کمتر از یکسال بعد از برگزاری همهپرسی جدایی از بریتانیا، اسکاتلند بار دیگر خواهان برگزاری همهپرسی است.

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، حزب ملی اسکاتلند بستر برگزاری دومین همهپرسی جدایی این کشور از بریتانیا را در کمتر از یکسال بعد از برگزاری اولین همهپرسی، فراهم میکند.
به نوشته روزنامه تلگراف، یکی از نمایندگان اسکاتلندی پارلمان بریتانیا از دولت خواست اجازه برگزاری همهپرسی دوم برای جدایی اسکاتلند از بریتانیا را صادر کند.
چند روز پیش در یک نظرسنجی، شرکت کنندگان در رای به قانون اساسی برای انتخابات هالیرود (پارلمان اسکاتلند)، 60 درصد رای موافق دادند. در واقع با این نتیجه حزب ملی اسکاتلند 40 درصد از کارگرها پیش افتاد.
همین میزان از حمایت ملیگرایان را بار دیگر در اکثریت قرار میدهد. در نتیجه این نظرسنجی، «نیکولا استرجئون» در منیفست انتخاباتی خود در سال 2016 درخواست برگزاری همهپرسی دیگری را وارد میکند.
حزب ملی اسکاتلند میگوید در انتخابات سال 2011 هالیرود این مساله پیشبینی شده بود که اگر حزبی در منیفست خود وعده برگزاری یک همهپرسی را داده و در صورت کسب اکثریت موافق، باید برای برگزاری همهپرسی مجوز داده شود.
سال گذشته همهپرسی جدایی اسکاتلند از بریتانیا برگزار شد که در نتیجه آن کمتر از نیمی رای دهندگان، به جدایی اسکاتلند از بریتانیا رای مثبت دادند و در نتیجه این همهپرسی رای نیاورد.
در انتخابات سراسری ماه می سال جاری میلادی در بریتانیا، حزب ملی اسکاتلند توانست تعداد کرسی قابل توجهی در پارلمان بریتانیا کسب کند که همین پشتوانهای برای این حزب برای درخواست برگزاری همهپرسی دیگری است.
انتهای پیام/ق
ادامه مطلب
یک تحلیلگر معروف روس عنوان کرد که ونزوئلا به دلایل متعددی منطقه مطلوبی برای آمریکا است و آمریکا خواهان ضربه زدن به این کشور میباشد.

به گزارش خبرنگار دفتر منطقهای خبرگزاری فارس در آمریکای لاتین به نقل از «کورئو دل اورینیکو»، «دنیل استولین» محقق و روزنامهنگار روس روز گذشته هشدار داد که ونزوئلا به خاطر بهرهمندی از منابع طبیعی سرزمین مطلوبی برای آمریکا میباشد و به همین دلیل آمریکا به انواع اقدامات مداخلهجویانه در این کشور آمریکای لاتینی دست میزند تا به وحدت و همگرایی این کشور با سایر کشورهای آمریکای لاتین آسیب برساند.
وی در طول این مصاحبه که از تلویزیون ونزوئلا پخش شد، ضمن اشاره به این که دولت آمریکا قابلیت به دست آوردن هر آنچه که بخواهد را دارد، عنوان کرد که ونزوئلا به دلایل متعددی سرزمین مطلوب آمریکا محسوب میشود که اصلیترین آنها منابع طبیعی موجود در این کشور میباشد.
وی همچنین عملکرد روشنگرانه ونزوئلا در قبال کشورهای دیگری که نمیخواهند وارد سیستم آمریکای شمالی شوند و به جای آن عضویت در سازمانهایی همچون اتحادیه کشورهای آمریکای جنوبی (اوناسور) و کشورهای عضو بازار جنوب (مرکوسور) را انتخاب میکنند، به عنوان دومین دلیل برشمرد.
«استولین» خاطرنشان کرد که وی روز گذشته با «ولادمیر پادرینو لوپز» وزیر دفاع ونزوئلا و بلندپایهترین تحلیلگران دولت این کشور برای ارزیابی مداخلات آمریکا در ونزوئلا تشکیل جلسه داده است.
وی در این رابطه عنوان کرد که کنترل افکار عمومی و مبارزه برای بیاعتبارسازی ونزوئلا از مهمترین راهبردهای آمریکا علیه این کشور آمریکای لاتین میباشد.
