فرزندم را چگونه برای نماز صبح بیدار کنیم؟ قسمت دوم

💎 فرزندم را چگونه برای نماز صبح بیدار کنیم؟ قسمت دوم 💎

 

http://uupload.ir/files/mxq9_1.jpg

🌷 4. زمان بیداری فرزند را به گونه‏ای تنظیم کنید که بتوانید پس از نماز، ساعتی را استراحت کند. امید به استراحت پس از نماز، عاملی برای بیدار شدن او است.

🌷 5. وقتی او را بیدار می‏کنید، از راه دور فریاد نزنید. در کنار بسترش قرار گیرید و با سخن نرم، همراه با مهربانی و عطوفت و ناز و نوازش، او را به آرامی تکان دهید تا بیدار شود.

🌷 6. برخی کودکان و نوجوانان، از ماساژ عضلات پشت و گردن به وسیله‏ی والدین آرامش می‏یابند و لذت می‏برند و این عمل، زمینه‏ی بیدار شدن بدون تنش آنان را فراهم می‏سازد.

📚 حسین دهنوی؛ نسیم مهر؛ ج 1؛ ص 149




ادامه مطلب


[ پنج شنبه 7 اردیبهشت 1396  ] [ 8:46 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

فرزندم را چگونه برای نماز صبح بیدار کنیم؟ قسمت اول

💎 فرزندم را چگونه برای نماز صبح بیدار کنیم؟ قسمت اول 💎

 

http://uupload.ir/files/84dp_2.jpg

🌷 1. پیش از هر چیز، خواب آنان باید طبق برنامه باشد. کودکان و نوجوانانی که شب‏ها دیر می‏خوابند، صبح‏ها به سختی بیدار می‏شوند. یکی از عوامل مهم دیر خوابیدن آنان، خواب زیاد روز (بعد از ظهر) است.

🌷 2. رژیم غذایی نیز می‏تواند در سستی و رخوت و سخت بیدار شدن آن‏ها مؤثر باشد. مصرف پی در پی خوراکی‏های با طبع سرد، نوجوان را دچار سستی می‏کند؛ بنابر این توصیه می‏شود در کنار این گونه خوراکی‏ها، از خوردنی‏های با طبع گرم نیز استفاده کند.

🌷 3. هنگامی که صبح‏ها می‏خواهید فرزند خود را بیدار کنید، به مرحله‏ی گذر توجه داشته باشید بدین معنا که حدود 15 دقیقه قبل از موعد و در سه مرحله او را بیدار کنید: مرحله‏ی اول وقتی خودتان بیدار می‏شوید؛ مرحله‏ی دوم، پس از وضو و آماده شدن برای نماز، و مرحله‏ی سوم، پس از نماز. بیدار شدن نوجوان به شکل تدریجی برای او راحت‏تر است. برای نظارت غیر مستقیم بر اقامه‏ی نماز فرزند، دقایقی پس از نماز خود، به تعقیبات نماز یا تلاوت قرآن بپردازید.

📚 حسین دهنوی؛ نسیم مهر؛ ج 1؛ ص 149




ادامه مطلب


[ پنج شنبه 7 اردیبهشت 1396  ] [ 8:30 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

بخاطر چه گناهى تازيانه را مى زنيد؟

بخاطر چه گناهى تازيانه را مى زنيد؟

 

http://uupload.ir/files/wgmw_%D8%A2%D8%AA%D8%B4.jpg

💠 امام صادق عليه السّلام فرمود: شخص نيكوكارى از دنيا رفت و او را به خاك سپردند. در عالم قبر (مأموران الهى ) او را نشاندند. يكى از مأموران به او گفت : ما مى خواهيم صد تازيانه از عذاب الهى را به تو بزنيم
مرد نيكوكار گفت : طاقت ندارم

⚫️ مأمور گفت : نود و نه تازيانه مى زنيم
او جواب داد: طاقت ندارم
ماءموران الهى (به خاطر اينكه آن شخص مرد نيكوكارى بود) عدد به عدد كم كردند و او مكرّر در جواب مى گفت: طاقت ندارم ، تا اينكه مأموران گفتند: يك تازيانه به تو مى زنيم و ديگر هيچ راهى وجود ندارد. حتما بايد اين يك تازيانه را بخورى

