لایحه اعطای تسهیلات ایجاد اشتغال در روستاها به مجلس ارسال شد
دکتر حسن روحانی، رئیس جمهوری، لایحه «اعطای تسهیلات از محل منابع صندوق توسعه ملی برای ایجاد اشتغال در روستاها با اولویت مناطق کمتر توسعه یافته، عشایری و مرزی» را برای طی تشریفات قانونی به مجلس شورای اسلامی تقدیم کرد.
به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، این لایحه به منظور توسعه روستاها و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق کمتر توسعه یافته روستایی و عشایری در راستای تحقق اهداف سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی تدوین شده است.
متن لایحه به شرح زیر است:
لایحه اعطای تسهیلات از محل منابع صندوق توسعه ملی برای ایجاد اشتغال در روستاها با اولویت مناطق کمتر توسعه یافته، عشایری و مرزی
ماده واحده- در راستای تحقق اهداف سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، به صندوق توسعه ملی اجازه داده میشود با هدف توسعه روستاها و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری، معادل ریالی یک میلیارد و پانصد میلیون دلار از منابع صندوق را از طریق بانکهای عامل صرف اعطای تسهیلات برای ایجاد اشتغال در روستاها با اولویت مناطق کمتر توسعه یافته، عشایری و مرزی نماید.
آییننامه اجرایی این قانون متضمن شرایط مربوط به نحوه پرداخت تسهیلات، نحوه اجرا، زمان و تضمین بازپرداخت تسهیلات با پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه کشور به تصویب هیئت وزیران میرسد.
انتهای پیام
ادامه مطلب
«قانون اساسی حرف میزند»
محمدصالح نقرهکار - یک وکیل دادگستری - در مقالهای پس از تشریح جایگاه و اهمیت قانون اساسی، بر ضرورت حفظ و پایبندی به اصول آن تاکید کرد.
به گزارش ایسنا، متن مقاله محمدصالح نقرهکار بدین شرح است:
ذکر مصیبت حکومت قانون
وقتی مستشارالدوله رساله "یک کلمه" را می نوشت شاید این افق را پیش بینی نمی کرد که نسل های پس از او با الهام از این ایده، حکومت قانون را بر کشند و نظم حقوقی فراگیر را بجای قبیله سالاری و خان بازی و ملوک الطوایفی رایج مستقر سازند. ایده های نو همیشه در زمانه خود غریبند و باور نکردنی. جاهلان و غرض ورزان همان بلایی که بر سر تاسیس مکتب خانه و شهرداری و دوش حمام و رادیو و امپول فلج اطفال آوردند بر سر ایده پرداز حکومت قانون آوردند. چه آنکه تاوان نگارش این اثر سرنوشت ساز میهن، کوبیدن دهها باره کتاب بر سر نگارنده توسط عمال شاه و عارضه ضعف بصر برای او بود! حس قانون خواهی و مشروطه طلبی ایرانی اما متوقف و محصور نشد و بعدها کسانی چون منصور السلطنه عدل زمینه تحقق پذیری آن را فراهم کردند و تا به امروز در حال سپران روند تکاملی خود است.
خصیصه دموکراتیک، ارزش قانون اساسی
پیشترها تحقق حکومت قانون، نظارت بر قدرت فرمانروایان، چرخش و تناوب قدرت و تحقق مردم سالاری مثل سفر به کره ماه و رباط های هوشمند انسان نما، دست نیافتنی و رویایی بود، اما با پیشرفت علم و آگاهی و افسون زدایی از قدرت، زمینه دستورگرایی فراهم و نهضت تدوین قانون اساسی به جریان افتاد. در فرگشت این روند، رویکردها به تضمین حقوق بنیادین بشر بیشتر و بیشتر شد؛ توصیف فرآیند قدرت تا ترسیم توقعات ملت 2 کار ویژه قانون اساسی بود. برخی قوانین اساسی سبکی "فرایند انگار" را ترویج و برخی "آرمان انگار" و برخی "تلفیقی" بودند. قوانین اساسی به خودی خود خصیصه دموکراتیک را ضامن نیستند، بلکه باید زمینه ها و لوازمی برای کارکرد درست آنها بروز یابد تا انتظارات بحق عمومی را پاسخ گویند.
قانون اساسی همه چیز نیست
خرسندی و خجستگی مردم حرف اول را می زند. قانون اساسی یک سند است. کلامی که وضع شده تا یک چارچوب کلی به زیست سیاسی مردم بدهد. فقط همین. نه باید در جایگاه آن غلو کرد و نه باید اهمیت و پایگاه مهم ان در عرصه تمشیت امور عمومی و خصوصی را نادیده انگاشت. اینکه درک شود در گذر زمان قانون برای مردم و نه مردم برای قانون هستند بنظرم یک گام مهم در فهم هویت و ماهیت قانون محقق شده است. قانون نباید چماق تضییع حق و ازادی و عدالت شود. همین.
ویکتور هوگو معتقد است: قوانین اساسی برای این بوجود آمدهاند که مورد تجاوز قرار بگیرند برای اینکه فریاد برنمیآورند. باید گفت بسیاری از اصحاب قدرت مایل به صامت کردن قانون اساسی و شناور نمودن اصول آن بخصوص مندرجاتی که معطوف به تکالیف زمامداری و حقوق و آزادی های فردی و اجتماعی است، می باشند؛ لذاست که باید پشتوانه ها و اهرم های تحقق پذیرانه قانون را مورد توجه قرار داد و با وسواس نسبت به اجرایی سازی اصول قانون اساسی تدبیر کرد.