این تحلیگر روس تصریح کرد که وقتی از امپراتوریهای فعلی سخن گفته میشود منظور یک سیستم کنترل مطلق بر همه آنچه که در اطراف ما قرار دارد میباشد و آمریکا میخواهد از این طریق به تمدنهایی که نمیخواهند تابع سیستم آمریکایی باشند و خواهان ایجاد سیستم خود هستند، پایان دهد.
وی در بخش دیگری از سخنانش اعلام کرد که دشمنی اصلی آمریکا با روسیه است و اقدامات مداخلهجویانه این کشور با هدف تضعیف روسیه و روابط این کشور با ونزوئلا صورت گرفته است.
«استولین» ضمن اشاره به این که دشمن اصلی آمریکا روسیه است و دوستان روسیه نیز دشمنان آمریکا محسوب میشوند، خاطرنشان کرد که نشانه آشکار این دشمنی تحریمهایی است که سال گذشته علیه روسیه وضع گردید.
آمریکا، اتحادیه اروپا، کانادا، استرالیا، ژاپن از جمله کشورهایی هستند که اقدام به تحریم اقتصادی روسیه کردهاند؛ این تحریمها که به سبب حمایت از بحران اوکراین، علیه این کشور اعمال شده است، صنعت نفت و دفاع روسیه را تحت تأثیر قرار میدهد.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
وزارت خارجه مصر و الازهر با صدور بیانیههای جداگانه حادثه انفجار تروریستی در شهر سوروچ ترکیه را محکوم کردند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، الازهر و وزارت خارجه مصر در بیانیههایی جداگانه حادثه انفجار تروریستی در ترکیه را محکوم کردند.
پایگاه خبری «دات مصر»، گزارش داد که الازهر با صدور بیانیهای اعلام کرد که هر نوع اقدام تروریستی را در هر کشوری محکوم میکند و از جامعه جهانی خواسته برای مقابله با این پدیده در سطح جهانی وارد عمل شود.
«بدر عبدالعاطی» سخنگوی وزارت خارجه مصر نیز اعلام کرد که که قاهره این حادثه را محکوم کرده که افراد بیگناه را هدف قرار داده بود و تأکید کرده که باید قدرتی قاطع و روشن از همه کشورهای جهان برای مقابله با تروریسم و خشکاندن ریشههای آن وجود داشته باشد.
در حادثه انفجار تروریستی که به وسیله یک انتحاری در شهر سوروچ رخ داد دست کم 31 نفر کشته و حدود 100 تن دیگر زخمی شدند.
مصر و ترکیه بعد از برکناری «محمد مرسی» از ریاست جمهوری مصر و انتقادات دولت ترکیه از این اقدام، روابطشان به کمترین میزان خود رسیده است.
انتهای پیام/ب
ادامه مطلب
وزیر امور خارجه ونزوئلا ضمن اشاره به تلاش برخی خبرگزاریها در راستای بیاعتبار کردن کمک تحصیلی ونزوئلا به دانشجویان فلسطینی اظهار داشت که انتشار اخبار ترک تحصیل دانشجویان فلسطینی شرکت کننده در برنامه بورسیه یاسر عرفات دروغ است.

به گزارش خبرنگار دفتر منطقهای خبرگزاری فارس در آمریکای لاتین به نقل از «تله سور»، «دلسی رودریگز» وزیر امور خارجه ونزوئلا روز گذشته گزارشهای نادرست برخی از مطبوعات را درباره برنامه بورسیه «یاسر عرفات» که با اعطای تسهیلاتی به جوانان فلسطینی فرصت تحصیل در این کشور را میدهد را رد کرد.
وی ضمن اشاره به گزارش خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس که نوشته بود یک سوم جوانان فلسطینی شرکتکننده در این دوره ترک تحصیل کردهاند، اعلام کرد که این گزارش فاقد دقت علمی بوده و در تلاش است تا ابتکار عمل عوامل اجرایی ونزوئلا را بیاعتبار کند.
وی در ادامه گفت که این خبرگزاری از سوی برخی اشخاص ناشناس اجیر شده و هدایت میشود و در تلاش است تا به وسیله انتشار خبر نادرست شکست این برنامه در روابط دو کشور ونزوئلا و فلسطین تنش دیپلماتیکی ایجاد کنند.
