افراطیگرایی از بیتوجهی به علوم دینی نشات میگیرد
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی گفت: کشورهای غربی سعی میکنند با تبلیغات، چهره اسلام را مخدوش کرده و آن را دین افراطیگرایی و خشونت معرفی کنند.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، حجتالاسلام احمد مبلغی در نخستین کنفرانس بین المللی علوم دینی و مبارزه با افراطی گرایی که به میزبانی دانشگاه پیام نور استان گلستان برگزار شد، گفت: اگر کسانی که دست به رفتارهای خشن و افراطی گرایی میزنند با علوم و معارف دینی آشنایی داشتند هرگز دست به چنین اعمال زشتی نمیزدند.
به گفته وی، عدم وجود اندیشه و نظریه پردازیها باعث وجود خلاء فکری افراد جامعه شده و آنها را از مسیر درست خارج و به مسیر اشتباه انگاری، قرائتهای غیر انسانی و غیر فطری سوق میدهد.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی با یادآوری اینکه امروزه در برخی کشورهای اسلامی، جوانان با فهم نادرست از مفهوم جهاد دست به کشتار انسان های بی گناه میزنند، گفت: مفهوم جهاد در دین مبین اسلام قداست خاصی دارد؛ ولی این افراد با اقدامات خشن و غیرانسانی باعث میشوند تا این مفهوم به صورت پدیدهای خشن و ناصواب در اذهان جهانیان تبلیغ شود.
وی افزود: در علوم دینی برخی واژهها به صورت شتابزده و غیر دقیق تفسیر میشود که باید اصلاح شوند.
مبلغی، دین اسلام را تکمیل کننده ادیان الهی و پیامبر اسلام(ص) را اسوه برای انسانها دانست و گفت: کشورهای غربی سعی میکنند با تبلیغات، چهره اسلام را مخدوش کرده و آنرا دین افراطی گرایی و خشونت معرفی کنند.
وی ادامه داد: باید مفاهیم و قواعدی در کتابهای دینی گنجانده شود تا کاستیها رفع شوند.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی با اشاره به کم رنگ شدن علوم دینی در زندگی اجتماعی افراد، اظهار کرد: متاسفانه علوم دینی کمتر به سمت زندگی اجتماعی مردم آمده است.
وی افزود: فقط بخشی از ابعاد زندگی مردم متاثر از علوم دینی بوده و جایگاه مناسبی ندارد.
مبلغی با بیان اینکه «این کنفرانس در راستای نشان دادن اهمیت علوم دینی در مبارزه با افراطی گرایی برگزار شده است» تصریح کرد: دست مطالبه این کنفرانس به سوی همه اندیشمندان و علمای جهان اسلام دراز است تا در تفسیر صحیح از مفاهیم اسلامی کمک کنند.
وی، ادامه داد: در مذاهب اسلامی به کتابهای مربوط به همزیستی اسلامی کمتر پرداخته شده است.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی از تحصیل فقه مذاهب اسلامی از جمله جعفری، حنفی و شافعی در این دانشگاه خبر داد و گفت: همه علما و طلاب اهل سنت میتوانند با تحصیل در این دانشگاه، مدرک معتبر دریافت کنند.
وی، افزود: فقه مذاهب اسلامی توسط اساتید همان مذاهب در این دانشگاه تدریس میشود.
انتهای پیام
ادامه مطلب
لزوم تبیین آیات و روایات مرتبط با سلامتی جامعه برای مردم
آیتالله سبحانی در پیامی به همایش انسان، جامعه و سلامت تاکید کرد: آیات و روایات فراوانی در زمنیه کیفیت تغذیه و خواب و زندگی بیان شده است؛ بنابراین چه بهتر که در این همایشها بخشی از روایاتی را که در خصوص زندگی انسان وارد شده است تبیین کنید.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه قم، در بخشی از پیام این مرجع تقلید که به صورت تصویری پخش شد، آمده است:
«فقه اسلامی در بسیاری از مسایل با طبابت هماهنگ است و در مورد برخی از مسایل فقهی، فقها، مراجعه به طبیب را تجویز میکنند.
یکی از نشانههای علاقه اسلام به مسئله سلامت، روایاتی است که درباره غذا و آشامیدنیها وارد شده است؛ شعار انبیاء همیشه آن است که پاکیزگیها را برای مسلمانان حلال و مضرات را تحریم میکنند و این مسئله شعار اسلام و همه انبیاء است.
اگر باب معروف به عشرت در کتاب وسایل الشیعه را مراجعه کنید آیات و روایات فراوانی در زمنیه کیفیت تغذیه و خواب و زندگی بیان شده است؛ بنابراین چه بهتر که در این همایشها بخشی از روایاتی را که در خصوص عشرت و زندگی انسان بیان شده است بیان کنید همچنین قرآن کریم بر کلمه طیب و بر پرهیز از خبایث تاکید میکند ولی شناخت این مسایل و بیان آن بر عهده علما و دانشمندان است.