قانون اساسی، محتاج ضمانت اجرای موثر:
یکی از خصایص قانون، "آمره بودن "است. از ملزومات این شاخصه، برخورداری از ضمانت اجرای موثر است. هر چه قانون مهمتر باشد باید مستظهر به پشتوانه قوی تر و تضمین مقتدرانه تری باشد. بطور خاص تحقق پذیری قانون اساسی که در صدر رژیم حقوقی کشور قرار داشته و معرف نظام هنجاری حاکم بر ملت است، موضوعیت و طریقیت منحصر به فردی دارد. باید اجرا شود. نه اینکه فقط در تشریفات محترم شمرده شود. باید حس شود. نه اینکه فقط خوانده شود. در زندگی مردم باید حقوق ملت نمود داشته باشد.
قانون اساسی، معرف نظام هنجاری:
هرچه این قانون اساسی پرهزینه تر و دشوار تر بدست آمده باشد اهمیت آن افزون تر است. چه برسد به اینکه ثمره خون صدها هزار شهید و میراث قرنها مجاهدت یک ملت رنج دیده و رهیده از استعمار خارجی و استبداد داخلی با کارنامه ۲ انقلاب شکوهمند تاریخ ساز باشد. انقلابهایی که اولین دستاوردهای آنها قانون اساسی مدون و متکی بر اراده عمومی بوده است. در طول عمر انقلاب اسلامی دغدغه اجرای تمام عیار و بدون تنازل قانون اساسی خصوصا فصل ۳ که ناظر به حقوق ملت است، همواره کانون توجه دولتها بوده است و هر یک به فراخور مقتضای زمانه سعی در جلب رضایت افکار عمومی با استفاده حداکثری از ظرفیتهای قانون اساسی داشته اند. چنانچه دولت اصلاحات تلاش وافری در این راستا انجام داد و دولت فعلی نیز با اقدام اخیر خود در تاسیس هیات نظارت بر اجرای قانون اساسی، عملا دغدغه ورزی و تعلق خاطر خود را در این خصوص به رخ کشید.
نفی رویکرد ابزار انگارانه نسبت به قانون اساسی:
بسیارند کسانی که قانون اساسی را صرفا متضمن یک سلسله ایده ها و آرمانهای منفک از واقعیات دانسته و نگاهی صوری و کلیشه ای بدان روا می دارند. چنانچه قانون اساسی را به کاغذ پارهای تنزل می دهند و گاها برای توجیه برخی تصمیمات و اقدامات خود مستنداتی از آن دست و پا نموده و مابقی را که به ضررشان باشد زیر پا می نهند! بالاخره قانون یک متن است و یک متن، تفسیر بردارست. اگر روح حاکم بر قانون و اراده اکتشافی مراد مقنن کارافزار تفسیر باشد بیشترین انطباق را با گوهر قانون خواهد داشت و در غیر این صورت، متنی سیال و ژله گونه خواهد بود! که مستمسک هر قانون ستیز و قانون گریزی نیز می تواند قرار گیرد. قانون اساسی یک متن خشک مقدس انگاری شده یا یک سند بالادستی دور از دسترس و تشریفاتی نیست، بلکه شالوده نظام هنجاری، مادر قوانین عادی، مبنای ساختار اجرایی و خمیر مایه تصمیمات و اقدامات هیات زمامداری است. جسمی دارد که منجلی در منطوق اصول و مندرجات آن است و روحی دارد که دلالت بر حقوق و آزادی های شهروندان می نماید.
روح قانون اساسی ما در افق آموزه های حیات بخش اسلام، حقوق بشرمدار و کرامت باور است. دکتر محمد هاشمی استاد حقوق اساسی معتقدندقانون اساسی بر اساس ۳ محور باید ارزیابی شود:
۱-تثبیت حاکمیت مردم
۲-استقرار حاکمیت قانون
۳-لازم الرعایه بودن حقوق و آزادی های فردی و جمعی
{مقاله قانون اساسی و حاکمیت مردم-نشریه حقوق اساسی-شماره ۳-۱۳۸۳-ص۳۲۵}
از این منظر هر ۳ مولفه باید مکمل و مقوم هم باشند تا مطلوبیت و وجاهت مورد انتظار قانون اساسی مردم سالار، تحقق یابد.
قانون اساسی، خمیرمایه حاکمیت قانون
از آغازین ایام نهضت دستورگرایی و مبادرت قدرتها به امر مقررات گذاری و قاعده پردازی تا تثبیت نظریه "حاکمیت قانون"با خوانش نوین آن، قانون اساسی ارج و قرب بی نظیری در سامانه دولت-ملت ها یافته است. شهروندان با عبور از دالان تاریخ به این بلوغ رسیدند که باید حول "میثاق مشترک"و فراگیری به نام قانون اساسی اجتماع کرده و مطالبات متکثر خود را در مجموعه ای مدون و متقن و موید حقوق شهروندی و تکالیف متقابل دولت و مردم ببینند. مردم سالاری عنصر ذاتی حاکمیت قانون در عصر جدید است و سند بالادستی پروژه استقرار حاکمیت قانون، قانون اساسی است که دولتها را مجاب می سازد روی ریل قانون طی مسیر کنند و از تصمیم و اقدام من عندی و خود مدارانه پرهیز نموده منقاد اراده جمعی باشند. پیش بینی پذیری و قاعده مندی مهمترین رهاورد شکلی این رویکرد و مردم سالری و ارج نهی به حقوق شهروندی و آزادی های اساسی محصولات ماهوی عینی و وضعی آن خواهد بود.