«رودریگز» اذعان داشت که روابط دو کشور دوست و برادر ونزوئلا و فلسطین همواره در سطح بسیار خوبی بوده و مطبوعات به سختی میتوانند با انتشار اخبار نادرست موجب تیرگی روابط دو کشور شوند.
وزارت آموزش عالی علوم و فنون ونزوئلا نیز اعلام کرد که 129 دانشجوی فلسطینی هماکنون بدون هیچ مشکلی مشغول تحصیل و فعالیتهای علمی خود هستند.
این وزارت همچنین طی گزارشی ضمن اشاره به شرایط تحصیلی خوب و کمک تحصیلی مناسب دانشجویان فلسطینی در دانشکده پزشکی «سالوادور آلنده» اعلام کرد که از 129 نفر از این افراد 20 نفر آنها آخرین مراحل تحصیلی گذرانده و از سوی انجمن پزشکان در بیمارستانها و مراکز بهداشت و درمان مشغول به کار هستند.
در چارچوب برنامه بورسیه موسوم به «یاسر عرفات»، دولت ونزوئلا به جوامع طبقات پایینتر فلسطینی اجازه میدهد تا به تحصیلات عالیه بپردازند و بدینوسیله یاریکننده کشورشان در امر بازسازی باشند.
در نوامبر سال گذشته (آبان ماه 93) «دلسی رودریگز» وزیر امور خارجه ونزوئلا اعلام کرد که پس از فرستادن بیش از 120 تن کمکهای بشردوستانه و تجهیزات پزشکی به مردم غزه در مسیر برگشت 119 دانشجوی فلسطینی برای تحصیل در دانشکده پزشکی ونزوئلا به این کشور وارد خواهند شد.
ورود دانشجویان پزشکی فلسطینی به ونزوئلا نشاندهنده نمونه دیگری از همبستگی مردم و دولت این کشور با فلسطینیان علیه رژیم صهیونیستی بود.
در همین راستا «نیکلاس مادورو » رئیس جمهور ونزوئلا طی جلسهای با «ریاض مالکی» وزیر امور خارجه فلسطین در تاریخ 20 ماه مه سال جاری (30 اردیبهشت 94) ضمن اعلام همبستگی با فلسطینیها اعلام کرد که فلسطین برای مقابله با رژیم صهیونیستی میتواند روی ونزوئلا حساب کند.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
دادگاه ناحیه «حصار» تاجیکستان عضو ارشد حزب نهضت اسلامی این کشور را به 5 سال زندان محکوم کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دوشنبه به نقل از «اوستاتج»، دادگاه ناحیه «حصار» تاجیکستان «جلال الدین محمود» عضو ریاست عالی حزب نهضت اسلامی تاجیکستان را که به اتهام حمل و نگهداری سلاح غیر مجاز بازداشت شده بود، به 5 سال زندان محکوم کرد.
بر اساس حکم این دادگاه، جلال الدین محمود 5 سال عمرش را در زندان با شرایط سخت سپری خواهد کرد.
چندی قبل در روند بررسی پرونده این عضو ارشد حزب نهضت اسلامی در دادگاه شهرستان «حصار»، نماینده دادستانی برای وی به اتهام حمل و نگهداری سلاح غیرمجاز درخواست 6 سال ونیم زندان کرده بود.
جلال الدین محمود 10 فوریه(اسفند) امسال از سوی کارمندان کمیته دولتی امنیت ملی تاجیکستان به اتهام نگهداری غیرمجاز 2 قبضه طپانچه، 51 فشنگ و 4 خشاب بازداشت شده بود.
در بیانیه این نهاد آمده است، سلاح و مهمات در خانه همسایه جلال الدین محمود کشف شده و بنا به شهادت وی متعلق به عضو ریاست عالی حزب نهضت اسلامی تاجیکستان است.
همچنین «استم سعد الله اف» و «عابد نذری اف» 2 نفر دیگر از شهروندان این کشور به علت عدم اطلاع رسانی به مقامات انتظامی از این ماجرا به مبلغ 4 هزار سامانی جریمه شدند.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
رابرت فیسک تحلیلگر مشهور انگلیسی در یادداشتی ضمن اشاره به طرح نخست وزیر انگلیس برای پیوستن این کشور به حملات هوایی آمریکا علیه مواضع داعش در سوریه تاکید کرد این حملات کوچکترین تاثیری در نابودی داعش نخواهند داشت.