امروز جوانان ما دچار دخانیات شدهاند که یک مسئله مضر از نظر دین و پزشکی است و در این محافل باید نسبت به دخانیات هشدار داده شود چه برسد به آنچه که عقل انسان را نیز از بین میبرد.
در خدمت آیت الله العظمی بروجردی بودیم، خادمی بیان کرد که مردمی همراه پسر عموی مرحوم آیت الله اصفهانی به حسب مصاحبه خدمت رسیدهاند و در این رابطه حکم اسلام را در خصوص مواد الکلی جویا شدهاند؛ مصاحبه کننده، رییس کنگره مواد الکلی در یکی از کشورهای همسایه بود؛ وی بیان کرد که آمدهام پیام اسلام را در خصوص مواد الکلی از شما بشنوم که چرا اسلام الکل را حرام کرده است؛ ایشان در جواب فرمودند که امتیاز انسان از حیوان به وسیله عقل است و الکل، ضد عقل است.
وی سوال دیگری کرد که اسلام قلیل شراب را نیز حرام کرده است در حالی که شرب قلیل آن ضد عقل نیست که ایشان فرمودند انسان زیادیخواه است و قطعا به یک مقدار الکل بسنده نمیکند. اسلام عین نظافت است زیرا همیشه خواهان سلامت بشر است و آنچه برای او مضر است تحریم شده است.»
انتهای پیام
ادامه مطلب
اظهارات یک کارگردان خطاب به منتقدان «هنر و تجربه»
کارگردان فیلم «گاهی» با انتقاد از افرادی که گروه «هنر و تجربه» و فیلمهای آن را زیر سوال میبرند،گفت:در سینما دو دسته آدم وجود دارد، یک دسته افرادی هستند که حرکت میکنند و کمتر حرف میزنند و گروهی دیگر کسانی که یک جا مینشینند و بیشتر حرف میزنند.
به گزارش ایسنا، آیین دیدار با عوامل و رونمایی از فیلم سینمایی «گاهی» شامگاه دوشنبه 20 اردیبهشت در سینما «فرهنگ» تهران برگزار شد.
محمدرضا رحمانی کارگردان فیلم پیش از نمایش این فیلم با تشکر از فرصتی که برای نمایش فیلم بوجود آمده است، گفت:خوشحالم که دوباره اتفاقی افتاده است که سینماگران جمع شدند و چنین جمعهای باعث میشود تا سینماگران انرژیهای مثبت و خوب بگیرند و فیلم بعدی را بسازند.
وی ادامه داد: باید همه کمک کنیم تا سینما رشد کند و فیلمها به نمایش در بیاید و بیکاری در سینما از بین برود، در این میان نمایش فیلمها بسیار مهم است زیرا در آمد نمایش هر فیلمی حتی فیلم کوتاه میتواند سرمایهای باشد تا گروه سازنده، فیلم بعدی خود را بسازد.
رحمانی ادامه داد: اگر برای نمایش همه فیلمها فرصتی بوجود بیاید،دیده شدن فیلمها باعث میشود تا چرخ صنعت سینما بچرخد و به حیات خود ادامه دهد از هنرمندان ،فرهیختگان و اهالی رسانه خواهش میکنم که به این مسئله توجه کنند و حتی میتوان برای این موضوع مانند مسئله دریاچه ارومیه یک بحث جدی و فراگیر را بوجود آورد.
امیر پورکیان تهیه کننده فیلم «گاهی» نیز طی سخنانی گفت: بسیار خوشحالم که امشب فیلم «گاهی» نمایش داده میشود و جای بازیگران فیلم این جا خالی است که علی رغم اینکه دوست داشتند، در مراسم حضور داشته باشند اما بدلیل حضور در صحنه تاتر،مسافرت و یا مشغلهکاری عذرخواهی کردند.
وی با انتقاد از کسانی که گروه «هنر و تجربه» و فیلمهای آن را زیر سوال میبرند، ادامه داد:در سینما دو دسته آدم وجود دارند یک دسته افرادی هستند که حرکت میکنند و کمتر حرف میزنند و گروهی دیگر کسانی که یک جا مینشینند و بیشتر حرف میزنند. ما با ساختن فیلم «گاهی» سعی کردیم جز کسانی باشیم که کمتر حرف میزنند و بیشتر حرکت میکنند.
پور کیان ادامه داد: از کسانی که فیلمهای «هنر و تجربه» را زیر سوال میبرند خواهش میکنم که یک فیلم، سه دقیقهای بسازند و بعد بیایند درباره فیلمهای «هنر و تجربه» حرف بزنند و انتقاد کنند، البته هر چقدر فیلمهای هنر و تجربه را نقد کنید ما به عنوان افرادی که در این گروه فیلم داریم عزیزتر میشویم.
او از ایرج رحمانی که امور تولید فیلم را پیگیری میکرد و همه عوامل فیلم «گاهی» تشکر کرد.
ایمان افشاریان یکی از بازیگران فیلم نیز گفت: این فیلم یک تجربه جالب و سخت برای تیم بازیگری بود و جای همه آنها امروز اینجا خالی است و امیدوارم این سختی نتیجه خوبی داشته باشد.
