نفربرهای ارتش جمهوری اسلامی بهینه سازی شده‌اند/ در تولید تک تیراندازها کاملا خودکفا هستیم

رئیس سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی نیروی زمینی ارتش گفت: نفربرهای چرخدار و شنی در نیروی زمینی ارتش بهینه‌سازی شده‌اند.
 

نفربرهای ارتش جمهوری اسلامی بهینه سازی شده‌اند/ در تولید تک تیراندازها کاملا خودکفا هستیمبه گزارش خبرنگار اعزامی  دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امیرسرتیپ دوم ستاد سیدمسعود زواره‌ای در دومین روز از رزمایش محمدرسول‌الله با اشاره به اینکه در جنگ‌های امروزی نیروهایی برای جنگ حرف برای گفتن دارند که ابزار محور نباشند عنوان داشت: باید دانش محوری را سرلوحه کار قرار داد و بنا به نیاز عملیاتی وارد عمل شد.

وی افزود: دانشی که ما در حوزه تک تیرانداز در اختیار داریم می‌تواند از 50 تا 3 کیلومتر را تأمین کند.

رئیس سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی نیروی زمینی ارتش در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به توانمندی بالای نیروی زمینی ارتش در تأمین سلاح‌های تک تیرانداز تصریح کرد: نیروی زمینی ارتش براساس تهدیداتی که پیش رو دارد و با یک آینده‌نگری و به صورت کارشناسانه دانش فنی انواع سلاح‌ها را داشته و تک تیراندازهای مختلفی را طراحی ساخته و رونمایی کرده است.

امیر زواره‌ای ادامه داد: باید از کالیبرهای مختلف تک تیرانداز داشته باشیم تا در لایه‌های مختلف تاکتیکی مورد استفاده قرار دهیم. متخصصین نیروی زمینی سلاح‌هایی همچون باهر و شاهر را تولید و به یگان‌ها تحویل داده‌اند.

وی افزود: ما سلاح‌های 7.62 میلی‌متری دراجانوف را بهینه سازی کردیم و همچنین با استفاده از امکانات نزاجا سلاح جدید اسنایپر را طراحی و تولید کردیم و این سلاح تمام آزمایش‌های رزمی خود را پشت سر گذاشته است.

رئیس سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی نیروی زمینی ارتش با بیان اهمیت نسل تک تیراندازها در جنگ‌های منظم، نامنظم و مرکب تأکید کرد: باید یک تک تیرانداز بتواند با اولین شلیک هدف خود را مورد اصابت قرار دهد و ما دانش فنی تولید انواع تک تیراندازها را از 50 متر تا 3 کیلومتر داریم. هر چقدر که کالیبر یک تک تیرانداز افزایش یابد قابلیت این تک تیرانداز بسته به تعداد افزایش خواهد یافت و ما با تغییراتی که در شکل مهمات داده‌ایم قابلیت‌های تک تیراندازها را افزایش داده‌ایم.

امیر زواره‌ای با بیان اینکه ما مدرسه عالی تک تیراندازها را ایجاد کرده‌ایم و این مدرسه تک تیراندازهایی را با قابلیت‌های ویژه آموزش می‌دهد تصریح کرد: ما دوربین‌های یکسان را در همه سلاح‌ها قرار داده‌ایم و توانسته‌ایم قابلیت اسلحه‌های تک تیرانداز را افزایش دهیم.

وی در پایان خاطر نشان کرد: در حوزه نفربرهای زره‌ای چرخدار و شنی دار این نفربرها توسط نیروی زمینی ارتش بهینه‌سازی شده‌اند. 

انتهای پیام/ 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : یک شنبه 21 آذر 1395  | 10:46 PM | نویسنده : مهدی گلشنی

چرا جامعه، تشنه اعدام بابک زنجانی نیست؟

یک هفته پس از تأیید نهایی حکم اعدام بابک زنجانی متهم ردیف اول بدهی کلان نفتی، احساس نمی‌شود که جامعه برای اجرای این حکم عطش داشته باشد یا برای آن روزشماری کند.

به گزارش ایسنا، مهرداد خدیر با این مقدمه در «عصر ایران» نوشت: روشن است که قضات رسیدگی‌کننده بر پایه قوانین مربوط  به تشدید مجازات‌های مربوط به فساد اقتصادی حکمی جز این نمی‌توانسته‌اند صادر کنند و اکنون نیز اعلام شده چنانچه بخشی از بدهی کلان دو میلیارد یورویی را  بازگرداند احتمال دارد مشمول تخفیف قرار گیرد.

بر این اساس، این گفتار با حکم کاری ندارد و مطلقا نمی‌خواهد از این منظر موضوع را بررسد چرا که هر گونه حکم خفیف‌تر، شائبه ایجاد می‌کرد و شاکی هم دولت و وزارت نفت است که پول نفت تحویلی را می‌خواهد و طبعا برای بالاترین فساد اقتصادی و بدهی تاریخ ایران ناگزیر از صدور شدیدترین حکم بوده‌اند.

پرسش این است که چرا جامعه، منتظر اعدام بابک زنجانی نیست و به عنوان یک مطالبه هم مطرح نیست؟ این پرسش از آن رو قابلیت طرح دارد که نظرسنجی‌ها هم از این واقعیت حکایت می‌کند.

دلیل اول می‌تواند این باشد که جامعه باور نکرده بابک زنجانی به تنهایی این نفت را تحویل گرفته و وعده داده پول آن را در وضعیت تحریم از طریق بانک خیالی خود در مالزی یا جای دیگر پرداخت می‌کند. هر چند تلویزیون اصرار دارد از او به عنوان «میلیاردر نفتی» یاد کند اما بابک زنجانی، نفتی نبود و از چین، سس گوجه فرنگی وارد می‌کرد و بعد ناگهان از حوزه نفت سر در آورد!