شبح تفسیرهای ناسازگار با روح قانون اساسی
جدی نگرفتن قانون می تواند صور مختلفی داشته باشد. گریز از قانون با تمسک به تفاسیر باژگونه و استتار دلالت های التزامی آن یا فقدان نگاه مفهوم مدار و غایت انگار، گاها مخاطره آمیزاست. اما قانون اساسی مثل هر نص دست ساز بشر می تواند کانون تفسیر و تاویل اصحاب فن قرار گیرد. توجه به روح قانون و هم طراز پنداری اصول آن و پرهیز از مصادره به مطلوب های منجر به نقض غرض مقنن و اعراض از تاکتیک های بندبازانه "نومن ببعض و نکفر ببعض" می تواند مخاطرات متصوره را کاهش دهد و تامین مراد مقنن را در پی داشته باشد. تلاش برای ارائه تفاسیری اصول گرایانه که حقوق و آزادی های شهروندان را از تاخت و تاز نامحرمان مصون دارد اقدامی ارزنده برای صیانت از روح و گوهر قانون اساسی تلقی خواهد شد.
با این رویکرد قانون اساسی مستمسک بی جان رفتار دلبخواهانه نهاد قدرت نیست، بلکه مهمترین کارکرد عینی آن"تحدید قدرت"، "تنظیم اقتدار"، "تعدیل صلاحیت"، "تضمین حقوق "و "تامین آزادی های عمومی" است.
قانون اساسی، آزادی گرا و حقوق ملت مدار:
قانون اساسی علی الاصول متکفل ترسیم آرمانهای اصیل یک ملت و در مقام چارچوب بندی و ساختارسازی نهاد قدرت و متضمن حقوق بشر و شهروندی است. سیستم حقوقی کشور مطابق با پلان مهندسی شده توسط مقنن قانون اساسی برافراشته می شود و قوانین عادی چونان شبکه رگها و مویرگها، از قانون اساسی بمثابه شاهرگ ارتزاق می کنند تا بند بند سلولهای جامعه تامین گردد. در بافت قانون اساسی تشخص و احتشام حقوق بشر باید متبلور باشد تا بتوان به کارآمدی و برخورداری شهروندان از برکات قانون امید بست و اگر نه قانونی که جانبداری مردم را فرونهاده و مدعی نهاد قدرت و در سودای تامین منافع قدرت باشد در کنه خود تهی از خصیصه ذاتی قانون {که همانا تامین خیر عمومی است} می گردد؛ لذا باید اولا حقوق بشر مداری در قانون اساسی منظور نظر شده باشد و دوما از پشتوانهای مقتدرانه و ضمانت های موثر برخوردار باشد. به تجربه ثابت شده قانون هر قدر هم که حقوق بشر مدار و کرامت مند باشد اگر تضمین موثری برای اجرا نداشته باشد ناموثر و بی خیر خواهد بود. در راس توقعات اجتماعی حقوق بشر و شهروندی قرار دارد و اگر این حقوق مورد احترام نباشد نارضایتی پدید میآید. باید با ملاحظه ضمانت های موثر، تحقق پذیری قانون را بیمه کرد؛ چرا که در برابر قدرت کبریایی زمامداری، حقوق و آزادی ها در آستانه شکنندگی و ضعف قرار دارد و قانون باید در این میانه میانجیگری کند.
مطالبه عمومی در اجرای تمام عیار قانون اساسی
دو قاعده فقهی مقدمه واجب، واجبست و اذن در شئ، اذن در لوازم آنست از استلزامات عقلی بوده و مستنبط از آن روشن میشود که باید سازوکاری برای اجرای این فریضه واجب تعبیه کنیم که بتوان به تحقق آن دل بست؛ بنابراین اگر قانون اساسی باید اجرا شود پس پایش و نظارت براجرای آن نیز لازم است و باید برای آن تدبیر کرد. مردم و مطبوعات تا نمایندگان مجلس تا تریبون های عمومی همه در این حوزه موثرند. رئیس جمهور مظهر حاکمیت ملی {اصل ۶}، منتخب مستقیم مردم {اصل ۱۱۴} مسئول در برابر شهروندان {اصل۱۲۲} و پس از مقام رهبری بالاترین مقام اجرایی است. در قانون اساسی هم مسئولیت اخلاقی اجرای قانون اساسی متوجه اوست هم مسئولیت حقوقی."سوگند عهدی" رئیس جمهور مبنی بر اینکه "از آزادی و حرمت اشخاص و حقوقی که قانون اساسی برای ملت شناخته است حمایت می کند" او را متکفل فریضه نظارت بر حسن اجرای قانون اساسی خصوصا مفاد اصل ۳ و فصل ۳ که ناظر بر حقوق ملت است و نیز ۷۰ مصداق تمثیلی حقوق عامه در قانون مینماید. اما این تکلیف نافی تعهد عمومی در پایش و مطالبه نیست. فرهنگ سازی و ترویج گفتمان مبتنی بر مبانی و نگرش حقوق اساسی مندرج در قانون اساسی نیز باید مطمح نظر باشد.