پیش از نمایش فیلم پوستر فیلم توسط مهمانان و عوامل فیلم امضا شد و اجرای برنامه بر عهده علی زادمهر بود.
انتهای پیام
ادامه مطلب
اجرای 3 نمایش آئینی سنتی همزمان با اعیاد شعبانیه
همزمان با اعیاد شعبانیه و جشن میلاد امام حسین (ع)، سه نمایش آئینی سنتی اجرای خود را در تماشاخانه سنگلج و تالار حافظ آغاز کردند.
به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا، نمایشهای "ناسور" ، "گرگ دختر" و "بر پهنه دریا" که از جمله آثار موفق جشنواره نمایشهای آیینی سنتی در سال 94 بودند همزمان با اعیاد شعبانیه اجرای خود را آغاز کردند.
نمایش "ناسور" به کارگردانی افسانه زمانی که هنرمندانی همچون نسیم ادبی، رویا میرعلمی، گیتی قاسمی، الهه شه پرست و علیرضا آرا در آن ایفای نقش میکنند روز یک شنبه همراه با مراسمی ویژه روی صحنه رفت و قرار است تا 14 خرداد در تالار حافظ ساعت 20 میزبان تماشاگران باشد.
نمایش "گرگ دختر" به کارگردانی عباس عبدالله زاده نیز در ساعت 17:45 روز دوشنبه کار خود را در تماشاخانه سنگلج آغاز کرد، در این نمایش محمد رضا آزادفرد، ماعده قدیری، یاسمن میرزایی، افشین غیاثی، احمد داودی، مصطفی کلاته ، مجید رمضان نسب، عرفان حق روستا، میلاد امینی، امیرحسین فتوره چی، رامین مراقی، سمیه صباغی، محبوبه محمدی، غزل صفرخانلو، نرگس زارع ایفای نقش میکنند.
روز سه شنبه 21 اردیبهشت نیز نمایش "بر پهنه دریا" به کارگردانی شهرام مسعودی با حضور علی نصیریان و هنرمندان و مسئولان تئاتر کار خود را در تماشاخانه سنگلج آغاز میکند.
این نمایش با حضور هنرمندان شناخته شده تئاتر سنتی و سیاه بازی همچون علی فتحعلی، علی برجی، شهرام مسعودی و داوود داداشی تا 19 خرداد ماه روی صحنه خواهد بود.
اجرای نمایش "بر پهنه دریا" در ساعت 20 انجام میشود و مراسم افتتاحیه ساعت 19.30 روز سه شنبه 21 اردیبهشت در تماشاخانه "سنگلج" برگزار میشود.
انتهای پیام
ادامه مطلب
«زورو» به کن میرسد
جدیدترین نسخه از فیلم معروف «زورو» با عنوان «Z» در بازار جشنواره بینالمللی فیلم کن 2016 به خریداران بینالمللی عرضه میشود.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، «گائل گارسیا برنال» بازیگر مکزیکی نقش اصلی فیلم آینده نگرانه و جدید بر اساس شخصیت معروف «زورو» را بازی خواهد کرد که نام او برای ایفای این نقش، از حدود یک دهه پیش که کمپانی «فاکس» قصد ساخت فیلم «تولد دوباره زورو» را داشت مطرح شده بود.
فیلم جدید «زورو» با نام «Z» را «جوناس کواران» برادر «آلفونسو کواران» کارگردان برنده اسکار مکزیکی کارگردانی خواهد کرد و داستان فیلم نیز مشابه نوشته «جانستون مککالی» نویسنده داستانهای عامه پسند در سال 1919 خواهد بود و در آن قهرمان داستان از کشاورزان و افراد روستایی در مقابل مقامات فاسد حکومت دفاع میکند اما تنها تفاوت فیلم این است که داستان آن در آینده رخ میدهد.
این فیلم که امسال در بازار جشنواره بینالمللی فیلم کن به خریداران بینالمللی عرضه میشود، مرحله فیلمبرداری خود را از پاییز امسال در استودیو «پاینوود» در کشور جمهوری دومنکین آغاز میکند.
به گزارش هالیوود ریپورتر، «لانتیکا مدیا» سرمایهگذاری این پروژه سینمایی را بر عهده دارد و فروش بینالمللی آن نیز در اختیار کمپانی «پانتلیون فیلمز» قرار خواهد گرفت.
«کائل گارسیا برنال» و «جوناس گواران» اخیرا در فیلم «دزیرتو» همکاری داشتهاند که سال گذشته در جشنواره فیلم تورنتو رونمایی شد و قرار است امسال اکران عمومی داشته باشد.
«زورو» شخصیتی داستانی است که «جانستون مککالی» در سال ۱۹۱۹ خلق کرد. «زورو» که در زبان اسپانیایی معنای روباه دارد، نام هویت مخفی «دون دیه گو دلاوگا» نجیبزادهای است که در دوران سلطهٔ اسپانیا بر کالیفرنیا زندگی میکند.
این قهرمان تاکنون در بیش از 40 فیلم سینمایی و تلویزونی حضور داشته است و در دهه 1920 نیز «داگلاس فربنکس» نقش این قهرمان را در سینمای صامت ایفا میکرد.