در نگاه غالب جامعه بابک زنجانی یا یک بازی‌خورده افراد دیگر است که او را جلو انداختند و تنها او را می‌شناسیم یا یک دروغگوی شیاد که سر همه کلاه گذاشت که در این صورت باید مشخص شود چرا به او اعتماد کردند و احیانا چه نفعی در این زمینه داشتند؟ پاسخ این پرسش هم با اعدام روشن نمی‌شود.

دومین دلیل این است که از اعدام مه‌آفرید امیرخسروی در پرونده امیرمنصور آریا زمان چندانی نمی‌گذرد و اگر قرار بود اعدام در پرونده‌های اقتصادی مشکل‌گشا باشد از مه‌آفرید به بابک زنجانی نمی‌رسیدیم.

علت سوم می‌تواند این باشد که در نگاه جامعه، این‌گونه پرونده‌ها دو رو دارد. یک روی آن متهم گمنامی است که به سرعت مشهور می‌شود، مانند بابک زنجانی و مه‌آفرید و امثال اینها و یک روی دیگر احیانا صاحب‌منصبانی که یا معرفی نمی‌شوند یا اگر هم پای آنان باز شود در فرجام با مجازات سنگین مواجه نمی‌شوند یا مانند محمودرضا خاوری می‌گریزند.

ممکن است این تلقی درست نباشد اما به هر حال وجود دارد؛ تا جایی که بسیاری تصور می‌کنند متهم اصلی پرونده سه هزار میلیارد تومانی خاوری بود و برخی نام مدیرعامل بانک صادرات در دولت احمدی‌نژاد را مطرح می‌کنند و هر چه این دومی توضیح می‌دهد، بعضی نمی‌پذیرند.

دلیل چهارم، وضعیت فعلی شهرام جزایری است. او پس از 11 سال زندان اکنون در برخی همایش‌های کارآفرینی درس می‌دهد و سخنرانی می‌کند و با سرمایه محدود باقی‌مانده هم فرد موفقی است. درباره بابک زنجانی البته چنین قضاوتی وجود ندارد و هوش جزایری را ندارد و بیشتر به دروغگویی و لاف‌زنی شناخته می‌شود اما به هر حال این تلقی وجود دارد که اگر شهرام جزایری هم اعدام می‌شد اکنون او به جای اینکه در حال کار باشد، زیر خاک خفته بود.

نکته پنجم این است که جامعه به جز موارد قصاصی که حکم شرع است، نسبت به اعدام‌های دیگر تمایل چندانی نشان نمی‌دهد و حتی در موارد قصاص هم افرادی به دنبال اخذ بخشش هستند و از این‌رو از اعدام بابک زنجانی هم خرسند نمی‌شوند.

مهم‌تر از همه اینها اما این پرسش است که آیا با اعدام او به چند هزار میلیارد تومان می‌رسیم؟ به زبان دیگر، اعدام، پول می‌شود؟ این پرسش اخیر را بسیاری مطرح کرده‌اند و البته مسئول پاسخ به آن دستگاه قضایی نیست و از منظر مصلحت کلی نظام باید به آن پاسخ داده شود و بر همین اساس می‌توان پیش‌بینی کرد که صدور حکم اعدام برای این فرد به این خاطر است که بداند قضیه جدی است و دست از دروغ‌ها و‌ لاف‌های گزاف بردارد و واقعیت را بگوید و خیال نکند هم‌دستان احتمالی، مجال بازگشت دارند.

این ماجرا وجه هفتمی هم دارد. اینکه آیا در بزرگ‌شدن امثال بابک و پدیده، تنها خودشان مقصرند یا تلویزیون که این همه تبلیغ کرد نیز مقصر است؟ به یاد آوریم تبلیغات خاص او را که از هیچ منطقی برخوردار نبود و به سبک بخش‌های خبری دقایق متمادی اخبار پرواز و فرود را پخش می‌کرد یا آگهی‌های پدیده و بی‌گمان اگر این آگهی‌ها نبود این پرونده‌ها هم اینقدر حجیم نمی‌شد. البته اصل آگهی در اقتصاد رقابتی بلا اشکال است اما از این‌گونه آگهی‌ها احساس می‌شد انحصاری در کار است و به خاطر اعتمادی که مردم داشتند دچار مشکل شدند.

به همین دلایل شاید جامعه تشنه اعدام بابک زنجانی نیست و اساسا او را خیلی‌ها خیلی جدی نمی‌گیرند و باور ندارند و بیش از انتظار برای آنکه سر او بالای دار برود منتظرند پول‌ها بازگردد. به نظر می‌رسد قوه قضائیه کار خود را انجام داده تا این فرد بداند بیش از این نمی‌تواند پنهان‌کاری کند و دیگران باید تدابیری بیندیشند تا این مطالبه کلان دریافت شود.

انتهای پیام


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : یک شنبه 21 آذر 1395  | 10:45 PM | نویسنده : مهدی گلشنی

شلیک به قلب پدر برای معافیت از سربازی!

فرمانده انتظامی الیگودرز لرستان گفت: پسر جوانی در الیگودرز لرستان که برای رهایی از خدمت سربازی با اسلحه به پدرش شلیک کرده بود تا بتواند معافیت کفالت بگیرد، شناسایی و دستگیر شد.

