این آخرین نماز من است، من می خواهم با خدا حرف بزنم!

http://www.upsara.com/images/34ru_2.jpg

 وقتی خدای مهربان در قرآن فرموده که: « وَ أَقِمِ الصَّلاةَ لِذِكْري‏ ؛ نماز را بخوان تا به یاد من باشی» معنای دیگرش این است که اگر به یاد او نباشیم نمازی نخوانده ایم. حالا برای اینکه در نماز به یادش باشیم به این نسخه شفابخش عمل کنیم که نبی مکرم اسلام صلی الله علیه و آله فرمود:
«طوری نماز بخوان که گویی آخرین نمازی است که می خوانی.»

 و نیز در جای دیگر داریم:
«طوری نماز بخوان که انگار خدا را می بینی و اگر تو او را نمی بینی بدان که او تو را می بیند.»
از همین امروز تمرین کن قبل از نماز خیلی جدی به خودت بگو:
این آخرین نماز من است، من می خواهم با خدا حرف بزنم.

 زیر این حرف ها خط بکشید؛ ص ۳۷

منبع احادیث کافی، ج 4، ص 261 و مصباح الشریعه، ص8

 مرکز تخصصی نماز


ادامه مطلب


[ دوشنبه 10 آبان 1395  ] [ 4:12 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

سجدۀ شکر در تعقیبات نماز چه آثار و فوایدی دارد؟

http://www.upsara.com/images/ebiq_1.jpg

سجدۀ شکر در تعقیبات نماز چه آثار و فوایدی دارد؟

 1.تعجب و خوش آمدن فرشتگان

امام صادق(ع): "سجدۀ شكر بعد از نماز، سبب كامل شدن نماز و خشنودى خدا و خوش‌ آمدن و اعجاب فرشتگان است. (1)

 2.جبران نواقص نماز

امام رضا فرمودند: "اگر در نماز بنده کوتاهیِ بوده است که با نوافل جبران نشده، با این سجده جبران می‌شود." (2)

 3.جلب خشنودی خداوند

امام صادق(ع)فرمود: "اگر بنده با عبودیت و نماز به‏دنبال جلب خشنودی خداوند است این رضایت با انجام سجدۀ شکر کامل می‏گردد . (3)

 4.افزایش نعمت مناجات با خداوند

تشکر از خداوند برای هر نعمتی ـ مثل نعمت نماز خواندن ـ موجب افزونی آن نعمت می‏گردد و توفیق نماز خواندن را زیاد می کند. حضرت موسی(ع)به قوم خود فرمود: "خداوند این چنین مقرر نموده است که اگر شکر کنید نعمتم را بر شما زیاد می‏کنم و اگر کفر بورزید عذاب من شدید است". (4)
__________________
(1) (حر عاملی، وسائل الشيعه، ج 7، ص6).
(2) (وسائل الشيعه، ج‏7، ص 6، ح1).
(3) (شیخ صدوق، من لا يحضره الفقيه، ج‏1، ص333).
(4)« وَ إِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزيدَنَّكُمْ وَ لَئِنْ كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذابي‏ لَشَديد»؛ (ابراهیم: 7)

 مرکز تخصصی نماز


ادامه مطلب


[ دوشنبه 10 آبان 1395  ] [ 4:03 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

نماز فرشتگان در کنار قبر امام حسین علیه السلام

http://www.upsara.com/images/zpin_6.jpg

نماز فرشتگان در کنار قبر امام حسین علیه السلام

امام صادق علیه السلام در ضمن حدیثی فرمودند: سوگند به آنکه جانم به دست اوست، چهار هزار فرشته کنار قبر امام حسین علیه السلام تا روز قیامت خاک عزا بر سر می ریزند و بر آن بزرگوار گریه می کنند.
در روایت دیگر است که خداوند هفتاد هزار فرشته را بر قبر امام حسین علیه السلام باز داشته که سوگواری کرده و نماز می گزارند و برای زائران آن حضرت (که عارف به حق آن حضرت باشند) دعا می کنند و به رئیس آنها منصور گفته می شود، هیچ زائری به زیارت امام حسین نمی رود مگر اینکه او را مشایعت می نمایند، بیمار نمی شود مگر اینکه به عیادت او می روند، نمی میرد مگر اینکه بر جنازه اش نماز می گزارند و بعد از فوتش برای او استغفار می کنند.(1)

1) بحارالانوار، ج 101، ص 62. شفاعت امام حسین علیه السلام، ص 24.