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، روز گذشته (دوشنبه) «دیوید کامرون» نخست وزیر انگلیس طی سخنرانی از طرح جدید این کشور برای پیوستن به حملات هوایی آمریکا در آسمان سوریه علیه مواضع داعش خبر داد.
این راهبرد جدید انگلیس برای نابودی داعش، عکسالعملهای متعددی از سوی موافقان و مخالفان داشته است. رابرت فیسک تحلیلگر انگلیسی در یادداشتی برای روزنامه ایندیپندنت ضمن انتقاد از این راهبرد نوشت، این اقدام کامرون یادآور اقدامات «وینستون چرچیل» 75 سال پیش از این است.
«وینستون چرچیل» از نخست وزیران اسبق بریتانیا و فردی نظامی بود. وی در سال 1940 نخست وزیر انگلیس شد و روابطی قوی با رئیس جمهور وقت آمریکا «فرانکلین روزولت» برقرار کرد و در آن زمان جنگندههای «اسپیتفایر» و «هریکین» نیروی هوایی بریتانیا، جنگندههای نیروی هوایی آلمان را گرفتند.
رابرت فیسک در این یادداشت ادامه داد، اما اکنون مشکل این است که 8 جنگنده تورنادوی انگلیس که در جزیره قبرس هستند، نمیتوانند کوچکترین تغییری در تراژدی خونبار سوریه ایجاد کرده و هیچ تاثیری بر داعشیها نخواهند داشت. حتی اگر جنگندههای باقی مانده از نیروی هوایی از جنگ افتضاح 2011 لیبی را نیز حساب کنیم، باز هم تنها توانستیم 126 بار حمله علیه داعش ترتیب دهیم و در مقابل، آمریکا 5 هزار حمله هوایی علیه داعش داشته است. با کنار گذاشتن فروپاشی موصل و الرمادی و فلوجه در عراق، این تعداد حملات هوایی آمریکا هم تاثیری جدی در پیشرویهای داعش نداشته است.
فیسک در ادامه تصریح کرد که از سوی دیگر ژنرالهای سوری هم گزارش کردند که بمباران هوایی غربیها هیچ فایدهای برای به عقب راندن داعش نداشته است. وقتی صدها نفر از نیروهای جبهة النصرة به شهر «جسر الشغور» سوریه حملهور شدند، سربازان سوری از بیمارستان بیرون آمده و در خطوط مقدم نیروهای دولت جنگیدند اما حتی یک هواپیمای ناتو برای بمباران نصرة به خود زحمت نداده و حملهای ترتیب ندادند.
در این یادداشت نویسنده به شهر «پالمیرا»ی سوریه نیز اشاره کرده است که وقتی داعشیها ماه می به آن یورش بردند، ماشین آلاتی حامل تسلیحات ضدهوایی داشتند و حتی یک هواپیمای آمریکایی هم در آسمان دیده نشد. فیسک خاطر نشان کرد بعد از این واقعه «یک سرهنگ ارتش سوریه این سوال را از من پرسید که آیا آنها آمریکاییها] نیروهای داعشی را ندیدند و آیا با وجود تمام ماهوارهها و رادارهایشان از وجود این تعداد عظیم از نیروهای داعشی با خبر نشدند؟»
فیسک تصریح کرد «به یاد داشته باشید که ابتدا ما [غربیها] قصد داشتیم ارتش وحشتناک اسد را بمباران کنیم و سپس زمانی که داعش به پیشرویهای خود ادامه میداد، تغییر نظر داده و تصمیم گرفتیم نیروهای وحشتناکتر داعش را بیش از پیش بمباران کنیم. شاید بهتر بود از متحدان خود در حاشیه خلیج فارس درخواست میکردیم که از ارسال سلاح به شورشیان سوری خودداری کنند تا به جای اینکه ما داعش را بمباران کنیم، آنها سلاح کمتری به داعشیها ارسال میکردند. و یک مورد دیگر اینکه نیروی هوایی سوریه هم هست که میتواند در کنار آمریکاییها و در کنار نیروی هوایی انگلیس عملیات هوایی انجام دهد.»
در ادامه یادداشت ایندیپندنت آمده است، از سوی دیگر سخنگوی پارلمان سوریه سال گذشته رسما همکاری امنیتی با واشنگتن را پیشنهاد کرد. همچنین جاسوسان سفارت اتحادیه اروپا در بیروت ماهها از دمشق بازدید میکردند و نکته دیگر اینکه اکنون ایران بهترین دوست جدید آمریکا در منطقه است.