به گزارش ایسنا به نقل از «میزان»، سرهنگ خدارحم ذلقی گفت: جوانی 20 ساله پس از چند ماه خدمت سربازی، در اقدامی غیر قابل باور تصمیم گرفت برای دریافت معافیت کفالت، پدر خود را با شلیک گلوله مصدوم کند.

وی افزود: این حادثه جمعه‌شب اتفاق افتاد و پس از بررسی‌های پلیس، مشخص شد که پسر 20 ساله قصد مصدوم‌کردن پدر 60 ساله‌اش را داشته است.

فرمانده انتظامی الیگودرز با اشاره به انجام بازجویی از جوان 20 ساله خاطرنشان کرد: در بازجویی از این جوان، وی اعتراف کرد که هدفش از شلیک گلوله به سمت پدرش، مصدوم‌کردن وی بوده است.

انتهای پیام


ادامه مطلب
نظرات 0

ممبینی: AFC بدون مدرک نمی‌تواند ما را از میزبانی محروم کند

کنفدراسیون فوتبال آسیا

عضو هیات رییسه فدراسیون فوتبال معتقد است که هر چه زودتر باید کمیته یا کارگروهی برای جلوگیری از تحمیل میزبانی نمایندگان ایران مقابل عربستان در کشور سوم تشکیل شود.

هدایت ممبینی در گفت‌وگو با ایسنا درباره تمدید میزبانی نمایندگان ایران و عربستان مقابل یکدیگر در کشور سوم در چارچوب مسابقات لیگ قهرمانان فوتبال آسیا، اظهار کرد: شدیدا اعلام می‌کنیم که موافق این موضوع نیستیم و باید هر چه سریعتر نظرمان را در این‌باره اعلام کنیم. کشور ما میزبان مسابقات جهانی فوتبال بوده و مسابقات متعددی را برگزار کرده است. به نظرم این مشکل عربستان است و آنها باید فکری به حال خودشان کنند.

او تاکید کرد: ما نباید سکوت کنیم و باید محکم‌تر از گذشته از حق‌مان دفاع کنیم. AFC نمی‌تواند حق ایران را ضایع کند و این حق تیم‌های ایرانی است که در کشور خودمان میزبانی کنند.

عضو هیات رییسه فدراسیون فوتبال در واکنش به اینکه آیا فدراسیون فوتبال ایران از قدرت لازم برای تحمیل نظراتش به AFC و دفاع از حق میزبانی برخوردار است، گفت: ما قدرت برتر فوتبال آسیا هستیم و تیم ملی ایران در صدر رده‌بندی تیم‌های ملی آسیایی قرار دارد و ما از سرمایه تماشاگر هم بهره می‌بریم. هر چه زودتر باید کمیته یا کارگروهی تشکیل شود و راه‌حل‌های مقابله با این موضوع را بررسی کنیم و طبق یک برنامه مدون پیش برویم.

ممبینی متذکر شد: نباید هر کسی برنامه خودش را داشته باشد. اعضای هر چهار تیم و فدراسیون فوتبال باید بهترین تصمیم را بگیرند و فردی را مامور مذاکره برای حل و فصل این موضوع کنند. ما باید بتوانیم راهکار جدیدی را قبل از ابلاغ دستور انتخاب کنیم. پیشنهاد را گوش بدهیم. متاسفانه هر زمانی که سایت‌های خارجی خبری را می‌زنند آن اتفاق رخ می‌دهد و الان هم این سایت خارجی خبر از تمدید برگزاری دیدارهای نمایندگان ایران و عربستان مقابل همدیگر در کشور سوم خبر داده است.

او گفت: باید از روزهای قبل این مشکل را پیگیری می‌کردیم. نباید کسی در این موضوع سهل‌انگاری کند. نمایندگان ما شش بازی برگزار می‌کنند که در صورت برگزاری بازی نمایندگان ایران و عربستان در کشور دیگر امتیازاتی را از دست خواهیم داد. البته عربستان می‌تواند دیدارهای خودش را در هر کشوری که می‌خواهد برگزار کند اما ما در کشور خودمان میزبانی می‌کنیم.

عضو هیات رییسه فدراسیون فوتبال با تاکید بر اینکه نباید دیرتر از موعد برای حل این مشکل کارگروه تشکیل شود، گفت: خود من با جدیت تمام به دنبال دفاع از حق ایران هستم اما اگر AFC می‌خواهد بازی ایران را در کشور دیگری برگزار کند باید دلیل و مدرک محکمی بیاورد و در آن صورت ما تابع نظر AFC هستیم اما وقتی هیچ مدرک محکمی ندارند نمی‌توانند ما را مجبور به برگزاری بازی در کشور دیگری کنند.

ممبینی در پاسخ به این سوال که چرا جلسات هیات رییسه فدراسیون فوتبال در فواصل زمانی بلندمدت برگزار می‌شود، گفت: از آخرین جلسه ما مدت زمان زیادی گذشته و فکر می‌کنم نیاز است که جلسه‌ای را برگزار کنیم اما هنوز چیزی به ما ابلاغ نشده است.

وی در پایان در پاسخ به این سوال که آیا فدراسیون فوتبال برنامه‌ای برای برگزاری مجمع عمومی این فدراسیون دارد، گفت: سالانه یک بار مجمع برگزار می‌شود و مسئولان فدراسیون به دنبال برنامه‌ریزی هستند تا آن را برگزار کنیم.

انتهای پیام


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : یک شنبه 21 آذر 1395  | 10:44 PM | نویسنده : مهدی گلشنی

اصفهانیان: منصوریان کدام دو پنالتی را می‌گوید

فریدون اصفهانیان

رییس کمیته داوران فدراسیون فوتبال می‌گوید همه مربیان باید به داوران احترام بگذارند و اگر اعتراضی هم وجود دارد باید با سند و مدرک ارائه شود.

