تاريخ : چهارشنبه 22 اردیبهشت 1395  | 4:36 PM | نویسنده : مهدی گلشنی

 

آخرین وضعیت تولید در سینما / 94 فیلم در پیش‌تولید

» سرویس: فرهنگي و هنري - سينما و تئاتر
088.jpg

گزارش وضعیت تولید سینمای ایران تا 20 اردیبهشت ماه سال جاری، توسط معاونت پشتیبانی تولید بنیاد سینمایی فارابی اعلام شد.

 

به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا، در این گزارش ۶ فیلم آماده نمایش اکران نشده، ۹ فیلم در مرحله صداگذاری، ۱۱ فیلم در مرحله تدوین، ۱۱ فیلم در مرحله فیلمبرداری و ۹۴ فیلم در مرحله پیش تولید قرار دارند.

 

بر پایه این گزارش، فیلمهای سینمایی فروشنده (اصغر فرهادی)، هیهات (حجازی، مقدم، اقباشاوی)، عشقولانس (سیدمحسن ماهینی)، آس و پاس (آرش معیریان)،‌ سلام بمبئی (قربان محمدپور)، پری دریایی (مسعود آقابابائیان) با پایان مراحل فنی آماده نمایش هستند.

 

همچنین فیلمهای ارادتمند نازنین بهار و تینا (عبدالرضا کاهانی)، کارگر ساده نیازمندیم (منوچهر هادی)، سندباد و سارا (فریال بهزاد)، فصل نرگس (نگار آذربایجانی)، ثبت با سند برابر است (بهمن گودرزی)، مسلخ (اصغر نصیری)، ماهی گوشواره دار (علیرضا سعادت نیا)، رگ خواب (حمید نعمت اله)، تقصیر من نیست (اسماعیل میهن دوست) با پایان مراحل فیلمبرداری و تدوین، در حال انجام مرحله صداگذاری هستند.

 

فیلمهای نگار (رامبد جوان)، چراغ‌های ناتمام (مصطفی سلطانی)، فراری (علیرضا داود نژاد)‌، آپاندیس (حسین نمازی)، یک روز بخصوص (همایون اسعدیان)‌، هما کی می آید؟ (محسن دامادی)، مادری (رقیه توکلی)‌، مرداد (بهمن کامیار)، خوب، بد، جلف (پیمان قاسم خانی)، یادم تو را فراموش (علی عطشانی)، بی سایه (ابوالفضل صفاری) در مرحله تدوین هستند.

 

علاوه بر این آثار فیلمهای حماسه روزبه ( پویانمایی) (علی نوری اسکویی)، به دنبال بهاران (محسن محسنی نسب)، ساحل امن (کرامت پورشهسواری)، لرد (محمد رسول اف)، پانسیون (محسن توکلی)، سال تحویل (سیاوش اسعدیان)، پایان رویاها (محمدعلی طالبی)، دریاچه ماهی (مریم دوستی)، کارت پرواز (مهدی رحمانی)، ترامپولین (مهدی رحمانی) و شیب (مانی باغبانی) در مرحله فیلمبرداری هستند.

 

بر اساس این گزارش، از ۹۴ پروژه‌ای که در مرحله پیش از تولید هستند، پروژه‌های خاله قورباغه (مسعود کرامتی)، هجوم (شهرام مکری)، قاتل اهلی (منصور لشکری قوچانی)، ویلایی ها (منیر قیدی)، پارسا و کارخانه شکلات (سهیل موفق)، کاناپه (کیانوش عیاری)، حتی یک کلمه هم نگفت (علی ژکان) و مسافران صبح (مجتبی فرآورده) بین ۱۰ تا ۹۰ درصد این مرحله را گذرانده‌اند.

 

از میان فیلم‌های اعلام شده ۲۳ فیلم اولی است.

 

انتهای پیام

 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : چهارشنبه 22 اردیبهشت 1395  | 4:36 PM | نویسنده : مهدی گلشنی

 

رونمایی از لباس سعدی افشار با حضور علی نصیریان

» سرویس: فرهنگي و هنري - سينما و تئاتر
1462955791158_IMG_1426 (1).jpg

علی نصیریان گفت: نمایش ایرانی ، شیوه‌ای توانمند در بیان مسائل روز و نقدهای اجتماعی است.