برای مردم سوریه، دلیل تمایل کامرون برای وارد شدن در مبارزات سوریه یک راز است. این موضوع باید هم یک راز باشد. هیچ وقت این طور نبوده که تا این اندازه عده کثیری بدهکاری کمی به عده اندکی داشته باشند که در این مورد این عده اندک، کامرون و دوستانش هستند.
انتهای پیام/م
ادامه مطلب
وزیر دفاع آمریکا در ادامه سفر خود به اراضی اشغالی با نخست وزیر رژیم صهیونیستی دیدار کرد.

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «اشتون کارتر» در ادامه سفر خود به اراضی اشغالی امروز (سهشنبه) در بیتالمقدس با «بنیامین نتانیاهو» دیدار کرد.
وی در یک کنفرانس خبری در «تلآویو» اعلام کرد آمریکا کاملاً به دفاع اسرائیل و ارائه پیشرفتهترین سامانههای نظامی خاورمیانه به رژیم صهیونیستی متعهد است.
رئیس پنتاگون روز دوشنبه (دیروز) در یک کنفرانس خبری تأکید کرد: ما همچنان تعهد مستحکم خود به قدرت کیفی نظامی اسرائیل را حفظ میکنیم به طوریکه اسرائیل بتواند از هرگونه تهدیدی به تنهایی از خود دفاع کند.
کارتر با معاون نخستوزیر اسرائیل و «موشه یعلون» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی کنفرانس خبری برگزار کرد و ضمن تأکید بر اینکه سال آینده، تلآویو اولین و تنها دوست آمریکا در منطقه خواهد بود که با جنگنده «اف 35» پرواز خواهد کرد، گفت: ما همچنان به ارائه قابلیتهای پیشرفته ادامه میدهیم.
کارتر همچنین ادامه داد که وزارت دفاع آمریکا «ژست نیروی محکم خود را حفظ میکند که به ما اجازه میدهد خیلی با سرعت صف نیروهای آمریکا و تمام جهان را برای کمک به دفاع از اسرائیل در صورت لازم افزایش دهیم.
اظهارات رئیس پنتاگون در حالی مطرح شده است که رژیم صهیونیستی با جمعبندی مذاکرات هستهای مخالفت کرده است.
کارتر در مرحله اول از سفر خاورمیانهای خود به سرزمین اشغالی سفر کرد و قرار است بعد از آن به عربستان سعودی و اردن نیز سفر کند.
انتهای پیام
ادامه مطلب
یک مقام نزدیک به حماس فاش کرد که عدم پذیرش طرح اسراییلی «بازسازی غزه در برابر صلح» سبب نارضایتی مقامات سعودی از این جنبش فلسطینی شده است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، پایگاه خبری - تحلیلی الوقت در خبری نوشت: حماس فرمول اسرائیلی «بازسازی در برابر صلح» را نپذیرفته و بر مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی تأکید دارد و این موضوع ناراحتی سران عرب را در پی داشته است .
یک مقام نزدیک به جنبش انقلابی حماس امروز به این پایگاه تحلیلی خبری گفت: موضع حماس در برابر فرمول اسرائیلی «بازسازی در برابر صلح» تغییر نکرده و این جنبش به این دلیل تحت فشار شدید سران عرب قرار گرفته است.
وی با اشاره به گفتوگوهای انجام شده در جریان سفر خالد مشعل به عربستان گفت: در این گفتوگوها که در چارچوب سفر زیارتی «عمره رمضانیه» انجامش شده است، مقامات عربستان از موضع حماس در این خصوص انتقاد کرده و گفتهاند بدون پذیرش صلح با اسرائیل نمیتوان کمکی به مردم غزه کرد .
در این دیدار خالد مشعل بر ادامه مقاومت فلسطینیها در برابر به رسمیت شناختن اسرائیل تأکید کرده و گفته است این هزینه دارد و ما همانطور که تاکنون هزینه آن را پرداختهایم، ناگزیر به پرداخت آن در آینده هستیم .
در دیدار کوتاه مشعل با مقامات ارشد عربستان، زندانیان فلسطینی که در جریان سفر اخیر مقامات حماس به تهران از سوی دولت ریاض بازداشت شده بودند آزادی خود را به دست آوردند و در واقع این تنها نتیجه سفر مشعل به عربستان بود.