 فریدون اصفهانیان در گفت‌وگو با ایسنا درباره اظهارات خداداد عزیزی پس از شکست تیمش مقابل پیکان مبنی بر اینکه داوران به عمد به نفع پیکان و علیه سیاه جامگان قضاوت کرده‌اند، اظهار کرد: من گزارش ناظر داوری این دیدار را دیده‌ام و او عملکرد داور را خوب ارزیابی کرده است. آقای عزیزی و دست‌اندرکاران فوتبال باید به داوران احترام بگذارند. ما برای غزال تیزپای فوتبال ایران احترام قائلیم اما او هم باید با دلیل و مدرک اعتراض کند. نمی‌شود که در رسانه‌ها هر چیزی که می‌خواهد، بگوید.

رییس کمیته داوران فدراسیون فوتبال افزود: اگر اعتراضی هم وجود دارد باید در قالب نامه‌ای در اختیار ما قرار گیرد و همه کارها باید حرفه‌ای باشد.

او در واکنش به اینکه در مدت زمان اخیر اعتراض نسبت به داوری‌ها کمتر شده اما عزیزی جزو معدود مربیان معترض به داوری است، گفت: ما سعی کرده‌ایم اشتباه‌ها کمتر و کمتر شود و حتی در یک بازی از 6 داور استفاده کردیم. ما انتظار داریم آقای عزیزی هم احترام داوران را حفظ کند و همچنین کمیته اخلاق و کمیته انضباطی با این گونه موارد برخورد کند.

اصفهانیان در پاسخ به این سوال که علیرضا منصوریان مدعی شده بود که در دیدار تیمش با تراکتورسازی داور دو پنالتی استقلال را اعلام نکرده است گفت: نمی‌دانم منصوریان کدام دو پنالتی را می‌گوید که به نفع تیمش نگرفته‌ایم. داور بازی قضاوت خوبی را به نمایش گذاشت.

رییس کمیته داوران فدراسیون فوتبال با مثبت ارزیابی کردن استفاده از 6 داور در دیدار برابر استقلال گفت: بله کمک کردند. هرچقدر بتوانیم از امکانات‌مان استفاده کنیم نتیجه بهتری را هم می‌گیریم.

اصفهانیان همچنین درباره اظهارات نادر دست‌نشان پس از شکست تیمش مقابل سایپا مبنی بر اینکه ترکی بهتر است داوری را کنار بگذارد چرا که نتوانسته در تست AFC موفق شود، اظهار کرد: هنوز گزارش این بازی به دست ما نرسیده و نمی‌دانم قضاوت ترکی به چه شکل بوده است اما آن موضوع ربطی به قضاوت در لیگ ندارد. آقای ترکی از نظر بدنی در شرایط بسیار خوبی قرار دارد و هیچ مشکلی برای ادامه قضاوت در لیگ برتر ندارد.

او خاطرنشان کرد: در دوران داوری هم یکی از سرپرستان تیم‌های لیگ برتری گفته بود که من در امر قضاوت دچار اشتباه شده‌ام و اگر نظر او اشتباه باشد، از دنیای فوتبال خداحافظی می‌کند اما هنوز و پس از گذشت چندین سال آن فرد در فوتبال حضور دارد و همیشه این صحبت‌ها وجود داشته است.

انتهای پیام


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : یک شنبه 21 آذر 1395  | 10:44 PM | نویسنده : مهدی گلشنی

انتشار اخباری از سقوط پالمیرا به دست داعش

پالمیرا

دیده بان حقوق بشر سوریه که نهادی نزدیک به مخالفان این کشور است از کنترل کامل داعش بر شهر تاریخی پالمیرا (تدمر) خبر داد.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه الجزیره، دیده‌بان حقوق بشر سوریه می‌گوید تروریست‌های داعش پس از سه روز درگیری سنگین با نیروهای سوریه امروز(یکشنبه) توانستند شهر پالمیرا را به تصرف خود درآوردند و بار دیگر بر این شهر سیطره یابند.

 

آنگونه که دیده بان حقوق بشر سوریه، مستقر در لندن اعلام کرده نیروهای دولتی سوریه به طور کامل از شهر عقب کشیده‌اند و درگیری‌ها در اطراف آن همچنان ادامه دارد.

 

این اخبار در حالی از سوی دیده بان حقوق بشر اعلام شده که سایت‌های رسمی سوریه اعلام کردند که ارتش توانسته حمله سنگین داعش به شهر پالمیرا را دفع و به مهاجمان تلفات چشمگیری وارد کند.

وزارت دفاع روسیه نیز پیشتر اعلام کرده بود که حمله گسترده داعش به شهر پالمیرا ناموفق بوده و تروریست‌ها مجبور شده‌اند در سایه حملات سنگین ارتش سوریه از این شهر عقب نشینی کنند.

داعش در مه 2015 پس از درگیری‌های شدید بر شهر پالمیرا سلطه یافت و بسیاری از آثار باستانی ارزشمند این شهر را تخریب کرد. حضور داعش در پالمیرا که در مرکز سوریه قرار دارد همواره یکی از دغدغه‌های دولت سوریه و یونسکو بود تا بالاخره این شهر باستانی 9 ماه پیش در  حمله گسترده ارتش سوریه و با پشتیبانی هوایی روسیه آزاد شد.