ضرورت رفع خلاء دادگاه قانون اساسی
در کشورهای مختلف برای حفظ اصول قانون اساسی در 2 موقف تقنین و اجرا تضمین هایی پیش بینی شده که در سه سطح پیشینی و یا پسینی و یا ترکیبی عمل می کنند. مثلا برای جلوگیری یا رفع اثر از قوانین عادی مغایر قانون اساسی، 3 مدل تجربه شده است. تشکیل دادگاه ویژه بنام "دادگاه قانون اساسی" که با ماهیت قضایی به صورت اختصاصی عمل می کند یا واگذاری صلاحیت و اختیار رسیدگی و تشخیص به "دادگاههای عام دادگستری" یا تاسیس "یک نهاد خاص شبهه قضایی-سیاسی" که مستقیما متکفل نظارت گردد. همچنین برای نظارت و کنترل رفتارها و اقدامات و پیگیری شکایات از نقض اصول قانون اساسی و خصوصا حقوق ملت ها مکانیزم قضایی دادگاه قانون اساسی پیش بینی شده که هر شهروند می تواند با مراجعه بدان استیفای حق کند. ایجاد و تاسیس نهادهای عالی، جهت تضمین رعایت اصول قانون اساسی و حقوق بنیادین اشخاص طی یک دادرسی اساسی با عنایت به اصل «برتری قانون اساسی» تمشیت می گردد. زمانی گفته می شد قوانین اساسی برای اینکه مورد تعدی قرار بگیرند بوجود میآیند برای اینکه فریاد نمی زنند و زمامداران بیشتر با آنها ژست می گیرند، اما مدل حقوقی مختار نوین قانون را توام با ضمانت اجرا میخواهد و موج فزاینده مطالبات حقوق شهروندی روزآمد، حاضر به انفعال نسبت به حقوق اساسی ناظر به قانون اساسی و مستظهر به پشتوانه والای آن نیست.
حدودا 50 کشور دادگاه قانون اساسی دارند. در ایران هم شورای نگهبان بخش مربوط به نظارت بر قانون را متکفل است و علی القاعده باید ضامن تحقق اصول قانون اساسی در فرایند تصویب قانون باشد و انطباق مصوبات با قانون اساسی را مطمح نظر دارد. اما نهاد خاصی که متکفل استیفای حق نسبت به نقض حقوق اساسی باشد نداریم و بهنظر تشکیل دادگاه اختصاصی قانون اساسی می تواند ضامن عدم نقض حقوق اساسی باشد. بسیاری از مصادیق حقوق اساسی هست که نقض می گردد. گاهی حقوق سیاسی و مدنی، گاهی حقوق اقتصادی و اجتماعی، گاهی حقوق زیست محیطی، گاهی آزادی بیان، گاهی حق نقد و نظر، گاهی حق برخورداری از مسکن، اشتغال مولد و سالم ، گاهی حق صلح و توسعه و... ضمانت اجرا و اهرم کنترل گر و پاسدار بازدارنده ای باید تا مراقبت نماید و کنشگرانه با ناقضان حقوق اساسی برخورد و تعقیب و مجازات کند. الگوی دادگاه قانون اساسی می تواند در حوزه عمل متکفل این مهم گردد و سطح برخورداری شهروندان از حقوق اساسی را ارتقا بخشد.
بدان امید که قانون اساسی، این میثاق ملی و ثمره خون شهیدان و مجاهدت ملت فداکار ایران در طول ۲ انقلاب مشروطه و اسلامی، بتواند ضمن برخورداری حداکثری شهروندان، الگویی برای تلفیق دین و سیاست و اخلاق و حقوق بشر و مردمسالاری دین مدار و کرامت باور برای خیزش های اسلامی منطقه و جهان باشد.
انتهای پیام
ادامه مطلب
موسویان: اروپا در تعامل با ترامپ، مانع از تکرار اشتباهات گذشته آمریکا در مورد ایران شود
موسویان گفت: برجام اولین توافق بزرگ ایران و اروپا است که شانس تحول مهم در روابط اقتصادی را کلید زده ضمن اینکه ظرفیت روابطی پایدار و همه جانبه بین ایران و اروپا را ایجاد کرده است، اما با پیروزی اخیر ترامپ، مسئله اصلی این است که چگونه میتوان چنین روابطی را بعد از برجام ودردوره ترامپ بین ایران و اروپا شکل داد.
به گزارش ایسنا، سید حسین موسویان، دیپلمات پیشین کشورمان در مقالهای در روزنامه فرانکفورتر آلگماینه نوشته است: بعد از انقلاب اسلامی 1979 در ایران، روابط اروپا و ایران هیچ گاه یک روابط باثبات و جامع نبوده است. روابط عمدتا بازرگانی صرف آن هم به خاطر تحریمها، شکننده بوده است.
وی با اشاره به روی کار آمدن ترامپ در دوران پسابرجام گفت: به احتمال زیاد ترامپ برجام را پاره نمیکند، اما کنگره آمریکا احتمالا تحریمهای جدیدی تحت عنوان حقوق بشر و تروریسم تصویب کند. ترامپ هم ممکن است برخی را تایید و برخی را رد کند. ضمن اینکه هیچ رییس جمهوری در تاریخ آمریکا به اندازه ترامپ ذهنیت اقتصادی نداشته و از این رو احتمال کمی هم هست که ترامپ بخواهد از کیک اقتصاد ایران سهمی ببرد. در هر صورت شرایط ایجاب می کند که "نقشه راه" جدیدی برای روابط ایران و اروپا تهیه گردد که برجام و میراث تعامل اوباما را حفظ، روابط جدید اروپا و ایران را محقق و مانع تشدید تقابلات آمریکا و ایران در دوره ترامپ شوند.
وی افزود: خیلی ها در آمریکا تلاش می کنند مانع تجارت جهانی با ایران شوند و خیلی ها هم بر اجرای کامل برجام اصرار دارند. اکنون شرکتهای آمریکایی می توانند با مجوز وزارت خزانه داری در زمینه هوایی، دارویی، غذایی، پزشکی، محیط زیست، آب و بسیاری از موارد دیگر کار کنند. اروپا می تواند از طریق مشارکت با شرکت های آمریکایی، موجب شود که آمریکا نیز از منافع اقتصادی تجارت با ایران بهره مند شود.