این در حالی است که مذاکرات وی با مقامات ریاض، برای اعمال فشار ریاض بر قاهره برای بهبود مناسبات مصر و مقاومت فلسطین به جایی نرسید و دولت عربستان بهبود مناسبات حماس و قاهره را به پذیرش شرایط تشکیلات خودگردان فلسطین از سوی حماس و جهاد اسلامی منوط دانست .
برخلاف آنچه در اکثر خبرهای مرتبط با سفر رئیس دفتر سیاسی حماس به عربستان منعکس گردیده است سفر مشعل نتوانسته یخهای روابط حماس و ریاض را ذوب نماید. پیش از این مقامات وزارت خارجه آلمان ـ میانجی سنتی فلسطینیها و رژیم صهیونیستی ـ که به منظور باز کردن گره بازسازی غزه به سرزمینهای اشغالی رفته بودند، در دیدار با مقامات حماس یادآور شدند اسرائیل هر گونه تلاش برای بازسازی غزه را به پذیرش مشروعیت این رژیم از سوی مقاومت فلسطین مشروط میداند. در عین حال رهبران حماس با تأکید بر جنبه انسانی بازسازی و حقی که به طور طبیعی، فلسطینیهای ساکن نوار غزه از آن برخوردار هستند، گفتهاند که با هر گونه اقدامی که مشروعیتزایی اسرائیل را در پی داشته باشد، به شدت مخالفاند .
به دلیل حساسیت دیدار مشعل از عربستان و انتظاری که از آن برای تمکین مقامات حماس به طرح «بازسازی در برابر صلح» در محافل عربی به وجودآمده بود، این سفر در مدت کوتاهی بازتاب گستردهای داشت تا جایی که در صفحات اجتماعی حدود ٧٠٤٠٠٠ خبر، مقاله و اظهارنظر درباره آن تولید شد. مقامات حماس قبلاً درخواست ملاقات با مقامات سعودی کرده بودند که ریاض با تأخیر چند ماهه، در قالب «عمره رمضانیه» رئیس دفتر سیاسی حماس را پذیرفت .
انتهای پیام/
ادامه مطلب
اداره بازرسی عمومی آمریکا در بازسازی افغانستان طی گزارشی اعلام کرد که آژانس لجستیکی وزارت دفاع آمریکا برای ساخت یک انبار متروکه در فرودگاه «قندهار» 14 میلیون دلار هزینه کرده است.

به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس به نقل از سایت سیگار، این سازمان ضمن افشای این گزارش از فرماندهان آمریکایی خواست تا توضیح دهند با وجود تصمیمی که در سال 2013 به منظور پایان ماموریت نظامی پنتاگون در افغانستان گرفته شد، چرا 14 میلیون دلار برای ساخت یک انبار متروکه هزینه شده است.
سیگار همچنین اعلام کرد: قرار بود از این انبار به عنوان مکانی برای نگهداری مواد غذایی، سوخت، قطعات یدکی و لوازم پزشکی کارمندان آژانس لجستیکی وزارت دفاع آمریکا استفاده شود.
اداره بازرسی عمومی آمریکا در بازسازی افغانستان(سیگار) پیش از این نیز گزارشهایی را در خصوص هدر رفتن پولهای آمریکایی در افغانستان تهیه کرده بود.
چندی پیش این سازمان نظارتی از حیف و میل شدن کمکهای آمریکا برای سربازان ارتش افغانستان پرده برداشت و اعلام کرد: وزارت دفاع امریکا یک پایگاه نظامی را برای نیرو های ویژه ارتش افغانستان ساخته که در آن بیش از پنجاه و هفت میلیون دلار مصرف شده اما بر اساس این گزارش، ساخت این پایگاه نیروهای ویژه ارتش با کاستیهای زیادی همراه است.
این سازمان همچنین از اداره توسعه بینالمللی آمریکا (USAID) خواسته است تا در مورد درستی آمار کمکهای آمریکا به وزارت آموزش و پرورش افغانستان، توضیح دهد.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
افزایش اقدامات خرابکارانه در نوار غزه به دست گروههای وابسته به داعش در نوار غزه باعث شده شاخه نظامی حماس برای مقابله با این گروهها وارد عمل شود.

