازد تا بتواند حضور قلبش را در نماز حس کند.
۳:برای انتظار نماز جماعت یا بیشتر شدن مأمومین و ……
۴: مسافری که در اول وقت باید با عجله نماز بخواند ، که دراین صورت بهتر این است که نماز را به تأخیر بیندازد تا عجله اش از بین رود.
۵:تأخیر نماز عصر و عشاء به ، اول وقت فضیلتشان .
۶: تأخیر نماز مغرب برای کسی که روزه بود و گرسنگی و تشنگی به او فشار آورده و یا اینکه کسی منتظر اوست .
۷: به تأخیر انداختن نماز برای کسی که نیازمند به تخلی یا همان دستشویی رفتن در اول وقت است .
—————————————
توضیح المسائل مراجع، م ۷۵۴٫
سایت پاسخگوی احکام
ادامه مطلب