اخیرا «آنتونیو باندراس» در دو فیلم «نقاب زورو»(1998)و «افسانه زورو» (2005) در نقش اصلی این شخصیت سینمایی بازی کرد و پیش از این نیز بازیگران سرشناسی چون «آلم دلون»، «آنتونی هاپکینز» و حتی یک زن به نام «لیندا استرلینگ» در سال ۱۹۴۴ نقش این شخصیت معروف داستانی و سینمایی را بازی کردهاند.
شصتونهمین جشنواره فیلم کن از فردا-11 می (22 اردیبهشت) با حضور «جورج میلر»، کارگردان استرالیایی فیلم «مکس دیوانه: جاده خشم» در راس هیات داوران رقابتی و با نمایش فیلم «کافه سوسایتی» جدیدترین اثر «وودی آلن» آغاز به کار خواهد کرد و تا 22 می (دوم خرداد) ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام
ادامه مطلب
رامین ناصرنصیر به «مجلس ضربت زدن» آمد
رامین ناصرنصیر به گروه بازیگران نمایش «مجلس ضربت زدن» کار جدید محمد رحمانیان پیوست.
به گزارش خبرنگار تئاتر ایسنا، این بازیگر که سال گذشته با نمایش «چمدان» روی صحنه بود، خرداد امسال در نمایش «مجلس ضربت زدن» به ایفای نقش خواهد پرداخت.
ناصرنصیر که پیش از این در نمایش «ترانههای محلی» و نمایشنامهخوانی «شب سال نو» با رحمانیان همکاری داشت، در نمایش «مجلس ضربت زدن» در کنار بازیگرانی چون امیر جعفری، اشکان خطیبی،سینا رازانی، رضا مولایی و مهتاب نصیرپور بازی میکند.
نمایش «مجلس ضربت زدن» نوشته بهرام بیضایی است که تاکنون اجرای عمومی نشده است. این نمایش با کارگردانی رحمانیان نیمه دوم خرداد ماه در تالار اصلی تئاتر شهر به صحنه میرود.
رحمانیان پیش از این همین نمایشنامه را نمایشنامهخوانی کرده بود اما امسال آن را در قالب اجرای عمومی به صحنه میبرد. او پیش از این به ایسنا گفت که هیچ بخشی از متن را حذف نمیکند و شروط بیضایی را که چند سالی است در خارج از کشور زندگی میکند، پذیرفته است.
به گزارش ایسنا، «نمایش ضربت زدن» که حدود 15 سال قبل توسط بهرام بیضایی نوشته شده، درباره شخصیت و ضربت خوردن امیرالمؤمنین حضرت علی (ع) است که در کنار آن داستان دیگری هم با محوریت یک نمایشنامهنویس و گروهی تئاتری برای نگارش داستانی درباره حضرت امیرالمومنین (ع) شکل میگیرد.
این نمایش ماه رمضان در تالار اصلی تئاتر شهر به صحنه خواهد رفت.
در متن بیضایی نقش نویسنده را یک مرد بازی میکند اما ازآنجاکه در اجرای عمومی نمایش شرایط همکاری رحمانیان با بازیگران مورد نظرش فراهم نشد، با موافقت بیضایی قرار شد مهتاب نصیرپور این نقش را ایفا کند.
از دیگر عواملی که حضورشان در این نمایش قطعی شده، میتوان به محسن شاهابراهیمی (مدیر هنری)، عبدالله اسکندری (طراح گریم)، اشکان خطیبی (مشاور کارگردان و مجری طرح)، فردین خلعتبری (موسیقی) و مهدی ساکی (طراح حرکات رزمی) اشاره کرد.
همچنین بخشی از موسیقی این نمایش توسط فردین خلعتبری در استودیو ضبط میشود و بخشی دیگر آواها و صداهایی از سازهای بدوی است که از گوشه و کنار جهان جمعآوری شده و توسط مهدی ساکی و زیر نظر فردین خلعتبری به طور زنده اجرا میشود.
انتهای پیام
ادامه مطلب
«اسفندیار»، بَدمَن «راه مهر راز سپهر»
بازیگر نقش «اسفندیار» در نمایش «راه مهر راز سپهر» با گلایه از مدیرانی که از تئاتر حمایت نمیکنند،گفت: اگر به جای «اسفندیار» نقشم در این نمایش «آشیل» بود، مطمئن هستم بلیتها خیلی زود رزرو میشدند.
به گزارش خبرنگار تئاتر ایسنا، عوامل نمایش «راه مهر راز سپهر» 20 اردیبهشت ماه با حضور در نشستی که در تئاتر شهر برگزار شد، به معرفی کار خود و توضیح درباره آن پرداختند.
شکر خدا گودرزی، نویسنده و کارگردان این نمایش با اشاره به اینکه آنچه به عنوان تئاتر در ایران اجرا میشود باید با زمینههای فکری ما و همچنین دانش روز ارتباط مستقیم داشته باشد، بیان کرد: حدود سه سال نوشتن این نمایشنامه به طول انجامید و از همان ابتدایی که کار را شروع کردم به این موضوع پرداختم که داستان «رستم و اسفندیار» شاهنامه چه ارتباطی با زمان معاصر ما دارد.