موسویان اظهار کرد: شرایط جدید در خاورمیانه ایجاب می کند که ایران و اروپا در موضوعات سنتی مورد اختلاف همکاری کنند. اکنون برای اروپا و آمریکا روشن شده که تهدید واقعی و اصلی تروریسم، گروههای تکفیری داعش و القاعده و جبهه النصره و... است که زاییده کشورهای عرب متحد غرب هستند و ایران درخط مقدم جنگ با این تروریست هاست. لذا زمان آن فرا رسیده که ایران و اروپا با تشکیل یک " کمیته مشترک مبارزه با تروریسم" همکاری را آغاز کنند. این همکاری می تواند بهانه را از تندروهای آمریکا بگیرد، به امنیت جهانی کمک کند و اختلافات دیرینه غرب و ایران در مورد تروریسم را کاهش دهد.
وی با اشاره به موضوع سلاحهای کشتار جمعی که از موارد اصلی اختلاف دیرینه غرب و ایران بوده است، تصریح کرد: با برجام، قدرتهای جهانی تضمینهای لازم و جامع در مورد"بمب صفر" در ایران را به دست آوردند. اکنون ایران و اروپا میتوانند همکاری مشترک در جهت منطقهای شدن اصول برجام را آغاز کنند تا خاورمیانه عاری از سلاح هسته ای تحقق یابد و از همین مدل هم برای عاری سازی منطقه از کل سلاح های کشتار جمعی استفاده شود. اختلاف سنتی حقوق بشر ادامه خواهد داشت اما روشن است که وضع حقوق بشر در ایران از همه متحدین عرب آمریکا و اروپا به مراتب بهتر است. از این رو گفتوگوهای ساختارمند حقوق بشری به منظور تقویت مشترکات حقوق بشری اسلام و مسیحیت و کاهش اختلافات لازم است.
این دیپلمات با سابقه کشورمان ادامه داد: با حل بحران هستهای ایران، توجه قدرتهای جهانی معطوف بحرانهای جدید در خاورمیانه به عنوان اصلیترین تهدید صلح و امنیت جهانی گردیده است. این موضوع مورد اختلاف جدید ایران و غرب است. تجاوز صدام به ایران و کویت، تجاوز آمریکا به عراق و افغانستان، تجاوز عربستان به یمن، تجاوز ناتو و برخی از کشورهای عربی به لیبی، عامل اصلی بی ثباتی ها در خاورمیانه و ظهور و گسترش تروریسم تکفیری است که متاسفانه اروپا عموما حامی تجاوزات نظامی مذکور بوده است. دهها میلیون نفر آواره، مهاجر، کشته یا زخمی شده که فاجعه بارترین تراژدی انسانی بعد از جنگ جهانی دوم رقم خورده و خاورمیانه هم به آسیب پذیرترین منطقه جهان تبدیل شده است. وضعیتی که امنیت ایران و اروپا را تهدید و همکاری مشترک طلب می کند.
موسویان گفت: در عین حال ایران و اروپا می توانند با تشکیل " کمیته مشترک مدیریت بحران در خاورمیانه" بر اساس این اصول همکاری کنند:
الف: خواست اکثریت
ب- مشارکت در قدرت
ج-انتخابات آزاد
د-رعایت حقوق اقلیت
ه-بازسازی اقتصادی کشورهای بحران زده
بنابراین این نقشه راه موجب خواهد شد که "همکاری" جایگزین "تشنج" در روابط ایران و اروپا گشته و اروپا بتواند ضمن پیشگیری از تشدید تقابلات آمریکا و ایران، کاهش خصومت بین واشنگتن و تهران را تسهیل کند.
وی گفت: ایران در پنج سال آینده صدها میلیارد دلار پروژه اقتصادی دارد. ایران هم بخشی از جنگ مخفی اقتصادی آمریکا و اروپاست. این نقشه راه می تواند به جنگ مخفی در مورد ایران خاتمه دهد و توافقات اقتصادی بزرگی که بین ایران و اروپا تاکنون انجام شده را نهایی و عملیاتی کند.
وی با بیان اینکه کابینه فعلی انتخابی ترامپ متشکل از ضد ایرانیترین و ضدبرجامی ترین سیاستمداران آمریکاست که معتقد به سیاست تغییر رژیم در ایران هستند افزود: بسیار مهم خواهد بود که اتحادیه اروپا در تعامل با دولت ترامپ، مانع از تکرار اشتباهات گذشته آمریکا در مورد ایران شود. طرز تفکری که در دوره اوباما راجع به امکان تعامل با ایران، در آمریکا شکل گرفت، ممکن است در دوره ترامپ به حاشیه رانده شود. ترامپ در ایالت سینسیناتی در اولین سخنرانی خود بعد از پیروزی ریاست جمهوری گفت که نظر شخص او این که آمریکا از اشتباهات گذشته درس گرفته و دست از سیاست ساقط کردن رژیم ها بردارد. اروپا می تواند ترامپ را در تحقق این سیاست یاری دهد.
انتهای پیام
ادامه مطلب
نکاتی جالب درباره توپ طلا
مراسم توپ طلا امروز (دوشنبه) برگزار میشود که نکات جالبی در مورد آن منتشر شده است.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، امشب (دوشنبه) برنده توپ طلا مشخص خواهد شد. کریستیانو رونالدو بیشترین شانس را برای کسب این جایزه دارد و رقیب اصلیاش همچون سالهای گذشته، لیونل مسی است.
