اظهارنظر وزارت خارجه روسیه درباره اتخاذ سیاست مشابه با ایران در حل بحران کره شمالی
معاون وزیر خارجه روسیه گفت کشورش پیشنهاد آلمان مبنی بر اتخاذ رویکردی مشابه با ایران در حل و فصل بحران کره شمالی را میپذیرد.
به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از اسپوتنیک، معاون وزیر خارجه روسیه درباره پیشنهاد آنگلا مرکل – صدراعظم آلمان – مبنی بر استفاده از تجربه مذاکره با ایران در حل مسئله کره شمالی اظهارنظر کرد.
سرگئی ریابکوف – معاون وزیر خارجه روسیه – روز چهارشنبه در گفتگو با اسپوتنیک گفت مسکو نسبت به پیشنهاد مرکل نظر مثبتی دارد، اما همسان دانستن شرایط ایران و کره شمالی غیرممکن است.
ریابکوف در اظهارنظر نسبت به پیشنهاد مرکل گفت: «البته ما این پیشنهاد را میپذیریم. نگاهی خلاقانه و رویکرد مناسب برای شرایط کنونی بسیار لازم است.»
در پی جنگ لفظی دونالد ترامپ – رئیس جمهور آمریکا – و مقامات کره شمالی در چند هفته گذشته، آنگلا مرکل بارها نسبت به تشدید تنشها در شبه جزیره کره هشدار داده است.
مرکل در مکالمه تلفنی خود با ولادیمیر پوتین – رئیس جمهور روسیه – بار دیگر خاطر نشان کرد بحران شبه جزیره کره تنها از راه مذاکره قابل حل و فصل خواهد بود. وی همچنین خواستار از سرگیری مذاکرات میان تمام طرفهای دخیل در این تنشها شد.
ریابکوف در ادامه گفتههای خود افزود: «اما با اینحال، باید بگویم همسان دانستن شرایط (ایران و کره شمالی) تقریبا غیرممکن است. زیرا که کره شمالی، بر خلاف ایران، کشوری است که اکنون به فناوریهای لازم برای تسلیحات هستهای، دستکم تا حدی که پیونگ یانگ را قادر کرده است به آزمایشهای هستهای دست بزند و در جهت توسعه و بهبود سامانههای حمل این تسلیحات در قالب موشکهای بالستیک گام بردارد، دست یافته است.»
سرگئی ریابکوف اظهار داشت برنامه موشکی ایران با رفتاری که پیونگ یانگ به تازگی از خود نشان داده است، تفاوت دارد.
وی گفت: «برنامه موشکی ایران، علیرغم هرچه همکاران ما در غرب میگویند، عمدتا بر صنعت فضایی تمرکز دارد. موشکهای نظامی، برنامه موشکی ایران و توسعه این فناوریها در ایران همچنان نتایجی که کره شمالی به تازگی از خود به نمایش گذاشته است را محقق نکرده و نخواهد کرد.»
وی افزود مسکو برای حل و فصل بحران شبه جزیره کره راه حلهایی را پیشنهاد میکند که شامل همکاری مشترک با شرکای روسیه، مانند کره شمالی و نیز فعالیت مستقل روسیه میشود.
ریابکوف گفت: «ما به نوبه خود و با همکاری چین، به طور مستقل و نیز با حضور دیگر همکارانمان برای پیشنهاد راهکارها به منظور حل و فصل کردن این بحران، تمام تلاش خود را انجام میدهیم. بسته به اینکه این رویکردها کارساز باشند یا خیر، این پیشنهادها در مذاکرات و روند سیاسی آن مطرح خواهند شد.»
وی همچنین اظهار داشت مسکو از هرگونه پیشنهاد برای حل و فصل این بحران که به تحریم کره شمالی و واکنش این کشور منتهی نشود، استقبال میکند.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
مرگ خانواده سه نفره بر اثر سقوط در آتشفشان
یک خانواده سه نفره بر اثر سقوط به درون آتشفشانی در نزدیکی ناپل ایتالیا جان خود را از دست دادند.
به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از ایندیپندنت، سه عضو از یک خانواده در ایتالیا جان خود را به علت سقوط در آتشفشان از دست دادند. پدر و مادری به همراه پسر ۱۱۱ سالهشان به درون حفره آتشفشانی در پازولی ایتالیا سقوط کردند.