اعدام دسته‌جمعی نظامیان سوریه به دست عناصر داعش در آمفی تئاتر پالمیرا در زمان اشغال و کنسرت ملی روسیه و سوریه در همان مکان پس از آزادی شهر، دو تصویر مشهور از رخدادهای پالمیرا است.

انتهای پیام


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : یک شنبه 21 آذر 1395  | 10:44 PM | نویسنده : مهدی گلشنی

پاسخ پلیس به عدم جمع‌آوری زنان معتاد متجاهر

زنان معتاد

رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر نیروی انتظامی اعلام کرد که طرح‌های جمع‌آوری معتادان متجاهر همچنان ادامه داشته و نسبت به جمع‌آوری زنان معتاد نیز اقدام می‌شود.

سردار مسعود زاهدیان در گفت‌وگو با ایسنا، درباره اینکه گفته می‌شود در طرح‌های جمع‌آوری معتادان متجاهر نسبت به جمع‌آوری زنان اقدام نمی‌شود، اظهارکرد: به طورکلی آمار زنان معتاد متجاهر در مقایسه با آمار مردان رقم بالایی نیست و طبیعی است که در اجرای طرح‌ها تعداد مردان بیشتر از زنان باشد. 


وی ادامه داد: اما اینکه بگویند زنان جمع‌آوری نمی‌شوند درست نیست و پلیس نسبت به جمع‌آوری آنان اقدام کرده و این افراد به کمپ‌هایی که شهرداری و دیگر نهادها ایجاد کرده‌اند منتقل می‌شوند. 


رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر نیروی انتظامی با تاکید بر اینکه طرح‌های جمع‌آوری معتادان متجاهر ادامه خواهد داشت، افزود: همانطور که پلیس بارها اعلام کرده در صورت تأمین زیرساخت‌ها و محل‌های نگهداری از این افراد، پلیس می‌تواند طی یک هفته تا 10 روز نسبت به جمع‌آوری تمامی این افراد اقدام کند که البته طی این مدت اقدامات خوبی در ساخت کمپ‌ها انجام شده است. 

زاهدیان برخورد با خرده فروشان، معتادان متجاهر و همچنین دانه‌درشت‌ها در قاچاق مواد مخدر را جزو اولویت‌های اصلی پلیس برشمرد و گفت: مردم نیز این موضوع را به عنوان یکی از مطالبات جدی خود از پلیس مطرح می‌کنند.

به گزارش ایسنا، چندی پیش منابع خبری اعلام کرده بودند که کمپ شفق دیگر پذیرشی برای معتادان زن نداشته و این کمپ نیز تماما مردانه شده است.


انتهای پیام


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : یک شنبه 21 آذر 1395  | 10:43 PM | نویسنده : مهدی گلشنی

ارائه پیشنهاد برای ثبت‌نام جاماندگان سهام عدالت

عبدالله پوری‌حسینی، رییس سازمان خصوصی سازی

رئیس سازمان خصوصی‌سازی امروز در نشست خبری با خبرنگاران به تشریح وضعیت ساماندهی سهام عدالت پرداخت و گفت که پیشنهاد ارائه این سهام به کسانی که ثبت نام نکرده‌اند به شورای عالی اصل ۴۴ را داده‌ایم.

به گزارش ایسنا، میر علی اشرف عبدالله پوری حسینی در این نشست که با محوریت ساماندهی سهام عدالت در سازمان خصوصی سازی برگزار شد، گفت: با مصوبه شورای عالی اصل ۴۴ راه باز شد که بتوانیم کسانی که حق دارند سهام عدالت را داشته باشند، اما ثبت نام نکرده‌اند را بررسی کنیم و درباره ثبت نام آن‌ها پیشنهاد دهیم و اگر پیشنهاد ما را قبول کردند به آن‌ها هم سهام عدالت تعلق بگیرد.

وی افزود: هر کس برای سهام عدالت ثبت نام کرده حقش در مورد سهام عدالت برقرار است، ولی وضعیت فعلی شخص ملاک بوده که در صورت وجود شرایط گذشته به وی تخفیف داده خواهد شد.

پوری حسینی اضافه کرد: اتباع ایرانی داخل کشور یا ثبت نام کرده‌اند یا خیر. حالت سومی وجود ندارد. تا پایان سال ۱۳۹۴ یا کسی فرایند ثبت نامش قطعی و تمام شده و برگه را به آن‌ها داده‌ایم. اگر این طور نیست این فرد از نظر ما ثبت نام شده سهام عدالت و مشمول سهام عدالت نیست،

رئیس سازمان خصوصی سازی با اشاره به اینکه از سوی شورای عالی اصل ۴۴ گفته شده که در مورد تمام کسانی که داخل آن ۴۹ میلیون نفر نیستند و ثبت نامشان انجام نشده پیشنهاد دهید خاطر نشان کرد: در مورد عده‌ای که ثبت نام نکرده‌ یا جامانده بودند، یا از اول حقی برایشان ایجاد نشد و اینکه باید از صفر مسیر ثبت نام را طی کنند اعلام شد که ما پیشنهاد ارائه دهیم که البته ما این ناشیگری را نمی‌کنیم که قبل از آنکه این طرح تصویب شود آن را رسانه‌ای کنیم که اگر تصویب نشد عده ای دلخور شوند، البته نه من سازمان خصوصی سازی، بلکه هر فرد دیگری مجاز است این پیشنهاد را انجام دهد.

وی درباره مصوبه شواری عالی اصل ۴۴ گفت: مصوبه ای را شورای عالی اصل ۴۴ تصویب کرد که تاریخ تصویب آن ۱۵ آبان ماه بود که با حدود یک ماه تاخیر مصوبه به ما ابلاغ شد. برای ساماندهی سهام عدالت و آماده شدن برای آزادسازی آن چندکار باید انجام می‌شد که یکی از آن‌ها مصوبه شورای عالی اصل ۴۴ بود که حدود یک سال قبل متنش را آماده کرده بودیم.

