آثار سینمایی جذاب با هدف اصلاح الگوی مصرف
اصلاح الگوي مصرف سبب ارتقای شاخصهای زندگی شده و زمینه ای برای گسترش عدالت است.
او ادامه داد: «فرمایش مقام معظم رهبری در مورد اصلاح الگوی مصرف به این معنا است که از استفادههای نادرست خودداری شود، نه اینکه بدون حساب و کتاب هزینهها کاهش پیدا کند، زیرا در نتیجه این برخورد، بازدهی نیز کاهش مییابد. برنامهها و کارهای ما در این زمینه در به گونهای است که در نتیجه کارها شاهد ایجاد تغییراتی در اصلاح الگوی مصرف باشیم.»
مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی در مورد اقداماتی که برای رسیدن به این شکل تولید فیلم و جذب مخاطب طی شده است، گفت: «جلسات و نشستها و گفتوگوهایی با کارشناسان سینما، تهیهکنندگان، نویسندگان و اعضای خانه سینما و گروههای مختلف سینماگران داشتهایم که در آن در مورد چگونگی تولید و ساخت فیلمهایی که بتوانند بازدهی بیشتری داشته باشند، صحبت کردیم.»
او در مورد اقداماتی که در زمینه پخش و اکران فیلمها صورت گرفته است، گفت: «در زمینه پخش، اکران و تبلیغات فیلمهای سینمایی برنامهریزیهایی انجام دادیم تا الگوسازی در این مورد صورت بگیرد و رایزنیهایی با صداو سیما و شهرداری داشتهایم که در نتیجه آن هم شاهد اصلاح الگوی مصرف باشیم.»
میرعلایی درباره ساخت فیلم با موضوع اصلاح الگوی مصرف، گفت: «ترجیح ما این است که به صورت بطئیتر و درونیتر و از ریشه و اساس این مساله را در برنامههای خود رعایت کنیم. هرچند که میتواند تولید فیلمی با این زمینه موثر باشد، اما اگر همین فیلمها با کیفیتی نامناسب تولید شود، علیه خود عمل میکند و هزینهای که صرف شده را بینتیجه میگذارد. به این ترتیب ما خلاف خواسته اصلی خود عمل کردهایم. بنابراین در مورد ساخت فیلم با این موضوع هم درصورتیکه با فیلمنامهای مناسب مواجه شویم، اقدام خواهیم کرد.»
او در مورد اعمال اصلاح الگوی مصرف در مدیریت بنیاد سینمایی فارابی گفت: «بعد از حضور در بنیاد با پرسنل فارابی نشستی داشتم و صحبتها براساس همین فرمایش قرارداده شد. حقوق و دستمزدهای افراد در فارابی چندان بالا نیست که با کاهش آن بخواهیم این فرمایش را رعایت کنیم، بلکه ما برای رسیدن به هدف نهایی تلاش میکنیم تا بهترین میزان بازدهی را از کارکنان داشته باشیم.»
ادامه مطلب
فناوری و اصلاح الگوی مصرف

به بیان دیگر ، فناوری اساساً به دلیل نیاز جوامع امروزی جهان به بهبود شرایط کسب و کار و زندگی رشد و توسعه یافته و هدف اصلی آن کاهش مصرف انرژی، سرمایه و زمان انجام امور است .
به همین دلیل هم ، تحقق شعار "اصلاح الگوی مصرف"،نمی تواند بدون لحاظ کردن نقش و تاثیر فناوری اطلاعات و ارتباطات، جنبه عملی به خود بگیرد. این فناوری ، علاوه بر آن که با حذف بسیاری از روندهای سنتی در زندگی و کار مردم، می تواند ، در کاهش تردد شهروندان برای انجام امور روزمره و سرعت بخشیدن به امور نقش بسزایی داشته باشد که بی تردید باعث صرفه جویی قابل توجهی در مصرف انرژی ، پول و زمان شهروندان و همچنین دستگاه های دولتی خواهد شد.
توسعه سیستم های کنترل هوشمند ترافیک ، ایجاد و راه اندازی پیشخوان های دولت الکترونیک ، گسترش زیرساخت های ارتباطی و افزایش ظرفیت آنها و بهره گیری از راه حل های آن برای تامین نیازهای شهروندان و ارائه خدمات دولتی، ایجاد و توسعه ساختمان های هوشمند و سایر مواردی که می توانند در خدمت تحقق یافتن این شعار کلیدی باشند، ضرورت های امروز جامعه ایران هستند.