⚫️ پرسيد: بخاطر چه گناهى تازيانه را مى زنيد؟
مأموران در پاسخ گفتند:
((انّك صلّيت يوما بغير وضوء و مررت على ضعيف فلم تنصره .))
تو يك روز بدون وضو نماز خواندى و از كنار مظلوم ضعيفى گذشتى ولى او را يارى نكردى .
همان يك تازيانه را زدند، قبر او پر از آتش  شد. [ البته در این مورد توبه و جبران صورت نگرفته بود، ولی اگر کسی توبه کند و سعی در جبران کاستی ها داشته باشد، حتما رحمت خداوند شامل حال او خواهد شد]

📚 ثواب الاعمال ، ج 2، ص 506




ادامه مطلب


[ پنج شنبه 7 اردیبهشت 1396  ] [ 8:24 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

آيا نماز ما مي تواند بر عالم هستي تاثير گذار باشد؟

آيا نماز ما مي تواند بر عالم هستي تاثير گذار باشد؟

 

http://uupload.ir/files/1dwc_3.jpg

عالم تكوين يا همان عالم هستي، عالم اسباب و مسببات است و نماز يكي از اسباب تاثير گذار بر اين عالم مي باشد كه به چند اثر آن اشاره مي نمائيم:

اثر نماز در بلاهاي آسماني

پيامبر اکرم (صلي الله عليه و آله) فرمودند: «هرگاه خداوند، آفتي از آسمان فرو فرستد، حاملان قرآن و نگهبانان خورشيد - يعني نگهبانان وقت نماز - و آباد کنندگان مساجد، از آن در امانند.»

اثر نماز در آسايش زندگي

نماز نقش بسيار مهمي در آسايش زندگی دارد چرا كه اگر اين فريضه رها شود، انسان گرفتار زندگي سخت و پر مشقتي خواهد شد: «و هر كس از ياد من روى گردان شود، زندگى (سخت و) تنگى خواهد داشت» و اگر مردم به دین داری و نماز روي بياورد، موجب نزول بركات دنيوي خواهد شد: «و اگر اهل شهرها و آباديها، ايمان مى‏آوردند و تقوا پيشه مى‏كردند، بركات آسمان و زمين را بر آنها مى‏گشوديم»

اثر نماز بر رفع مشكلات دنيوي

از ديگر آثار تكويني نماز، رفع مشكلات دنيوي مي باشد. ابي عبيده حذّاء گفت: با امام باقر (ع ) بودم، مركبم گم شد. امام - عليه السلام - فرمودند: دو ركعت نماز بگذار و بعد بگو: « خداوند! تو كه گمشده را باز مي گرداني، و از گمراهي به هدايت مي آوري گمشده ام را به من بازگردان كه آن از احسان و بخشش توست»، بعد فرمودند: اي اباعبيده ! پيش آي و سوار شو. با حضرت سوار شدم، همچنان كه راه مي پيمودم در راه يك سياهي به چشم ما خورد، امام (ع ) فرمود: اين شتر توست. چون دقت كردم دیدم كه شتر من است.

هم نوایی موجودات هستي با نمازگزار

سعيد بن مسيب می گوید: يك سال من در خدمت امام زين العابدين (عليه السلام ) از مكه بيرون آمدم در منزلى فرود آمد دو ركعت نماز خواند در سجده تسبيح پروردگار كرد هر چه در آن اطراف از درخت و گياه وجود داشت با او به تسبيح پرداختند. من از شنيدن صداى تسبيح آنها ترسيدم، ایشان سر برداشته و فرمودند: سعيد! ترسيدى؟ عرض كردم آرى! يا بن رسول الله فرمود: اين تسبيح اعظم است.

روشنایی عقل و خرد

امیرالمؤمنین علیه السلام فرمودند: « هر کس که خداوند سبحان را یاد کند، خداوند دل او را زنده کرده و عقل و خردش را روشن گرداند.»

-  (مستدرك الوسائل و مستنبط المسائل ؛ ج‏3 ؛ ص149)

- «وَ مَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِكْري فَإِنَّ لَهُ مَعيشَةً ضَنْكا» ؛ (طه : 124)

- « وَ لَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرى‏ آمَنُوا وَ اتَّقَوْا لَفَتَحْنا عَلَيْهِمْ بَرَكاتٍ مِنَ السَّماءِ وَ الْأَرْض‏» ؛ (أعراف : 96)

- (بحار الأنوار (ط - بيروت) ؛ ج‏73 ؛ ص253)

- (بحار الأنوار (ط - بيروت) ؛ ج‏46 ؛ ص37)

-  (تصنيف غرر الحكم و درر الكلم، ص 189)




ادامه مطلب


[ چهارشنبه 6 اردیبهشت 1396  ] [ 6:17 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]