یک شبی مجنون نمازش را شکست بی وضو در کوچه ی لیلا نشست عشق آن شب مست مستش کرده بود فارغ از جام الستش کرده بودسجده ای زد بر لب درگاه او پر ز لیلا شد دل پر آه اوگفت یا رب از چه خوارم کرده ای بر صلیب عشق دارم کرده ای جام لیلا را به دستم داده ای وندر این بازی شکستم داده ای نشتر عشقش به جانم می زنی دردم از لیلاست آنم میزنی خسته ام زین عشق دلخونم مکن من که مجنونم تومجنونم مکن مرد این بازیچه
ادامه مطلب
او كتابهایى كه در موضوع (علم طب) نگاشته شده بود را براى خلیفه مى خواند تا ضمن سرگرم ساختن او بر معلومات خلیفه بیفزاید.
امام صادق (علیه السلام) درگوشه ى مجلس نشست.
بارانى ازهیبت و ابهت از چهره حضرت مى بارید. مدتى گذشت.
هنگامى كه طبیب از خواندن كتابها فارغ شد, نگاه اش به امام صادق(علیه السلام) دوخته شد. لحظاتى مشغول تماشاى سیماى حضرت شد.
ابهت و صلابت امام تنش را لرزاند. نگاه اش را به سوى خلیفه برگرداند و با این سوال سكوت را شكست:
ـ این مرد كیست؟
ـ او عالم آل محمد(صلّی الله علیه وآله) است.
ـ آیا میل دارد از اندوخته هاى علمى من بهره مند گردد؟
نگاه خلیفه روى امام قرار گرفت. قبل از این كه چیزى بگوید، امام لب به سخن گشود:
ـ نه!
طبیب كه از پاسخ امام شگفتش زده بود، پرسید:
ـ چرا؟
ـ چون بهتر از آنچه تو دارى، در اختیار دارم.
ـ چه چیز در اختیار دارى؟
ـ گرمى را با سردى معالجه مى كنم و سردى را با گرمى, رطوبت را با خشكى درمان مى كنم و خشكى را با رطوبت و آنچه را كه پیامبر اسلام (صلّی الله علیه وآله) فرموده به كار مى بندم و نتیجه كار را به خداوند وا مى گذارم.
سپس به سخن جدش رسول الله(صلّی الله علیه وآله) اشاره كرده، افزود: (معده خانه هربیمارى وپرهیز، سرهردرمان است.)
ادامه مطلب

در هنگام میلاد نور حضرت رسول اكرم (ص) كه نوید آن را موسی و عیسی داده بودند در زمین و آسمان هنگامه ی شور و شعقی برپا بود .در این میان وقایع و حوادثی رخ داد كه حیرت جهانیان را برانگیخت و خبر از وقوع حادثه مهمی می داد كه با رسالت پیامب (ص) تكمیل شد.اسوه و الگوی جهانیان محمد خاتم (ص) داری ویژگی ها و كرامت و اخلاق هایی بودند كه از هر كس به ذم خویش به آن ها اشاره كرده است.
از این روی در این مقاله به مناسبت میلاد پیامبر رحمت و كرامت به نوشتاری از آیتالله جوادی آملی بسنده می كنیم كه فرمودند در میلاد پیامبر خاتم، بتهای آویزان به کعبه، همگی به زمین سقوط کردند .و از سویی اكثرتاریخ نگاران و مفسّران و محدّثان و سیره نگاران، در کنکاشی همهسویه، ویژگیهای پیامبر را بررسی کردند و به اتفاق نظر معتقدند که چنین انسان برجستهای جز پیامبری راستین نیست. اینک به برخی از قراین و شواهد یاد شده اشاره میکنیم:
ادامه مطلب
بعثت پیامبر مهربانی واخلاق،حضرت محمد(ص)
را به تمامی مسلمانان جهان شادباش
می گویم.
از نظر من روز تولد پیامبر و مبعث او بهترین روزهای تقویم است. و بزرگترین آرزوی من هم این است که، اولین سفرم به مدینه در یکی از این دو مناسبت باشد.
خدایا همیشه سعادت داشتن نام محمد را به بهترین بندگانت عنایت کن.
امیدوارم که همه با هم از حمایت این یگانه عالم خلقت برخوردار باشیم.
اقرا باسم ربك الذى خلق، خلق الانسان من علق، اقرا و ربك الاكرم، الذى علم بالقلم، علم الانسان ما لم يعلم.
سوره مبارکه علق ( آیه 1-5)
بخوان به نام پروردگارت كه آفريد. همان كه انسان را از خون بسته
اى خلق كرد. بخوان كه پروردگارت از همه بزرگوارتر است، همان كه به وسيله قلم تعليم نمود و به انسان آنچه را نمىدانست، ياد داد.
