توصیه های کاربردی
ادامه مطلب
سرّ اینکه در نماز، صلوات بر پیامبر اکرم (ص) و اهلبیتش (علیهم السلام) واجب شده، چیست؟
قبل از پاسخ باید به سه نکته توجه داشت:
خداوند متعال از صلوات پیوستۀ خود و فرشتگانش بر پیامبر اکرم (ص) خبر داده و همگان را به این موضوع و به تسلیم در پیشگاه ایشان فرمان داده است و روشن است که آنچه برای خدواند مهم است بایستی برای ما نیز مهم باشد.
صلوات بر پیامبر و آل او موجب صلوات مضاعف خداوند بر فرستندۀ صلوات است. پس ما با صلوات در نماز، تحیت و درود خداوند بر خودمان را به دست میآوریم.
اسحاق بن فروخ گويد: حضرت صادق (ع) فرمودند: "اى اسحاق هر كه ده بار بر محمد و آل محمد (ص) صلوات بفرستد، خداوند و فرشتگان صد بار بر او صلوات میفرستند و هر كه صد بار بر محمد و آل محمد صلوات فرستد خداوند و فرشتگانش هزار بار بر او صلوات فرستند، آيا گفتار خداوند را نشنيدهاى که فرمود: «اوست كسي كه بر شما درود ميفرستد و نيز ملائكۀ او تا شما را از ظلمتها به سوي نور در آورد و خدا به مؤمنان مهربان است.»
به فرمودۀ پیامبر اعظم (ص) نماز میزان (ترازو) است و با صلوات در نماز، میزان عمل خود را سنگین میکنیم. از امام باقر یا امام صادق (ع) روایت شده که فرمودند: "در ميزان (و ترازوى اعمال در قيامت) چيزى سنگينتر از صلوات بر محمد و آل محمد (ص) نيست و [پیش میآید] که اعمال مردى را در ميزان بگذارند و سبك باشد؛ ولی ثواب صلوات او را که بیاورند و آن را در ميزان بگذارند بهسبب آن سنگين شود و (بر كفۀ ديگر) بچربد".
با این مقدمه می توان دو حکمت برای این کار پیدا کرد:
1.خداوند دستور میدهد تا مؤمنان بر پیامبر صلوات بفرستند و چه جایی برای این صلوات بهتر از نماز که مورد توجه خاص خداوند است.
2.وجود صلوات در نماز باعث میشود تا مسلمانان هیچگاه رسول خدا و تلاشهای او و اهلبیت او برای اسلام را از یاد نبرند و از او با صلوات از آنها قدردانی کنند.
مرکز تخصصی نماز
ادامه مطلب
نماز، دیداری با معشوق، از سر عشق و ایمان و خلوص است
نماز، دیداری با معشوق، از سر عشق و ایمان و خلوص است. عارفانه ترین گام در کوچه های شور و شیدایی و در خیابان های روشن بیداری است. نماز، تضمینی برای بهتر زیستن و رسیدن به حیات طیبه و جاوید؛ عروج پر رمز و راز و شگفت انگیز و پرواز به سوی عالم معنا و ملکوت است. نماز، گاهِ رویش بال های پرواز و سرآغاز سرود سبز اقاقی هاست. نماز، عطر و بوی طراوت زندگانی است. گاه تبلور شور و نور و نواست؛ فریاد پاک ترین لحظه های حیات و هنگامه ی خوب شکفتن است. یاران! بیایید از سر صدق و صفا در آسمان نماز، پر و بالی بزنیم و خویشتن را در اقیانوس بی انتهای نور غوطه ور سازیم؛ که نماز آغاز یک پرواز است؛ لذت جان و روح است؛ گردش در فراخنای ملکوت است و واقعه ای است عارفانه و تجلی گاه شور و سرور.
منبع : پايگاه حوزه
ادامه مطلب
اگر بدانی با که مناجات می کنی، نماز را به پایان نمی بردی!
اگر بدانی با که مناجات می کنی، نماز را به پایان نمی بردی!
رسول خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند: انسان به وسیله ی نماز به بالاترین درجه می رسد.
حضرت علی علیه السلام می فرمایند: اذان گویان، در روز قیامت با سرافرازی و سربلندی محشور می شوند.
امام صادق علیه السلام می فرمایند:... فرشته ای به نمازگزار ندا می دهد که ای نمازگزار! اگر بدانی با که مناجات می کنی، نماز را به پایان نمی بردی.
امام صادق علیه السلام می فرمایند: چه مانعی دارد که چون اندوهی از غم های دنیا بر یکی از شما درآمد، وضو بگیرد و به مسجد برود و دو رکعت نماز بخواند و برای رفع اندوه خود، خدا را بخواند. مگر نشنیده ای که خدا می فرماید: «وَاْسَتعینُوا بِالصَّبْرِ وَ الصَّلاة».
امام کاظم علیه السلام می فرمایند: انتظارکشیدن بنده ی نمازگزار برای نماز جماعت، از نماز جماعتی تا نماز جماعت دیگر، کفاره ی همه ی گناهان است.
امام صادق علیه السلام می فرمایند: خانه ای که در آن نماز شب خوانده شود و قرآن تلاوت گردد، درنظر اهل آسمان نورانی است؛ چنان که اهل زمین، نورانی بودن ستارگان را می بینند.
امام باقر علیه السلام فرمودند: مردی به خدمت رسول خدا صلی الله علیه و آله رسید وعرض کرد: ای پیامبر خدا! از خداوند بخواه که مرا بهشتی کند.حضرت فرمود: مشروط بر این که در این دعا برای رسیدن به بهشت، مرا به کثرت سجده (برای خدا) یاری کنی.
منبع : پايگاه حوزه
ادامه مطلب