پيش نماز و اعرابى
روزى اعرابى ، (عربِ باديه نشين ) وارد مسجدى شد و چون نماز جماعت ، شروع شده بود؛ او هم اقتداء كرد. پيشنماز بعد از حمد، سوره نوح را شروع كرد و خواند: (بسم الله الرحمن الرحيم اِنّا اَرْسَلْنا نُوْحاً اِلى قَوْمِهِ)(1):((ما نوح را بسوى قومش فرستاديم .)) امّا بقيه آيه را فراموش كرد. چند بار هم تكرار كرد؛ ولى به يادش ، نيامد. اعرابى كه ، مثل بعضى ها خسته شده بود، گفت : ((يا شيخ ! ((ارسل غيره وارحنا وارح نفسك .)) آقا! اگر نوح نمى رود ديگرى را بفرست و ما را خلاص كن .))(2)
1- نوح / 1.
2- كشكول بحرانى ، 1 / 106.
منبع : جلوه هائى از نور قرآن در قصه ها و مناظره ها و نكته ها
اثر: عبدالكريم پاك نيا
ادامه مطلب
اهميت ندادن به نماز

((نماز را رعايت، و بر آن محافظت نماييد و آن را بسيار به جا آوريد، و به وسيله آن به خداوند نزديك گرديد، كه آن براى مومنان در هنگام مخصوصى واجب گرديده است، آيا پاسخ دوزخيان را نمی شنويد در آن هنگام كه از آنان پرسش می شود: (چه چيز شما را به دوزخ كشانيده است؟ می گويند: ما از نماز گزاران نبودهايم)، به راستى كه نماز گناهان را می ريزد، همانند ريخته شدن برگ درخت، و نماز انسان را از كيفر گناه رها می گرداند همانند رها شدن زنجير از گردن انسان به زنجير بسته شده...))
منبع :معاد در نهج البلاغه
ادامه مطلب
كردارهاى نيكشان ، همانند كوه هاى تهامه
از پيامبر (ص ) روايت شده است كه فرمود: به رستاخيز گروهى بيايند، كه كردارهاى نيكشان ، همانند كوه هاى تهامه باشد. اما فرمان رسد كه به دوزخشان اندازيد! گفتند: اى پيامبر! آنان نماز خواندگانند؟ گفت : نماز گزاردند و روزه گرفتند و تا پاسى از شب ، بيدار ماندند. اما، آنگاه كه چيزى از دنيا به آنان رخ نمود، به آن حمله ور شدند.
منبع : كشكول شيخ بهائى
مؤ لف : شيخ بهائى
ادامه مطلب
مثل دنيادار حريص شتابناك
بزرگى گفته است : مثل دنيادار حريص شتابناك ، مثل مردى ست كه در صف اول ، نماز به جماعت مى گزارد و مسجد پر است از نمازگزاران و او، به سابقه شتاب خويش ، در ركوع و سجود، از امام پيش مى افتد. اما، او را سودى ندارد، زيرا آنگاه مى تواند از مسجد بيرون آيد، كه امام ، نماز سلام دهد.
منبع : كشكول شيخ بهائى
مؤ لف : شيخ بهائى
ادامه مطلب