در این قسمت مطالب زیبایی را که از گوشه و کنار در مدح این یگانه عالم شنیده ام با اجازه صاحبان قلم، برای شما عزیزان نقل می کنم.
ادامه مطلب
در مراسم توديع پدر پابلو، كشيشي كه ۳۰ سال در كليساي شهر كوچكي خدمت كرده و بازنشسته شده بود، از يكي از سياستمداران اهل محل براي سخنراني دعوت شده بود. در روز موعود، مهمان سياستمدار تأخير داشت و بنابراين كشيش تصميم گرفت كمي براي مستمعين صحبت كند.
پشت ميكروفن قرار گرفته و گفت: «۳۰ سال قبل وارد اين شهر شدم. انگار همين ديروز بود. راستش را بخواهيد، اولين كسي كه براي اعتراف وارد كليسا شد، مرا به وحشت انداخت. به دزدي هايش، باج گيري، رشوه خواري، هوس راني، زنا با محارم و هر گناه ديگري كه تصور كنيد اعتراف كرد. آن روز فكر كردم كه جناب اسقف اعظم مرا به بدترين نقطه زمين فرستاده است ولي با گذشت زمان و آشنايي با بقيه اهل محل دريافتم كه در اشتباه بودهام و اين شهر مردمي نيك دارد.»
ادامه مطلب
به گزارش فرهنگ ایثار، مهدی جاوید پور با اشاره به این مطلب، افزود: مراسم تجلیل از ورزشکاران جانباز و معلول مدال آور ملی و پار المپیکی با حضور ریاست جمهوری در سالن وزنه برداری مجموعه ورزشی آزادی تهران بر گزار می شود.
ادامه مطلب
|
نباید با بکارگیری تعبیراتی تضاد ومخالفت را در میان مرد و زن القا کنیم وآنها را آب وآتش تلقی نمائیم زن ومرد موافق ومکمل یکدیگرند / روابط اجتماعی برای زن ومرد در اسلام محدودیت ندارد مگر اینکه این روابط اجتماعی در روابط جنسی اثرگذار باشد / نباید گشت های ارشاد را رها کنند هر طوری که می خواهند طبق نظر و سلیقه خود عمل و برخورد کنند و به جان مردم بیفتند وبرای آنان محدودیت ایجادکنند و موجب سلب آزادی و امنیت شوند و به حریم شخصی افراد وارد شوند و با آبرویشان بازی کنند چنانچه با سلیقه و دلخواه خود عمل کنیم عده ای را بطور گروهی به جان مردم و محیط ها بیندازیم دیگر هیچ کس احساس امن و امان نکند و منکرات و فساد نامرئی و زیرزمینی گردیده و گسترش یافته و به خانه های تیمی منتقل شود و به صورت عقده ها در بیاید که روزی اگر منفجر شد مانند سیلاب همه چیز را نابود کند و از بین ببرد بدین جهت اینگونه تشکل ها و مراکز باید کاملا حساب شده باشد تا حساب شده نباشد بهتر است که اصلا نباشد. |
ادامه مطلب
بی تردید تعصب امری مذموم است، چون نشانی از لجاجت وعدم پذیرش حقیقت است. در مقابل تساهل و تسامح امری پسندیده است وانسان های اهل مدارا به عنوان افرادی منطقی و اهل حق شناخته می شوند.
در ادبیات عرفانی ما، تعصب و خشونت و سخت گیری امری نکوهیده است و متعصبان وخشک اندیشان به شدت مورد سرزنش واقع شده اند. در مقابل از تساهل و رواداری و مدارا تمجید شده و انسان ها جهت دستیابی به حیاتی انسانی و آرام به این فضایل دعوت شده اند. حافظ شیرازی برای رهایی از تعصب و خشونت، نسخه مروت و مدارا را تجویز کرده است:
آسايش دو گيتي تفسير اين دو حرف است
با دوستـــان مـروت با دشمنــــان مــدارا
مولوی در دفتر سوم مثنوی در ذیل داستان معروف «پیل در تاریکی» انسان متعصب را به «جنین» تشبیه می کند که هم خام و نابالغ است و هم خون آشام است، به عبارت دیگر فرد متعصب هم تاریک بین است و هم اهل خشونت:
سخت گیری و تعصب خامی است
ادامه مطلب
1- عزل كارگزاران نالایق : امام علی (ع) در اولین اقدامش در زمینه اصلاحا ت اداری، آن استانداران را كه فقط بر اساس روابط منصوب شده و دارای ضوابط ذكر شده نبودند، عزل نمود
.