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، حماس و سلفیهای غزه اخیرا به مرحله جدیدی از «مقابله » وارد شده اند. پس از تلاشهای ناکام سلفیها برای دوری از جنگ از پیشباخته شده با حماس و نیز ورود برخی اعضای وابسته به تشکیلات خودگردان به بازی امنیتی در غزه که با انفجارهای شبانه خود را نشان داد، گردانهای «القسام» شاخه نظامی حماس وارد عمل شد تا شکل مقابله با گروههای سلفی را تغییر دهد.
روزنامه «الاخبار» لبنان اعلام کرد القسام اسامی 8 تن را در دایره افراد تحت تعقیب که متهم به دست داشتن در انفجارهای غزه هستند، قرار داده است؛ خصوصا اینکه انفجارهای هفته جاری 5 خودروی این گردانها و «سرایا القدس» شاخه نظامی جهاد اسلامی را هدف قرار دادند. غالبا دستگاههایی امنیتی وابسته به گردانهای مقاومتی در امری مداخله نمیکنند مگر اینکه مسأله مربوط به جاسوسی برای دشمن باشد و این بدان معناست که حماس به مسأله مذکور به چشم دیگری مینگرد.
دوشنبه (دیروز) بازداشت دو نفر در این راستا اعلام شد اما مشخص نیست که این دو جزء 8 تن تحت تعقیب هستند یا نه. اما تصویر 7 تن از افراد تحت تعقیب با عنوان «خفاشهای تحت تعقیب القسام» منتشر و اعلام شده این تصاویر از دوربینهای مداربسته گرفته شده است.
بر اساس این گزارش مذکور، حماس معتقد است که این اقدامات خرابکارانه در نوار غزه با هماهنگی تشکیلات خودگردان یا حداقل حمایت این نهاد انجام میشود.
این اعتقاد حماس به دو موضوع بازمیگردد: ورود سخنگوی دستگاههای امنیتی در کرانه باختری به خط درگیری میان سلفیها و حماس از دو ماه پیش که نشان میدهد تشکیلات محمود عباس، به خوبی از جزئیات امنیتی در غزه آگاه است. عامل دوم گزارشی است که دستگاههای اطلاعاتی رژیم صهیونیستی هفته جاری منتشر و اعلام کردند یک گروه وابسته به حماس را بازداشت کردهاند که اقدام به انجام عملیات مقاومتی از جمله قتل یک شهرکنشین صهیونیست کردهاند و برخی از آنها توسط تشکیلات خودگردان بازداشت شدهاند.
آنچه این موضوع را تقویت میکند اظهارات «اسماعیل الاشقر» مسئول کمیته امنیتی شورای قانونگذاری فلسطین درباره اسرائیل و برخی دستگاههای محلی و منطقهای درباره دست داشتن در انفجارهای اخیر غزه بود. الاشقر گفت: دستگاههایی امنیتی موفق شدند برخی اشخاص مشکوک به دست داشتن در تنشهای امنیتی کنونی غزه را بازداشت کنند.
الاشقر در ادامه این موضوع که انفجارهای اخیر غزه ارتباطی با سفر «خالد مشعل» رئیس دفتر سیاسی حماس به عربستان داسته باشد، تکذیب و رژیم صهیونیستی را مسئول کامل آن اعلام کرد. وی افزود: حماس به روابط راهبردی با تمام کشورها خصوصا عربستان که دارای نفوذ عربی و اسلامی است، علاقهمند است.
این عضو حماس همچنین درخواست مشعل از عربستان برای ممنوعیت اجرای اعدامهای رهبران اخوانالمسلمین در مصر از جمله «محمد مرسی» رئیسجمهور سابق این کشور را تکذیب کرد.
استفاده مسالمتآمیز از انرژی هستهای حق ایران است
الاشقر به جمعبندی مذاکرات هستهای ایران و غرب نیز اشاره کرد و گفت: ایران حق دارا بودن از انرژی هستهای در زمینههای اقتصادی و مسالمتآمیز را دارد همانگونه که با توجه به اینکه رژیم اشغالگر اسرائیلی 200 کلاهک اتمی دارد؛ هر کشور عربی نیز این حق را داراست.
وی تصریح کرد: اگر به سمت ایران برویم ما به دنبال منافعی هستیم که به نفع مسأله ما (فلسطین) باشد. همانگونه که اگر کشوری بخواهد ما را حمایت کند با آن تعامل خواهیم داشت و اولین حرکتکنندگان در این مسیر خواهیم بود.
انتهای پیام/ص
ادامه مطلب