چوبکی اظهار داشت: با توجه به اینکه سرانه مصرف چای برای هر نفر در سال حدود۱.۵ کیلوگرم است لذا چای یکی از پرمصرف ترین نوشیدنی ها است؛ در این راستا الزاماتی را در ضوابط از جمله اندازه گیری باقیمانده سموم و فلزات سنگین اعمال نموده ایم که اولویت با چای های وارداتی به کشور است .لازم به ذکر است تمام چای های وارداتی به کشور از لحاظ تمامی ویژگی ها مورد آزمون قرار می گیرند.
کارشناس تخصصی چای سازمان غذا و دارو در ادامه به نقل از مرکز تحقیقات چای گفت: از آفت کش ها برای چای های تولید داخل کمتر استفاده می شود مگر اینکه باغات چای مجاور با سایر باغات از جمله باغات مرکبات باشد، با این حال علاوه بر چای های وارداتی، الزاماتی را برای بررسی باقیمانده سموم چای های تولید داخل نیز قرار داده ایم.
چوبکی افزود: از دیگر اقدامات سازمان غذا و دارو بازنگری یکسان سازی عناوین چای، با توجه به تنوع فرآورده های چای، از جمله انواع چای های سیاه و سفید، اولونگ، معطر، کیسه ای، بدون کافئین و دمنوش های گیاهی و میوه ای و غیره، می باشد.
وی خاطر نشان کرد: واحدهای تولیدکننده چای باید موارد برچسب محصول را به گونهای درج کنند تا مصرف کننده بتواند به راحتی با مشاهده برچسب روی محصول چای مصرفی خود را از لحاظ نوع چای و ترکیبات تشکیل دهنده از جمله نوع و میزان طعم دهنده انتخاب نماید.
کارشناس تخصصی چای سازمان غذا و دارو در ادامه گفت: حمایت از تولید داخل جزء اولویت های وزارت بهداشت است. پیشنهاد می شود چای تولید داخل که دارای شماره پروانه ساخت معتبر و لوگو سازمان غذا و دارو است خریداری و با اطمینان مصرف شود ، هر چند که چای های وارداتی نیز که دارای پروانه بهداشتی ورود و کد رهگیری بر روی برچسب محصول هستند مورد تایید این سازمان هستند .
کارشناس تخصصی چای سازمان غذا و دارو خاطر نشان کرد: از لحاظ ظاهر تشخیص چای های تقلبی مشکل است زیرا اکثراً چای های حاصل از باغات مختلف در واحدهای تولیدی ترکیب شده تا محصولی با ذائقه مصرف کننده از لحاظ رنگ و طعم تولید شود ؛ لذا پیشنهاد ما این است که از لحاظ ظاهری صرفاً استناد به برچسب محصول داشته باشند و مشخصاتی همچون مواد متشکله، نام کارخانه تولیدی، شماره پروانه بهداشتی ساخت، تاریخ تولید و انقضاء و لوگو سازمان غذا و دارو و شماره پروانه بهداشتی ورود را مد نظر قرار دهند .
چوبکی با بیان اینکه مصرف کنندگان می توانند با یک آزمایش ساده متوجه شوند که در چای مصرفی رنگ به کار رفته است یا نه، گفت: بدین صورت که چای را داخل آب سرد بریزند اگر رنگ پس دهد یعنی رنگ به آن اضافه شده حتی آن رنگ می تواند مجاز و خوراکی باشد ولی افزودن رنگ به چای از نظر ما غیرمجاز است.
وی خاطر نشان ساخت: مصرف کنندگان به موارد درج شده بر روی برچسب محصول از جمله شماره پروانه ساخت محصولات داخلی یا کد رهگیری جهت محصولات وارداتی دقت کنند؛ همچنین می توانند آمار چای های وارداتی و تولید داخل که دارای مجوز از سازمان غذا و دارو می باشند را از سایت سازمان غذا و دارو دریافت و یا با سامانه ۱۴۹۰ جهت پیگیری اصالت کالا تماس حاصل نمایند.
ادامه مطلب
ادامه مطلب
موسسه گردشگری "بلک تومیتو" تورهایی برای خواستگاری در نقاط مختلف دنیا ارائه می کند و به کمک افرادی می آید که در یکی از لحظات مهم زندگی اشان استرس داشته و نمی توانند برنامه ریزی کنند.
