سی سال در صف اول، نماز جماعت میخواند
سی سال در صف اول، نماز جماعت میخواند
حکایت؛ مرحوم میرزا جود آقا ملکی تبریزی در مورد یکی از عالمان بزرگ مینویسد: از یکی از عالمان بزرگ نقلشده است او سی سال در صف اول، نماز جماعت میخواند، پس از سی سال روزی به علتی نتوانست خود را به صف اول جماعت برساند، از این رو در صف دوم ایستاد و از این که مردم او را در صف دوم دیدند گویا در خود خجالتی احساس کرد. در این حال متوجه شد در این مدّت طولانی که در پیشاپیش مردم و در صف اول نماز جماعت میایستاد، از روی ریا بوده است بر این اساس نماز تمام آن سی سال را قضا کرد.
در ادامه مینویسد: برادرم! بنگر به این عالم مجاهد و در مقام و منزلتش دقت نمای که چگونه در این زمان طولانی نماز جماعتش، آنهم در صف اول فوت نگردیده و با این وصف متصدی امامت جماعت نشده و بنگر به احتیاط او، چگونه به خاطر یک شبهه، اینهمه نماز را قضا کرد و از اینجا عظمت امر اخلاص و اهمیتی را که علمای سلف برای آن قائل بودهاند را دریاب.1
زهد با نیت پاک است نه با جامه پاک
ای بس آلوده که پاکیزه ردایی دارد 2
1. با اقتباس و ویراست از کتاب نماز خوبان
2. پروین اعتصامی
ادامه مطلب
چرا قدر این دو عمل عبادی را نمی دانیم؟!
چرا قدر این دو عمل عبادی را نمی دانیم؟!
قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص لَوْ عَلِمَ النَّاسُ مَا فِي النِّدَاءِ وَ الصَّفِّ الْأَوَّلِ لَاسْتَهَمُوا عَلَيْهِ.
رسول خدا صلیاللهعلیهوآلهوسلم فرمود:
اگر مردم فضیلت اذان گفتن و نماز در صف اول جماعت را می دانستند (در اثر ازدحام بر آن ها و برای حل اختلاف) قرعه می زدند.
بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج85، ص: 20.
ادامه مطلب
نماز کوثری است که انسان را تطهیر می کند
نماز کوثری است که انسان را تطهیر می کند
نماز کوثری است که انسان را تطهیر می کند . قهراً اگر ما از نماز این طهارت را در خود احساس نکردیم ، باید بپذیریم آن نماز واقعی را نخوانده ایم .
ممکن است نماز صحیح باشد، لکن مقبول نیست؛ زیرا نمازی مقبول است که روح انسان را تطهیر کند . آنگاه گذشته از اقبال الهی و بهشت خداوند متعال ، دلهای دیگران را متوجه شما می کند و شما محبوب دیگران می شوید .
حضرت آیت الله جوادی آملی
ادامه مطلب