وی ادامه داد: این نمایش را در جشنواره تئاتر فجر سال گذشته اجرا کردیم و براساس بازخوردهایی که گرفتم تغییراتی در آن دادهام، البته به دلیل آنکه نمیدانستیم اجرای عمومی چه زمانی خواهد بود، دکوری که بتوان آن را در یک جا نگه داشت آماده نکردیم و اکنون آنچه برای طراحی صحنه استفاده شده 180 درجه با جشنواره فرق دارد که این تفاوت در بازیها و نوع میزانسن هم وجود دارد.
گودرزی با بیان اینکه در جشنواره امکان اجرای بسیاری از برنامههایی که مدنظر وجود نداشت گفت: اگر سرمایه گذار و تهیه کننده فعلی نمایش هم نبود، نمیتوانستیم کار را دنبال کنیم چون با توجه به امکاناتی که در تئاتر شهر از بین رفته آنچه را که خواستیم ساختیم و به اینجا منتقل کردیم.
نوید گودرزی بازیگر نقش «اسفندیار» هم در این نشست بیان کرد: آنچه در شاهنامه وجود دارد تمام و کمال در این نمایش اتفاق نمیافتد چرا که شکر خدا گودرزی با ترفندی دراماتیک اسفندیار را که شخصیتی محبوب است به شخصیت منفی داستان تبدیل کرده است، شخصیتی که برای رسیدن به قدرت، دین را یک بهانه قرار میدهد.
او با انتقاد از بی توجهیهایی که به تئاتر میشود گفت: اگر به جای «اسفندیار» نقش من «آشیل» بود، کلی بلیت رزرو شده بود و نمیدانم چرا ما خود را باور نداریم چون این ناباوری باعث اتفاقاتی میشود که در سینما تئاتر و تلویزیون رخ میدهد و اصلا هم قابل گفتن نیست.
وی افزود: وقتی تفکر ایرانی میخواهد را به جهان معرفی کند از طرف مسئولان و حتی هنرمندان هم حمایت نمیشود. هنرمندانی که خود را آرتیست مینامند و این از واژههایی است که در کنار بسیاری دیگر ، به ما تحمیل شده است.
گودرزی با بیان اینکه 6 سال است که شکر خدا گودرزی میخواهد در تالار وحدت نمایش «سهروردی» را اجرا کند اما اجازه داده نمیشود، افزود: اگر به جای او دکارت میخواست کاری اجرا کند به عنوان یک روشنفکر حمایت میشد.
بهزاد عبدی آهنگساز هم که چندمین تجربه تئاتری خود را در نمایش «راه مهر راز سپهر» سپری میکند در سخنانی گفت: وقتی این نمایشنامه را خواندم شگفتزده شدم و از آنجا که موسیقی را به خاطر دغدغههای فرهنگیام دنبال کردم از حضور در این کار هم استقبال کردم.
این آهنگساز خاطرنشان کرد: در زمینه موسیقی تئاتر مشکلات زیادی داریم چرا که نباید برای این نوع موسیقی از باند و اسپیکر استفاده شود.
عبدی با بیان اینکه موسیقی نمایش «راه مهر راز سپهر» با ارکسترناسیونال اکراین ضبط شده است، به وضعیت ارکستر ایران اشاره کرد و گفت: دوست داشتم برای اجرای نمایش به صورت زنده ارکستری حضور داشت ولی با این حال از آنجا که این موسیقی را برای تئاتر نوشتهام شاید در آینده آن را در یک رپرتورای بتوان گنجاند.
مرتضی محمدرضایی به عنوان سرمایهگذار نمایش «راه مهر و راز سپهر» هم در سخنانی تاکید کرد که پس از مطالعه این نمایشنامه احساس کرده است دینی را که برگردن دارد باید ادا کند و مسیر خود در عرصه تئاتر با آگاهی انتخاب کرده است.
به گزارش ایسنا، جلیل فرجاد، کاظم هژیرآزاد، ساغر عزیزی، مجید جعفری (بازیگر) و فریبرز قربان زاده (طراح صحنه) این نمایش هم در این نشست حضور داشتند که هر کدام مطالبی را دربارهی نقش خود بیان کردند.
انتهای پیام
ادامه مطلب
مهرجویی: همهی فیلمهایم حساب شده است
داریوش مهرجویی و مسعود کیمیایی در یک قاب قرار گرفتند تا پس از سالها «دایره مینا» به نمایش دربیاید.
به گزارش خبرنگار سینمایی ایسنا، در برنامهای که شامگاه 20 اردیبهشت ماه در سینما تک خانه هنرمندان برگزار شد، فیلم «دایره مینا» به مناسبت روز جهانی تالاسمی به نمایش درآمد و با اهدای تندیسی توسط مجید رجبی معمار مدیرعامل خانه هنرمندان، محمد سریر عضو هیأت مدیره خانه هنرمندان، علیاکبر پورفتحالله مدیرعامل سازمان انتقال خون و با حضور مسعود کیمیایی از داریوش مهرجویی تقدیر شد.