ادامه مطلب
شرکت سازنده این برج این طراحی مدرن و امروزی را نمادی از آینده چین می داند. به گفته سازندگان برج شانگهای، ساختار این برج شبیه به ساختار دی ان ای است. برج شانگهای پس از برج الخلیفه در دبی با ارتفاع 828 متر، دومین آسمان خراش جهان است.
آسانسور این برج دو میلیارد و 400 میلیون دلاری در هر ثانیه 18 متر بالا و پایین می رود. برآورد می شود روزانه 16 تا 18 هزار نفر در برج شانگهای رفت و آمد کنند.
برج شانگهای هنگام وزش باد شدید حدود یک متر تاب می خورد و علاوه بر آن نمای دو لایه این برج، آن را در برابر سرما و گرما حفظ می کند.
برج شانگهای، دومین آسمان خراش جهان به زودی در پایتخت مالی چین افتتاح خواهد شد.
شبکه خبر
ادامه مطلب
مدیرکل حفاظت محیطزیست لرستان از نبرد خونین کوهنورد خرمآبادی با خرس قهوهای در سفیدکوه خرمآباد خبر داد.
مهندس «مهرداد فتحیبیرانوند» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقهی لرستان، اظهار کرد: یک گروه کوهنوردی که برای صعود به سفیدکوه خرمآباد عزیمت کردند، در یکی از ارتفاعات منطقه، یکی از کوهنوردان در مواجهه با یک قلاده خرس قهوهای به شدت زخمی شد.
وی افزود: این کوهنوردان خرمآبادی به علت آشنایی به منطقه آب زیادی همراه خود نیاورده بودند به همین علت بخاطر گرم بودن هوا آب ذخیرهشان تمام میشود و یکی از آنان برای تهیه آب به یکی از چشمههای سرد کوهستان میرود، به علت تنگ بودن ورودی چشمه، بهصورت سینهخیز وارد دهانهی چشمه میشود، بعد از کمی پیشروی داخل چشمه، کوهنورد چشم به چشم خرس قهوهای درشت اندامی میشود و ترس و دلهره بر او فائق میشود.
فتحیبیرانوند اظهار کرد: خرس بیدرنگ با او درگیر میشود و ابتدا دست راستش را با حرکتی از کار میاندازد و پای راستش را در دهان میکند که پای راستش به شدت آسیب میبیند. در این وقت خرس برای تمام کردن کار کوهنورد حملهای به پای چپش میکند، کوهنورد با دست سالمش گردن خرس را میگیرد تا بتواند از مرگ حتمی نجات یابد.
مدیرکل حفاظت محیطزیست لرستان ادامه داد: این مقاومت سبب میشود تاخرس حریف را جدی بگیرد و از کشتنش صرفنظر کند و از همان راهی که کوهنورد وارد چشمه شده بود خارج میشود و این فرد از مرگ حتمی نجات مییابد، در این وقت همراهان کوهنورد که به علت دیر آمدن او نگران شده بودند با صحنه خارج شدن خرس از چشمه مواجهه میشوند و بسیار نگران از سلامت دوستشان شروع به سر و صدا میکنند تا خرس فرار کند.
وی افزود: پس از این کار و دور شدن خرس، همراهان او را به زحمت زیاد(بخاطر وضعیت بد جسمانی) از چشمه خارج میکنند که با همکاری نیروهای هلالاحمر لرستان توسط یک فروند بالگرد به بیمارستان شهدای عشایر انتقال مییابد و کارهای درمانیاش فوراً توسط پرسنل بیمارستان انجام میشود.
فتحیبیرانوند تصریح کرد: نکتهای که در این اتفاق ناخواسته افتاد برخورد شایسته این شهروند خرمآبادی و همراهانش با خرس وحشی است که بدون هیچ صدمهی جدی خرس را فراری میدهند و آسیبی به خرس نمیرسانند که جای تقدیر دارد.
مدیرکل حفاظت محیطزیست خاطرنشان کرد: در قوانین جدید جرائم شکار، بهای هر قلاده خرس 50 میلیون تومان است که باید توجه داشت دست به شکار این گونه ارزشمند زدن چه عواقبی دارد و همچنین با توجه به بکر بودن طبیعت زیبای لرستان باید از وارد شدن به مناطقی که حیوانات وحشی جزو قلمرو آنهاست جداً خودداری کرد.
انتهای پیام
ادامه مطلب
این روز طولانیترین روز در نیمکره شمالی است و به آن انقلاب تابستانی میگویند.
ساکنان نیمکره شمالی انقلاب تابستانی را در بلندترین روز سال (اول تیرماه) تجربه خواهند کرد.