پوری حسینی درباره اخبارهایی که حاکی از هم‌زمان شدن انتخابات ریاست جمهوری و آزادسازی سهام عدالت منتشر می شود، توضیح داد: بعضی ها فکر کردند که ما در انتخاب بازه زمانی مختار بودیم و این طور برداشت کردند که این آزادسازی عمدا در آستانه انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۶ دارد انجام می‌شود. البته من کسی را به خاطر این حدسش ملامت نمی‌کنم چرا که در گذشته هم چنین اتفاقی افتاده و احتمالا آن‌ها این موضوع را شبیه سازی کردند و گفته اند که وقتی یک بار این اتفاق افتاده شاید قرار است بار دوم هم چنین اتفاقی رخ دهد. من در حد توانم در این مورد توضیح می‌دهم اما شاید نتوانم آن ذهنیتی که دیگر جا افتاده را تغییر دهم.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد: اولین مصوبه سهام عدالت فروردین ۱۳۸۵ بود از آن زمان تا به امروز مشمولان شناسایی شده‌اند، سود پیش‌بینی شده و کارهای دیگری انجام شده است. هم در قانون اجرای این سیاست ها وهم در مصوبات شورای عالی کلیات کار این بود که از یک تعدادی شرکت سهم جدا کنند و به یک عده‌ای که مشمول سهام عدالت هستند سهم اختصاص دهند و حالا از محل سود این سهام 10 سال فرصت داده شد که ثمن این سهام به خزانه پرداخت شود. یعنی عملا قرار نبود چیزی پرداخت کند و ما از کسی ادعای طلب نمی‌کنیم. به اندازه‌ای که از محل این سود پول به خزانه پرداخت شد به همان اندازه سهم را آزاد می‌کنیم.

پوری حسینی افزود: شورای عالی اصل ۴۴ اجازه داد تا در پایان 10 سال آن مبلغ ثمن سهام از محل سود سهام اگر تادیه نشد. شش‌ماه به خود مشمول وقت دهیم تا اگر خواست خودش ما به التفاوت را بپردازد. در نتیجه اگر از سال ۱۳۸۵، ۱۰ سال بشماریم به سال ۱۳۹۴ می‌رسیم یعنی ما ۱۰ سال فرصت داشتیم از محل سود سهام مشمولین را بستانکار کنیم. من نمی‌توانم از ۱۳۸۵، ۱۰ سال بشمارم و به سال مثلا ۱۳۹۲ برسم. در نتیجه اگر قرار است دولت حقی را در سال خاصی بدهد آن گاه شاید شائبه‌ای پیش آید که دولت می‌خواهد حرکتی پوپولیستی انجام دهد، ولی در واقع درباره سهام عدالت چنین نیست. البته قرار بود اگر این سود زودتر تادیه شود، زودتر هم آزاد شود ولی نشد. در حال حاضر که ۱۰ سال صبر کردیم، نصفی از آن پول را می‌توانیم به خزانه بریزیم ولی دیگر قانون به ما اجازه نمی‌دهد که بیش از این مقدار صبر کنیم و مجبوریم اعلام کنیم که در این 10 سال ماجرا به پایان رسیده و شش ماه وقت دهیم که اگر کسی می‌خواهد پولی بدهد، بپردازد وسهام آزادسازی شود. خواهش می‌کنم اگر دوستان نقدی بر این موضوع داشتند جدای از موضوع سیاسی این موضوع را مورد نظر قرار دهند.

وی درباره تبصره یک مصوبه گفت: آن‌چه ما باید از سال ۱۳۸۵ انجام می‌دادیم شناسایی مشمولین سهام عدالت به روش علمی و بر اساس دهک‌های درآمدی بود. کاری که عزیزان ما در طول سال‌های اجرای سهام عدالت انجام دادند با این نوشته انطباق ندارد. چرا که ما دهک‌های درآمدی به روش علمی نتوانستیم شناسایی کنیم، الان هم نمی‌توانیم و فقط دهک جمعیتی شناسایی کردیم و در شناسایی مفروضات ذهنی‌مان را حاکم کردیم که روستا نشین‌ها کمیته امداد و بهزیستی و دیگر مواردی از این دست جزو دهک‌های تخفیف دار هستند. این‌ها که خیلی خوب است ولی زمانی آمده‌ایم کارمندان دولت هم ثبت‌نام کردیم اما نمی‌دانیم که آن‌ها جزو دهک های پایین درآمدی هستند یا خیر نمی‌دانیم که بازنشسته ها جزو شش دهک پایین درآمدی هستند یا خیر. وقتی چنین فضای ابهامی وجود دارد کسی سازمان خصوصی سازی را زیر سوال ببرد و بگوید شناسایی شما غلط است من چه جوابی باید به او بدهم. در نتیجه پیشنهادی را به شورای عالی ارائه کردیم و خواستیم که شورای عالی که هرچه ثبت نام شده ، آن‌را ملاک قرار دهد.