 

به گزارش ایسنا، آیین شب چراغ نمایش «بر پهنه دریا» و رونمایی از لباس زنده‌یاد سعدی افشار با حضور علی نصیریان ، داوود فتحعلی‌بیگی، ابراهیم آبادی ، جواد انصافی، آتش تقی پور ، پیمان شریعتی ، محمد اسدی ، صبا کمالی ، سامان تیرانداز و ... شامگاه 21 اردیبهشت ماه در تماشاخانه سنگلج برگزار شد.

 

علی نصیریان در این مراسم با اشاره به تماشاخانه‌ی «سنگلج» گفت: آن زمان که این سالن در دست ساخت بود با جناب جوانمرد مرتب به آن سر می‌زدیم و همان زمان تصمیم گرفتیم که وقتی ساخته شد در زمینه تئاتر ایرانی فعالیت داشته باشد.

 

وی درباره جانمایی یادگارهای صحنه‌ای اساتید بزرگ و بنام این حوزه ادامه داد: این حرکت در نگهداری و نمایش لباس سعدی افشار و دیگر هنرمندان نمایش سنتی و ایرانی ، ارزش بسیاری دارد چرا که او آخرین بازمانده تخت حوضی بود،امثال این هنرمند و مرد بزرگی مانند داوود فتحعلی بیگی ، زحمت بسیاری کشیدند تا این هنر را پس از دوره‌ای طولانی که به نام تجدد هر چه متعلق به سنت‌ها بود مضموم داشته می‌شد، زنده نگه دارند.

 

نصیریان، ثبت و ضبط یادگارهای نمایشی هنرمندان را باعث پویایی هنرمندان جوان ارزیابی کرده و افزود: در این حوزه جوانانی که مسائل روز ، نقدهای اجتماعی و دغدغه‌های اجتماع را بیان می‌کنند، پویاتر فعالیت خواهند کرد. چرا که نمایش ایرانی در این زمینه غنی و توانمند است.

 

 

بنا بر این گزارش، در رونمایی از لباس سعدی افشار قطعه‌ای آوازی با صدای این هنرمند در «سنگلج» طنین انداز شد که جمع به احترام سعدی افشار دقایقی با سکوت او را همراهی کردند.

 

 

علی نصیریان هم آواز را یکی از بخش‌های اصلی نمایش ایرانی دانست و تصریح کرد: بازیگر این گونه نمایشی باید بر آواز و موسیقی مسلط باشد. در تمام گونه‌های نمایش ایرانی مانند تعزیه و سیاه بازی ، آواز عنصر اصلی است. خود من در تمام کارهایی که اجرا داشته‌ام، قطعاتی را به آواز خوانده‌ام.

 

اجرای مراسم شب‌چراغ را پیمان شیخی بر عهده داشت، او برپایی آیین شب‌چراغ را سنتی چند ساله در این تماشاخانه عنوان کرد.

 

 

شهرام مسعودی کارگردان نمایش «بر پهنه دریا» نیز در این مراسم به بیان توضیحاتی درباره مسیر اقتباس از یک اثر خارجی پرداخته و اقتباس از آثار نمایشی بزرگ را یکی از مسیرهای تجربه شده تاریخ تئاتر ایرانی بیان کرد که برای نزدیک شدن تئاتر و مردم در دهه‌های گذشته تجربه شده است.

 

علی نصیریان با تقدیر از تعمیرات انجام شده در این تماشاخانه،ویژگی نمایش ایرانی را اصل روایت دانست و گفت: روایت تفاوت عمده بازیگری در نمایش ایرانی و فرنگی است. بازیگر این گونه نمایشی باید بداند که تنها شبیه یک نقش است.

 

اجرای نمایش «بر پهنه دریا» و عکس یادگاری پایان بخش این مراسم بود.