2- انتخاب كارگزاران شایسته : امیرمؤمنان علی (ع) تمام تلاش خویش را بكار گرفت تا بر اساس اصل مهم رعایت اهلیت یا شایسته سالاری، كارگزاران شایسته ای را برای انجام امور بگمارد .
3- مشخص نمودن دقیق وظایف كارگزار : علی (ع) هرگاه فردی را جهت انجام مسئولیتی بر می گزید، طی فرمانی وظایف او را بطور دقیق مشخص نموده از كوتاهی و خیانت در انجام امور بیم می داد و بدینوسیله امكان هر گونه بهانه جویی را سلب می نمود .
4- و اگذاری مسئولیت : واگذاری مسئولیت بر اساس توانائی و دادن اختیارات بر اساس مسئولیت را بنا نهاد. چون معیار واگذاری مسئولیتها لیاقت و توانایی است، لذا در حكومت علی (ع) حتی استانداردهای حضرت وظایف و اختیارات یكسانی نداشتند. آن عده از یارا ن حضرت كه كاملاً مورد اعتماد بوده و از لحاظ توانایی های فكری و اجرائی در حد بالایی بودند، به سمت استانداری مناطق حساس و بزرگ منصوب گشته و حضرت تقریباً تمام اختیارات خویش را به عنوان ولی امر مسلمین در آن مناطق به ایشان تفویض می نمود .
ادامه مطلب
*رنگدر سازمان (1):
اثراتوکارکردهایرنگ درافزایشراندمانوکاراییسازمان
محیط کار باید از نظر زیبایی و هماهنگی مثل گردشگاه پاکیزگی و بهداشتمثل آرایشگاه دلبستگی و تعلق خاطر مثل زادگاه روحیه کار و تلاش مثل ورزشگاه معرفتاعتقادی واخلاقی مثل عبادتگاه اندیشه و دانش مثل دانشگاه هنر و خلاقیت و محصول جدیدمثل نمایشگاه رعایت نظم و انضباط مثل اردوگاه کار، تولید وصنعت مثل کارگاه جستجویمشکل کار و تولید و حل آن مثل شکارگاه امنیت خاطر و حل مشکلات زندگی مثل پناهگاهباشد.
اولیـن نشانـه هـای هنر نـزد بشـر به دوران غـار نشیـنی او و حکـاکیتصاویر روی دیـواره غــارهــای لاسکو باز می گردد. این خود نشان دهنده نیاز وحساسیت انسان بدوی به جنبه های مختلف زندگی است که اگر بخواهیم آن را با مفاهیمامروزی بسنجیم پر بیراه نیست اگر بگوییم انسان از آغاز خلقت به دنبال مدیریت برزندگی خویش بوده است. اما این پیوند مدیریت با هنر که ظاهراَ آن زمان به شکل نوعیدکوراسیون و هنر محیطی ظهور پیدا می کند؛ همچنین همزیستی انسانها با یکدیگر از یکسو و لزوم سازگاری وی با محیط پیرامونش از سوی دیگر ناخودآگاه سبب ظهور رهبری ومدیریت می شود. در واقع تاریخ مدیریت را باید از جایی بدانیم که انسان مالک می شود،خواه مالک یک غار و خواه صاحب یک خانواده، به هر تقدیر این روند با ظهور خاندان هاو قبایل از مدیریت به رهبری تغییری وجهه می دهد و با یکجا نشین شدن آدمی و ظهورتمدنهای اولیه به صورت جدی مفهوم مدیریت مطرح می شود. هرچند در آن زمان به اینرهبری و مدیریت به عنوان یک علم نگاه نمی شد اما در بررسی تاریخ تمدن بشر گونه هاییجدیدی از مدیریت نظامی و مدیریت شهری را می توان یافت.
ادامه مطلب
*ر
ن
گ
د
ر
س
ا
ز
م
ا
ن
(2)
:
رنگ پدیده ای است که از دو جنبه فیزیکی و شیمیایی مورد بحث می باشد و در جهان رنگ، کیفیت مشاهده رنگ ها از طریق قیاس و توسط چشم و مغز صورت می گیرد .
مشاهده رنگ یکواقعیت پسیکوفیزیولوژیکی می باشد که از واقعیت شیمیایی رنگ متمایز است، یعنی مسالهرویت رنگ با ساختمان بنیادی رنگ تفاوت دارد.