پوری حسینی افزود: کاری که عزیزان ما برای اجرای سهام عدالت انجام داده‌اند با این نوشته مطابقت ندارد. ما نتوانستیم دهک‌های درآمدی شناسایی کنیم الان هم نمی‌توانیم. ما دهک‌های جمعیتی شناسایی کرده‌ایم، یعنی جمعیت ما ۷۵ میلیون تومان است که ۰.۶ آن ۴۵ میلیون نفر می‌شود و آنها مشمول سهام عدالت است.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: مثلا کارمندان دولت هم ثبت نام کرده‌اند، ولی نمی‌دانیم کارمندان دولت جزو شش دهک درآمدی بوده‌اند یا نه، نه می‌توانیم بگوییم که بوده‌اند و نه می‌توانیم بگوییم که نبوده‌اند. وقتی چنین فضای ابهام‌آمیزی وجود دارد، کسی سازمان خصوصی‌سازی را زیرسوال ببرد و بگوید شناسایی شما غلط است من چه جوابی به او باید بدهم.

وی افزود: ما به شورای عالی پیشنهاد کردیم که چشمهایش را ببندند و بگوید هرچه که ثبت‌نام شده مبناست و حالا غلط یا درست بوده دارای شش دهک بوده یا نبوده و یا روش علمی بوده و نبوده آن را قبول کنیم و گذشته را نبش قبر نکنیم چرا که ثبت‌نام انجام شده و ما هم می‌فهمیم که اگر در بین اینها علمی شناسایی می‌کردیم عده‌ای در اولویت قرار نمی‌گرفتند و نباید سهام عدالت به آنها داده می‌شد. یک عده هم در داخل شش دهک پایین درآمدی هستند و نتوانستیم آنها را شناسایی کنیم که این موضوع گناه آنها نبوده بلکه گناه کل نظام سیاست‌گذاری است.

وی ادامه داد: اگر قرار بود ما به خاطر این ابهام‌ها صبر کنیم شاید ۱۰ سال دیگر باید صبر می‌کردیم. شورای عالی هم این حرف‌های ما را شنید و تایید کرد که ما نمی‌توانیم به گذشته برگردیم. در نتیجه قرار شد هرچه ثبت نام کردیم هرچند که با قانون منافات داشته باشد همه را مهر صحه زنیم.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد: اگر شورای عالی این مصوبه را به ما نمی‌داد کار ما بسیار سنگین بود، ولی در حال حاضر خیال ما راحت شد، اما کسانی که ما نتوانستیم شناسایی‌شان کنیم قرار شد بررسی صورت گیرد و آنها را پیشنهاد دهیم و در نهایت اگر تصویب شد آنهایی را هم که ثبت نام نشده‌اند راه را بر آنها نبندیم.

پوری حسینی تاکید کرد: مجری سهام عدالت از ابتدای کار دقیقا مشخص نبود که چه کسی باشد. چرا که در اساسنامه سازمان خصوصی سازی اسمی از سهام عدالت برده نشده است اما چون تیپ کارش به اساسنامه ما نزدیک بود شورای عالی سیاست گذاری اصل ۴۴ دستور داد که سازمان خصوصی سازی این وظیفه را بر عهده بگیرد. سود جمع کردن تا زمانی جزء کارهای سازمان خصوصی سازی نبود و آقایان کانونی به نام کانون شرکت‌های سرمایه گذاری بود که خودشان سود تقسیم می کردند و سود می‌گرفتند.

رئیس سازمان خصوصی سازی تشریح کرد: ۶۷ درصد از سودی که وارد به خزانه واریز شده در سه سال گذشته اتفاق افتاده است. ما به شورای عالی گفته‌ایم که اگر کسی قرار است سهام عدالت را آزاد سازی کند آیا قرار است ما این کار را انجام دهیم؟ اگر اینطور است کسی به ما در این مورد دستور نداده اما در حال حاضر به ما در این مورد دستور داده‌اند و گفته‌اند که سازمان خصوصی سازی موظف است این کار را انجام دهد. اگر این تکلیف برای ما داده نمی‌شد ما همچنان باید صبر می‌کردیم و نگاه می‌کردیم.

وی درباره تبصره دو مصوبه شورای عالی اصل ۴۴ گفت: وقتی ثبت‌نام سهام عدالت پذیرفت بر اساس وضعیت زندگی و شغلی افراد بود که آن ثبت‌نام‌ها صورت پذیرفت. مثلا گفته بودند دارندگان بیماری خاص، مددجویان کمیته امداد، مستمری بگیران بهزیستی و روستا نشینان فاقد شغل شناسایی شوند. حالا امکان دارد کسی در سال ۱۳۸۴ بیماری خاص داشت در حال حاضر امکان دارد در سال ۱۳۹۵ آن بیماری رفع شده باشد. پس در نتیجه این مشکل به وجود می آید که آیا این شخص مشمول سهام عدالت است یا خیر؟ از این دست سوال‌ها خیلی داشتیم و همه را با دوستان مطرح کردیم. در یک مورد گفتند که وضع حال ملاک است و در بقیه وضع گذشته ملاک است. آنجایی که گفتند وضع گذشته ملاک است مشمول افرادی است که در گروه دو دهک اول طبقه بندی می‌شوند.

پوری حسینی افزود: اگر کسی قبلا روستا نشین فاقد شغل بود و الان دیگر روستا نشین فاقد شغل نیست یا روستا نشین دارای شغل است. این شخص مشمول سهام عدالت هست اما مشمول تخفیف ۵۰ درصدی نمی‌شود.

وی ادامه داد: اگر کسی فوت کرده سهام عدالتش به وراثش‌ منتقل می‌شود البته بخش شناسایی وراث کار پر مشغله‌ای است در نتیجه ما از وراث اجازه خواهیم خواست تا اول سهام عدالت انهایی که زنده هستند را ساماندهی کنیم بعد وراث بیایند و موضوع آن‌ها را پیگیری کنیم.