 

 

انتهای پیام

 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : چهارشنبه 22 اردیبهشت 1395  | 4:36 PM | نویسنده : مهدی گلشنی

 

«تئاتر را باید به آتش کشید» تلنگر می‌زند

» سرویس: فرهنگي و هنري - سينما و تئاتر

مدیر پروژه «تئاتر را باید به آتش کشید» تاکید کرد که این پروژه به دنبال یک تلنگر علمی در تئاتر است.

 

به گزارش خبرنگار تئاتر ایسنا، مجید سرنی‌زاده، 22 اردیبهشت‌ماه در نشستی که در تالار مشاهیر تئاترشهر برگزار شد، درباره پروژه‌ای که قرار است از 26 اردیبهشت ماه تا یازدهم خرداد در مرکز مطالعات اجرایی قشقایی انجام شود، توضیحاتی را ارائه کرد.

 

او که این پروژه را از بندرعباس اجرا می‌کند و تا کنون نمایشی را در جشنواره تئاتر فجر ارائه نکرده، اما برای اجرای نمایش و ارائه سخنرانی در جشنواره‌ها و کنفرانس‌های بین‌المللی زیادی حضور داشته است، توضیح داد: وقتی فراخوان مرکز مطالعات اجرای قشقایی منتشر شد بسیار خوشحال شدیم چون جای خالی چنین چیزی در دانشگاه‌ها احساس می‌شد. «تئاتر را باید به آتش کشید» به یکی از مقالات من که در سال 2013 در یک سمپوزیم که در شانگهای ارائه شد ارتباط دارد و سوال اصلی ما در این برنامه هم مساله تئاتر ملی در ایران است و این که چطور می‌توان به آن رسید؟!

 

وی گفت: وقتی که ما از تئاتر ملی صحبت می‌کنیم بیشتر به تولید، فرم نمایش و توجه به متون ایرانی پرداخته می‌شود اما تلاش کردیم در این پروژه شبکه‌ای از عواملی که تئاتر را تشکیل می‌دهند برای رسیدن به تئاتر ملی در نظر بگیریم که در این راستا 5 حوزه مختلف از جمله روش‌های علمی و تکنیک‌ها، مدیریت خرد و کلان، مبانی نظری، زیرساخت‌ها و مخاطب را انتخاب کردیم.

 

سرنی‌زاده خاطرنشان کرد که این پروژه و عنوان آن که شاید به لحاظ تبلیغاتی تند باشد ولی به دنبال آنارشیسم هنری نیست بلکه به دنبال یک تلنگری علمی در حوزه مدیریت، تجهیزات و بسیاری دیگر از بخش‌های تئاتر است.

 

او همچنین یادآور شد: که در این پروژه علاوه بر اجرای نمایش «رستاخیز» نشست‌ها و کارگاه‌هایی با موضوعات متنوع از جمله شعر نو و نمایش ایرانی، تئاتر و فلسفه، افسانه‌های هرمزگان و ... برگزار می‌شود.

 

به گزارش ایسنا، در این نشست علی‌اصغر دشتی به نمایندگی از شورای هنری مرکز مطالعات اجرای قشقایی پس از اشاره به چگونگی راه‌اندازی این مرکز، انتشار فراخوان و دریافت 54 پروپوزال که از بین آن‌ها 14 اثر انتخاب شدند، گفت: در بین آثار رسیده دو پروپوزال خیلی خوب از بندرعباس و کرمان دریافت کردیم که البته از همان ابتدا به دنبال کنار گذاشتن سهمیه برای آثار شهرستانی نبودیم چون این کار را توهین می‌دانستیم و بررسی آثار هم نشان داد که در مواردی آثار شهرستانی از آنچه توسط تهرانی‌ها ارائه شده بود برتر است.

 

این کارگردان تئاتر همچنین با بیان این که برای ارزیابی پروژه‌هایی که در قشقایی اجرا می‌شود سه مرحله وجود دارد که یکی از آنها در حین کار انجام می‌شود، گفت: امیدوارم مرکز مطالعات اجرای قشقایی با حمایت رسانه‌ها همانند گروه هنر و تجربه در سینما شود، چرا که در اینجا چشم‌داشتی به گیشه نداشتیم و به لحاظ زمان، مکان و سوبسید روزانه 1.5 میلیون تومانی که به هنرمندان داده می‌شود، تلاش کردیم عدالت رعایت شود.

