اسباب پذيرش نماز

http://s9.picofile.com/file/8275227142/65.jpg

اسباب پذيرش نماز

پيامبر خدا صلى الله عليه و آله: نماز پشت سر مرد پرهيزكار، پذيرفته است.

اگر نماز می‌‌‌خوانديد تا چون ميخ (يا زه كمان) می‌‌‌شديد و روزه می‌‌‌گرفتيد تا چون كمان می‌‌‌شديد، خداوند از شما نمی‌‌‌پذيرفت جز با پرواى از گناه.

امام علی عليه السلام: جايز نيست انسان نماز بخواند، تا اين كه پنج عضوش را: صورت و دو دست و سر و دوپايش را با آب و دل را با توبه بشويد.

ابوحازم: مردى به امام سجاد عليه السلام عرض كرد: چه چيز سبب پذيرش نماز است؟ فرمود: ولايت ما و برائت از دشمنانمان.

امام صادق عليه السلام: خداوند تبارك و تعالى گفته است: نماز را تنها از كسى می‌‌‌پذيرم كه در برابر بزرگى من سر فرود آورد و خود را به خاطر من از شهوت‌ها نگه دارد و روزش را با ياد من سپرى كند و بر آفريده‌هاى من بزرگى نكند، گرسنه را سير كند و برهنه را بپوشاند، بر مصيبت زده رحم آورد و غريب را پناه دهد. پس نور اين شخص چون خورشيد می‌‌‌درخشد و برايش در تاريكي‌ها، نور و در ناداني‌ها، دانايى قرار می‌‌‌دهم. با عزتم او را نگاه می‌‌‌دارم و با فرشتگانم از او نگهبانى می‌‌‌كنم. مرا می‌‌‌خواند، پاسخش می‌‌‌دهم از من درخواست می‌‌‌كند، می‌‌‌دهم. حكايت او نزد من حكايت باغ‌هاى بهشت است، كه ميوه‌هايش خشك نمی‌‌‌شود و حالت آن‌ها دگرگون نمی‌‌‌گردد.

در بيان آن چه خداوند در مناجات حضرت موسی علیه السلام به او فرمود: اى موسى، نماز را نمی‌‌‌پذيرم جز از كسى كه در برابر بزرگى من سر فرود آورده، ترس از مرا همنشين دلش ساخته، روزش را با ياد من سپرى كرده، شبش را با پافشارى بر خطا به روز نبرده و حق اوليا و دوستان من را شناخته است.[1]

1- الصلاة في الكتاب والسنة همراه با ترجمه فارسى، محمد محمدي رى‌شهرى، ص 134.

منبع:سایت دانش نامه اسلامی


ادامه مطلب


[ شنبه 29 آبان 1395  ] [ 5:52 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(1) ]

دعای این سه نفر مستجاب است

http://www.upsara.com/images/rlf4_15.jpg

دعای این سه نفر مستجاب است

در آموزه های دینی ما تاکید فراوانی بر دعا کردن شده و خود خداوند نیز سفارش کرده تا او را بخوانیم. برخی از دعاها نیز مورد استجابت قرار می گیرد و برخی بنا به مصلحت هایی که خداوند بدان واقف است به اجابت نمی رسد.

همه آنها که به وجود خدای یگانه اعتقاد دارند خواسته های کوچک و بزرگ خویش را از او می طلبند.

در آموزه های دینی ما تاکید فراوانی بر دعا کردن شده و خود خداوند نیز سفارش کرده تا او را بخوانیم. برخی از دعاها نیز مورد استجابت قرار می گیرد و برخی بنا به مصلحت هایی که خداوند بدان واقف است به اجابت نمی رسد.اما دعای سه نفر طبق فرموده امام صادق علیه السلام مستجاب است.

