درباره وبلاگ




نویسندگان

آمار وبلاگ

کل بازدید : 2760824
تعداد کل پست ها : 3866
تعداد کل نظرات : 34
تاریخ آخرین بروز رسانی : چهارشنبه 1 آذر 1396 
تاریخ ایجاد بلاگ : دوشنبه 1 فروردین 1390 

آرشیو ماهانه

آرشیو موضوعی

پیوندها

دیگر امکانات

بررسی منافع کاهش قیمت زمین و مسکن در اقتصاد کشور

1) مقدمه

مسکن یکی از ابتدایی ترین نیازهای اساسی خانوار است که سهم بالایی از تشکیل سرمایة ثابت کشور را به خود اختصاص داده است. این بخش دارای ضرایب بالای ارتباط پسین و پیشین با دیگر بخش های اقتصادی است، لذا در تحلیل های اقتصاد خرد و کلان از جایگاه ویژه ای برخوردار است. همچنین بخش مسکن یکی از مهمترین و تأثیرگذارترین بخش های اقتصاد کشورها شناخته می شود که قابل تبدیل شدن به موتور محرک اقتصادهای ملی خصوصاً در دوران رکود اقتصادی است. لذا اقتصاددانان و کارشناسان حوزة مسکن همواره تغییرات شاخص های اقتصادی این بخش را دنبال می کنند.

از جمله مهمترین شاخص های اقتصادی بخش مسکن که تأثیر مستقیم بر اقتصاد خانوار دارد، شاخص «قیمت مسکن» و نسبت آن به درآمد سالانة خانوار و به تبع آن «سهم هزینه مسکن در سبد هزینه خانوار» است که کاهش یا افزایش این شاخص می تواند تأثیرات متعددی را بر ابعاد مختلف اقتصاد در پی داشته باشد.


ادامه مطلب


[ جمعه 30 اردیبهشت 1390  ] [ 11:28 AM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]

بازار مسکن و بحران اقتصادی جاری

دهه جاری شاهد رشد حباب گونة ارزش دارایی ها بخصوص قیمت مسکن در سطح جهان بوده است. پایین نگه داشتن بیش از اندازه و طویل المدت نرخ بهره از سوی بانک مرکزی آمریکا پس از ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ و سقوط بازار سهام هفت سال گذشته ، گرچه باعث رونق اقتصادی و بهبود بازار شد ، اما در بروز بحران فعلی نیز بی تاثیر نبود.

طی این مدت، بانکهای سرمایه گذاری نیز با استفاده بی رویه از ابزارهای مالی نوین، کوشیدند تا سهم خود را در بازار اوراق بهادار و مشتقات آن افزایش دهند. این ابزار با جمع آوری یک گروه بزرگ از وام ها سعی در باز توزیع ریسک ناشی از این وامها به نسبت تقاضای سرمایه گذار می کنند.

این کار با استفاده از داده ها و پیش فرض های آماری انجام می شود و محصول آن اوراق بهاداری است که در خیلی از موارد تا هفتاد درصد مبلغ کل وام ها معادل ریسک بسیار پایین موسوم به AAA و هم رده با اوراق قرضه دولتی آمریکا عرضه می شود. با گذشت چند سال از معرفی گسترده این اوراق و خو گرفتن سرمایه گذاران به این ابزار هم با بازپرداخت به موقع وام ها در دوران رونق و رشد اقتصادی نرخ بهره این اوراق به مرور زمان کاهش یافت و به بانکها این امکان را داد که نرخ وامهای خود را به موازات آن کاهش دهند.


ادامه مطلب


[ جمعه 30 اردیبهشت 1390  ] [ 11:28 AM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]

مسکن، حلقه مرکزی و شکننده اقتصاد جهانی

بخش ساختمان چون داروی تقویتی است برای رشد اقتصادی آنچنان که می گویند «زمانی که وضع ساختمان خوب باشد همه چیز رو به راه است.» ولی وقتی طبقه متوسط در سختی به سر می برد، زمانی که امکانات وامگیری خریداران احتمالی کاهش می یابد، همه چیز در معرض خطر قرار می گیرد. آدام اس پوسن اقتصاددان انستیتوی پترسن در واشنگتن چنین اظهار می کند: «وقتی صحبت از مسکن می کنیم بلافاصله به فکر حباب دلال بازی می افتیم، ولی در اصل با یک تقاضای واقعی برای مسکن روبه رو هستیم. بدون این خواست، پدیده حباب دلال بازی نمی توانست بروز کند.» در واقع ملاحظه می کنیم که یک افزایش مدام نیاز به مسکن وجود دارد. بر اساس بررسی های آماری اورو مونیتور بین المللی، «طبقه متوسط در دنیا، پیوسته در حال افزایش است»۱ و در نتیجه این پدیده، بازار مسکن را زیرفشاری فزاینده قرار می دهد. افزایش جمعیت و بهبود نسبی قدرت خرید، در تعدادی از کشورهای در حال رشد منجر به افزایش نسبی هشت درصد درخواست مسکن در سال می شود.


ادامه مطلب


[ جمعه 30 اردیبهشت 1390  ] [ 11:28 AM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]
.: تعداد کل صفحات 44 :. 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 >