 

انتهای پیام

 


ادامه مطلب
نظرات 0

 

عذرخواهی پلیس منچستر از به‌کاربردن عبارت "الله اکبر" در مانور ضد تروریسم

» سرویس: بين الملل - فرامنطقه اي

پلیس منچستر انگلیس بخاطر استفاده از عبارت "الله اکبر" توسط عامل انتحاری فرضی در جریان یک مانور ضد تروریسم، عذرخواهی کرد.

 

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری آناتولی، پلیس، آمبولانس‌ها و نیروهای ویژه در این عملیات شبیه سازی شده تروریستی که اوایل روز سه شنبه در مرکز خرید "ترافورد" در منچستر برگزار شد، حضور داشتند.

در این عملیات تمرینی از فردی بعنوان عامل انتحاری استفاده شد که با لباس سیاهی به داخل ساختمان این مرکز خرید رفته و فریاد "الله اکبر" سر می‌داد.

پس از انتشار ویدئوهای این مانور، "مجمع امنیت جامعه" که با اسلام هراسی در انگلیس مقابله می‌کند این عملیات و استفاده از عبارت مذکور را زیر سوال برده و آن را در توییت خود مورد انتقاد قراد داد و نوشت: این یک اقدام مجرمانه است. راه های بیشماری برای واقعی جلوه دادن چنین مانورهایی وجود دارد. این چنین اقداماتی تنها باعث بروز جرم‌های بیشتر براساس نفرت و انزجار می شود.

 

این گروه همچنین نوشت: این اقدامات تنها باعث نارضایتی و جدایی در جامعه می شود. چنین اقدامی باعث می‌شود تا اسلام هراسی و جرم با انگیزه نفرت رخ دهد.

بعدازظهر سه شنبه پلیس منچستر بابت استفاده از این عبارت در جریان این مانور عذرخواهی کرده و گفت:‌ استفاده از چنین عبارت مذهبی در جریان این مانور غیرقابل قبول است.

پلیس منچستر در بیانیه‌ای مکتوب آورده است: ما به استفاده از این عبارت اذعان کرده و بابت آن عذرخواهی می‌کنیم.

 

انتهای پیام

 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : چهارشنبه 22 اردیبهشت 1395  | 11:51 AM | نویسنده : مهدی گلشنی

 

اضافه شدن سامانه موشکی "تاو" به زرادخانه اردن

» سرویس: بين الملل - آسيا،خاورميانه
1462950074054_swareekh-taw-alamreekea-329.jpg

شرکت ریتیون آمریکا از امضای توافق‌نامه‌ای با اردن برای مجهز کردن این کشور به موشک‌های هدایت شونده تاو خبر داد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نوشته روزنامه مصری الیوم السابع، شرکت ریتیون آمریکا که یکی از بزرگترین تولید کنندگان تجهیزات نظامی ایالات متحده آمریکا و بزرگترین تولید کننده موشک‌های هدایت شونده در دنیا است در بیانیه‌ای اعلام کرد که توافق‌نامه‌ای را با اردن برای خرید موشک‌های هدایت شونده تاو امضا کرده است و از همین سال جاری میلادی این موشک‌ها را به اردن تحویل خواهد داد.

این شرکت تعداد موشک‌ها یا ارزش این قرارداد را اعلام نکرد و تنها تأکید کرد که موشک‌های تاو دارای دقت بسیار بالایی در هدف‌گیری هستند و هزینه کمی دارند.

موشک‌های تاو ضد زرهی هستند و به صورت گسترده در جهان بکار گرفته می‌شوند.

انتهای پیام

 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : چهارشنبه 22 اردیبهشت 1395  | 11:51 AM | نویسنده : مهدی گلشنی

 

هفت سال حبس جزای فیلم دیدن یک اویغور مسلمان در چین!

» سرویس: بين الملل - آسيا،خاورميانه

مقام‌های منطقه سین‌کیانگ در غرب چین، یک مسلمان اقلیت اویغور را به دلیل تماشای آنچه «فیلم حساس سیاسی» خوانده شده، به هفت سال حبس محکوم کرده‌اند.