براساس این گزارش، این خانواده درحال بازدید از حفره کمعمق آتشفشانی سولفاتارا بودند که پسر ۱۱ ساله وارد منطقه ممنوعه حفره آتشفشانی شد و به درون حفرهای مملو از مواد مذاب لغزید و پدر و مادرش نیز در تلاش برای نجات او جان خود را از دست دادند. قربانیهای این سانحه دردناک تیزیانا زاراملا ۴۲ ساله، ماسیمیلیانو کارر ۴۵ ساله و لورنزوی ۱۱ ساله بودند. هنوز مشخص نشده دلیل مرگ این سه نفر گدازههای آتشفشانی بوده یا در اثر گاز سولفور دچار خفگی شدهاند.
حفره سولفاتارا، ابرآتشفشانی است که در غرب ناپل واقع شدهاست. اگرچه این منطقه در تملک بخش خصوصی است، اما زمینشناسان به صورت مداوم میزان گازها و دمای محیط را کنترل میکنند. هشداردهندههای متعددی در این منطقه وجود دارند که به توریستها درباره نزدیک شدن به حفره آتشفشان اخطار میدهند.
سولفاتارا یک آتشفشان خاموش است که در حدود ۴۰۰۰ سال پیش شکل گرفته و آخرین فوران آن در سال ۱۱۹۸ بودهاست و هم اکنون نیز بخار آب و سولفور از آن متساعد میشود.
در اسطورههای رومی از این آتشفشان به عنوان "خانه خدا" یاد میشود.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
نقض حریم هوایی لبنان و حمله جنگندههای رژیم صهیونیستی به سوریه با چراغ سبز آمریکا
پایگاه النشره نوشت نیروی هوایی اسرائیل در عملیات اخیر خود با چراغ سبز آمریکا حریم هوایی لبنان را نقض و به سوریه حمله کرد.
به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ پایگاه اینترنتی النشره لبنان به نقل از روزنامه الدیار چاپ بیروت نوشت: «حمله اخیر اسرائیل از حریم هوایی لبنان به سمت سوریه با موافقت آمریکا صورت گرفت. عکس های هوایی که ماهواره ها و هواپیماهای بدون سرنشین ثبت کردند نشان داد در این منطقه موشک های دوربرد در دشت هایی به دور از مناطق مسکونی در منطقه ای نصب شده بود که بیش از آنکه به عمق لبنان نزدیک باشد به مرزهای سوریه نزدیک است. این موضوع باعث شد واشنگتن چراغ سبز بدهد تا نیروی هوایی تل آویو بدون ضوابط به منطقه مصیاف حمله کند از اینرو اسرائیل تصمیم گرفت از حریم هوایی لبنان استفاده کند.»
از سوی دیگر برخی منابع نزدیک به جریان هشتم مارس (در لبنان) تصریح کردند پس از پیروزی های به دست آمده در لبنان و پس از آنکه اسرائیل به نظر می آید درباره نگرانی های خود در جنوب سوریه ضمانت هایی از آمریکا گرفت، تل آویو تلاش می کند به لبنان چند پیام بدهد. به دنبال شکست آمریکا و اسرائیل در تغییر اصول قطعنامه 1701 موضوع لبنان نیز برجسته و این مسئله باعث شد تا جبهه شمال در طول مرزهای لبنان به یک منبع بزرگ خطر (برای اسرائیل) تبدیل شود. از اینرو اسرائیل در ابتدا از اجرای بزرگترین رزمایش های خود خبر داد که نخستین بار در آن اشغال شهرک ها شبیه سازی شده بود.
