توصیه های کاربردی

http://www.axgig.com/images/82166410868957813201.jpg


ادامه مطلب


[ یک شنبه 11 مهر 1395  ] [ 6:08 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

سرّ اینکه در نماز، صلوات بر پیامبر اکرم (ص) و اهل‏بیتش (علیهم السلام) واجب شده، چیست؟

http://www.axgig.com/images/03337955886972349661.jpg

 قبل از پاسخ باید به سه نکته توجه داشت:
خداوند متعال از صلوات پیوستۀ خود و فرشتگانش بر پیامبر اکرم (ص) خبر داده  و همگان را به این موضوع و به تسلیم در پیشگاه ایشان فرمان داده است و روشن است که آنچه برای خدواند مهم است بایستی برای ما نیز مهم باشد.

 صلوات بر پیامبر و آل او موجب صلوات مضاعف خداوند بر فرستندۀ صلوات است. پس ما با صلوات در نماز، تحیت و درود خداوند بر خودمان را به ‏دست می‌آوریم.

 اسحاق ‏بن ‏فروخ گويد: حضرت صادق (ع) فرمودند: "اى اسحاق هر كه ده بار بر محمد و آل محمد (ص) صلوات بفرستد، خداوند و فرشتگان صد بار بر او صلوات می‌فرستند و هر كه صد بار بر محمد و آل محمد صلوات فرستد خداوند و فرشتگانش هزار بار بر او صلوات فرستند، آيا گفتار خداوند را نشنيده‏اى که فرمود: «اوست كسي كه بر شما درود مي‏فرستد و نيز ملائكۀ او تا شما را از ظلمت‏ها به ‏سوي نور در آورد و خدا به مؤمنان مهربان است.»  

 به فرمودۀ پیامبر اعظم (ص) نماز میزان (ترازو) است  و با صلوات در نماز، میزان عمل خود را سنگین می‏کنیم. از امام باقر یا امام صادق (ع) روایت شده که فرمودند: "در ميزان (و ترازوى اعمال در قيامت) چيزى سنگين‏تر از صلوات بر محمد و آل محمد (ص) نيست و [پیش می‌آید] که اعمال مردى را در ميزان بگذارند و سبك باشد؛ ولی ثواب صلوات او را که بیاورند و آن را در ميزان بگذارند به‏سبب آن سنگين شود و (بر كفۀ ديگر) بچربد".

 با این مقدمه می توان دو حکمت برای این کار پیدا کرد:

 1.خداوند دستور می‏دهد تا مؤمنان بر پیامبر صلوات بفرستند و چه جایی برای این صلوات بهتر از نماز که مورد توجه خاص خداوند است.

 2.وجود صلوات در نماز باعث می‏شود تا مسلمانان هیچ‌‌گاه رسول خدا و تلاش‌های او و اهلبیت او برای اسلام را از یاد نبرند و از او با صلوات از آنها قدردانی کنند.

 مرکز تخصصی نماز


ادامه مطلب


[ یک شنبه 11 مهر 1395  ] [ 5:59 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

نماز، دیداری با معشوق، از سر عشق و ایمان و خلوص است

http://www.axgig.com/images/78142931907584530574.jpg

نماز، دیداری با معشوق، از سر عشق و ایمان و خلوص است. عارفانه ترین گام در کوچه های شور و شیدایی و در خیابان های روشن بیداری است. نماز، تضمینی برای بهتر زیستن و رسیدن به حیات طیبه و جاوید؛ عروج پر رمز و راز و شگفت انگیز و پرواز به سوی عالم معنا و ملکوت است. نماز، گاهِ رویش بال های پرواز و سرآغاز سرود سبز اقاقی هاست. نماز، عطر و بوی طراوت زندگانی است. گاه تبلور شور و نور و نواست؛ فریاد پاک ترین لحظه های حیات و هنگامه ی خوب شکفتن است. یاران! بیایید از سر صدق و صفا در آسمان نماز، پر و بالی بزنیم و خویشتن را در اقیانوس بی انتهای نور غوطه ور سازیم؛ که نماز آغاز یک پرواز است؛ لذت جان و روح است؛ گردش در فراخنای ملکوت است و واقعه ای است عارفانه و تجلی گاه شور و سرور.

منبع : پايگاه حوزه


ادامه مطلب


[ یک شنبه 11 مهر 1395  ] [ 5:54 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

اگر بدانی با که مناجات می کنی، نماز را به پایان نمی بردی!

اگر بدانی با که مناجات می کنی، نماز را به پایان نمی بردی!

http://www.axgig.com/images/85033834763633020551.jpg

رسول خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند: انسان به وسیله ی نماز به بالاترین درجه می رسد.

حضرت علی علیه السلام می فرمایند: اذان گویان، در روز قیامت با سرافرازی و سربلندی محشور می شوند.

امام صادق علیه السلام می فرمایند:... فرشته ای به نمازگزار ندا می دهد که ای نمازگزار! اگر بدانی با که مناجات می کنی، نماز را به پایان نمی بردی.

امام صادق علیه السلام می فرمایند: چه مانعی دارد که چون اندوهی از غم های دنیا بر یکی از شما درآمد، وضو بگیرد و به مسجد برود و دو رکعت نماز بخواند و برای رفع اندوه خود، خدا را بخواند. مگر نشنیده ای که خدا می فرماید: «وَاْسَتعینُوا بِالصَّبْرِ وَ الصَّلاة».

امام کاظم علیه السلام می فرمایند: انتظارکشیدن بنده ی نمازگزار برای نماز جماعت، از نماز جماعتی تا نماز جماعت دیگر، کفاره ی همه ی گناهان است.

امام صادق علیه السلام می فرمایند: خانه ای که در آن نماز شب خوانده شود و قرآن تلاوت گردد، درنظر اهل آسمان نورانی است؛ چنان که اهل زمین، نورانی بودن ستارگان را می بینند.

امام باقر علیه السلام فرمودند: مردی به خدمت رسول خدا صلی الله علیه و آله رسید وعرض کرد: ای پیامبر خدا! از خداوند بخواه که مرا بهشتی کند.حضرت فرمود: مشروط بر این که در این دعا برای رسیدن به بهشت، مرا به کثرت سجده (برای خدا) یاری کنی.

منبع : پايگاه حوزه


ادامه مطلب


[ یک شنبه 11 مهر 1395  ] [ 5:48 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]