امام صادق علیه السلام می فرمایند:

سه دعا است که از خدا بازداشته نمی شوند ( مستجاب می شوند):

1-دعا کردن پدر برای پسرش هرگاه که به او نیکی کند و دعای پدر بر ضرر پسرش هرگاه که پسر ،پدر را اذیت کند

2- دعای مظلوم بر علیه کسی که به او ظلم کرده و دعای او به نفع کسی که او را باری کرده بود تا حقش را از ظالم بگیرد

3-شخص مومنی که برای برادر مومنش دعا کند (البته)وقتی که به خاطر ما به او کمک کرده باشد و با او رفتاری برادرانه داشته است و دعای او بر علیه برادر مومنش وقتی که درمانده شده بود و برادر مومنش او را با این که توانش را داشت کمک نکند

(امالی طوسی ص 280)

هر سه مورد فوق رابطه مستقیمی با حقوق متقابل پدر و فرزند،مظلوم و ظالم و توانگر و فقیر دارد .چرا که خداوند این سه گروه را بسیار گرامی داشته و از طرف مقابل نیز می خواهد تا حقوق آنها را مورد احترام قرار دهد.

سایت قنوت


ادامه مطلب


[ جمعه 28 آبان 1395  ] [ 8:09 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(1) ]

فیل بزرگ تر است یا گاو؟

http://www.upsara.com/images/dmtn_14.jpg

فیل بزرگ تر است یا گاو؟

در آن زمان ها که اسلام تازه در مکه رایج شده بود خیلی از عرب ها توی بیابان زندگی می کردند . روزی یکی از همین عرب ها که تازه مسلمان شده بود به مسجد رفت تا در نماز جماعت شرکت کند.از قضا آن روز امام جماعت سوره بقره را بعد از حمد خواند. اعرابی بی نوا هم هرچه صبر کرد دید قصه ی این گاو مبارک تمامی ندارد و دست آخر دچار درد  و انحراف مفصل زانو شد. نماز را شکست و رفت. فردای آن روز مسجد دیگری پیدا کرد و رفت تا نماز جماعت بخواند؛ اما یاد ماجرای دیروز افتاد و نزد امام جماعت رفت. هنوز چند کلامی با او صحبت نکرده بود که بلند شد و با عجله به سمت بیرون مسجد دوید.

یکی از نمازگزاران جلوی او را گرفت و پرسید:چرا داری فرار می کنی؟ مرد بیابان نشین گفت: آن امام جماعت دیروزی که سوره بقره را خواند،ما از پا افتادیم؛ وای به حالتان که این امام می خواهد سوره فیل را بخواند. و از مسجد خارج شد.

سایت قنوت


ادامه مطلب


[ جمعه 28 آبان 1395  ] [ 7:40 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(1) ]

چيزي مهم‌تر از عبادت خدا در وقتي كه او براي ما تعيين كرده است، نيست

http://file.tebyan.net/a433b6090c/%D9%BE%D9%88%D8%B4%D9%87%20%D8%A8%D8%AF%D9%88%D9%86%20%D9%86%D8%A7%D9%85/%D9%86%D9%85%D8%A7%D8%B2%20%D9%BE%DB%8C%D8%A7%D9%85%D8%A8%D8%B1%D8%A7%D9%86/%D8%B1%D8%B6%D8%A7%20%D8%B9.jpeg

مهم‌تر از پيروزي

مناظره با عمران صابئي، به حساس‌ترين نقطة خود رسيده بود كه امام رضا(ع) روي به مأمون عباسي كرد و فرمود: اكنون وقت نماز است. من براي نماز مي‌روم و بازمي‌گردم.

عمران كه مي‌پنداشت براي امام رضا(ع) هيچ چيز مهم‌تر از پيروزي در اين مناظره نيست، گفت: شگفتا! اكنون كه قلب مرا نرم و رام كرده‌ايد، مناظره را رها مي‌كنيد؟ نماز را پس از مناظره هم مي‌توان خواند. آيا نمي‌دانيد كه اين مناظره، چه اندازه براي من و شما مهم است؟ من و خليفه را رها مي‌كنيد و مي‌رويد؟

امام(ع) كه از جاي برخاسته بود، فرمود: براي ما مسلمانان، چيزي مهم‌تر از عبادت خدا در وقتي كه او براي ما تعيين كرده است، نيست. نمازم را مي‌خوانم و به مناظره با تو بازمي‌گردم.[1]

 

[1]. عيون اخبار الرضا(ع)، ص 154.

سایت قنوت

 


ادامه مطلب


[ جمعه 28 آبان 1395  ] [ 7:36 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(1) ]