 

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نوشته روزنامه واشنگتن پست، مقام‌های چین مدعی هستند که این مرد که «الی یاسین» معرفی شده از ساکنان استان آکسو است، "فیلمی را درباره مهاجرت مسلمانان مشاهده کرد و احتمالا قصد داشته برای انجام «جهاد» به خارج برود."

 

اویغورها که اقلیت مسلمان ترک زبان چین هستند، عمده ساکنان منطقه سین‌کیانگ در شرق این کشور را تشکیل می‌دهند و همواره از تبعیض و به حاشیه رانده شدن از سوی دولت چین گلایه دارند.

 

جزئیات فیلمی که یاسین و خانواده وی مشاهده کرده‌اند مشخص نیست اما وی به همین دلیل سال گذشته بازداشت شد. ساکن روستای کاراسو، روستای محل زندگی یاسین، هیچکدام از نشانه‌های مخالفت با دولت را ندارند.

 

مقام‌های چین مدعی هستند که بسیاری از اویغورها به داعش و سایر گروه‌های شبه‌نظامی افراط‌گرا در افغانستان و یا پاکستان پیوسته‌اند و به همین دلیل این اقلیت با فشارهای بسیاری از سوی پکن مواجه هستند.

 

انتهای پیام

 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : چهارشنبه 22 اردیبهشت 1395  | 11:51 AM | نویسنده : مهدی گلشنی

 

نارضایتی اعضای داعش از کاهش حقوقشان به 50 دلار

» سرویس: بين الملل - آسيا،خاورميانه
1462947127393_1-840094.jpg

دیده بان حقوق بشر سوریه اعلام کرد که موجی از نارضایتی و تنش در میان اعضای داعش در حومه دیر الزور به دلیل کاهش حقوقشان به وجود آمده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از شبکه خبری اسکای نیوز عربی، دیده بان حقوق بشر سوریه به نقل از برخی منابع آگاه اعلام کرد: دلیل کاهش حقوق اعضای داعش از 100 دلار به 50 دلار به دلیل کاهش شدید منابع درآمدی این گروه پس از حملات ائتلاف آمریکا و حملات جنگنده‌های روسیه و سوریه به تأسیسات نفتی و حیاتی است که داعش برای کسب درآمد به آن‌ها تکیه داشت.

ائتلاف آمریکا ماه گذشته میلادی اعلام کرد که در حملاتش به انبارهای پول داعش 800 میلیون دلار این گروه از دست رفته است.

فعالان دیده بان حقوق بشر سوریه در رقه در ماه ژانویه گذشته به نسخه‌ای از بخشنامه داعش دست یافتند که در آن نوشته شده بود: "به دلیل شرایط فوق‌العاده‌ای که پیش آمده حقوق تمامی نیروها به نصف کاهش می‌یابد."

به گفته دیده بان حقوق بشر سوریه، در ژانویه گذشته موجی از نارضایتی در میان داعشی‌هایی که دارای تابعیت سوری هستند، به وجود آمد.

به گفته این دیده بان، داعشی‌هایی که دارای تابعیت سوری هستند نگرانند که مبادا داعش حقوق نیروهای خارجی را به ضرر نیروهای محلی افزایش داده باشد.

انتهای پیام

 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : چهارشنبه 22 اردیبهشت 1395  | 11:50 AM | نویسنده : مهدی گلشنی

 

داعش مسیر امدادرسانی بین حمص و تدمر را بست

» سرویس: بين الملل - آسيا،خاورميانه
1432194309545_Syr_map.PNG

داعش روز سه‌شنبه مسیر اصلی امداد رسانی بین حمص و تدمر را بعد از چندین هفته تسلط ارتش سوریه بر تدمر بست.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از سایت شبکه اسکای نیوز عربی، دیده بان حقوق بشر سوریه اعلام کرد که داعش توانست مسیر اصلی بین حمص و تدمر را در نزدیکی فرودگاه نظامی تیفور ببندد. این اقدام داعش در پی حمله به شرق حمص رخ داد.

