🌹 شرایط قبولی نماز چیست؟ 🌹

http://uupload.ir/files/d62j_2.jpg

🌹 شرایط قبولی نماز چیست؟ 🌹

نمونه هایی از شرايط قبولی نماز از اين قرار است  :

🌼 4. حضور قلب در نماز

امام باقر عليه السلام فرمودند : « در نماز توجه به خدا داشته باش، زيرا از نماز آن مقدار قبول مي شود كه تو به آن توجه داری.»

🌼 5. پرداخت زکات

امام رضا ـ عليه السّلام ـ مي فرمايد: «هر كس نماز بخواند ولی زكات نپردازد، نمازش قبول نمی شود.»

🌼 6. کسب مال حلال

حضرت علی (علیه السلام ) خطاب به كميل فرمود: «اي كميل ! نگاه كن ببين كه در چه چيز نماز مي گزاري و بر روي چه چيز به نماز ايستادي. اگر آن چيزي را كه براي نمازت استفاده مي كني، حلال و مباح نباشد، نمازت قبول نيست.»
 
🌼 7. خيرخواهي نسبت به ديگران

امام صادق - عليه السلام – فرموده اند: «خداوند متعال فرمود: نماز كسي را مي پذيرم كه در مقابل عظمت من خاضع باشد؛ از خواسته هاي نفساني به خاطر من خود را دور كند؛ روزش را با ياد من به پايان برد؛ بر بندگانم بزرگي نفروشد؛ به گرسنه غذا دهد؛ برهنه را بپوشاند؛ به مصيبت ديده مهرباني كند؛ غريب را پناه دهد.»
 
🌼 8. خوشرفتاری با همسر و والدین

در اين زمينه پيامبر اسلام ـ صلي الله عليه و آله و سلم ـ فرموده است: « هر كس زن بد رفتار و اذيت كننده اي داشته باشد، خداوند نماز و كارهاي نيك آن زن را نمي پذيرد. و برای مرد اذیت کننده نيز چنين است»

نه تنها بد رفتاری زن با شوهر يا برعكس، اين اثر را دارد، حتی نگاه خشم آگين به پدر و مادر هم مانع قبول عبادت است.

امام صادق ـ عليه السّلام ـ فرمود: « نماز فرزندانی كه با خشم به پدر و مادر خود نگاه مي كنند قبول نمی شود. گر چه والدين، نسبت به آنان کوتاهی و ظلمی كرده باشند.




ادامه مطلب


[ یک شنبه 13 خرداد 1397  ] [ 9:40 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

💠توصیه‌های آیت‌الله قرهی(مدّ ظلّه العالی) برای بهره‌مندی از لیالی قدر💠

http://uupload.ir/files/z9ib_1.jpg

💠توصیه‌های آیت‌الله قرهی(مدّ ظلّه العالی) برای بهره‌مندی از لیالی قدر💠

ذیل نکاتی که حاج شیخ عبّاس قمی(اعلی اللّه مقامه الشّریف) در مفاتیح‌الجنان، سیّد‌بن‌طاووس(اعلی اللّه مقامه الشّریف) در اقبال و آیت‌الله میرزا جواد آقای ملکی تبریزی(اعلی اللّه مقامه الشّریف) در المراقبات خود فرمودند، موارد زیر را نیز مدّنظر قرار دهید:

1⃣ تا می‌توانیم فکر و ذکر و لسانمان را در همه لحظات، مشغول آقا جان، حضرت حجّت(روحی له الفداء) کنیم، حالا یا به خواندن دعای سلامتی، دعای فرج و ...، یا به همین صحبت‌های خودمانی با آقا جان. بگوییم: آقا! ما کاسه گدایی‌مان را آوردیم تا خودتان آن را پر کنید و إلّا ما هیچ نداریم.

2⃣ از یکدیگر حلالیّت بطلبیم، به خصوص از پدر و مادر خود. اگر پدر و مادرتان در قید حیات هستند، خوش به سعادتتان، بروید و دست و پاهایشان را ببوسید و بخواهید شما را حلال کنند. اگر هم فوت کردند و مزارشان نزدیک نیست، در قبرستان بروید و بهتر است در کنار قبور یکی از اولیاء خدا، خطی شبیه قبر بکشید و بنشینید برایشان فاتحه بخوانید و با آن‌ها صحبت کنید و حلالیّت بطلبید. همسایه‌ها، دوستان، زن و شوهر، خانواده(برادر، خواهر، فرزند) و ... از هم حلالیّت بطلبند تا بتوانند به لیالی قدر ورود پیدا کنند.

3⃣ صدقه زیاد بدهیم. قصد درست کردن عسر و حرج ندارم، ولی اگر کسی می‌تواند برای سلامتی آقا جان، ذبح هم کند، بسیار خوب است.

4⃣ قبل از رسیدن شب قدر زیاد استغفار کنیم.

5⃣ آنچه را هم که استغفار را بیمه و تضمین می‌کند، ذکر صلوات بر محمّد و آل محمّد است که موجب آمرزش گناهان کبیره هم می‌شود. لذا ذکر صلوات هم خیلی بگیرید.