رونالدو در این سال لیگ قهرمانان اروپا با رئال مادرید و یورو ۲۰۱۶ را با پرتغال فتح کرد و به همین دلیل، شایسته دریافت این جایزه است. مهاجم پرتغالی امشب میتواند چهارمین توپ طلایش را ببرد. به احتمال فراوان، نفر سوم نیز آنتوان گریزمان خواهد بود.
مهاجم اتلتیکومادرید تاثیر زیادی در نایب قهرمانی تیمش در لیگ قهرمانان و همچنین تیم ملی فرانسه در یورو داشت. او به عنوان بهترین گلزن و برترین بازیکن یورو نیز شناخته شد.
برنده توپ طلا را امسال فرانس فوتبال اعلام خواهد کرد. پیش از این، توپ طلا و جایزه بهترین بازیکن سال با توافق فیفا و فرانس فوتبال یکی شده بود (سال ۲۰۱۰) اما امسال با حضور رییس جدید فیفا، دوباره این دو جایزه جدا از هم داده خواهند شد. در ادامه به نکات جالب درباره توپ طلا اشاره میشود.
لیونل مسی
مسی تاکنون بیشترین توپ طلا را به خود اختصاص داده است. مهاجم بارسلونا پنج بار این جایزه را کسب کرده است. رونالدو پرتغالی، یوهان کرویف، میشل پلاتینی و مارکو فان باستن نیز سه بار صاحب این جایزه شدند.
لو یاشین
یاشین که اهل شوروی سابق است، در سال ۱۹۶۳ تنها دروازهبانی بود که توانست این جایزه را ببرد.
سه مدافع
بیشتر برندگان توپ طلا مهاجمان و یا هافبکها بودند و تنها سه مدافع شانس کسب این جایزه را داشتند. فرانس بکن بائر (دوبار) و ماتیاس سامر و فابیو کاناوارو این جایزه را بردند.
ژرژ وهآ و آلفردو دی استفانو
اولین بازیکن غیر اروپایی که این جایزه را کسب کرد وهآ در سال ۱۹۹۵ بود. دیاستفانو آرژانتینی نیز در سال ۱۹۵۷ توپ طلا را برد اما آن زمان به ملیت اسپانیایی درآمده بود. سیووری آرژانتینی برنده توپ طلا سال ۱۹۶۱ نیز چنین شرایطی داشت و به ملیت ایتالیایی درآمده بود.
استنلی متیوز
متیوز انگلیسی اولین برنده توپ طلا در سال ۱۹۵۶ بود که پیرترین آن نیز به حساب میآید. او زمانی که ۴۱ سال داشت، صاحب این جایزه شد.
سوپر توپ طلا
نخستین توپ طلای خاص با عنوان سوپر توپ طلا در سال ۱۹۸۹ به دی استفانو داده شد. این جایزه در ۳۰ سالگی مجله فرانس فوتبال به دیاستفانو اهدا شد.
توپ طلا افتخاری
دومین توپ طلای خاص به دیگو آرماندو مارادونا در سال ۱۹۹۵ داده شد. این جایزه در آن سال توپ طلا افتخاری نامیده شد.
لوییس سوارس
سوارس تنها فوتبالیست متولد اسپانیاست که این جایزه را برده است.
رونالدو نازاریو
رونالدو جوانترین برنده توپ طلاست. مهاجم برزیلی با ۲۱ سال و ۳ ماه، در سال ۱۹۹۷ صاحب این جایزه شد. همچنین او نخستین برزیلی بود که برنده این جایزه شد و اولین بازیکن در آمریکای جنوبی که توپ طلا را به خود اختصاص میداد.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/
ادامه مطلب
اعلام نتیجه آزمون استخدامی آموزش و پرورش تا پایان آذرماه
مشاور عالی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: نتایج آزمون استخدامی آموزش و پرورش تا پایان آذر ماه از طریق سایت سازمان سنجش اعلام میشود.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حسین توکلی مشاور عالی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: نتایج آزمون استخدامی دانشگاههای علوم پزشکی روز گذشته بر روی سایت سازمان سنجش آموزش کشور قرار گرفت و داوطلبان این آزمون میتوانند با مراجعه به سایت سازمان سنجش از نتیجه خود مطلع شوند.
وی افزود: نتایج سایر خوشههای سومین آزمون استخدامی از جمله آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش نیز تا پایان آذرماه اعلام میشود.
شایان ذکر است، آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش همزمان با سومین آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی و آزمون استخدامی دانشگاههای علوم پزشکی در روز جمعه 21 آبان ماه 95 برگزار شد.
منبع: خبرگزاری فارس
انتهای پیام/
ادامه مطلب
چه خودروهایی در بازار زودتر به فروش میرسند؟
برخی از خودروها در زمان فروش، به سرعت و با کمترین افت در بازار به فروش می رسند ولی برخی دیگر با افت قیمت زیاد و زمان انتظار طولانی خصوصا در نوع دست دوم مواجه می شوند.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، به عقیده برخی از کارشناسان بازار خودرو، معمولا افراد برای خرید خودرو به بودجه شان نگاه میکنند، اما در خرید خودرو خصوصا برای کسانی که زود به زود ماشینشان را عوض می کنند، خرید خودرویی که در زمان فروش کمترین افت قیمت را داشته و سریع نیز به فروش برسد، بسیار مهم است.
در بازار خودروهای داخلی معمولا تمامی خودروها به صورت صفر کیلومتر از سوی مردم خریداری می شوند، ولی همین خودروها در زمان فروش بستگی به نوع آن دارای مشتریان بهتری هستند.