نیروهای دولتی سوریه بر این دو شهر تسلط یافتند در حالی که ارتش توانسته بود در پایان مارس یعنی 27 مارس با حمایت جنگنده‌های روسی شهر تدمر را از داعش پس بگیرد.

رامی عبدالرحمان، مدیر دیده بان حقوق بشر سوریه اعلام کرد:‌ این حمله داعش از زمان بازپس‌گیری تدمر توسط ارتش سوریه بزرگ‌ترین عملیاتش بوده است.

وی افزود: درگیری‌ها در حال حاضر در منطقه ادامه دارد و داعش تدمر را از تمامی جهات به جز بخش جنوب غربی محاصره کرده است.

وی ادامه داد: داعش در 10 کیلومتری تدمر حضور دارد.

مدیر دیده بان حقوق بشر سوریه اعلام کرد: به رغم بسته شدن مسیر اصلی این شهر این تنها راه نبوده بلکه مسیرهای فرعی دیگر نیز وجود دارد.

این در حالی است که پیش از این منابع محلی در سوریه از سقوط یک جنگنده نظامی روسی در حمص خبر داده بودند؛ جایی که در روزهای گذشته صحنه درگیری شدید داعش و نیروهای دولتی بوده است.

 

در همین حال، یک منبع خبری وابسته به گروه تروریستی داعش اعلام کرد که سقوط این جنگنده توسط نیروهای این گروه تروریستی در نزدیکی حمص صورت گرفته است.

انتهای پیام

 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : چهارشنبه 22 اردیبهشت 1395  | 11:43 AM | نویسنده : مهدی گلشنی

 

فرمانده یگان تکاوری نیروی دریایی سپاه به یاران شهیدش پیوست

» سرویس: سياسي - سياست داخلي
133-4.jpg

سردار محمد ناظری فرمانده یگان تکاوری نیروی دریایی سپاه بامداد امروز در حین انجام مأموریت به یاران شهیدش پیوست.

 

 

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بنابر اعلام روابط عمومی نیروی دریایی سپاه سردار دریادار دوم پاسدار محمد ناظری فرمانده یگان تکاوری اباعبدالله (ع) ندسا در حین انجام مأموریت در منطقه نازعات به یاران شهیدش پیوست.

 

 

گفتنی است دریادار دوم پاسدار ناظری از رزمندگان دوران هشت سال دفاع مقدس و فرماندهان قدیمی و زبده نیروی دریایی سپاه بود که در یگان هوابرد و ناوگروههای اعزامی ندسا برای تأمین تردد کشتی‌ها و شناورها در خلیج عدن طی سال‌های اخیر، نیز خدمات ارزنده‌ای ایفا کرد.

 

 

وی همچنین در تربیت و آموزش نیروهای تکاور نیروی دریایی سپاه نقش قابل توجهی داشت.

 

انتهای پیام

 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : چهارشنبه 22 اردیبهشت 1395  | 11:38 AM | نویسنده : مهدی گلشنی

واكنش روسیه به پدیده ترامپ

مسكو- ایرنا- دونالد ترامپ تنها كاندیدای برجای مانده رقابت های درون حزبی جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری آمریكا كه با پیروزی های پیاپی و نامنتظره توانست تمامی رقبا را از صحنه خارج كند، در باره روسیه بگونه ای سخن گفته كه با استقبال محتاطانه مسكو مواجه شده، هر چند هشدارهای ضد روسی هم داده است.

 

