دعا و نفرین نماز
عن أبی عبد الله (علیه السلام) قال من صلی الصلوات المفروضات فی أول وقتها و أقام حدودها رفعها الملک الی السماء بیضاء نقیه و هی تهتف به تقول حفظک الله کما حفظتنی و أستودعک الله کما استودعتنی ملکا کریما؛(1) امام صادق (علیه السلام) فرمود: کسی که نمازهای واجب را در اول وقت آنها به جا آورد و حدود آنها را به پا دارد، فرشته آن را بالا می برد در حالیکه سفید و پاکیزه است. آن نماز می گوید: خداوند تو را نگاه دارد چنانچه تو مرا نگاه داشتی مرا فرشته کریمی در بر گرفت و کسی که آنها را بدون علتی بعد از وقت بجا آورد و حدود آنها را به پا ندارد، آنها را فرشته بالا برد و در حالیکه سیاه و تاریک است. فریاد زند به او: مرا ضایع کردی، خداوند تو را ضایع کند چنانچه مرا ضایع کردی و خداوند تو را چنانچه مرا مراعات نکردی، مراعات نکند.
1) وسائل الشیعه، ج 4، ص 123.
منبع : گنجینه معارف جلد 1 نویسنده : محمد رحمتی شهرضا
ادامه مطلب
اخلاص در نماز جماعت
امام (رحمه الله) در یکی از سفرهایشان به محلات که مصادف بود با ماه رمضان، در مسجدی دور افتاده، متروک و بسیار کوچک که یک اتاق گلی بیشتر نداشت به اقامه جماعت می پرداختند. این در حالی بود که عده ای از علما به ایشان پیشنهاد کردند که در مسجد جامع شهر اقامه جماعت بفرمائید، اما آن بزرگوار قبول نکرده و فرمودند: در مسجد جامع کسی هست که اقامه جماعت کند ولی در این مسجد کسی نیست که اقامه جماعت کند؛ لذا این مسجد را باید احیا کرد(1).
1) رداشت هایی از سیره امام خمینی، ج 3، ص 220.
منبع : گنجینه معارف جلد 1 نویسنده : محمد رحمتی شهرضا
ادامه مطلب
امیرالمؤمنین(علیه السلام) تا موقع طلوع فجر (اذان صبح) مشغول عبادت و راز و نیاز بود
شبى امیرالمؤمنین(علیه السلام) تا موقع طلوع فجر (اذان صبح) مشغول عبادت و راز و نیاز بود. پس از اذان، نماز صبح را در خانه خواند و از خستگى و بى خوابى شب نتوانست به نماز جماعت حاضر شود.
پیامبر(صلى الله علیه و آله) وقت نماز صبح امیرالمؤمنین(علیه السلام) را مشاهده نكردند، بعد از نماز نزد دخترش فاطمه زهرا(علیها السلام) آمد و فرمود: «چرا پسرعمویت نماز جماعت صبح نیامد؟» حضرت زهرا(علیها السلام) عرض كرد: «دیشب مشغول عبادت بوده و بى خوابى كشیده بود!»
پیامبر(صلى الله علیه و آله) فرمود: «آن ثوابى كه در نماز صبح به او مى دادند بهتر از قیام تمام نمازهایى بود كه شب خواند.»
امیرالمؤمنین(علیه السلام) صداى پیامبر(صلى الله علیه و آله) را شنید و نزدیك آمد. پیامبر(صلى الله علیه و آله) فرمود: «اى على! هر كس نماز صبح را با جماعت بخواند مثل آنست كه تمام شب در ركوع و سجود بوده است، مگر نمى دانى كه زمین به خدا از خواب عالم (نائم) قبل طلوع خورشید بر او، ناله و فریاد مى زند؟!»(1)
1) سفینة البحار 1 : 177.
گنجینه معارف 3 (110 موضوع) نویسنده : محمد رحمتی شهرضا
ادامه مطلب
بستن طناب تا در مسجد و حضور در صف نماز جماعت
مرد نابینایى به محضر رسول خدا(صلى الله علیه و آله) شرفیاب شد و عرض كرد: یا رسول اللّه، چشمانم دید ندارد و چه بسا پیش آمده كه اذان مسجد را مى شنوم ولى كسى پیدا نمى شود كه دستم را بگیرد و براى اقامه نماز جماعت در كنار شما مرا به مسجد بیاورد.
پیامبر(صلى الله علیه و آله) به او فرمود: «طنابى به در منزلت ببند و آن را به در مسجد وصل كن و با كمك آن خود را به مسجد برسان و در نماز جماعت شركت كن.(1)
1) لثالى الاخبار 4 : 205.
گنجینه معارف 3 (110 موضوع) نویسنده : محمد رحمتی شهرضا
ادامه مطلب