این منابع گفتند اینکه اسرائیل همزمان با رزمایش های نظامی در مرزها، حریم هوایی و زمینی لبنان را نقض می کند اگرچه قدرت نمایی به شمار می آید اما در مقابل به محاسبات داخلی اسرائیل نیز مرتبط است چون تل آویو به دلیل هراس از پیامدهای ناشی از توانمندی های حزب الله از انجام هرگونه عملیات نظامی ضد لبنان ناتوان مانده و به گزینه های دیگر روی آورده است که بارزترین آن انجام عملیات جاسوسی و نصب دستگاه ها در طول مرزهاست به طوری که در منطقه کفرشوبا یک دستگاه مجهز به دوربین مداربسته پیدا شد و تحقیق های ارتش نشان داد این دستگاه چند روز قبل در منطقه نصب شده بود. مبارزان حزب الله نیز پیش از آن یک دستگاه دیگر را در منطقه الباروک کشف کرده بودند. در تحقیق های ارتش بر لزوم اجرای عملیات امنیتی متقابل و نظارت بر هر گونه عملیات نفوذ احتمالی (از اسرائیل) به داخل لبنان که چشم نیروهای بین المللی از آن غافل می شود تاکید شد؛ نیروهایی که از آنها خواسته شده است تحرکات خود را افزایش دهند و هر گونه نفوذ در منطقه عملیاتی خود را کنترل کنند.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
اردوغان: خرید اس-۴۰۰ از روسیه، آمریکا را خشمگین کرد
رئیسجمهور ترکیه نسبت به واکنش آمریکا به خرید سامانه دفاع موشکی اس-۴۰۰ از روسیه اظهارنظر کرد.
به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از اسپوتنیک، رجب طیب اردوغان – رئیس جمهور ترکیه -- نسبت به واکنش واشنگتن به حصول توافق میان آنکارا و مسکو برای تحویل سامانه دفاع موشکی اس-400 به ترکیه اظهارنظر کرد.
وی گفت توافق اخیر ترکیه و روسیه «آمریکا را خشمگین کرد.»
رئیس جمهور ترکیه متذکر شد: «آیا باید منتظر شما (آمریکا) میماندیم؟ ما برای حصول اطمینان درباره امنیت ملی خود تمام تدابیر لازم را اتخاذ کرده و خواهیم کرد. ما در خانه خودمان میزبانیم (ما در خانه خودمان مهمان نیستیم.)»
وی افزود پس از آنکه آمریکا و اسرائیل از فروش پهپادهای نظامی به ترکیه سر باز زدند، آنکارا تولید و توسعه این پهپادها را به دست گرفت و موجب نگرانی آنها شد.
روز سه شنبه، اردوغان اعلام کرد آنکارا نخستین هزینه برای دریافت سامانه دفاع موشکی اس-400 روسی را به مسکو پرداخت کرده است. ساعاتی پس از آن، وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در گفتگو با اسپوتنیک اعلام کرد واشنگتن نگرانیهای خود درباره خرید این پدافند هوایی از روسیه را به مقامات ترکیه ابلاغ کرده است. آمریکا عضویت ترکیه در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را دلیلی برای استفاده ازسامانههای دفاع موشکی متعلق به این سازمان خواند.
یکی از مشاوران رئیس جمهور روسیه پیشتر درباره احتمال ایجاد مشکل در تحویل سامانه اس-400 به ترکیه به دلیل عضویت این کشور در سازمان ناتو گفته بود: «هر طرف تعهداتی را بر عهده میگیرد که مشخص میکند با تسلیحات خریداری شده چه اقداماتی را میتوان انجام داد و انجام کدام اقدامات منع شده است.»
سامانه موشکی اس- 400 نسل پیشرفتهای از سامانههای دفاع موشکی روسیه است که قابلیت حمل چند نوع موشک مختلف را دارد و برد آن از کوتاه تا بسیار بلند متغیر است. این موشک قادر به رهگیری و نابود کردن اهداف هوایی است.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
سناتور جمهوریخواه: بازگشت دوران جنگ سرد قریبالوقوع است
سناتور جمهوریخواه ایالت واشنگتن از دولت آمریکا خواست خود را برای حملات هستهای احتمالی پیونگیانگ آماده کند.
به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه اینترنتی دیلی میل؛ «مارک میلوشیا»(Mark Milosciaa)، سناتور جمهوری خواه ایالت واشنگتن نسبت به تهدید رو به رشد کره شمالی هشدار داد و از دولت آمریکا خواست خود را برای حملات هستهای احتمالی پیونگیانگ آماده کند.
این مقام آمریکایی خاطر نشان کرد خطر حملات هستهای به ایالت واشنگتن و به خصوص شهر سیاتل بیشتر از 488 ایالت دیگر آمریکاست چراکه این ایالت در موقعیتی قرار دارد که نسبت به سایر ایالتهای آمریکا به موشکهای کره شمالی نزدیکتر است.