مسعود کیمیایی در سخنانی کوتاه در وصف مهرجویی گفت: هر حرفی بخواهم در مورد مهرجویی بزنم، بسیار کم است! اما خوشحالم که در روزگاری هستم که میتوانم با ایشان فیلم بسازم.
مهرجویی نیز در ادامه خطاب به کیمیایی با اشاره به فیلم «گوزنها»،ادامه داد: ما فیلمسازان دوست داریم نقشی در جامعه داشته باشیم تا بتوانیم اثری بگذاریم، یکی از بهترین کسانی که در مورد معضلات اجتماعی کار کرده است، همین آقای کیمیایی بودهاند.
در نشستی که پس از نمایش «دایره مینا» برگزار شد، داریوش مهرجویی یادآور شد: ابتدا میخواستم مستندی در مورد مسائل و مشکلات انتقال و اهدای خون در آن سال بسازم. در این مورد با مرحوم غلامحسین ساعدی صحبت کردم که او گفت؛ داستانی کوتاه با عنوان «آشغالدونی» دارد که در یک بیمارستان روایت میشود و میتواند فیلمنامهی فیلم من شود.
او ادامه داد: ما پنج ماه روی سناریوی این فیلم بحث و گفتوگو کردیم. نکاتی در فیلم هست که در داستان ساعدی نبود و من آن را از افراد واقعی مانند دکتر علا الهام گرفتم. زمانی که فیلم ساخته شد، با وجود اینکه تهیهکنندگان فیلم نیز همگی از دامادهای شاه بودند، سه سال توقیف بود اما در نهایت پس از سه سال در آستانهی انقلاب به نمایش درآمد و همانند امروز که در بحث آلودگی هوا اطلاعرسانی میشود آن زمان در باب مشکلات انتقال خون، آگاهی مردم را بالا برد.
این کارگردان خاطرنشان کرد: البته این تنها فیلم من نیست که به معضلات اجتماعی اشاره دارد، فیلم «بمانی» نیز دربارهی معضلات و مشکلات جوانانی بود که در ایلام دست به خودکشی میزدند و در آن زمان خودسوزی بسیار در میان آنها شایع بود. فیلم پس از اکران شدن اجازه نمایش در آن منطقه را پیدا نکرد و حتی پس از نمایش آنونسهای آن، از طرف خانوادههای بازیگرانمان به مرگ هم تهدید شدیم.
مهرجویی در ادامه با اشاره به دومین همکاریاش با زندهیاد ساعدی و توضیح نحوه همکاریشان افزود: در کتاب «پاریس 58» که به زودی چاپ خواهد شد به صورت مفصل در مورد همکاریهایم با ساعدی و داستانهایی که در آن سال در پاریس نوشتهایم، گفتهام. زمانی که میخواستیم از روی داستان ساعدی فیلم بسازیم، بسیار روی آن صحبت میکردیم و حرف میزدیم و او با هوشمندی میتوانست چیزی را که ما از داستان میخواهیم را به فیلمنامه اضافه کند و چیزهایی را نیز تغییر دهد.
این کارگردان در مورد شخصیتپردازی بازیگران فیلم «دایره مینا» گفت: تمامی شخصیتها و کارهایی که انجام میدهند را آگاهانه به تصویر کشیده بودیم. فیلمنامهنویسی یک علم است و میتوان گفت سینما یعنی فیلمنامه و پس از فیلمنامه شخصیتپردازی، نقاط عطف، بازیگری و... در مقام دوم قرار میگیرند. کارگردان خوب کسی است که بتواند اول متن خوبی را بنویسد و بعد بر روی تصویر دکور و حرکت دوربین کار کند.
مهرجویی در ادامه به فیلم محمد (ص) اشاره کرد و افزود: یکی از ایرادهایی که من به فیلم «محمد (ص)» داشتم این بود که از فیلمنامه خوبی برخوردار نبود، به نظرم اگر به جای اینکه فیلمبردار و عوامل دیگری را از خارج بیاوریم که در خدمت فیلم باشند، به جای آن باید افرادی را برای کمک به نوشتن سناریو و بهتر شدن آن میآوردیم. در سینمای ایتالیا هم اینطور است که همیشه چندین سناریست کنار کارگردان مینشینند و متن را به او میدهند.
او در ادامه این نشست در پاسخ به سوالی مبنی بر تفاوت زیاد فیلمهای قدیمیاش نسبت به فیلمهایی که اخیرا ساخته است، گفت: به نظر من هنرمند در هر حرفهای که هست نباید خودش را تکرار کند، او باید با تعقل و کنجکاوی کارهایش را پیش ببرد و فقط به خاطر لذت تماشاچی خودش را دائم تکرار نکند. امروز دیگر زمانه مدرنیته گذشته است و به پست مدرنیسم رسیدهایم. دوران بازگشت به گذشته است و ما داریم از مرحله مدرنیته که دائما با شکست مواجه شدیم فرار میکنیم. دیگر آن دوران حرفهای درشت گذشته است و ایدئولوژیهای بزرگ از میان رفتهاند. مسائل و مشکلات آرامتر شده و تغییر کرده است، اینکه منتقدان به من میگویند فیلمهای اخیرم مشکلاتی دارد من نمیفهمم! همه فیلمهای من حساب شده هستند و میدانم دارم چکار میکنم.