اگر بخواهیم خودروهای پرطرفدار را نام ببریم، میتوانیم از شرکت سایپا، خودروی پراید و تیبا، شرکت ایران خودرو، پژوپارس، پژو 206 و تندر 90 و شرکت پارس خودرو هم خودرو ساندروی استپ وی و معمولی را نام برد. اینها خودروهایی هستند که مشتریان برای خرید این خودروها در نوع صفر میل و رغبت بیشتری نشان میدهند.
در خانواده پژو پارس فروش نوع دست دوم مدل معمولی با افت قیمت کمتری مواجه می شود. به طور مثال یک خودروی پارس ال ایکس در نوع صفر کیلومتر 42.5 میلیون تومان و پارس معمولی 37 میلیون در بازار آزاد به فروش می رسند ولی در زمان فروش و با 5 هزار کیلومتر کار کرد پارس معمولی حدود 35 و پارس ال ایکس به قیمت 38 میلیون به فروش خواهند رسید. بنابراین مشاهده می کنید پارس ال ایکس افت4.5 میلیونی و پارس معمولی 2 میلیون در زمان فروش افت قیمت خواهند داشت.
در خانواده پژو 206 نیز علاوه بر اینکه همین قاعده وجود دارد اما خودروهای هاچ بک نیز در زمان فروش افت قیمت کمتری را نسبت به نوع صندوق دار خواهند داشت به طور مثال پژو 206 هاچ بک تیپ پنج 38.8 و پژو 206 وی8 صندوق دار 39.4 میلیون در نوع صفر قیمت دارند ولی همین خودرو با 3 هزار کیلومتر کار کرد در تیپ 5 به قیمت 37 میلیون تومان و پژو وی 8 در فروش 37 میلیون در بازار به فروش می رسند و بنابراین افت قیمت 206 هاچ بک نسبت به نوع صندوق دار در بازار کمتر است.
در خانواده تندر 90 نیز آنچه که در بازار دست دوم بهتر خرید و فروش می شود، مربوط به نوع دنده ای و فول این خودرو است.
در خانواده سایپا خودروهای تیبا و تیبا 2 نیز در نوع صفر به خوبی خرید و فروش می شوند، ولی در بازار دست دوم تیبای صندوق دار وضعیت بهتری را خواهد داشت.
اما وضعیت در پارس خودرو به دلیل ارائه خودرهای رنو بهتر است. خودروهای ساندرو و ساندرو استپ وی وضعیت خوبی در بازار خرید و فروش را دارند.
در خودروهای چینی به رغم اینکه در نوع صفر کیلومتر در بازار اوضاع نسبتا خوبی دارند ولی وضعیت در بازار دست دوم زیاد مناسب نیست و معمولا این خودروها در زمان فروش دست دوم افت قیمت زیادی را تجربه خواهند کرد. ولی در خودروهای صفر کیلومتر چینی معمولا نوع شاسی بلند بهتر از نوع سدان بهتر فروش می رسد.
اما در حوزه خودروهای وارداتی وضعیت به گونه دیگری است. در این بازار به دلیل اینکه در برگیری خودروهای کره ای بسیار زیادتر از برندهای دیگر است، بنابراین در بازار فروش دست دوم اوضاع مساعدتر است؛ هر چند که در مرحله بعدی برندهای ژاپنی شرایط بهتری را دارند.
در خودروهای خارجی باید توجه داشت که به دلیل قیمت بالای آن در نوع صفر کیلومتر در زمان فروش افت قیمت از 5 تا 20 میلیون تومان را باید پیش بینی کرد.
منبع: عصر ایران
انتهای پیام/
ادامه مطلب
بازداشت مدیر کانال تلگرامی مستهجن
حجت الاسلام و المسلمین سید مصطفی حقی از بازداشت مدیرکانال تلگرامی مستهجن در گرگان خبر داد و گفت: متهم گروه تلگرامی را تشکیل داده بود که با انتشار محتویات مستهجن از قبیل ویدئو، عکس از طریق سامانه های مخابراتی آن را اداره میکرد.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دادستان عمومی و انقلاب گرگان از بازداشت مدیرکانال تلگرامی مستهجن در گرگان خبرداد و گفت: متهم گروه تلگرامی را تشکیل داده بود که با انتشار محتویات مستهجن از قبیل ویدئو، عکس آن را اداره می کرد.
وی در تشریح جزئیات این خبر اظهارکرد: متهم با تحریک افراد به انحرافات جنسی و با ایجاد پروفایل غیر واقعی و تغییر صدا نزدیک به 200عضو را جذب کرده بود.
این مقام قضایی در ادامه افزود: با عنایت به گزارش اولیه پلیس امنیت اخلاقی و مستندات ارائه شده و تحقیقات تکمیلی توسط پلیس فتا متهم دستگیر و پس از تفهیم اتهام با صدور قرار وثیقه توسط شعبه اول دادیاری دادسرای عمومی وانقلاب مرکز استان گلستان به زندان معرفی شده است.
منبع: میزان
انتهای پیام/
ادامه مطلب
سردسته دزداندریایی کارئیب به عیادت کودکان رفت +عکس
جانی دپ با لباس جک اسپارو سردسته دزدان دریایی کاراییب، برای عیادت کودکان بیمار راهی بیمارستان شد و همه را شگفت زده کرد.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در حالی که جانی دپ پیشتر هم به این بیمارستان در لندن رفته و از بیماران عیادت کرده است، باید گفت وقتی او در لباس جک اسپارو قهرمان کمپانی دیزنی در فیلم «دزدان دریایی کاراییب» ظاهر میشود، دیگر نمیتوان جانی دپ را شناخت و تنها جک اسپارو است که حضور خود را نشان میدهد.