وی هشدار داد کره شمالی با افزایش آزمایشهای موشکی و هستهای، آمریکا را بیش از پیش تهدید می کند و در برابر این رویه باید واکنشی سریع اتخاذ کرد.
این سناتور که در زمان جنگ سرد خلبان بمب افکن های هسته ای بی-52 بود اظهار داشت آمریکا نمی تواند به پادمان هایی که زمانی مانع از جنگ با اتحاد جماهیر شوروی سابق می شد، تکیه کند.
او گفت: در دوره بحران موشکی کوبا ما بنیاد «تلفن قرمز» را داشتیم؛ و بسیاری از روش های متنوع برای برقراری ارتباط نظامی جهت جلوگیری از انواع حملات. در گذشته ما کنترل کاملی بر «پلیتبوروی کمیته مرکزی حزب کمونیست اتحاد شوروی» داشتیم که اقدامات آنها را زیر نظر می گرفتیم. ولی چنین ارتباطی با کره شمالی نداریم و تمهیدات ضروری درباره کره شمالی اتخاذ نشده است.
میلوشیا ادامه داد: به عقیده من کره شمالی هیچگونه ارتباط منطقی با همسایگان خود ندارد و این رویه کنترل اقدامات این کشور را مشکل می سازد. وضع کنونی جهان نسبت به گذشته تغییر کرده است. آگاهی از فعالیتهای مخفی کشوری همانند کره شمالی که هیچ ارتباطی با کشورهای همسایه ندارد برای ما قابل اهمیت است. بنابراین مقامات دولتی باید خود را برای مقابله با هر خطر احتمالی از سوی پیونگ یانگ آماده کنند.
این سناتور آمریکایی در پایان گفت: بازگشت جنگ سرد قریب الوقوع است. زمانی که با هر تهدیدی، کشورها تسلیحات جدید خود را به نمایش می گذاشتند و قدرت بازدارندگی خود را ارتقا می دادند.
پس از آنکه کره شمالی تهدید کرد شهرهای آمریکا را هدف موشک های هسته ای قرار می دهد، بسیاری از ایالتها خود را در برابر این حملات احتمالی آماده کردند. این در حالی بود که طبق قوانین، ایالت واشنگتن هیچ برنامه ریزی برای جلوگیری از حملات موشکی کره شمالی انجام نداد.
کره شمالی پیش از این با چند آزمایش موشک بالستیک قاره پیما، اعلام کرد به فناوری موشک های بالستیک قاره پیما که قابلیت حمل کلاهک هسته ای دارند و قادر به هدف قرار دادن خاک آمریکا هستند، دست یافته است.
این کشور در تاریخ 3 سپتامبر ششمین و قدرتمندترین بمب هسته ای خود را آزمایش کرد. در پی این آزمایش هسته ای، آمریکا و متحدانش خواستار اعمال تحریمهای بیشتر علیه کره شمالی شدند. اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد اخیرا در واکنش به تهدید ناشی از آزمایشهای هستهای کره شمالی، این کشور را تحریم کردند.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
ارزیابی موسسه مودیز از پیامدهای اقتصادی تحریم قطر/ هم دوحه هم کشورهای تحریمکننده ضرر کردند
موسسه اعتبارسنجی مودیز ارزیابی خود را درباره پیامدهای بحران دیپلماتیک برخی کشورهای عربی با قطر در قالب گزارشی ارائه کرد.
به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از آسوشیتدپرس؛ موسسه اعتبارسنجی مودیز در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد قطع روابط دیپلماتیک عربستان، مصر، امارات متحده و بحرین با قطر نه تنها پیامدهای منفی اقتصادی برای دوحه به همراه داشته است؛ برای کشورهای عربی تحریمکننده نیز زیان بار بوده است.
در این گزارش آمده است: تنش دیپلماتیک با قطر بزرگترین تاثیر منفی را بر روی این کشور و بحرین داشته است. بحرین نیز به دلیل قیام های مردمی که از سال 2011 در این کشور آغاز شده است، تحت فشارهای اقتصادی زیادی قرار دارد و قطع روابط دیپلماتیک و اقتصادی آن با قطر، خسارات زیادی را بر این کشور کوچک در حوزه خلیج فارس وارد کرده است.