او ادامه داد: من حتی میگویم فیلم «دختردایی گمشده» بهترین فیلم من است، دائما با این حرفها مواجه میشوم که به فیلمهای اخیرم ایراداتی وارد میدانند ولی میخواهم به آنها بگویم به جای آنکه منتظر کارهای تکراری و مانند گذشته از من باشید تلاش کنید فیلمهای جدیدم را ببینید. منتقدان ما این روزها فقط سینما را میبینند و در مورد فلسفه، هنر، جامعهشناسی و... که من در فیلمهایم از آنها بهره میگیرم، استفاده نمیکنند و به خود اجازه میدهند که فیلمهای مرا قضاوت کنند.
مهرجویی همچنین در ادامه این بحث خاطر نشان کرد: به من میگویند که چرا دیگر فیلمی مانند «هامون» نمیسازم؟! ولی نمیدانند که من دهها فیلمنامه مانند «هامون» و «بانو» نوشتهام که به من اجازه ساختن آنها را نمیدهند.
او در ادامه به فیلم «سنتوری» اشاره کرد و گفت: مانند فیلم «سنتوری» که پس از تأییدهای بسیار روانه اکران شد و درست در شبی که فردایش بر پرده سینماها میرفت یکی از مسوولان وقت سینمایی در سخنانی مطرح کرد که این فیلم کمر مرا شکست! من نمیدانم چرا ایشان دهبار قبل که این فیلم را دیده بودند کمرشان نشکست و درست باید این اتفاق در شب اکران فیلم من بیفتد.
انتهای پیام
ادامه مطلب
برپایی گردهمایی برای عروسکیها
اولین گردهمایی کارگردانهای شانزدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران – مبارک روزهای 22، 23 و 24 اردیبهشت در تهران برگزار میشود.
به گزارش ایسنا، خانه عروسک در روزهای پایانی این هفته میزبان کارگردانهایی است که نمایشنامههایشان در مرحله اول توسط هیات انتخاب پذیرفته شده و در مرحله دوم انتخاب قرار گرفتهاند.
در این گردهمایی سه روزه که با عنوان «پیش به سوی جشنواره شانزدهم» برگزار میشود، 17 کارگردان از شهرهای مختلف به تهران میآیند تا علاوه بر بازبینی فیلم آثارشان، در کارگاههای مختلفی که توسط دبیرخانه جشنواره نمایش عروسکی پیش بینی شده است حضور یابند.
این گردهمایی با هدف مراقبت از آثار کارگردانان و تقویت آنها جهت حضور در شانزدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران – مبارک تشکیل می شود، در دورههای گذشته انتخاب آثار شرکت کننده از شهرستانها فقط از روی فیلم ارسالی آثار انجام میشد و این برای اولین بار در تاریخ جشنوارههای نمایشی است که کارگردانهای متقاضی میتوانند در مرحله بازبینی آثار حضور داشته باشند و از نظرات اعضای هیات انتخاب برای ارتقای کیفیت آثار استفاده کنند.
در اولین روز این گردهمایی چهارشنبه 22 اردیبهشت کارگاه «اونیفرم» توسط هادی حجازیفر و کارگاه «نمایش عروسکی و شناخت مخاطب» توسط حمید جبلی برگزار میشود و سپس یک فیلم تئاتر عروسکی خارجی با حضور یک کارگردان برای شرکت کنندگان به نمایش در میآید.
پنجشنبه 23 اردیبهشت و در دومین روز گردهمایی کارگردانهای شانزدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران – مبارک، کارگاه «بازی دهندگی و ساخت» توسط محمد اعلمی، منیر مولوی زاده، نازیلا نوریشاد و پیمان فاطمی برگزار میشود.
در ادامه یک فیلم تئاتر عروسکی ایرانی به نمایش در می آید و با حضور کارگردان اثر مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
در آخرین روز این گردهمایی نیز روز جمعه 24 اردیبهشت کارگاه «دراماتوژی» توسط آزاده انصاری و نادر برهانی مرند برگزار میشود و در ادامه دبیر جشنواره شانزدهم با شرکت کنندگان به گفتوگو می پردازد.
پایان بخش این گردهمایی سه روزه نیز اجرای نمایش «کدو زری» به کارگردانی محمد اعلمی خواهد بود.
همچنین در این سه روز اعضای هیات انتخاب به بازبینی فیلم آثار راه یافته به مرحله دوم میپردازند و درباره نقاط ضعف و قوت آثار با کارگردانان گفتوگو میکنند. بازبینی آثار شرکت کننده از تهران نیز بعد از برگزاری این گردهمایی انجام میشود.
شانزدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران – مبارک به دبیری مرضیه برومند اول تا هفتم شهریور ماه امسال در تهران برگزار میشود.