اما به نظر می رسد، این فناوری با وجودی که در بسیاری از کشورها آزمون خودرا با موفقیت پشت سر گذاشته و نشان داده است که تاثیر غیرقابل انکاری بر فرایند رشد و توسعه کشورها دارد، در کشور ما به دلایل مختلفی از جمله، تعدد دستگاه های متولی، پراکنده کاری ها و موازی کاری های بی ثمر ، عدم سرمایه گذاری مناسب و درخور و همچنین فقدان برنامه کلانی که بدنه دولت و بخش های مختلف جامعه ملزم به اجرای آن باشند، رشد نیافته است. در حالی که بهره گیری از این فناوری نه تنها، راهبرد مناسبی برای استفاده حداکثر از حداقل منابع است، بلکه، با ایجاد شفافیت مانع انجام بسیاری از امور تکراری می شود و در عین حال،ابزار قابل اتکایی برای نهادهای نظارتی است که قرار است، روند تحقق شعار اصلاح الگوی مصرف را تحت نظارت داشته باشند.
ادامه مطلب
اصلاح الگوي مصرف از دستگاههاي دولتي آغاز شود
جام جم آنلاين: سالهاست كه از هدرروي حاملهاي انرژي ، مواد غذايي ، كاهش بهرهوري و ... سخن به ميان ميآيد و با وجود پارهاي از برنامهريزيها مقوله مهم اصلاح الگوي مصرف جدي گرفته نشده است اما به نظر ميرسد امسال با نامگذاري سال 88 به عنوان سال اصلاح الگوي مصرف از سوي رهبر معظم انقلاب و تاكيدي كه در اين ارتباط شده است عزمي جدي در تمامي بخشها براي اصلاح الگوي مصرف به وجود آيد.
بيشك اصلاح الگوي مصرف زماني ميتواند به نتايج مورد نظر بينجامد كه بسترهاي لازم فراهم باشد. آموزش مردم و فرهنگسازي در زمينه مصرف از طريق رسانهها و كتب آموزشي در مدارس و اقدامات زيربنايي وزارتخانهها براي اجرايي شدن اصول اين الگو ميتواند عزم جدي را به وجود آورد.
نامگذاري سال 88 به عنوان سال اصلاح الگوي مصرف در شرايطي كه كار بررسي طرح تحول اقتصادي و بحث هدفمند كردن يارانهها بزودي در كميسيونهاي مجلس آغاز ميشود، ميتواند شكل جديتري به برنامهريزيها در اين ارتباط بدهد.
اصلاح الگوي مصرف در تمام زمينهها
بهروز
صادقي رئيس كميسيون صنعت اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران در ارتباط
با معيارهاي اصلاح الگوي مصرف به خبرنگار ما ميگويد: مصرف كلا هزينه است
و زماني كه مصرف ميكنيم، بابت آن بايد پول پرداخت كنيم و اين مصرف
ميتواند در ارتباط با انرژي، مواد غذايي و حتي زمان باشد. به عبارتي وقتي
صحبت از كاهش هزينهها و تغيير نگاه به كنترل هزينهها به ميان ميآيد ،
منظور فقط كنترل مصرف انرژي نيست بلكه در استفاده از زمان و فرصت نيز معني
پيدا ميكند، وقتي بتوانيم بهرهوري نيروي انساني را افزايش دهيم و به
اصلاح سيستم بپردازيم با رقابت در فضاي عادلانه تغيير الگوي مصرف ميتواند
در انعطافپذيري بيشتري تحقق يابد.
وي با اشاره به پايين بودن نرخ بهرهوري در كشور گفت: بحث بهرهوري بايد
تفكيك شود و بايد ديد چه بخشي از كاهش بهرهوري مربوط به قوانين، چه بخشي
مربوط به دولت و چه بخشي مربوط به بخش خصوصي است. وي افزود: نوع عملكرد
واحدها در بخش خصوصي نشان داده است كه بهرهوري در قياس با بخش دولتي
بالاتر است البته تا رسيدن به نقطه مطلوب فاصله است و در اين زمينه
نيازمند اصلاح قوانين دست و پاگير از جمله قانون كار و فضاي كسب و كار
هستيم.