نماز و عبادت امام حسین علیه السلام

نویسنده : عباس عزیزی


ادامه مطلب


[ دوشنبه 10 آبان 1395  ] [ 6:25 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

خواص تسبیح از تربت کربلا

http://www.upsara.com/images/jdbq_5.jpg

خواص تسبیح از تربت کربلا

تسبیح برای به خاطر سپردن تعداد تسبیحات است، اصل این موضوع به هر روشی ممکن است انجام شود.
 آنچه از روایات استفاده می‌شود این است که در زمان ائمه(علیه السلام) تسبیح ۳۴ دانه و ۳۳ دانه وجود داشته است.
1-«وَ رَوَى عُبَیْدُ اللَّهِ بْنُ عَلِیٍّ الْحَلَبِیُّ عَنْ أَبِی الْحَسَنِ مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ ع قَالَ لَا یَخْلُو الْمُؤْمِنُ مِنْ خَمْسَةٍ مِسْوَاکٍ وَ مُشْطٍ وَ سَجَّادَةٍ وَ مِسْبَحَةٍ فِیهَا أَرْبَعٌ وَ ثَلَاثُونَ حَبَّةً وَ خَاتَمِ عَقِیقٍ»؛[۱]
امام موسی بن جعفر(علیه السلام) فرمود: مؤمن از پنج چیز بی‌نیاز نیست؛ مسواک، شانه، سجاده، تسبیح ۳۴ دانه و انگشتر عقیق.
2- «قَالَ أَبُو الْحَسَنِ مُوسَى (علیه السلام) لَا تَسْتَغْنِی شِیعَتُنَا عَنْ أَرْبَعٍ خُمْرَةٍ یُصَلِّی عَلَیْهَا وَ خَاتَمٍ یَتَخَتَّمُ بِهِ وَ سِوَاکٍ یَسْتَاکُ بِهِ وَ سُبْحَةٍ مِنْ طِینِ قَبْرِ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ الْحُسَیْنِ ع فِیهَا ثَلَاثٌ وَ ثَلَاثُونَ حَبَّةً مَتَى قَلَبَهَا ذَاکِراً لِلَّهِ کَتَبَ اللَّهُ لَهُ بِکُلِّ حَبَّةٍ أَرْبَعِینَ حَسَنَةً وَ إِذَا قَلَبَهَا سَاهِیاً یَعْبَثُ بِهَا کَتَبَ اللَّهُ لَهُ عِشْرِینَ حَسَنَة»؛[۲]
امام کاظم (علیه السلام) فرموده است: شیعیان ما از چهار چیز بى‌‏نیاز نیستند، حصیرى که بر آن نماز بگزارند و انگشترى که در دست کنند و مسواکى که با آن مسواک کنند و تسبیح از تربت سید الشهداء(ع) که داراى ۳۳ دانه باشد، هرگاه با آن ذکر بگویند خداوند برایشان در قبال هر دانه آن چهار حسنه مى‌‏نویسد و هر گاه بدون این‌که ذکر بگویند، با آن تسبیح بازى کنند، خداوند براى آنان ۲۰ حسنه می‌نویسد.
این دو روایت با هم منافاتی ندارند؛ و اگر جایی ۳۴ دانه گفته شده به این جهت بوده که مهره بزرگ رشته تسبیح را که بالای همه مهره‌ها است، ‌به حساب آورده‌اند و آنجایی که ۳۳ دانه ذکر شده، این مهره به حساب نیامده است؛ محمدتقی مجلسی(پدر علامه مجلسی) در این‌باره می‌نویسد: «سى و سه دانه اصل و یکى بر فوق همه و این تسبیح مولاة و واجب الاطاعة و المحبة ما فاطمه زهرا (صلوات اللَّه علیها) است؛ چون حمزه شهید شد آن‌حضرت از خاک قبر حمزه این تسبیح را ساختند و بعد از هر نمازى به آن تسبیح می‏کردند».[۳]
آنچه اکنون مرسوم است، تسبیحی است که سه ردیف ۳۳ دانه‌‌ای در آن وجود داشته و یک سر تسبیح و دو حد فاصل نیز در آن وجود دارد.

پی نوشت ها:
[۱]. شیخ مفید، محمد بن محمد، کتاب المزار(مناسک المزار)، محقق و مصحح: ابطحى، محمد باقر، ص ۱۵۲، کنگره جهانى هزاره شیخ مفید، قم، چاپ اول، ۱۴۱۳ ق.‏
[۲]. شیخ طوسى، محمد بن حسن، ‏تهذیب الأحکام، محقق و مصحح: موسوی خرسان، حسن، ج ۶، ص ۷۵، دار الکتب الإسلامیة، تهران‏، چاپ چهارم، ۱۴۰۷ ق‏.
[۳]. مجلسی، محمدتقی، لوامع صاحبقرانی مشهور به شرح فقیه، ج ۳، ص ۴۴۳، مؤسسه اسماعیلیان، قم، چاپ یوم، ۱۴۱۴ق.

منبع: rozenews.com

 

 


ادامه مطلب


[ دوشنبه 10 آبان 1395  ] [ 6:17 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]