درباره وبلاگ




نویسندگان

آمار وبلاگ

کل بازدید : 2755955
تعداد کل پست ها : 3866
تعداد کل نظرات : 34
تاریخ آخرین بروز رسانی : چهارشنبه 1 آذر 1396 
تاریخ ایجاد بلاگ : دوشنبه 1 فروردین 1390 

آرشیو ماهانه

آرشیو موضوعی

پیوندها

دیگر امکانات

جهاد چيست و مجاهد اقتصادی کيست؟

وقتي سخن از چيستي واژه ي از واژه ها بميان مي آيد، لازم است به حوزه ي استعمال اين واژه توجه بخرج داده شده و بعد باتوجه به حوزه‏ي استعمال آن واژه، به تشريح معني آن پرداخت. عدم توجه به حوزه‏ي استعمال هر واژه، شنونده را بخطاي فاحش و غير قابل جبران سوق مي‏دهد.

جهت پرهيز ازگرفتارآمدن به آن خطاي غيرقابل جبران درمورد واژه و عنوان«جهاد» لازم است بدانيم که واژه و عنوان«جهاد» درچهار حوزه، کاربرد دارد و مورد استعمال قرار مي‏گيرد که به ترتيب زير توضيح داده مي‏شود:

الف- عرف عام: منظور از عرف در اين جا تمامي عرب زباناني است که زبان عرب، زبان مادري آنها مي‏باشد، قطع نظر از وابستگيهاي ديني و مذهبي آنان.

ب- عرف خاص: منظور از عرف خاص در اينجا (درمورد جهاد) پيروان دين و مذهب ويژه‏ي مي‏باشد که واژه‏ي مورد نظر، در متون تعليمات ديني آنها مورد استعمال قرارگرفته است.

ج- اهل فن خاص: منظور از «اهل فن خاص» در اينجا «در مورد جهاد» کساني مي‏باشند که در تحليل متون دين خاص، خبره و اهل نظر هستند.


ادامه مطلب


[ جمعه 30 اردیبهشت 1390  ] [ 12:19 AM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]

مزيت مطلق ( Absolutes Advantage ) در اقتصاد و تجارت

از همان آغاز پیدایش علم اقتصاد، مبادلات بین‌المللی (تجارت بین الملل) هم مورد بحث قرار گرفته است. اولین نظریه‌ای که در مورد تجارت بین‌الملل ارایه شده است در اواسط قرن شانزدهم و در انگلستان به نام مرکانتیلیسم بوده است. اساس نظریه مرکانتیلیسم تاکید بر صادرات بیشتر و واردات کمتر است.

تا در نهایت به مازاد تراز بازرگانی منجر شود. اما آدام اسمیت(1790-1723)، بنیانگذار مکتب کلاسیک، در سال 1776 در کتاب "ثروت ملل"، نظریه جدیدی را تحت عنوان مزیت مطلق در تجارت بین‌الملل مطرح نمود. در ادامه، دیوید ریکاردو که از شاگردان همین مکتب به‌شمار می‌آید، در کتاب "اصول اقتصاد سیاسی" که در سال 1817 منتشر شد، نظریه مزیت نسبی را ارائه کرد؛ که نسبت به نظریه اسمیت فراگیرتر بود. این نظریات (مزیت مطلق و نسبی)، تا مدت‌ها به‌عنوان پایه نظریات تجارت بین‌الملل به‌شمار می‌آمد. تا این‌که در سال‌های پس از جنگ جهانی دوم، نظریات دیگری هم در این قلمرو ارائه گردید.[1]

 مفهوم مزیت مطلق[2]

براساس نظریه

آدام اسمیت

، تجارت بین دو کشور، با توجه به مزیت مطلق انجام می‌‌شود. وقتی یک کشور، کالایی را با کارآیی بیشتر، نسبت به کشور دیگر تولید می‌‌کند (اقتصاددانان در این زمینه می‌گویند کشور A در تولید کالای X خرید مطلق دارد) و تولید کالای دوم نسبت به کشور دیگر با کارآیی کمتر صورت می‌گیرد (عدم مزیت مطلق دارد)، در این‌صورت، هر دو کشور با تخصّص در تولید کالایی که در آن مزیت مطلق دارند و مبادله آن با یکدیگر، منافعی به‌دست می‌‌آورند.


ادامه مطلب


[ جمعه 30 اردیبهشت 1390  ] [ 12:10 AM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]

نقش تجارت آزاد در اقتصاد جهان

تحلیل رابطه میان تجارت و رشد اقتصادی از جمله مواردی است که اقتصاددانان و کارشناسان توسعه همواره به دنبال آن هستند و سعی در بررسی ریزترین دلایل و موارد موثر در آن دارند به خصوص این روزها که چین تبدیل به یکی از کشورهای قدرتمند اقتصادی شده و در تمام زمینه ها به عنوان یک پای قضیه مطرح است.

در طول سال های ۱۹۷۵تا ۲۰۰۳ میلادی بیش از نیمی از کشورهای جهان از رشد سرانه تولید ناخالص داخلی کمتر از یک درصد برخوردار بودند درحالی که حدود یک سوم کشورهای دنیا روند کاملا متفاوتی را پشت سر گذاشتند و فقیرتر شدند.

 همین موضوع نیز سبب شد کارشناسان توسعه در جست وجوی ارتباط این رشد و سیر نزولی در تجارت باشند.

رویدادهای جهان به خصوص در قرن اخیر، با کمال تعجب نشان می دهد به سختی می توان مدارک قانونمندی در مورد مزایای حمایت از محصولات داخلی به دست آورد ضمن اینکه نمونه هایی از درک نادرست سیاست های حمایت از محصولات داخلی نیز به چشم می خورد که به این تغییر و تحول های نامطلوب دامن می زند.


ادامه مطلب


[ جمعه 30 اردیبهشت 1390  ] [ 12:10 AM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]
.: تعداد کل صفحات 44 :. 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 >