ادامه مطلب
حملونقل و اصلاح الگوي مصرف

جام جم آنلاين: رهبر معظم انقلاب اسلامي سال جديد را سالي مهم دانستند و در تشريح زمينههايي كه نيازمند تغيير و تحول جدي است به موضوع «اسرافهاي شخصي و عمومي» و مصرف بيرويه منابع مختلف كشور اشاره كردند و فرمودند اسلام عزيز و همه عقلاي عالم، بر اين نكته تاكيد ميكنند كه مصرف بايد مدبرانه و عاقلانه مديريت شود
رهبر معظم انقلاب اسلامي در پيام نوروزي تاكيد كردند كه همه ما بخصوص مسوولان قواي سهگانه، شخصيتهاي اجتماعي و آحاد مردم بايد در سال جديد در مسير تحقق اين شعار مهم، حياتي و اساسي يعني «اصلاح الگوي مصرف در همه زمينهها» ، برنامهريزي و حركت كنيم تا با استفاده صحيح و مدبرانه از منابع كشور، مصداق برجستهاي از تبديل احوال ملت به نيكوترين حالها، ظهور و بروز يابد.
بخش راه و ترابري و حمل و نقل با توجه به گسترهاي كه تحتپوشش دارد، ميتواند يكي از نخستين اولويتهاي اصلاح الگوي مصرف باشد.
نگارنده در اين مطلب به اصلاح الگوي مصرف با نگاه ويژه به حاملهاي انرژي شامل بنزين، نفت گاز و برق پرداخته است، هر چند كه اصلاح الگوي مصرف در بخش بهرهوري نيروي انساني، ارائه آموزشهاي ناكارآمد يا استفاده نكردن ازآموزش هاي داده شده، برگزاري جلسات و همايشهاي تشريفاتي و بدون نتيجه اجرايي و عملياتي، طولاني شدن اجراي پروژهها و استفاده نكردن از امكانات دستگاهي و سازمانها و ظرفيتهاي موجود را ميتوان از ديگر مصاديق اسراف تلقي كرد.
سياستگذاري و تدوين برنامههاي بهرهوري انرژي در تمامي زيربخشهاي اقتصادي يكي از مهمترين مباحث مطرح در دولت و مجلس در طول 2 دهه گذشته بوده است.
ادامه مطلب در لینک مطلب
ادامه مطلب
صرفه جویی در مصرف آب

هر سال با آغاز فصل گرما، ضرورت توجه به محدودیت آب در کشور ما بیشتر احساس می شود. برهمین اساس اول تا هفتم تیرماه به نام هفته صرفه جویی در مصرف آب نامگذاری شده است. در این راستا روابط عمومی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور به عنوان شرکت مادر تخصصی به همراه 72 شرکت آبفای زیرمجموعه در این ایّام اطلاع رسانی گسترده ای را به منظور تشویق مردم به حفظ ارزش آب و صرفه جویی در استفاده بهینه از منابع آبیمعطوف می دارند تا هر روز شاهد ارائه خدمات بهتری به مشترکین امروز و فردای خود باشند.
روز اول پنج شنبه
|
1/4/1385
|
آب ، کشاورزی و صنعت
|
روز دوم جمعه
|
2/4/1385
|
آب ، خانواده و مدیریت مصرف
|
روز سوم شنبه
|
3/4/1385
|
آب و فرهنگ
|
روز چهارم یک شنبه
|
4/4/1385
|
آب و رسانه و آموزش همگانی
|
روز پنجم دوشنبه
|
5/4/1385
|
آب ، سلامت و بهداشت
|
روز ششم سه شنبه
|
6/4/1385
|
آب ، اقتصاد
|
روز هفتم چهار شنبه
|
7/4/1385
|
آب مشارکتهای مردمی وتوسعه پایدار
|
ادامه مطلب
اصلاح الگوي مصرف آب بايد فرهنگ شود
جام جم آنلاين: معاون برنامهريزي و توسعه شركت مهندسي آب و فاضلاب كشور گفت: بر اساس اصل 44 قانون اساسي تصفيهخانههاي فاضلاب (هرز آب) بهبخش خصوصي واگذار ميشود
حميدرضا جانباز در بيرجند با بيان اين كه هدف از واگذاريهاي ياد شده بهرهگيري از ظرفيتهاي اين بخش و ايجاد انگيزه براي پيمانكاران است، اظهار كرد: اصلاح الگوي مصرف بايد در دستور كار قرار گيرد و فرهنگسازي در اين زمينه قابل اجرا و عملياتي شود. وي افزود: امسال با تأسي از فرمايشات رهبر معظم انقلاب سال اصلاح الگوي مصرف آب نامگذاري شده كه بايد اصلاح الگو مورد توجه قرار گرفته و اجرايي شود.