6⃣ ذکر «افوض امری الی الله إن الله بصیر بالعباد» را هم خیلی بگویید. بگویید: خدایا! من خودم را به تو سپردم تا بهترین مطلب برایم رقم بخورد و إلّا خودم که هیچ نمی‌دانم.

7⃣ نزدیک غروب آفتاب غسل کنید، به این نیّت که خدایا! غسل می‌کنم تا از همه ذنوب، پاک و طاهر شوم و مرا در این شب با عظمت بپذیری.

8⃣ احیاء لیالی قدر را از دست ندهید. حتّی اگر شده در روز هم استراحت کنید امّا در شب، ولو به لحظه‌ای پلک‌هایتان را روی هم نگذارید. ولو به مریضی هم شده در مساجد و مجالس شرکت کنید. خدا گواه است اگر پرده‌ها کنار رود، حتّی شده از خانه‌هایمان سینه‌خیز به سمت مجالس شب قدر می‌رفتیم.

9⃣ اوّل برای دیگران دعا کنیم و بعد برای خودمان. البته فردی و مادی هم دعا کنید؛ چون در شب‌های قدر بریز و بپاش زیاد است، امّا اگر یکی از دعاهایتان را یادتان رفت، وقتی اوّل برای دیگران دعا کرده باشید، چه بخواهید، چه نخواهید، آن دعاها را در حقّ شما هم مستجاب می‌کنند.

🔟 آیت‌الله شاه‌آبادی(اعلي اللّه مقامه الشّريف) نیز فرمودند: برای رؤیت شب قدر؛ در شب‌های نیمه شعبان، 19،21،23 و 27 ماه مبارک رمضان، دو تا دو رکعت نماز بخوانید، در هر رکعت: حمد یک مرتبه، کافرون سه مرتبه و توحید سه مرتبه. بعد از چهار رکعت، به سجده می‌روید و سیزده بار «استغفر الله» می‌گویید.




ادامه مطلب


[ یک شنبه 13 خرداد 1397  ] [ 9:30 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

🌹 شرایط قبولی نماز چیست؟ 🌹

http://uupload.ir/files/k1a_2.jpg

🌹 شرایط قبولی نماز چیست؟ 🌹

نمونه هایی از شرايط قبولی نماز از اين قرار است  :

💫 1. ايمان به خدا

قرآن می فرماید : «كسى كه انكار كند آنچه را بايد به آن ايمان بياورد، همه اعمال او تباه مى گردد»

💫  2. پذیرفتن ولايت امامان

امام باقر ـ عليه السّلام ـ فرمودند: « هر كسي كه به خدا ايمان دارد و عبادت هاي طاقت فرسا هم انجام مي دهد ولي امام لايقي از طرف خدا ندارد، تلاشش بي فايده است.»
همچنین امام زين العابدين - عليه السلام - در پاسخ كسي كه پرسيد چه چيزي سبب قبولي نماز است؟ فرمودند: « ولايت ما اهل بيت، و برائت از دشمنان ما»

بنابراين شرط قبولی نماز، ولايت است. ولي همراهش بايد تقوا هم باشد. امام باقر ـ عليه السّلام ـ مي فرمايد: «در خط رهبري ما نيست، مگر آنان كه اهل عمل و تقوا باشد.»

💫 3. تقوا و ورع

داستان فرزندان آدم در قرآن آمده است. هر دو قرباني كردند. قرباني یکی پذيرفته شد و ديگري نه. خدا مي فرمايد: «خدا تنها از اهل تقوا مي پذيرد.»

رسول خدا - صلی الله عليه وآله – نيز فرمودند: «اگر آن قدر نماز بخوانيد تا همچون زه كمان شويد، و آن قدر روزه بگيريد تا همچون كمان خم شويد، خدا از شما قبول نمي كند، مگر اين كه انسان با ورع باشيد.»




ادامه مطلب


[ شنبه 12 خرداد 1397  ] [ 11:47 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

💠 عملی که باعث ریزش گناهان از نامه اعمالتان می شود⁉️

http://uupload.ir/files/uto6_1.jpg

💠 عملی که باعث ریزش گناهان از نامه اعمالتان می شود⁉️

امام حسن مجتبی(علیه السلام) می فرمایند:

قالَ الامامُ الْحَسَنُ الْمُجتبی علیه الصلوة السّلام:

وَ إنّ حُبَّنا لَیُساقِطُ الذُّنُوبَ مِنْ بَنی آدَم، کَما یُساقِطُ الرّیحُ الْوَرَقَ مِنَ الشَّجَرِ.

✅ همانا محبّت و دوستی با ما (اهل بیت رسول الله صلی الله علیه وآله) سبب ریزش گناهان - از نامه اعمال - می شود، همان طوری که وزش باد، برگ درختان را می ریزد.

[کلمه الامام حسن ج۷ص۲۵]




ادامه مطلب


[ شنبه 12 خرداد 1397  ] [ 11:39 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]