جانی دپ سال ۲۰۰۷ دخترش را به دلیل مشکلات کلیوی در بیمارستان گریت اورماند لندن بستری کرد و بعد سال ۲۰۱۵ با لباس کاپیتان اسپارو برای عیادت بیماران رفت و از این دیدار به عنوان یک چیز خاص یاد کرد.
بازتاب دیدار دیروز جانی دپ از این بیمارستان در توییتر بسیار مشهود بود و شمار زیادی از مردم درباره این کار او و تجربه دیدار کاپیتان اسپارو در بیمارستانی در لندن به نوشتن پیام پرداختند.
این عمل جانی دپ به خصوص در روزهایی که به کریسمس نزدیک است، بازتاب زیادی یافت و به نوعی میتواند اخبار اخیر مبنی بر مشکلات او با همسرش امبر هرد را که به طلاق انجامید، از یاد ببرد.
جانی دپ نقشی در فیلم جدید «جانوران شگفتانگیز و زیستگاههای آنها» که اکنون در حال اکران در سینماها است، نیز داشته است.
منبع: مهر
انتهای پیام/
ادامه مطلب
گلوبال تایمز چین: ترامپ یک کودک نادان است
یک روزنامه چینی، رئیس جمهور منتخب آمریکا را به یک کودک نادان توصیف کرد.
به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از واشینگتن پست؛ روزنامه گلوبال تایمز چین در واکنش به اظهارات اخیر "دونالد ترامپ"، رئیس جمهور منتخب آمریکا، درباره تایوان، نوشت: ترامپ مانند یک کودک، نادان و ساده لوح است.
گلوبال تایمز چین ضمن اشاره به اظهارات اخیر ترامپ درباره لزوم بازنگری در روابط آمریکا با تایوان، نوشت: دونالد ترامپ مانند یک کودک ساده لوح و بیتجربه است.
ترامپ طی اظهاراتی در برنامه "فاکس نیوز ساندی" اظهار داشت آمریکا لزوما خود را به سیاست دیرینه "چین واحد" محدود نخواهد کرد.
ترامپ چندین بار سیاستهای چهار دهه گذشته آمریکا در قبال چین را زیر سئوال برده است و بدون شک این اظهارات با واکنش منفی پکن روبرو خواهد شد.
در همین راستا، گفتگوی تلفنی اخیر ترامپ با رئیس جمهور تایوان با مخالفت شدید مقامات چین روبرو شده است. چین جزیره خودمختار تایوان را بخشی از سرزمین خود میداند و هر گونه ارتباط سیاسی با رئیس جمهور تایوان را یک توهین بزرگ به خود قلمداد میکند.
گلوبال تایمز فقط چند ساعت پس از گفتگوی ترامپ با شبکه فاکس نیوز، مقالهای را با این تیتر منتشر کرد: "ترامپ، لطفا با دقت گوش کن، چین واحد، معامله نمیشود."
در این مقاله آمده است: چین باید یک پاسخ قاطع به اظهارات ترامپ بدهد. تنها در این صورت خواهد بود که شاید ترامپ درک کند که چین و سایر کشورهای جهان مرعوب نخواهند شد. در زمینه دیپلماسی، ترامپ واقعا بی تجربه و ساده لوح است.
تماس ترامپ با رهبر تایوان نقض سیاست 37 ساله واشینگتن مبنی بر امتناع از تماس مستقیم رؤسایجمهور آمریکا با تایوان بعد از تیرگی روابط با این جزیره در سال 1979 بود.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
ادعای روزنامه سعودی مبنی بر جاسوسی دستگاه دیپلماسی ایران از عربستان
روزنامه سعودی عکاظ در ادعایی بیاساس، گروهی از شیعیان عربستان را به جاسوسی و همکاری با دستگاه دیپلماسی ایران متهم کرد.
به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، روزنامه سعودی عکاظ مدعی شده یک گروه جاسوسی مرتبط با دستگاه دیپلماتیک ایران در عربستان، بیش از 124 گزارش مشروح به همراه اطلاعات مختلفی را به نیروهای اطلاعاتی ایران دادهاند.
به ادعای این روزنامه، اعضای این گروه، گزارش ها و اطلاعات خود با هدف مخفی نگه داشتن فعالیت های خود از دستگاه امنیتی عربستان از از دو طریق اقدام به ارسال گزارش های خود به ایران می کردند، یکی از طریق تحویل مستقیم آن به افراد اطلاعاتی ایران که در سفارت ایران در ریاض و یا در کنسولگری ایران در جده یا از طرق نمایندگان ایران در شورای همکاری خلیج فارس هستند و یا از طریق ارسال ایمیلهای کدگذاری شده که به وسیله یکی از نیروهای اطلاعاتی ایران برای این کار آموزش دیده بودند.
این روزنامه به نقل از منابعی نوشته است: این گروه جاسوسی متشکل از 32 عضو است که 30 نفر آنها عربستانی و 2 نفر افغانی و ایرانی هستند و با 24 نیروی اطلاعاتی ایرانی در داخل و یا خارج از عربستان جلسه تشکیل می دادهاند.
دادگاه جنایی عربستان اخیرا برای 15 نفر از این افراد حکم اعدام و برای 15 نفر دیگر حکم، حبس از 6 ماه تا 25 سال صادر کرد.
این ادعاها در حالی مطرح میشود که عربستان سعودی، که حمایتش از تروریستهایی که عراق و سوریه را به خاک و خوش کشیدهاند بر کسی پوشیده نیست، و این کشور برای سرپوش گذاشتن بر اقدامات جنایتکارانهاش در منطقه و به خصوص یمن، همراه ایران را متهم میکند.
انتهای پیام/
ادامه مطلب