وقتی خورشید به این نقطه میرسد بیشترین زاویه با افق را دارا میباشد واین نشان دهنده اغاز فصل تابستان در نیمکره شمالی است.
در این روز ساکنانی که در منطقه راس سرطان زندگی میکنند خورشید را دقیقاً در بالای سر خود میبینند. در اوایل بهار طول شب و روز تقریباً برابر است و ولی به مرور زمان طول روز بیشتر میشود و در زمان انقلاب تابستانی که بلندترین روز سال است به بیشترین ساعات خود میرسد و با نزدیک شدن به فصل تابستان کم کم روزها کوتاه تر میشوند.
در نیم کره جنوبی شرایط دقیقاً برعکس با نیم کره شمالی میباشد و با انقلاب تابستانی در نیم کره شمالی و اغاز تابستان ساکنان نیم کره جنوبی اغاز فصل زمستان (شب یلدا) را تجربه میکنند.
البته به این نکته توجه داشته باشید که طول روز فردا تنها یک دقیقه بشتر از سایر روزها خواهد بود و به روزه داران باید 16 ساعت 43 دقیقه روزه دار باشند.
ادامه مطلب
ادامه مطلب
ادامه مطلب
یکی از متخصصان روس با استفاده از تصاویری که سه سال پیش از طریق سسیستم اینترنتی شرکت گوگل یعنی گوگل ارت به دست آورده است، مدعی یافتن تصاویر یک سفینه فضایی شده است.
تصاویری از یک بخش از یخهای قطبی منتشر شده است که بنا به ادعای برخی از کارشناسها، شامل یک سفینه فضایی سقوط کرده بر روی زمین است.
فضاییها در میان ما، این جمله در بیشتر فیلمهای علمی و تخیلی مربوط به موجودات فرازمینی به گوش میرسد ولی هنوز از نظر علمی هیچ سند و مدرکی دال بر مواجهه انسان با موجوداتی خارج از سیاره زمین به دست نیامده است.
علیرغم تمامی این موارد هرچندوقت یک بار تصاویر و یا فیلمهایی که اتفاقا همگی دارای افتضاحترین کیفیت ممکن هستند در شبکههای اجتماعی و سایتهای اینترنتی منتشر میشوند و دوباره موجی از نظرات مثبت و منفی درباره اینکه این عکسها دال بر حضور موجودات فضایی بوده و یا نیستند به راه میافتد.
در این میان یکی از متخصصان روس با استفاده از تصاویری که سه سال پیش از طریق سسیستم اینترنتی شرکت گوگل یعنی گوگل ارت به دست آورده است، مدعی یافتن تصاویر یک سفینه فضایی شده است. این امر با اظهارنظرهای مختلفی روبرو گشته و برخی از متخصصان نظر او را تائید کرده و برخی این نظر را رد میکنند.
تصاویر به دست آمده یک شیء بزرگ را در یخهای قطبی نشان میدهند که به نظر میرسد با ساختار محیطی تطابق چندانی ندارد.
این دانشمند روس که دگترف نام دارد معتقد است که این تصاویر نشان میدهد که این شیء به هیچ عنوان نمیتواند ماهیت زمینی داشته باشد و در حقیقت یک سفینه فضایی است که سه سال پیش بر روی زمین سقوط کرده و در یخهای قطبی گیر کرده است.
در جبهه مخالفان او نیز افراد زیادی معتقدند که این تصاویر مربوط به یک شکاف یخی هستند که در زیر سایههای کوههای یخی کمی عجیبتر از سایر شکافها به چشم آمده است. شایان ذکر است که تخمین زده میشود که درصورت وجود چنین سفینهای، بر اساس مشخصات تصویری، ابعاد آن برابر با 20 متر در 70 متر بوده است. سازمانهای بزرگ فضایی مانند ناسا در این باره هیچ اظهار نظری نکردهاند.
منبع: جام جم
ادامه مطلب
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی هلث، تحقیقات دانشگاه ملبورن استرالیا نشان می دهد که غذاهای مملو از شکر و نمک برای افزایش محیط دور کمر خطرناک هستند .این مواد غذایی در عین حال می توانند بدن را سریعتر از چیزی که متوجه می شوید، پیر کنند.
در این گزارش شماری از خوراکی هایی که روند پیری بدن را تسریع می کنند، معرفی شده اند؛ هر کدام از این خوراکی ها حاوی عناصری هستند که تنش به بدن وارد می کنند و باعث آسیب سلولی و بروز علائم فیزیکی پیری می شوند.
