درباره وبلاگ




نویسندگان

آمار وبلاگ

کل بازدید : 2761610
تعداد کل پست ها : 3866
تعداد کل نظرات : 34
تاریخ آخرین بروز رسانی : چهارشنبه 1 آذر 1396 
تاریخ ایجاد بلاگ : دوشنبه 1 فروردین 1390 

آرشیو ماهانه

آرشیو موضوعی

پیوندها

دیگر امکانات

عصر ارتباطات؛پایان عصر صنعتی

سرگذشت طولانی «عصر صنعتی شدن»، به پایان خود نزدیك می شود. این عصر، دورانی استثنایی در تاریخ جهان محسوب می شود كه مشخصه ی اصلی آن، «سرعت» و «قدرت» بود. زمین را زیرورو كردیم تا نور خورشید ذخیره شده برای میلیون ها سال را در قالب زغال سنگ، نفت و گاز طبیعی كشف كنیم. . .

منابعی به ظاهر پایان نیافتنی از انرژی كه ابتدا توسط «موتور بخار» و سپس در «الكترو دینامو» به كار گرفته شد تا بدین وسیله انتقال پیشرفت مادی تسریع شود. تصور و تلقی ما از مكان و زمان تغییر یافت. میلیون ها نفر در سراسر جهان در خانه های روستایی و زمین های اجدادی خود آواره و مجبور شدند ادامه ی زندگی خود را در بخش های محصور و تودرتوی جدید شهری سپری كنند و كار جدیدشان را در كارخانه های كم نور و دفاتر كاری شلوغ بیابند كه چنین فضاهایی با فصول تغییریافتنی و شیوه ها و رسوم قدیمی زندگی كشاورزی سال ها فاصله داشت.

خطوط راه آهن در سراسر قاره ها كشیده شد و به سرعت تیرها و سیم های تلفن و تلگراف برافراشته و در كنار آن كیلومترها جاده سنگفرش ساخته شد كه نتیجه ی آن تغییر تصور ما از زمان و فاصله بوده است.


ادامه مطلب


[ شنبه 27 فروردین 1390  ] [ 1:35 PM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]

صنایع كوچك و متوسط و لزوم ایجاد خوشه های صنعتی

یكی از مباحث مربوط به گذار از عقب ماندگی اقتصادی به یك اقتصاد توسعه یافته در حوزه انتخاب یك استراتژی مشخص بین محوریت دادن به صنایع بزرگ و یا صنایع كوچك است. استراتژی «كوچك زیباست» با اشاره به نرخ بالای بیكاری در كشورهای در حال توسعه و پیامد ناگزیر آن یعنی مهاجرت روستائیان به شهرها بر ضرورت تكیه بر صنایع كوچك تاكید دارد كه می تواند فرصت های ارزان اشتغال را در روستاها و شهرهای كوچك ایجاد كند.

انتخاب این استراتژی در برخی از كشورها به موفقیت های خیره كننده منجر شده است ولی در عین حال در برخی از كشورها نیز ناموفق بوده است. این مقاله علل موفقیت و ناكامی كشورهای مختلف در سایه این استراتژی را بررسی می كند.

استراتژی « كوچك زیباست » ابتدا توسط شوماخر، اقتصاددان آلمانی در ادبیات اقتصادی مطرح گردید. در این استراتژی به طور خلاصه بر این تاكید می شود كه مهم ترین مساله كشورهای جهان سوم ، بیكاری و افزایش مهاجرت روستاییان به شهرها است.


ادامه مطلب


[ شنبه 27 فروردین 1390  ] [ 1:35 PM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]

مزایای خصوصی سازی در بخشهای تولید و توزیع

با اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی در صنعت برق كشور، موضوع خصوصی سازی و تقویت بخش های غیردولتی در این صنعت از اهمیت خاصی برخوردار می شود. وزیر نیرو در سفر اخیر خود به اصفهان ضمن تاكید بر مساله خصوصی سازی نیروگاهها و تعیین اولویتهای اصلی در این زمینه خاطرنشان كرد كه اجرای این مساله باید با تدبیر و برنامه ریزی مشخص توام باشد.

از چند سال پیش تاكنون روند تجدید ساختار در صنعت برق كشور وجود داشته و اصولاً كارشناسان بر این مساله تاكید داشته اند كه یك سازمان به عنوان یك موجود دینامیك و زنده نیازمند تحول و دگرگونی برای سازگاری بیشتر خود با محیط است. به همین دلیل شركتهای برق كشور برای حركت هرچه بهتر در جهت پویایی نیازمند تغییر ساختار و ایجاد فضای سالم رقابتی و برون سپاری وظایف خود و خصوصی سازی و ... بوده اند. مقوله خصوصی سازی نیروگاهها در این ارتباط از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و در حال حاضر با تاكیدی كه بر اجرای اصل ۴۴قانون اساسی در كشور و به ویژه در صنعت برق می شود حضور موثر و سازنده بخش های غیردولتی نیز در این صنعت مسلماً مدنظر قرار خواهد گرفت.


ادامه مطلب


[ شنبه 27 فروردین 1390  ] [ 1:35 PM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]
.: تعداد کل صفحات 73 :. 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 >