معاون برنامهريزي و توسعه شركت مهندسي آب و فاضلاب كشور ادامه داد: فرصت خوبي به لحاظ نامگذاري سال جديد فراهم شده و شرايط مهيا است تا در چارچوب فرهنگي ايجاد شده، اصلاح الگوي مصرف آب را اجرا كرده و اين كالاي غيرقابل جايگزين را حفظ كنيم.
محمد طاهري، مديرعامل شركت آب و فاضلاب خراسان جنوبي نيز به ارائه گزارشي از بخش آب و فاضلاب بيرجند پرداخت.
همچنين معاون بهرهبرداري شركت آب و فاضلاب خراسان جنوبي گفت: در حال حاضر كل توان آب در سطح شهرهاي استان يك هزار و 800 ليتر بر ثانيه است.
ادامه مطلب در لینک مطلبادامه مطلب
اصلاح الگوی مصرف در "خرید شب عید" چه تاثیری خواهد داشت؟

الگوي غلط مصرف در بعضی از زنان، چشم وهم چشمي، حساسيتهاي بيمورد و تربيت های غلط مواردی است که در خرید کردنهای شب عید به خوبی نمود پیدا می کند.
الگوي تحميلي زمان، مکان و تبليغات فرد را به صورت ناخودآگاه مجاب ميکند به اينکه به وسايل و اقلام مختلف نيازمند است؛ درحاليکه اين نياز، فقط يک نياز کاذب است.
قضاوتهای اجتماعی که صرفا بر مبنای ظاهر و وضعیت مالی افراد است؛ از مهمترین عوامل به وجود آمدن نیاز های کاذب است.
هر اندازه دانش، آگاهي، و حساسيت زنان بيشتر شود و درک اقتصادي بيشتري در اين زمينه بيابند نسبت به طريقه مصرف حساس ميشوند.
مثلا زناني که در خارج از خانه اشتغال دارند و حقوق دريافت ميکنند در مصرف و استفاده درست از درآمد خود برنامهريزي داشته و نسبت به طريقه استفاده از آن حساس هستند اما در مقابل زنانی که در منزل حضور بيشتري دارند و خانهدارند بيشتر انتظارات خود را به پول نسبت ميدهند و معمولا به طريقه درست مصرف کردن آن آگاهي ندارند.
به نظر می رسد آگاهي و رشد فرهنگي و اجتماعي بانوان هر چه بيشتر باشد باعث ميشود تا زنان تحت تاثير عادت و تبليغات قرار نگيرند و الگوي مصرف به اصلاح برسد.
ادامه مطلب
لگوي صحيح مصرف از منظر آيات و روايات (2)

مبانى راهبردى بحث
رعايت حدود مصرف
از آن جا كه يك مصرف كننده مسلمان تلاش مى نمايد براى پيدا كردن مسير صحيح و معقول در زندگى، كه ضامن سعادت و خوش بختى دنيا و آخرت او باشد، از وحى الهى (قرآن كريم) و سيره معصومان(عليهم السلام)الگوبردارى نمايد و با رعايت تقواى الهى و پاى بندى به حدود شرعى به كارهايش ارزش بدهد، از اين رو، در اتخاذ الگوى صحيح مصرف، رعايت حدود و مقررّات الهى را در درجه اول اهميت قرار مى دهد. اسلام (برخلاف نظام سرمايه دارى كه در آن توليد و مصرف با هدف به حداكثر رساندن سود و مطلوبيت مادى كاملا آزاد است) براى حفظ مصالح فرد و جامعه، براى توليد و همچنين مصرف، حدود و موازينى قرار داده و در نتيجه، استفاده از برخى كالاها و خدمات به دليل مسائل ارزشى يا مفاسد و مضراتى كه در بردارند، حرام و ممنوع گرديده است.