ترامپ در یكی از آخرین سخنرانی های انتخاباتی خود كه ماه گذشته میلادی بیان كرد، گفت كه اگر رئیس جمهور امریكا شوم ، روابط بهتری با روسیه و چین برقرار خواهم كرد.
وی با اشاره به روابط واشنگتن و مسكو كه بر سر برخی موضوعات از جمله بحران اوكراین و سوریه تیره شده است، اظهار كرد: «كاهش تنش با مسكو از موضع قدرت» ممكن است.
وی همچنین افزوده است: ارتباط های خوبی با ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه و این كشور خواهیم داشت. 
نامزد جمهوریخواهان همچنین در مارس 2016 تاكید كرد كه شاید روسیه برای رهایی ما از داعش كمك كند.
از سوی دیگر توصیف ویژه پوتین از ترامپ در آخرین ماه سال 2015 سبب شد تا این نامزد جمهوریخواه نخستین نشانه های قضاوت مسكو را درباره خود دریافت كند.
به گزارش اسپوتنیك، پوتین در حاشیه یك كنفرانس خبری گفت: ترامپ آدم بسیار درخشان و بدون هیچگونه شكی شخص با استعدادی است. تعریف شایستگی های وی كار ما نیست اما او پیشتاز مطلق مبارزات انتخاباتی است.
رئیس جمهور روسیه در ادامه اظهار كرد: ترامپ می گوید خواستار گذار به سطح دیگر، نزدیك تر و عمیق تر روابط با روسیه است. مگر ما می توانیم از این سخن استقبال نكنیم كه طبعا استقبال می كنیم.
پس از این سخنان، ترامپ با رد اتهام وارد شده از سوی سناتور ماركو روبیو رقیب خود مبنی بر اینكه «میلیاردر شیفته شخصیت ولادیمیر پوتین است»، گفت: بسیاری اوقات می شنوم این مرد (روبیو) در مورد پوتین سخن می گوید، در حالیكه رییس جمهوری روسیه در مورد من اظهار نظر خوبی كرد، نه من در موردپوتین. 
وی همچنین یازدهم مارس 2016 گفت: فكر می كنم پوتین یك رهبر بسیار قوی برای روسیه است. قوی تر از باراك اوباما رئیس جمهوری آمریكا. 
اما كاندید انتخابات ریاست جمهوری آمریكا پس از این اظهار نظر با هدف گریز از طرح هرگونه اتهامی علیه خود، تاكید كرد، گفته های من به این معنا نیست كه «شخصاً از پوتین پشتیبانی می كنم». 
ترامپ افزود:« پوتین واقعا یك رهبر بسیار قوی است. می توانم با جرأت رهبران قوی و ضعیف را نام ببرم. من ادعا نمی كنم كه این خوب یا بد است».
از سوی دیگر، آخرین اظهار نظر مقام های روسی در باره نامزد جمهوریخواهان مربوط به آلكسی پوشكوف رییس كمیسیون امور بین المللی دومای روسیه است كه هفته پیش گفت: با شخصی مثل ترامپ كه تاجر و عملگرا است می‌شود كار كرد. یك تاجر همه چیز را قابل گفتمان می‌داند. 
پوشكوف در گفت وگو با روزنامه ایزوستیا اظهار كرد: اتفاقا باید از دموكرات‌ها با آن ایدئولوژی های لیبرالی ترسید. رویكرد اوباما و بوش ایدئولوژی‌گرایانه و بنیادگرایانه بود و زندگی مردم خاورمیانه را به نام ارزش های آزادیخواهانه و قطعا پوچ، نابود كردند. امروز به صراحت می‌گویم می‌شود با ترامپ كنار آمد. 
مقام روسی ادامه داد: اتفاقا روسیه ثابت كرده كه توان صلح و دوستی را دارد، اما نظام سیاسی آمریكا نمی‌خواهد این واقعیت را بپذیرد. 
اما سخنان ترامپ فقط به دوستی و ماه عسل سیاسی با روسیه محدود نشد و به هشدار هم رسید كه زیاد در رسانه ها بازتاب نیافت.
ترامپ در یك مناظره در دیترویت در باره حضور خود تبعیدی كارمند سابق آژانس امنیت ملی آمریكا در روسیه، گفت: ادوارد اسنودن یك جاسوس است و اگر مسكو به ما احترام می‌گذاشت باید فورا وی را تحویل واشنگتن می داد.
