هنگام ورود به مسجد تعارف نکنیم
قال الجبرئیل علیه السلام لرسول الله صلی الله علیه و آله و سلم : احب اهلها الی الله اولهم دخولا و آخرهم خروجا منهم.
محبوب ترینِ اهل مساجد نزد خداوند کسی است که پیش از همه وارد مسجد و پس از همه از آن خارج گردد.
کافی ، ج 3 ، ص 489
ادخلوها بسلامٍ آمنین
منبع : خبر گزاری حوزه
ادامه مطلب
این افراد را در قبرستان مسلمین دفن نکنید؟!
قَالَ النَّبِيُّ (ص): مَنْ تَرَكَ الصَّلَاةَ ثَلَاثَةَ أَيَّامٍ فَإِذَا مَاتَ لَا يُغَسَّلُ وَ لَا يُكَفَّنُ وَ لَا يُدْفَنُ فِي قُبُورِ الْمُسْلِمِين.
رسول خدا صلی الله علیه وآله فرمودند: کسی که سه روز نماز را ترک کند، زمانی که مُرد، غسل داده نمی شود؛ کفن نمی شود و در قبرستان مسلمین دفن نمی گردد.
جامع الأخبار(للشعيري)، ص: 74.
منبع : خبر گزاری حوزه
ادامه مطلب
اقامه نماز تربیت فردی و اجتماعی افراد را در پی دارد
حجت الاسلام والمسلمین حسن طاهری پاکدل اظهار داشت: مکتب اسلام که از جامع ترین و کامل ترین مکتب ها است به زندگی اجتماعی انسان و جمع گرایی او اهمیتی ویژه قائل شده و برای تحکیم پیوندهای اجتماعی راهکارها و دستوراتی سازنده ارائه داده است.
وی افزود: یکی از این کارها، به کاربردن برخی فرازهایی مانند، ایاک نعبد، ایاک نستعین، اهدنا الصراط المستقیم، السلام علینا، علی عبادالله الصالحین در نماز است که این فرازها نمازگزار را به میان جمع می برد و رابطه ی او را با دیگر برادران ایمانی محکم می کند. این حاکی از آن است که هرچند نماز عملی فردی است، اما نمازگزار از زبان جمع سخن می گوید.
بنابراین از آن جهت که اجتماعی زندگی کردن، ضرورتی انسانی و غیر قابل اجتناب است بر همه لازم است از گوشه گیری و جمع گریزی دوری کرده و گرایش به زندگی اجتماعی را در خود تقویت کنند، لذا تنها در اجتماع است که روحیه تعاون و برادری پرورش پیدا می کند و استعدادهای فردی انسان شکوفا می شود.
وی خاطر نشان کرد: امام صادق(ع) در وسائل الشیعه پیرامون جمع گرایی می فرماید که "لَا بُدَّ لَكُمْ مِنَ النَّاسِ إِنَّ أَحَداً لَايَسْتَغْنِي عَنِ النَّاسِ حَيَاتَهُ وَ النَّاسُ لَابُدَّ لِبَعْضِهِمْ مِنْ بَعْضٍ" نیاز شما به مردم امری اجتناب ناپذیر است، لذا هیچ کس در زندگی بی نیاز از دیگران نمی باشد و مردم به یکدیگر وابسته هستند.
نماز جماعت به این دلیل مقرر گردید که شعائر الهی مانند اخلاص، توحید، اسلام، عبادت و نیایش برای خدا، آشکار، ظاهر، بی پرده و مشهور بگردد؛ لذا در علنی بودن این اعمال، حجت خدا بر مردم شرق و غرب عالم تمام می شود و زمینه ای برای تبلیغ و ترویج ارزش های اسلامی فراهم می شود.
از آن رو که نماز از مهمترین مصادیق بوده و به استناد آیه "أَقِمِ الصَّلاةَ إِنَّ الصَّلاةَ تَنْهَى عَنِ الْفَحْشَآءِ وَالْمُنکَرِ" آدمی را از فحشا و منکر باز می دارد لذا هرکس به این فریضه اهمیت بدهد به عنوان فردی نیک رفتار و مومن شناخته می شود.
وی در پایان گفت: نماز جماعت مانند حج، این فرصت را به وجود می آورد تا مسلمانان با دیگر هم کیشان خود آشنا شده و از مشکلات هم آگاه شوند.
حجت الاسلام والمسلمین حسن طاهری پاکدل، تولیت مدرسه علمیه امام سجاد(ع) شیراز
منبع : خبر گزاری حوزهادامه مطلب
شب اول قبر و نماز ملا فتحعلی سلطان آبادی
آیه:
خداوند متعال در قرآن میفرماید:
رَبَّنَا ٱغْفِرْ لِى وَلِوَٰلِدَىَّ وَلِلْمُؤْمِنِينَ ابراهیم/۴۱
پروردگارا بیامرز من و پدر و مادرم و همه مؤمنان را
آینه:
حکایت؛ مرحوم محدث نوری از مرحوم حاج ملا فتحعلی سلطانآبادی نقل کرده که فرمود: عادت و طریقه من بر این بود که هر کس از دوستان اهلبیت(ع) از دنیا میرفت و خبر فوت او را میشنیدم دو رکعت نماز در شب دفن او میخواندم خواه آن میت را بشناسم یا نشناسم، هیچکس از کار من مطلع نبود تا آنکه یکی از دوستان مرا در راهی ملاقات کرد و گفت: دیشب فلان شخص را که در این ایام وفات یافته است، خواب دیدم پرسیدم بعد از مرگ بر تو چه گذشت، گفت: در سختی و بلا بودم تا آنکه آن دو رکعت نمازی که ملافتحعلی سلطان آبادی خواند، مرا از عذاب نجات داد. خدا رحمت کند پدرش را با این احسانی که از او به من رسید.
مرحوم حاج ملا فتحعلی نقل می کند: آنگاه آن شخص از من پرسید آن نماز چه نمازی است؟ گفتم؛ نماز لیلة الدفن برای محبان اهلبیت علیهم السلام که از دنیا می روند.
رو به گورستان دمى خامش نشين آن خموشان سخنگو را ببين
ليك اگر يك رنگ بينى خاكشان نيست يكسان حالت چالاكشان
1. با اقتباس و ویراست از کتاب آثار و برکات نماز
منبع : خبر گزاری حوزه
ادامه مطلب