انتهای پیام


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : یک شنبه 21 آذر 1395  | 10:43 PM | نویسنده : مهدی گلشنی

شرایط عرضه دلار در صرافی بانک‌ها

دلار

صرافی بانک‌ها به عنوان تزریق کنندگان اصلی و عامل محوری قیمت گذاری ارز در بازار آزاد، دلار را تا حداقل۲۰ تومان ارزان‌تر از قیمت فروش در صرافی‌های آزاد ارائه می‌کنند.

به گزارش ایسنا، در حال حاضر صرافی بانک‌ها در بازار آزاد عمدتا و به عنوان تزریق کنندگان ارز و به گونه‌ای تعیین کننده قیمت پایه در هر روز به شمار می‌روند. این در حالی است که در جریان تحولات و نوسان قیمتی که در بازار ایجاد می‌شود، صرافی بانک‌ها کانالی برای بانک مرکزی بوده تا از طریق‌ آن‌ها کمبود ارز جبران و با تزریق، قیمت‌ها تعدیل شود.

گذری بر بازار ارز چهارراه استانبول و سرکشی به صرافی بانک‌ها نشان می‌دهد که تقریبا به غیر از صرافی پارسیان که از گذشته نیز عامل تزریق ارز بود بقیه صرافی بانک‌ها بر اساس قیمتی که از سوی بانک مرکزی به آن‌ها اعلام می‌شود نسبت به عرضه ارز به مشتریان عادی اقدام می‌کنند.

صرافی پارسیان اعلام می‌کند که عرضه ارز به مشتریان آزاد نداشته و سهمیه صرافی‌های آزاد را پرداخت می‌کند، اما در صرافی‌های دیگر بانکی حداقل پرداختی ارز ۱۰۰۰ دلار و تا سقف ۵۰۰۰ دلار قابل پرداخت است. البته درباره اینکه چرا کمتر از این نرخ پرداخت انجام نمی‌شود صرافی یکی از بانک‌ها اعلام کرد که با توجه به قیمت پایین‌تری که صرافی بانک نسبت به صرافی‌ها آزاد اعلام می‌کند در نتیجه چندان به صرفه نیست که بخواهد کمتر از ۱۰۰۰ دلار به مشتری بپردازد.

با این حال صرافی برخی بانک‌های دیگر کمتر از ۱۰۰۰ دلار هم عرضه می‌کنند، اما قیمت‌هایی که صرافی بانک‌ها برای دلار تعیین می‌کنند از حدود ساعت ۱۱:۳۰ شروع می‌شود که برای امروز تا حدود ۳۹۰۰ تومان قیمت خورد. این در حالی است که در بازار امروز یکشنبه قیمت دلار در صرافی‌های آزاد برای خرید حدود ۳۸۸۰ و برای فروش حدود ۳۹۲۰ تومان بود.

 متقاضی دریافت ارز از صرافی بانک ها می تواند با ارائه کارت ملی و همچنین کارت بانکی به نام متقاضی است نسبت به دریافت ارز از حدود ساعت ۱۱ به بعد که قیمت ها در بازار مشخص می شود نسبت به خرید اقدام کند.

از این رو تفاوت قیمتی حداقل ۲۰ تومانی بین قیمت صرافی آزاد و صرافی بانک‌ها وجود دارد، اما این اختلاف چندان نفعی برای خریداران خرد و یا کلان ندارد، چرا که عمدتا صرافی بانک‌ها کمتر از ۱۰۰۰ دلار و یا بیشتر از ۵۰۰۰ دلار عرضه نمی‌کنند. در کنار صرافی بانک‌ها، خود بانک‌ها نیز از عرضه کنندگان ارز هستند که در چندماه گذشته و بر اساس دستورالعمل بانک مرکزی مجاز به فروش دلار در بازار آزاد شدند.

انتهای پیام


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : یک شنبه 21 آذر 1395  | 10:36 PM | نویسنده : مهدی گلشنی

عجیب ترین ماهی جهان

محققان اقیانوس شناسی در غواصی غارهای اعماق دریا ماهی عجیبی را کشف کردند که به طرز جالب و حیرت آوری شنا می کند. تصویر عجیب ترین ماهی جهان

عجیب ترین ماهی جهان

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، محققان و دانشمندانی زیادی بر روی جانوران دریاها و اقیانوش ها تحقیق و مطالعه می کنند. در این میان دانشکمندان برای کشف اسرار غارهای دریایی و اقیانوسی به اعماق آن ها سفر کرده و در حال غواصی تحقیقاتی خود با یک پدیده جالب رو به رو شدند.

دیوید اتنبرو و تیم تحقیقاتی اش در حال فیلمبرداری از اعماق دریا بودند که با یک ماهی غارنشین عجیب مواجه شدند که به طرز بسیار شگفت آوری شنا می کرد این ماهی سر و ته یا به عبارتی وارونه شنا می کند.

در حالت معمول هنگام شنا شکم ماهی رو به پایین قرا داشته و چشم ها در قسمت بالایی بدن این موجود آبزی قرار دارند اما این ماهی نادر درحال شناکردن شکمش در بالا و چشم هایش در پایین بدن قرار دارند.

محققان فیلم این ماهی عجیب را در فضای مجازی منتشر کردند. ابن فیلم توجه افراد زیادی را به خود در جهان جلب کرد.برای تماشای نحوه جالب و حیرت آور این ماهی فیلم زیر را تماشا کرده و از شگفت های اعماق اقیانوس لذت ببرید.

منبع: شفاف 
 

انتهای پیام/


ادامه مطلب
نظرات 0

تعداد کل صفحات : 21 :: 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 >