فلسفه گفتن سه بار «الله اكبر» در پایان نماز چيست؟

فلسفه گفتن سه بار «الله اكبر» در پایان نماز چيست؟

 

http://uupload.ir/files/58mq_5.jpg

ابتدا باید بدانیم که این تکبیرات مستحب است نه واجب و در خصوص علت استحباب اين عمل نيز امام صادق عليه السلام فرمودند: وقتي پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم، مکه را فتح نمود، نماز جماعت ظهر را با اصحابش در کنار حجر الاسود اقامه کرد و آنگاه که سلام نماز را داد دستها را بلند کرد و سه مرتبه تکبير گفت و اين دعا را خواند « لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَحْدَهُ وَحْدَهُ أَنْجَزَ وَعْدَهُ وَ نَصَرَ عَبْدَهُ وَ أَعَزَّ جُنْدَهُ وَ غَلَبَ الْأَحْزَابَ وَحْدَهُ فَلَهُ الْمُلْكُ‏ وَ لَهُ الْحَمْدُ يُحْيِي وَ يُمِيتُ‏ وَ هُوَ عَلَى كُلِّ شَيْ‏ءٍ قَدِيرٌ » پس رو به يارانش فرموده و خطاب کردند: اين تکبير و اين دعا را پس از هر نماز واجب بخوانيد و ترک نکنيد، که هر کس چنين عملي را پس از سلام نماز انجام دهد شکر واجبي را ادا کرده شکر الهي بابت تقويت اسلام و مسلمانان بر کفر و الحاد است.»

برخي علما فرموده اند: هر یک از این سه تکبير اذعان يک مرحله از سه نوع توحيد الهي است: توحيد در خالقيت (توحيد افعالي، توحيد ذات خدا، توحيد در اسماء و صفات) و نمازگزار با هر تکبير زبان به اعتراف مي گشايد.

- (وسائل‏الشيعة، ج 6، ص 452)

- برداشت و اقتباس آزاد از آداب نماز، مرحوم امام خميني (ره)، 377




ادامه مطلب


[ سه شنبه 29 فروردین 1396  ] [ 6:15 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(2) ]

برای تعقیبات نماز چه بخوانیم؟

برای تعقیبات نماز چه بخوانیم؟

 

http://uupload.ir/files/bc9d_5.jpg

در روایات دو نوع تعقيبات ذکر شده است : یکی تعقیبات مشترک که برای تمام نمازهای یومیه است و دیگری تعقيبات ويژه براي هر نماز است.

در اینجا چند مورد از تعقیبات مشترک را بیان می‌کنیم:

امير‏المؤمنين (ع) فرمود: "… وقتی كه سلام نماز را دادي دو دستت را بالا ببر و سه مرتبه تكبير بگو".

تسبيح حضرت زهرا(سلام الله علیها)

صلوات بر محمد و خاندان طاهرينش

حضرت امام صادق(عليه السلام) مى‌فرمايد: هر كس بعد از نماز صبح و نماز مغرب قبل از آن‌كه‌پاهايش را حركت دهد (هيئت نشستن در حال نماز را به هم بزند) و يا كسى سخنى بگويد يك بار بگويد:« إِنَّ اللَّهَ وَ مَلَائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَ سَلِّمُوا تَسْلِيماً اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ النَّبِيِّ وَ عَلَى ذُرِّيَّتِهِ وَ عَلَى أَهْلِ بَيْتِهِ‏» خداوند صد حاجت او را برآورده مى‌كند كه هفتاد حاجت در دنيا و سى حاجت ديگر در آخرت براى او برآورده مى‌شود.

تسبیحات اربعه

لعنت بر دشمنانِ دين

هر گاه نماز واجب را تمام كردى، جز با لعن بنى اميّه، از جاى خود حركت نكن.

خواندن سورۀ توحید

سجدة شكر

خواندن نماز مستحبی (نافله)

- (شیخ صدوق، من لا يحضره الفقيه، ج 1، ص 320).

- (مستدرك‏الوسائل، ج5، ص 100)

- (همان، ج‏6، ص 462، ح 19).




ادامه مطلب


[ سه شنبه 29 فروردین 1396  ] [ 6:12 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(2) ]

‍ رضا بر قضا ومقدرات الهی

‍ رضا بر قضا ومقدرات الهی

 

http://uupload.ir/files/j93a_4.jpg

رسول اکرم صلی الله علیه و آ له فرمود:
"چون خدا بنده ای را دوست دارد او را در دنیا مبتلا می‌گرداند. پس اگر صبر کرد او را بر می گزیند. و اگر راضی و خشنود شد او را به مرتبه اصفیا می رساند."
معراج السعاده،ص 768




ادامه مطلب


[ سه شنبه 29 فروردین 1396  ] [ 5:54 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(2) ]

خداوند، تو را رحمت کند. چه خوب با من از قبرم خارج شدی و ...

خداوند، تو را رحمت کند. چه خوب با من از قبرم خارج شدی و ...

 

http://uupload.ir/files/uny_5.jpg

💠 امام جعفر صادق علیه السلام فرمودند :  

وقتی خداوند، مؤمن را از قبرش [در روز قیامت] بر می‌انگیزاند، همراه او [شخص] مثالی خارج می‌شود که پیشاپیش وی حرکت می‌کند و هرگاه مؤمن هولی از اهوال قیامت را ببیند (و آ‌ن هول سبب هراس او ‌شود)، آن مثال به وی می‌گوید: نگران و محزون مباش، تو را از جانب خداوند بشارت باد به کرامت و خوشحالی. تا اینکه در برابر خداوند جلیل ایستاده و حق‌تعالی از او حسابی آسان کشیده و او را به بهشت امر می‌کند ؛
در حالی‌که [شخص] مثالی در جلو او [در حال حرکت] است. مؤمن به او می‌گوید: خداوند، تو را رحمت کند. چه خوب با من از قبرم خارج شدی و دائماً مرا به شادی و کرامت از ناحیه خداوند بشارت دادی تا اینکه آن را دیدم. پس مؤمن می‌گوید:‌ تو کیستی؟ آن مثال می‌گوید:‌ من همان شادی و سروری هستم که تو آن را بر قلب برادر مؤمنت در دنیا داخل کردی. خداوند جلیل مرا از آن سرور خلق کرده است تا تو را خوشحال کنم.
« بحارالانوار، ج71، ص290 - کافی، ج8،ص 190 »




ادامه مطلب


[ دوشنبه 28 فروردین 1396  ] [ 5:03 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(2) ]