همان گونه که ارتعاشات صوتی میتواند از راه گوش خوشآیند و لذت بخش و قابل درک باشند، رنگ نیز پدیده ای است که ازراه چشم اثرات مفید یا مضری می تواند در مغز انسان داشته باشد و لذا مساله رنگ ازبسیاری جهات بررسی می گردد به نحوی که:
1- هنرمند به اثرات رنگ از نظر زیباشناسیتوجه دارد و نفوذ معنوی رنگ و خلاقیت آنرا بررسی می نماید.
2- روان شناس علاقه مند به شناسایی قدرت اثر تشعشعات رنگی روی مغز و روح آدمی است .
3 - فیزیولوژیست اثرات نور و رنگ را بر روی اعضا مختلف بدن مطالعه می نماید و مساله دیدن یکی از مسائل مورد مطالعه فیزیولوژیکی می باشد .
4- شیمیست بر روی ساختمان ملکولی رنگ ها و رنگدانه ها و ذرات جسم سنگین و تهیه رنگ از مواد اولیه و غیره بررسی می نماید .
ادامه مطلب

«یسئل ایان یوم القیامة فاذا برق البصر و خسف القمر و جمع الشمس والقمر یقول الانسان یومئذ این المفر؛ (1) میپرسد: روز رستاخیز چه وقت است؟ پس آن گاه که دیده خیره گردد و ماه در خسوف افتد و آفتاب و ماه به هم گرد آیند آن روز انسان گوید راه گریز کجاست؟»
قیامت جای گاه عمل و پاداش است. هر شخص اعمال خود را در پیش روی خود حاضر مییابد آن جا اعضا و جوارح و شاهدان بر رفتار و کردار ما شهادت میدهند. گناهان مانند طوق دور گردن انسان پیچیده شده با او قرین هستند و راه فراری از آن برای صاحب گناه نمیباشد. فرد گناهکار در آن روز آرزو میکند که ای کاش بین او و اعمال بدش فرسنگها فاصله بود.
انسان در آخرت نتیجه تک تک اعمال نیک و بد خود را خواهد دید. انسانی که اعمال نیک انجام میدهد، ولی در کنارش مرتکب معصیت میشود، ثواب اعمالش از بین میرود. گناه سبب از بین رفتن حسنات میشود. اگر در روز قیامت انسان، گناهکار شناخته شود و حق الناس بر گردن او باشد، ثواب اعمالش به پرونده دیگران منتقل میشود. ائمه اطهار (ع) با آن همه عظمتباز هم نگران عاقبت اعمال خویش بودند. در این جا به داستانی در این مورد توجه کنید.
شبی، شخصی شتابان به خانه حضرت زهرا (س) آمد و عرض کرد: فاطمه جان! علی (ع) از دار دنیا رفت. فرمودند: چه دیدی؟ عرض کرد: علی (ع) را در میان نخلستان دیدم که خدا خدا میکرد تا این که به روی زمین افتاد و از دنیا رفت. حضرت زهرا (س) فرمود: تو یک بار علی (ع) را این گونه در نخلستان دیدهای. علی (ع) هر شب این چنین میمیرد و زنده میشود. پس در جایی که علی (ع) اینگونه نگران عاقبت اعمال خویش است ما باید خیلی مواظب اعمال و رفتارمان باشیم.
حضرت علی (ع) بارها و بارها به مؤمنان سفارش تقوی را کرده است.
ادامه مطلب
عزیر بر حیوان خود سوار شد و به جستجوی راه منزل خویش پرداخت. در راه متوجه شد كه اوضاع مسیر و خانه ها تغییر كرده و تصویر گذشته فقط به صورت رویایی در ذهن او وجود دارد، با دقت در مسیر و تداعی خاطرات بالاخره به خانه خود رسید. بر درب خانه پیرزنی را دید با كمر خمیده و اندامی لاغر كه گذشت ایام پوست بدنش را چروكیده و بینایی چشمانش را فرو كاسته است. ولی با این حال در برابر مصائب دوران و جریان ماه و سال هنوز رمقی در بدن دارد. این پیرزن مادر عزیر است كه عزیر او را در ایام جوانی و بهار زندگی رها كرده و رفته است. عزیر از پیرزن پرسید: آیا این خانه منزل عزیر است؟ پیرزن گفت: آری این منزل عزیر است و به دنبال این سخن صدای گریه او بلند و اشكش روان شد و گفت: عزیر رفت و مردم او را فراموش كرده اند و سالیان متمادی است كه غیر از تو، نام عزیر را از كسی نشنیده ام. عزیر گفت: من عزیرم، خدا صد سال مرا از این جهان به وادی مردگان برد و اكنون بار دیگر مرا به صحنه وجود آورده و زنده نموده است.
عزیر آزمایش شد
ادامه مطلب
.: RASEKHOON.NET:.