در بخش دیگری از گزارش مودیز آمده است: تحریم از سوی شرکای عرب، دولت قطر را بر آن داشت تا حدود 40 میلیارد دلار نقدینگی به بازار این کشور تزریق کند. این حجم معادل 12 درصد از ذخایر مالی قطر است که در دو ماه نخست از قطع روابط دیپلماتیک، برای حمایت از اقتصاد دوحه صرف شد.
عربستان، امارات متحده، مصر و بحرین 5 ژوئن قطر را به حمایت از گروه های افراطی در منطقه متهم و روابط دیپلماتیک خود را با این کشور قطع کردند. با گذشت سه ماه از این ماجرا هنوز هیچ گشایشی در بهبود روابط این کشورها حاصل نشده است.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
حذف بودجه سالانه کمیسیون حقوقبشر فیلیپین
با رای اکثریت نمایندگان پارلمان فیلیپین، بودجه سالانه کمیسیون حقوقبشر این کشور 15 پوند تعیین شد.
به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از ایندیپندنت؛ «رودریگو دوترته»، رئیس جمهور فیلیپین، در چند ماه اخیر درگیری های فراوانی با کمیسیون حقوق بشر این کشور داشت. کمیسیون حقوق بشر فیلیپین با جنگ خونین دوترته علیه قاچاقچیان مواد مخدر به شدت مخالف است.
در راستای سنگ اندازی مقابل تحقیقات کمیسیون حقوق بشر فیلیپین، دولت دوترته بودجه 15 پوندی (حدود 20 دلار) در سال را برای این کمیسیون در نظر گرفته و این طرح را برای رای گیری به پارلمان فرستاد. قانونگذاران پارلمان فیلیپین نیز در حمایت از دوترته، از کاهش بودجه این کمیسیون به حدود صفر حمایت کردند و با 119 رای موافق در برابر فقط 32 رای مخالف، بودجه سالانه 15 پوندی را برای کمیسیون حقوق بشر فیلیپین تعیین کردند.
منتقدان میگویند این اقدام در راستای تنبیه کمیسیون مذکور صورت گرفت که مخالف با سیاست های رئیس جمهور در برنامه مبارزه با مواد مخدر است. این کمیسیون، در حال انجام تحقیقاتی راجع به کشتار هزاران معتاد و قاچاقچی مواد مخدر طی ۱۵ ماه گذشته بود. رئیس مجلس فیلیپین در پاسخ به انتقادات مدعی شد کاهش بودجه کمیسیون ضروری بود زیرا این آژانس بیاستفاده است و از مجرمان حمایت می کند!
وی در این باره گفت: اگر میخواهید از حقوق مجرمان دفاع کنید، بروید بودجه را از همان مجرمان بگیرید. به همین سادگی. چه دلیلی وجود دارد که شما بودجه را از دولت دریافت کنید؛ اما کارتان را انجام ندهید؟
برای تصویب نهایی این کاهش بودجه، طرح مذکور به سنا فرستاده می شود. با توجه به اینکه سنای فیلیپین از نمایندگان وفادار به دوترته پر شده، تصویب نهایی آن از هم اکنون قطعی است. پس از سنا، طرح کاهش بودجه برای امضا نزد رئیسجمهور فرستاده می شود.
کمیسیون حقوق بشر فیلیپین در سال گذشته 11 میلیون پوند (۱۷.۷ میلیون دلار) بودجه دریافت و برای سال 2018 درخواست بودجه 25 میلیون پوندی (۳۴ میلیون دلاری) را مطرح کرده بود.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
استقرار نظامیان آمریکایی نزدیک اربیل عراق!
در آستانه برگزاری همهپرسی جدایی منطقه کردستان عراق، نظامیان آمریکایی نزدیک اربیل مستقر شدند.
به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شبکه تلویزیونی الحدث، نیروهای آمریکایی در منطقه مخمور نزدیک شهر اربیل مرکز منطقهکردستان عراق مستقر شدند.