ادامه مطلب
اصلاح الگو از منظر مختلف
دنیای امروز، از یکسو به سبب افزایش جمعیت و به تبع آن افزایش نیازهای
گوناگون انسانها، و از سوی دیگر به دلیل محدودیت منابع طبیعی و استفاده
از الگوهای ناصحیح مصرف، با معضلات بسیاری دست به گریبان است. فقر، کاهش
میزان آموزش و پرورش، سوء تغذیه، طلاق، فحشا و ایجاد شکاف عمیق بین اقشار
غنی و فقیر، از جمله این معضلات هستند.
سال 1388 از سوي مقام معظم
رهبري حضرت آيت الله خامنهاي ـ مد ظله ـ به عنوان \"سال حرکت به سوی
اصلاح الگوي مصرف\" نام گرفت. امري كه اگر نخبگان و توده جامعه بر اهميت و
ضرورت آن واقف شوند میتوان بر معضلاتی که بدانها اشاره شد ـ حداقل در
داخل کشور ـ فائق آییم.
الگوهای نادرست مصرف
یکی از راههای اصلاح کردن الگوی مصرف، آگاهی از الگوهای ناصحیح مصرف است.
از شیوههای نادرست مصرف که در اسلام به آنها پرداخته شده است میتوان به \"اسراف و تبذیر\" و \"بخل و تنگنظری\" اشاره نمود.
مقام معظم رهبری در زمینه اسراف فرمودند: \"ما در زمينه مصرف و در زمينه هزينه كردن منابع مالي كشور، دچار نوعي بيتوجهي هستيم كه بايستي آن را تبديل كنيم به يك توجه و اهتمام خاص. ما دچار اسراف هستيم، ما دچار ولنگاري و ولخرجي مصرف هستيم... جامعه ما بايد اين مطلب را به عنوان يك شعار هميشگي در مقابل داشته باشد. چون وضع جامعه ما از لحاظ مصرف وضع خوبي نيست. ما بايد اعتراف كنيم که عادتها و سنتهاي ما، روشهاي غلطي است كه از اين و آن ياد گرفتهايم. این فرهنگ ما را به زيادهروي در مصرف ـ به نحو اسراف ـ سوق داده است\". (1)
ادامه مطلب در لینک مطلب
ادامه مطلب
شهرك الكترونيك و الگوي صحیح مصرف

رهبر معظم انقلاب با نامگذاری امسال به نام سال اصلاح الگوی مصرف، حجت را بر همه تمام کرد تا به فکر راهحلهای اساسی برای حل و فصل موانع استقرار الگوهای صحیح مصرف باشند. این اصلاح الگو نهتنها به معنای کم کردن مصرف بلکه دارای معنایی بلندتر از اینهاست. مصرف سوخت در کشور ما تقریبا 5 برابر سرانه جهانی آن است که این موضوع را میتوان با تولید خودروهای کممصرف تا حدی کاهش داد؛ اما آیا این راهحل پاسخگوی تناقض مصرف است یا تولیدکنندگان و مصرفکنندگان داخلی به این موضوع رغبتی دارند؟ حال به فرض، این را هم بپذیرند. آیا خودروهای تولید داخل در کمتر از 15 یا 20 سال آینده قابلیت تبدیل به خودروهای کممصرف را دارند؟ بیشک در شرایط فعلی، استفاده از انرژیهایی سوختهای نوین مانند سوختهای هیدروژنی و امثال آن برای تولید و مصرفکننده داخلی چیزی بیش از یک شعار نیست، بعلاوه تمام این راهکارها هزینههای بسیار بالایی را برای هر دو طرف در بر دارد. یعنی هم تولیدکننده باید هزینههای بالای تولید خودروهای جدید را بپردازد و هم خریدار (اگر خریداری باشد) باید هزینههای تولیدکننده را جبران کند. با یک حساب سرانگشتی نیز میتوان به این نتیجه رسید که اصلاح الگوی مصرف نیازمند تغییر اساسی در دیدگاه است.
راهحل چیز دیگری است
ادامه مطلب در لینک مطلب
ادامه مطلب