هر نمازی انسان را از فحشا ومنکر باز نمی دارد

http://www.axgig.com/images/06284617072516169973.jpg

البته هر نمازی انسان را از فحشا ومنکر باز نمی دارد .نمازی چنین فایده ای را به دنبال دارد که با حضور قلب و بدون ریا و خودنمایی انجام شود .یعنی نماز برای خدا باشد نه جلب توجه و نظر دیگران .اگر نماز برای خودنمایی پیش دوستان ، و یا فی المثل پیش آموزگار باشد نماز نیست .این نماز نه تنها نمازگزار را از فحشا دور نمی کند ، بلکه به طرف فحشا می کشاند ، فحشا ومنکری که گناه کبیره است .خداوند در قرآن به نمازگزاران ریایی وعده عذاب داده است : (فَوَیْلٌ لِلْمُصَلِّینَ* الَّذِینَ هُمْ عَنْ صَلاتِهِمْ ساهُونَ* اَلَّذِینَ هُمْ یُراؤُونَ) .«وای بر نمازگزاران ، که دل از یاد خدا غافل کردند ، هم آنان که ریا می کنند» .رسول خدا (صلی الله علیه وآله) فرمودند : نمازی که انسان را از فحشا ومنکر باز ندارد ، آدمی را از خدا دور می کند .نمازی انسان را از فحشا و منکر باز می دارد که انجام آن به صورتی ریاکارانه نباشد .نمازی مطلوب خدای تعالی است که با حضور قلب انجام شود واز خودنمایی مبرا باشد .اساساً ، نمازها ، گرچه در ظاهر شبیه هم هستند ولی در حقیقت با هم تفاوت دارند .یک نماز ، چون نماز حضرت علی (علیه السلام) است که نمازگزار به هنگام آن کاملاً در ذکر خدا می رود وحتی از بیرون آمدن تیر از پایش نیز غفلت می کند .ونمازهایی هم هستند که در مرتبه پایینتر قرار دارند .هرچه نماز ، از ذکر وتوجه به خدای تعالی بیشتر بهره مند باشد ، در حقیقت نمازی کاملتر خواهد بود .پس آن چه که مطلوب خدای تعالی است ، نمازی است که باتوجه کامل انجام شود .این مرتبه عالیِ نماز است .ازاین مرتبه اگربه سمت پایین سیر کنیم ، به نمازی می رسیم که تنها صورت و ظاهر نماز را دارد .این نماز دیگر هیچ فایده ای به دنبال نخواهد داشت .و تنها رنج و زحمت است .در حدیث ، این نمازگزاردن ، چون نوک زدن کلاغان دانسته شده .

منبع :کتاب پرواز با نمار  نویسنده :محمد حصاری


ادامه مطلب


[ چهارشنبه 20 مرداد 1395  ] [ 4:44 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

فلسفه سجده بر خاک

http://www.axgig.com/images/57671571924417845116.jpg

قال علی (علیه السلام):
و لمافی ذلک من تعفیر عتاق الوجوه بالتراب تواضعاً و التصاق کرائم الجوارح بالارض تصاغراً:
(نهج البلاغه خطبه 234)
هنگامی که انسان نماز می خواند، ساییدن گونه ها به خاک نشانه تواضع و گذاردن اعضاء شریف بر زمین دلیل کوچک و حقارت است.
کلام برتر «سخنان حضرت علی (ع) درباره نماز »نویسنده : خدابخش کرمیان زیارانی


ادامه مطلب


[ چهارشنبه 20 مرداد 1395  ] [ 4:14 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

نماز منسوب به امام زمان علیه السلام برای رفع مشکلات

http://www.axgig.com/images/23639127310807627311.jpg

صاحب کتاب «جنات الخلود» این نماز را به امام زمان علیه السلام نسبت داده است: شب قبل از خواب، ظرف تمیزی را که پر از آب پاکیزه است در کنار سر خود بگذارید و با پارچه تمیزی آن را بپوشانید و چون برای نماز شب برخاستید سه جرعه از آن آب را بنوشید و با باقیمانده آن وضو بسازید. رو به قبله بایستید و اذان و اقامه بگویید و دو رکعت نماز با هر سوره ای که خواستید بخوانید.

بعد از خواندن سوره به رکوع رفته و بیست و پنج مرتبه بگویید: «یاغیاث المستغیثین» (ای فریادرس دادخواهان) سپس سر از رکوع برداشته همین ذکر را بیست و پنج مرتبه بگویید و همین کار را در سجده اول و بعد از سجده اول، و در سجده دوم و بعد از سجده دوم تکرار کنید.

سپس برای رکعت دوم برخاسته و همین کار را در رکعت دوم نیز انجام دهید که در این هنگام سیصد مرتبه این ذکر را گفته اید. سپس تشهد خوانده و سلام نماز را می گویید. بعد سر به سوی آسمان بلند کنید و سی مرتبه بگویید: «من العبد الذلیل الی المولی الجلیل» (از سوی بنده ای خوار به سوی مولایی بزرگوار) و حاجت خود را بگویید که به اذن الهی زود اجابت می شود.

محدث قمی این نماز را تحت عنوان «نماز استغاثه» در کتاب «الباقیات الصالحات» نقل کرده ولی آن را به امام زمان علیه السلام نسبت نداده است.

  صحیفه مهدیه، سید مرتضی مجتهدی، صفحه 185

منبع : خبر گزاری شبستان


ادامه مطلب


[ چهارشنبه 20 مرداد 1395  ] [ 4:13 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

نماز سحر گاهان

http://www.axgig.com/images/84361442931771620700.jpg
 

سعيد بن محمّد بن جنيد، معروف به (جنيد بغدادى ) از عرفاى قرن سوم ، و در سال 297 ه‍ .ق در بغداد رحلت نمود.
وى استادى ماهر و دانشمندى الهى بود، و خيل عظيمى از عالمان در پرتو انوار درخشان او رشد يافته بودند. جعفر خالدى گويد: در عالم خواب جنيد را ديدم و به او گفتم : خداوتد با تو چگونه رفتار كرد؟!
در پاسخ فرمود: همه اين اشارات و عبارات و رسوم و علوم كه داشتم از بين رفت . ((وَ مانَفَعَها اِلاّ رَكعاتٍ كُنّا نَركعها فى الاسحار)).
جز چند ركعت كه در سحرگاهان مى گذاردم . چيزى به حالم سود نبخشيد..(1)

1-  الكنى و الالقاب ، شيخ عباس قمى ، ج 2، ص 158، تذكره الاولياء عطار نيشابورى ، حكايتهاى شنيدنى ، ج 1، ص 107.

منبع : کتاب نماز خوبان


ادامه مطلب


[ چهارشنبه 20 مرداد 1395  ] [ 7:50 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]