رئیس کمیته پیشمرگ ها در پارلمان منطقه کردستان عراق با تایید این خبر گفت: آمدن این نیروها و استقرار آنها در این منطقه، هیچ خطری برای منطقه کردستان ندارد و برعکس، آمدن کشوری مانند آمریکا به منطقه برای حفظ ثبات در شهر کرکوک و منطقه است. استقرار این نیروها برای متوقف کردن برگزاری همهپرسی جدایی منطقه کردستان عراق نیست، زیرا همه پرسی بیان اراده ملت کردستان است.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
وزیر خارجه قطر: از هرگونه تلاشی برای بازگرداندن ثبات به سوریه حمایت میکنیم
محمد بن عبدالرحمن آل ثانی گفت قطر از هرگونه تلاشی برای بازگرداندن ثبات به سوریه و کاهش تنش در این کشور حمایت میکند.
به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره عربی، محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، وزیر خارجه قطر در نشست مشترک خبری با سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، گفت کشورش از هر اقدام و تلاشی برای برقراری ثبات در سوریه و کاهش درگیری در این کشور حمایت میکند.
او گفت: با وزیر خارجه روسیه درباره روند صلح در خاورمیانه گفتگو کردیم ما از هرگونه تلاشی برای بازگرداندن ثبات به سوریه و کاهش تنش حمایت میکنیم و قطر از تلاشهای روسیه و موضعش در قبال بحران خلیج (فارس) استقبال میکند.
وزیر خارجه قطر افزود: برای تقویت روابط دوجانبه با روسیه در زمینههای مختلف تلاش میکنیم.
لاوروف نیز در این نشست خبری گفت: توافق کردیم بحرانها در منطقه باید از طریق گفتگو حل و فصل شود و نقش دوحه را در این باره تحسین میکنیم. بر اهمیت همکاری در زمینههای نفتی و گازی تاکید کردیم. حمایت خود را از نقش امیر کویت در حل بحران خلیج (فارس) اعلام کردیم و آمادگی داریم در اینباره کمک کنیم.
او افزود: بحران خلیج (فارس) باید در چارچوب شورای همکاری حل شود. در اوایل ماه سپتامبر به عربستان سعودی و اردن سفر خواهم کرد. از گفتگوی سازنده برای حل و فصل بحرانها حمایت میکنیم و باید این بحران با تعهدات و نه دیکته کردن دسته جمعی پایان یابد.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
آیا انهدام موشکهای کرهشمالی از سوی آمریکا عاقلانه است؟
خبرگزاری رویترز در گزارشی به تحلیل گزینههای پیشروی آمریکا برای مقابله با حمله احتمالی کرهشمالی پرداخت.
به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از رویترز، عبور موشک بالستیک کره شمالی از آسمان ژاپن فشار بر واشنگتن را برای شلیک به موشکهای پیونگیانگ که در آینده مورد آزمایش قرار میگیرند، افزایش میدهد. اما هیچ تضمینی وجود ندارد که این عملیات موفقیت آمیز باشد و مقامات آمریکایی درباره چگونگی برخورد با پیونگیانگ محتاط هستند.
به گفته یک مقام آمریکایی، کره شمالی در روز سهشنبه یک آزمایش موشکی انجام داد و واشنگتن احتمالاً پس از این بر رهگیری این موشکهای در حال پرواز تمرکز خواهد کرد. اما با توجه به تنشهای برنامه هستهای و موشکی کره شمالی و حساسیت بالای آن انجام چنین کاری راحت نیست. با اینکه «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا بارها اعلام کرده تمام گزینه ها برای مقابله با کره شمالی روی میز است اما هنوز تغییر فاحشی در سیاستهای واشنگتن مشاهده نشده است.
پرتاب موشک میانبرد «هواسانگ 12» پیونگیانگ و عبور آن از آسمان جزیره «هوکایدو» در شمال ژاپن نشان داد که اقدامات ترامپ از جمله وضع تحریمها، لحن تهدیدآمیز یا قدرتنمایی نظامی نتوانسته رهبر کره شمالی را بترساند.
«دیوید شیر»، دستیار سابق وزیر دفاع آمریکا در امور شرق آسیا در این خصوص گفت: «کیم جونگ اون با انجام این آزمایش تصمیم گرفت آمریکا و ژاپن را کم اهمیت جلوه دهد».
«جیمز متیس»، وزیر دفاع آمریکا پیش از این تهدید کرده بود که ارتش این کشور هر موشکی که برای آمریکا یا متحدانش خطرآفرین باشد را منهدم میکند. آنچه مبهم است این است که آیا واشنگتن آمادگی استفاده از سامانه دفاع موشکی خود را برای رهگیری موشکی که از فراز ژاپن عبور کرد ولی مستقیماً قلمرو آمریکا را تهدید نکرد دارد یا خیر. مسلماً اگر آمریکا چنین کاری انجام دهد جنبه قدرتنمایی خواهد داشت نه جنبه دفاع از خود. برخی از تحلیلگران بر این باورند که کره شمالی چنین اقدامی را جنگطلبانه میداند و ممکن است در مقابل، کاری انجام دهد که نتایج فاجعه باری برای ژاپن و کره جنوبی به همراه داشته باشد. چین که همسایه اصلی و شریک تجاری کره شمالی است نیز با اقدام نظامی آمریکا علیه پیونگیانگ مخالف است.
کارشناسان میگویند هیچ تضمینی وجود ندارد که سامانههای دفاعی «تاد» و «آیجیس» مستقر در گوآم و کره جنوبی بتوانند اهداف مشخص شده را بزنند و اگر آمریکا موفق به انهدام این موشکها نشود کره شمالی که اخیراً موشکهای بین قارهای آزمایش کرده جسورتر خواهد شد. آمریکا در 18 سال 40 میلیارد دلار صرف تحقیق و توسعه سامانههای دفاع موشکی کرده است اما این سامانهها هرگز در شرایط جنگی مورد استفاده قرار نگرفتهاند.
کره شمالی در ماه جاری اعلام کرد در حال توسعه برنامهای برای شلیک 4 موشک میانبرد به قلمرو آمریکاست. متیس در واکنش به این تهدید گفت ارتش آمریکا میتواند هر موشکی که پیونگیانگ به سوی گوآم شلیک کند را رهگیری کند. متیس همچنین گفت اگر کره شمالی به آمریکا شلیک کند سریعاً جنگ رخ میدهد.
هنوز همه متقاعد نشدهاند که ارتش آمریکا میتواند در مقابل توانایی موشکی کره شمالی از خود دفاع کند. کارشناسان میگویند سامانه دفاعی آمریکا در حال حاضر قادر به دفع یک یا تعداد کمی از موشکهای کره شمالی است. اگر فناوری کره شمالی بیش از این پیشرفت کند سامانه دفاعی آمریکا نمی تواند به طور کامل با آن مقابله کند.
«میشل المن»،کارشناس موشک در اتاق فکر «38 North» در واشنگتن میگوید: «اگر فقط یکی از هدفگیریهای آمریکا اشتباه از آب دربیاید خجالت آور است اما غیرمنتظره نیست. دفاع موشکی سپری نیست که ما را در برابر موشکها محافظت کند. بلکه مانند دفاع هوایی است که نهایتاً میتواند میزان خسارات وارده را کاهش دهد».
یک مقام آمریکایی به شرط فاش نشدن نامش اعلام کرد ارتش باید به شدت در خصوص شلیک به موشکهای کره شمالی که تهدیدی مستقیم برای آمریکا نیستند، محتاط باشد. زیرا چنین اقدامی میتواند تلفات گستردهای در پی داشته باشد. همچنین اقدامات تلافی جویانه کره شمالی نیز باید در نظر گرفته شود.
مقامات اطلاعاتی و نظامی آمریکا هشدار دادند کره شمالی میتواند سئول را زیر رگبار موشکی و توپخانهای بگیرد و پایگاههای آمریکا در کره جنوبی را هدف قرار دهد.
هدف قرار دادن موشکهای کره شمالی که در حال عبور از آسمان هستند و خطری برای آمریکا یا متحدانش ندارند منع قانونی دارد. قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل که برنامه موشکی پیونگیانگ را محکوم کرده است انجام چنین اقدامی را نیز به طور واضح مجاز ندانسته است.
اگر ژاپن موشکی را که از حریم هواییاش عبور کند اما خاک آن را هدف قرار ندهد، منهدم کند از لحاظ قانونی زیر سوال میرود. براساس قانونی که در سال 2015 تصویب شد اگر موجودیت توکیو با خطر روبرو شود میتواند به طور محدود از خود دفاع کند یا به یکی از همپیمانانش که مورد حمله قرار گرفته است، کمک کند.
انتهای پیام/
ادامه مطلب