انتهای پیام
ادامه مطلب
فیلمسازانی که سراغ اقتباس رفتهاند
داریوش مهرجویی، ناصر تقوایی، مسعود کیمیایی و بهروز افخمی از جمله کارگردانان سینمای ایران هستند که در میان آثارشان توجه زیادی به اقتباس از آثار ادبی داشتهاند که در این میان مهرجویی نقش پررنگتری داشته است.
به گزارش خبرنگار سینمایی ایسنا، داریوش مهرجویی فیلم «گاو» به عنوان اولین ساخته سینماییاش را براساس داستان «عزادران بیل» نوشته غلامحسین ساعدی ساخته است و برای فیلم «پستچی» هم نمایشنامه «ویزویزک» گئورک بوخنر را دستمایه اصلی قرار داده است.
این کارگردان همچنین فیلم «دایره مینا» را براساس داستان «آشغالدونی» غلامحسین ساعدی ساخته و «درخت گلابی» او نیز اقتباسی از کتاب «جای دیگر» گلی ترقی است.
مهرجویی مانند بسیاری از فیلمسازان دیگر به سراغ هوشنگ مرادی کرمانی هم رفته و فیلم «مهمان مامان» را براساس اقتباسی از یکی از داستانهای او ساخته است.
دو فیلم «پری» و «سارا» این کارگردان، اقتباسی از آثار نویسندگان خارجی است که به ترتیب داستانهایی از سالینجر و هنریک ایبسن را دستمایه اصلی فیلمنامهاش قرار داده است.
همچنین بنابر اعلام این کارگردان ایده «هامون» را نیز از «بوف کور» صادق هدایت الگو گرفته است.
مسعود کیمیایی هم در دو فیلم «داش آکل» و «خاک» به سراغ اقتباس رفته است. این فیلمساز «داش آکل» را براساس کتاب «سه قطره خون» صادق هدایت به تصویر کشیده و «خاک» را نیز براساس داستان «آوسنه باباسبحان» محمود دولتآبادی ساخته است.
این کارگردان برای فیلم «غزل» هم به سراغ داستان کوتاهی از بوخس با عنوان «مزاحم» رفته است.
ناصر تقوایی دیگر فیلمساز باسابقه سینما «ناخدا خورشید» را براساس برداشتی آزاد از داستان «داشتن و نداشتن» ارنست همینگوی ساخته است و مجموعه «داییجان ناپلئون» این کارگردان هم براساس کتاب طنزی از ایرج پزشکزاد مقابل دوربین رفته است.
بهروز افخمی فیلم «گاوخونی» را براساس رمان کوتاهی از جعفر مدرسصادقی ساخته است و «آذر، شهدخت، پرویز و دیگران» را هم براساس کتابی با همین نام نوشته همسرش مرجان شیرمحمدی به فیلمنامه تبدیل کرده است.
زندهیاد علی حاتمی، تهمینه میلانی، کیانوش عیاری، کیومرث پوراحمد، ابراهیم فروزش، داود میرباقری، بهرام توکلی، امیر نادری، فرزاد موتمن، حسن هدایت، مرضیه برومند، علی مصفا و نرگس آبیار هم فیلمسازان دیگری هستند که در آثارشان به سراغ اقتباس رفتهاند.
علی حاتمی «حسن کچل» را براساس داستانی از «هفت پیکر» نظامی نوشته است، علی مصفا اولین ساخته سینماییاش با عنوان «پله آخر» فیلمنامه اقتباسی از جیم جویس دارد، میلانی «سوپراستار» را براساس رمانی از هرمان هسه به تصویر کشیده، عیاری و پوراحمد در فیلمهای «دو نیمه سیب» و «خواهران غریب» سراغ کتاب اریش کستنر رفتهاند، موتمن «شبهای روشن» را براساس داستان کوتاهی از داستایوفسکی نوشته، بهرام توکلی هم «باغ وحش شیشهای» تنسی ویلیامز را تبدیل به فیلم «اینجا بدون من» کرده و امیر نادری هم برای «تنگسیر» به سراغ رمانی از صادق چوبک رفته است.
مرضیه برومند «مربای شیرین»، ابراهیم فروزش «خمره»، محمدعلی طالبی «چکمه» و کیومرث پوراحمد «قصههای مجید» را براساس آثار هوشنگ مرادی کرمانی ساختهاند.
داود میرباقری «ساحره» و حسن هدایت هم «گرداب» را براساس نوشتههایی از صادق هدایت مقابل دوربین بردهاند.
نرگس آبیار هم از جمله کارگردانهایی است که فیلم سینماییاش با عنوان «شیار 143» را براساس کتابی با همین نام نوشته خودش ساخته است.
ساخت فیلم براساس داستان و آثار مکتوب در مقطعی مورد توجه مسئولان سینمایی نیز قرار گرفت به طوری که یکی از سیمرغهای جشنواره فیلم فجر را به فیلمنامههای اقتباسی اختصاص دادند که در چند دوره اهدا شد.
انتهای پیام
ادامه مطلب