سوزی بورل یک کارشناس تغذیه در استرالیا نیز در این رابطه می گوید: برخی خوراکی ها ویژگی هایی دارند که موجب پیری سلول ها در دراز مدت می شوند.
در این گزارش به پنج خوراکی اشاره شده است که روند پیری را تسریع می سازند:
***کیک های مافین و نان موز
مصرف یک عدد کیک مافین یا یک تکه نان موز با قهوه در وعده صبح کار رایجی به شمار می رود اما این عادت می تواند متحمل آسیب های طولانی مدت شود.
مخلوط چربی اشباع شده و شکر باعث افزایش التهاب در بدن می شوند و بر پوست تاثیر می گذارد.
علاوه بر تاثیر پوست، سطح بالای قند در واقع می تواند نوع کلاژن بدن را تغییر دهد و آن را به یک نوع شکننده تر تبدیل کند.
***چای لاته
چای لاته که در واقع مخلوط چای و شیر است جایگزین محبوبی برای قهوه در روزهای پاییزی به شمار می رود؛ چای لاته یک نوشیدنی نسبتا شیرین و مملو از کف شیر است.
با این وجود بیشتر کافی شاپ ها چای لاته خود را با دم کردن برگ چای درست نمی کنند و در عوض از مخلوط های آماده چای لته استفاده می کنند.
این درحالی است که یک پاکت مخلوط چای لته آماده محتوی شش قاشق چایخوری شکر است که زمانی با شکر طبیعی شیر مخلوط می شود به یک بمب شکری پنهان تبدیل می شود.
زمانی که این شکر وارد جریان خون می شود مولکول های مضری می سازد که به پروتیین بدن به ویژه پروتیین هایی که مسئول کلاژن سازی هستند، آسیب می زند که این خود باعث بروز چین و چروک بر روی پوست می شود.
با این حال قهوه نیز جایگزین مطلوبی به نظر نمی رسد زیرا کافیین رطوبت بدن را خالی می کند و باعث می شود که پوست چروکیده و مسن به نظر برسد.
***سوپ های پاکتی
سوپ های پاکتی جایگزین های راحتی برای درست کردن غذا هستند فقط کافی است که محتوی پاکت را به آب در حال جوش اضافه کرد تا سوپ آماده شود.اما همانطور که زمان آماده سازی غذا نصف می شود مزایای تغذیه ای آن نیز نصف می شود. همچنین در هر پاکت سوپ بیش از 800 تا هزار میلی گرم سدیم وجود دارد و
رژیم های غذایی مملو از نمک، فشار زیادی بر بدن وارد می کنند و می توانند باعث آسیب جدی به سلول های بدن به ویژه کلیه ها شوند .
***آب میوه
صرف یک لیوان آب میوه با صبحانه به نظر مفید می رسد اما قند حاوی یک لیوان آب میوه بسیار بیشتر از چیزی است که به نظر می رسد.
از سوی دیگر آب میوه به شدت اسیدی است که موجب از بین بردن مینای دندان می شود ؛ همچنین یک لیوان آب میوه حاوی بیش از شش قاشق چایخوری قند است که باعث می شود سطح انسولین بالا رود.
از سوی دیگر سطح بالای انسولین نیز با التهاب و افزایش وزن ارتباط دارد.
قند موجود در آب میوه همچنین مینای دندان را نیز از بین می برد و اسیدهای موجود در آب میوه دندان ها را مستعد لکه دار شدن می سازند.
***غذاهای چرب و سرخ شده
غذاهای چرب و سرخ شده گزینه لذت بخش مناسبی بعد از یک روز طولانی کار به نظر می رسند اما مصرف این غذاها به مرور زمان موجب پیر شدن سریعتر انسان می شود.
این بدان معنی نیست که این غذاها مزیت های تغذیه ای اندکی دارند اما مشارکت آنها در روند پیری قابل توجه است.
غذاهای سرخ شده و فست فودها نه تنها مملو از نمک هستند بلکه حاوی چربی های ترانس نیز هستند ؛ بنابراین تا آنجایی که می توان باید این نوع خوراکی ها را کمتر مصرف کرد زیرا بطور قابل توجهی با آسیب سلولی در ارتباط هستند.
از سوی دیگر چربی های ترانس حساسیت پوست و بدن را به اشعه فرابنفش خورشید را افزایش می دهند که این خود عامل اصلی پیری محسوب می شود.
ادامه مطلب