نامزد جمهوریخواهان همچنین پس از انتشار اخباری مبنی بر نزدیك شدن هواپیماهای نظامی روسی به محدوده ناوها یا هواپیماهای شناسایی آمریكایی در منطقه بالتیك نزدیك مرزهای روسیه گفت كه اقدام های خلبانان روس نشان می دهد، هیچ احترامی برای آمریكا و باراك اوباما قائل نیستند. 
به گزارش رسانه ها، وی افزود كه رییسان جمهوری آمریكا و روسیه باید این مشكل را بررسی كنند و اگر تغییری در این موضوع صورت نگرفت باید از شلیك بهره گرفت.
با وجود سخنان دوستانه ترامپ نسبت به مسكو و پوتین و پاسخ های غیر رسمی دریافت شده، مواضع انتخاباتی نامزد جمهوریخواهان می تواند در صورت رییس جمهور شدن شكل و رنگی متفاوت بگیرد، زیرا منافع دو قدرت به گونه ای تعریف شده كه به احتمال زیاد در یك یا حتی دو دوره مسئولیت احتمالی و حتی اگر هم به وعده های خود در باره برقراری روابط بهتر با روسیه وفادار بماند، نمی تواند تغییر عمده ای در تقابل كنونی ایجاد كند.
واشنگتن و مسكو تقریبا در حالت رویارویی نظامی قرار دارند، پس از آغاز برنامه استقرار سامانه موشكی آمریكا در شرق اروپا بر خلاف هشدارهای تند روسیه، حضور 4000 هزار نیروی ناتو در كشورهای بالتیكی استونی و لتونی جمهوری های شوروی سابق و هم مرز با روسیه و كشور لیتوانی دیگر جمهوری سابق با موقعیت جغرافیایی حساس در حال برنامه ریزی است.
حضور مستقیم نظامی آمریكا در مولداوی و گرجستان در قالب برگزاری رزمایش یا همكاری نیز به رویارویی مسكو و واشنگتن در منطقه اضافه شده است و همزمان تحریم های سختگیرانه ضد روسی مرتبط با اوضاع اوكراین از سوی آمریكا و اتحادیه اروپا وارد سومین سال خود شده است.
ناتو و مقام های آمریكا اعلام كرده اند كه هدف از این اقدام ها، واكنش در برابر قدرت یابی بیشتر نظامی روسیه است، اما از سوی دیگر، مسكو اعلام كرده نفوذ این پیمان و نیروهای آمریكا در جمهوری های شوروی سابق بویژه استقرار سپر موشكی در شرق اروپا را بی پاسخ نخواهد گذاشت كه نخستین واكنش در این زمینه، برنامه تشكیل سه لشگر جدید در نزدیك ترین نقطه مرزی به شرق اروپا است.
همزمان، گزینه های دیگری مانند استقرار بمب افكن های قاره پیما، سامانه های موشكی پرقدرت اسكندر و مجموعه ای از جنگ افزارهای پیشرفته می تواند راهبرد مسكو در قبال خودنمایی ناتو در مرزهای روسیه باشد.
مسكو اعلام كرده كه گستردگی حضور نظامی ناتو و آمریكا با بهانه های مختلف در مناطق نزدیك مرزهای روسیه، عامل ثبات نیست بلكه بر تنش ها خواهد افزود و هزینه های دفاعی را افزایش خواهد داد. 
از این رو، شرایط غیردوستانه و تا حد زیادی تنش آمیز در روابط مسكو با واشنگتن و ناتو براساس رویكردهای كنش و واكنش متقابل، تقریبا بیانگر تداوم وضعیت التهاب كنونی است. 
حتی اگر ترامپ در صورت ورود به كاخ سفید بخواهد و همزمان نیز بتواند از سد جناح تندروهای جمهوریخواه، طراحان راهبردهای جنگی آمریكا و نظامیان این كشور كه خود را در خط مقدم رویارویی احتمالی با روسیه می بینند، بگذرد و برای دوستی بیشتر با این كشور اقدام كند، باید پیش از آن بسیاری از مسائلی حل شود كه از دوران جنگ سرد و صلح مسلح پیش از فروپاشی شوروی در سال 1991 همچنان برجای مانده و حتی پر رنگ تر نیز شده است.
از: هادی مولوی نیا
اروپام1516

 

 
انتهای پیام /*

 


ادامه مطلب
نظرات 0

تعداد کل صفحات : 70 :: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >