مجلس نهم را انتخاب کنید ....
دیگر امکانات

شاخص‌های انتخابات در’مکتب امام’ / عدالت / رهبر معظم انقلاب: نظام باید با جریان فساد اقتصادى مبارزه کند؛ این وظیفه‏ مجلس و دولت و قوه‏ قضائیه است. به رفقا و نزدیکان، نباید امتیاز ویژه داد؛ همه باید یکسان امتیاز ببرند

مجلس نهم: بخشی از بیانات رهبر معظم انقلاب در باب ” عدالت ” :

آرمان ‌گرایىِ جوان ایرانىِ ما عبارت است از ترسیم آینده ای با این خصوصیات؛ ما نظام و کشورى مى‌خواهیم که پیشرفته باشد و مردم آن دانشمند و بیدار و زنده باشند؛ غفلت ‌زده و خواب ‌آلوده نباشند؛ کشور برخوردار از عدالت باشد؛ مبراى از فساد باشد؛ طبقه‌ اشراف بر آن حاکمیت نداشته باشد – چه اشراف سنتى، چه طبقه‌ جدیدى که ممکن است اسمشان اشراف نباشد، اما در واقع اشراف باشند و به قول آقایان از رانت‌هاى گوناگون اقتصادى استفاده کنند – برخوردار از قدرت و استحکام سیاسى باشد؛ و همه‌ اینها الهام گرفته از معارف دین و اسلام عزیز باشد. اسلام این ظرفیت را دارد که اینها را به ما تعلیم دهد.

بیانات در دیدار دانشجویان و اساتید دانشگاه‌هاى استان کرمان – ۱۹/۰۲/۱۳۸۴

وقتى مناسبات غلط اقتصادى در جامعه حاکم باشد، وقتى رانت‏‌ خوارى رواج داشته باشد، وقتى سوء استفاده‏ از قدرت براى به دست آوردن ثروتهاى باد آورده رواج داشته باشد، کسى که تولید کننده و زحمتکش واقعى است، ناامید مى‏شود. کشاورزى که زحمت مى‏کشد، صنعتکارى که تولید مى‏کند، سرمایه ‏دارى که سرمایه ‏گذارى مى‏کند، معدنکارى که عرق مى‏ریزد، معلمى که در مدرسه درس مى‏گوید، استادى که در دانشگاه تدریس مى‏کند، قاضى اى که وقت و اعصاب خود را به کارِ صحیح صرف مى‏کند، وقتى ببینند راه براى مناسبات غلط اقتصادى در جامعه باز است و با آن برخورد نمى‏شود، مأیوس مى‏شوند. این که ما گفتیم و تأکید کردیم که باید با مفاسد اقتصادى و قاچاق مبارزه شود، به‏خاطر این است که این پدیده ‏ها اساس پیشرفت کشور را دچار آسیبهاى جدى مى‏کنند. گردآورندگان ثروتهاى نامشروع، زیاده ‏خواهان، زیاده‏ خواران و مفسدان اقتصادى نباید عرصه را بر کسانى تنگ کنند که یا سرمایه‏ گذارى مى‏کنند، یا کار مى‏کنند، یا زحمت مى‏کشند، یا درس مى‏خوانند، یا علم را گسترش مى‏دهند و درآمدى بسیار کمتر از آنها دارند. نظام باید با مفاسد اقتصادى و با جریان فساد اقتصادى مبارزه کند؛ این وظیفه‏ مجلس و دولت و قوه‏ى قضاییه است.

بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامى در اجتماع بزرگ مردم همدان ۱۵/۴/۱۳۸۳

امکانات استفاده از یک شرکت و یک منبع مالى را در اختیار جمع خاصى قرار دادن، به مناسبت این‌ که اینها دوست یا خویشاوند یا رفیق ما هستند. این کار جزو کارهاى ضد مردم‌سالارى است… بله، باید با این فسادها مبارزه شود. برادران و خواهران عزیز! تا این فسادها در مجموعه‌ کارگزاران کشور وجود داشته باشد، توانایى کار وجود نخواهد داشت و پیشرفت امکان ندارد؛ هر کار هم بکنید، امکان نخواهد داشت. اینها شکافها و دره ها و حفره‌ هایى است که وقتى به وجود آمد، هرچه شما دستاورد داشته باشید و در آن بریزید، آنها را پر نمى‌کند؛ دستاورد هم از بین مى‌رود. لذا اول باید اینها را علاج کرد. این فرمایش امیرالمؤمنین علیه ‌الصلاة والسلام است: «من لک فیه هوى من رعیتک»؛ به رفقا و نزدیکان و آدمهایى که دوستشان دارى، نباید امتیاز ویژه بدهى؛ همه باید یکسان امتیاز ببرند. امتیازى که هست، باید در اختیار همه قرار گیرد؛ اگر بناست قرعه‌ کشى شود، اگر بناست سقف باشد، درعین‌حال نباید براى کسى امتیازى وجود داشته باشد.

بیانات در دیدار مسؤولان و کارگزاران نظام جمهورى اسلامى ایران ۱۲/۰۹/۱۳۷۹

منبع: نسیم


ارسال شده توسط : یاسر جمالی
ادامه مطلب
[ شنبه 6 اسفند 1390 7:18 AM ] [ یاسر جمالی ]

شاخص‌های انتخابات در’مکتب امام’ / معنویت / امام خمینی(ره): توجه به معنویت، توجه به خدا و دین، شما را پیروز کرد، این کلید پیروزی است؛ این کلید را محکم نگه دارید/ اگر آن حظ معنوی را رشد دادید، یکی‌‏تان یک فوج می‌شوید. یک نفر دیگر نیستید

مجلس نهم: بخشی از بیانات امام خمینی(ره) در باب ” معنویت “:

از این نهضت ایران باید ما تعلّم پیدا کنیم؛ تنبه پیدا بکنیم. مطالعه کنیم در این نهضت ببینیم که این نهضت چه بود؛ برای چه بود؛ و چه شد که تا اینجا پیروز شده است؛ و باید چه کرد که تا آخر پیروز بشود. نهضتها در عالم خیلی بوده است؛ انقلابات در عالم خیلی بوده است؛ …انقلاب ایران با آنها چه فرقی دارد؟ انقلاب ایران برای چه هست ..مردم ایران چرا در خیابانها ریختند و همه «اللّه‏اکبر» گفتند و فریاد کردند؟ قضیه این چه بود؟ فریاد می‏کردند و دنیا می‏خواستند؟ جوانهای ما برای اینکه یک زندگی مرفهی در دنیا داشته باشند خون می‏دادند؟ این می‏شود که یک کسی خودش را بکشد که زندگی‏اش خوب باشد؟ یا خیر، این یک نهضت الهی بود. نهضت مثل نهضتهای آنهایی که به خدا اعتقاد ندارند یا آنهایی که نهضتهایشان نهضتهای جهت مادی بوده است، نبوده است. نهضت ایران نهضتی بود که خدای تبارک و تعالی در آن نقش داشت و مردم به عنوان … احکام اسلام، در خیابانها ریختند و همه گفتند ما …حکومت عدل اسلامی و جمهوری اسلامی می‏خواهیم. آن چیزی که انگیزه این ملت بود، انگیزه همه قشرها، اسلام بود.

دیدار با پزشکان، استادان و دانشجویان دانشگاه شیراز – ۱۳۵۸/۰۳/۱۶

آن جهات لطیف اسلامی را حفظ کنید. انسان اگر آن جهت روحانیت اسلام را، آن جهت معنویت اسلام را حفظ بکند، یک آدم می‏شود صد تا؛ یک آدم می‏شود هزار تا. مالک اشتر یک نفر نبود، مالک اشتر یک آدمی بود که یک لشکر بود و بیشتر. حضرت امیر ـ سلام‏اللّه‏ علیه ـ یک نفر نبود؛ همه عالم بود؛ همه چیز بود، روی آن جهات معنویت و واقعیتی که داشت. انسان مادامی که توجهش به همین مادیات دنیا و جهات پایین است یک نفر است؛ آن هم یک نفر حیوان! ما با حیوانات در این معنا شرکت داریم که همه می‏خوریم و می‏خوابیم؛ این کارهای حیوانی را می‏کنیم. آنی که امتیاز می‏دهد شما را و همه ما را از حیوانات، آن معانی است که در انسان موجود است، بالقوه موجود است؛ و باید بالفعل بشود. آن حظّ الهی و روحانی است که در انسان موجود است و باید رشد بدهد. اگر چنانچه آن حظ معنوی را رشد دادید، یکی ‏تان یک فوج می‏شوید. یک نفر، دیگر نیستید. «یکی» می‏شود، یک موجود، می‏شود موجودات. یک قطره می‏شود دریا.

دیدار با پرسنل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و اعضای دادگستری – ۱۳۵۸/۰۳/۰۳

در این نهضت از آن بچه‏ای که تازه زبان باز کرده بود تا آن پیرمردها… همه با هم می‏گفتند «جمهوری اسلامی»؛ همه اسلام را می‏خواستند. اینهمه اسلام خواستن، توجه همه به معنویت بودن، توجه همه به خدا و دین خدا بودن، شما را پیروز کرد. این توجه را از دست ندهید؛ این رمز پیروزی است، کلید پیروزی است؛ این کلید را محکم نگه دارید. وحدت پیدا بکنید؛ مقصد هم خدا. این دو تا مطلب وقتی که پیدا شد، این همه مسائل را حل می‏کند.

دیدار با رؤسای دفاتر ازدواج و طلاق تهران و حومه… – ۱۳۵۸/۰۲/۰۴

منبع: نسیم


ارسال شده توسط : یاسر جمالی
ادامه مطلب
[ شنبه 6 اسفند 1390 7:17 AM ] [ یاسر جمالی ]

شاخص‌های انتخابات در’مکتب امام’ / معنویت / امام خمینی(ره): اسلام می‌‏خواهد که استقلال محفوظ باشد و استقلال با توجه به دنیا ممکن نیست حاصل بشود/ آن روزی که مجلسیان خوی کاخ ‏نشینی پیدا کنند، ما برای این کشور باید فاتحه بخوانیم

مجلس نهم: بخشی از بیانات امام خمینی(ره) در باب ” آفت اشرافی گری ” :

یک مسئله که در رأس همه امور است مسئله معنویات است. ما باید کوشش کنیم که معنویات را در بین این ملت عزیز و در بین مسلمین پیاده کنیم، مردم را دعوت به معنویات و دعوت به اخلاق اسلامی و آداب فرهنگ اسلامی کنیم. ملت ما بحمداللّه‏ بسیار مهیّاست از برای اینکه، رو به معنویات برود و تاکنون هم قدمهای زیادی برداشته‏ا ند، لکن راه طولانی است و راه معنویات آنطور است که باید انسان در تمام عمر کوشش کند. شاید بسیاری گمان کنند که رفاه مادی و دارا بودن در بانکها، اموال، یا دارا بودن زمینها یا پارکها و امثال اینها برای انسان سعادت می‏آورد. این یک اشتباهی است که انسان می‏کند. انسان گمان می‏کند سعادتش به این است که چند تا باغ داشته باشد، چند تا ده داشته باشد، در بانکها سرمایه داشته باشد، در تجارت چه باشد، شاید انسان این گمان را می‏کند، لکن ما وقتی که ملاحظه می‏کنیم و سعادتها را سنجش می‏کنیم، می‏بینیم که سعادتمندها آنهایی بودند که در کوخها بودند.

آن مقداری که برکات از کوخها در دنیا منتشر شده است هیچ در کاخها پیدا نمی‏شود. ما یک کوخ چهار پنج نفری در صدر اسلام داشتیم، و آن کوخ فاطمه زهرا ـ سلام اللّه‏ علیها ـ است. از این کوخها هم محقرتر بوده لکن برکات این چی است؟ برکات این کوخ چند نفری آن قدر است که عالم را پر کرده است از نورانیت و بسیار راه دارد تا انسان به آن برکات برسد… و در جنبه‏های تربیتی آن قدر بوده است که هرچه انسان می‏بیند برکات در بلاد مسلمین هست و خصوصاً در مثل بلاد ماها، اینها از برکت آنهاست. خود رسول اکرم ـ صلی اللّه‏ علیه و آله و سلم ـ که در رأس همه واقع است زندگی کوخ ‏نشینی داشته است. خیال نشود که یک اتاق، حتی یک اتاق نظیر اتاق متوسط این جامعه داشته‏ اند. چند تا حجره داشته ‏اند، حجره ‏های محقر. و این شخص عالیمقام از همین حجره محقر نورش به ملک و ملکوت افتاده است و سِعِه تربیتش در تمام جهان توسعه پیدا کرده است.

طبع کاخ ‏نشینی منافات دارد با تربیت صحیح، منافات دارد با اختراع و تصنیف و تألیف و زحمت. اگر در سرتاسر دنیا هم بخواهید گردش کنید و پیدا کنید، اگر موفق بشوید، یکی دو تا و چندتاست. تمام مصنفین از این کوخ ‏نشینان بودند تقریباً، و تمام مخترعین از همین کوخ ‏نشینان بودند تقریباً. ما وقتی که در مذهب خودمان ملاحظه می‏کنیم که فقه ما آن طور غنی است و فلسفه ما آن طور غنی است، آن اشخاصی که این فقه را به این غنا رساندند و آن اشخاصی که این فلسفه را به این غنا رساندند کاخ‏ نشینان نبودند، کوخ ‏نشینان بودند.

ما باید کوشش کنیم که اخلاق کاخ ‏نشینی را از این ملت بزداییم. اگر بخواهید ملت شما جاوید بماند و اسلام را به آن طوری که خدای تبارک و تعالی می‏خواهد، در جامعه ما تحقق پیدا کند، مردم را از آن خوی کاخ ‏نشینی به پایین بکشید …آن خوی کاخ ‏نشینی مضر است، خودش مضر نیست، خُویَش مضر است، لکن خود او، این خوی را دنبال دارد. کسی که تمام توجهش به دامداری است او نمی‏تواند آدم بشود. کسی که تمام توجهش به باغداری است این نمی‏تواند یک انسان مفید واقع بشود. وقتی خوی زمینخواری و باغداری و کاخ ‏نشینی در بین مردم باشد، این اسباب این می‏شود که انحطاط اخلاقی پیدا بشود. اکثر این خویهای فاسد از طبقه مرفه به مردم دیگر صادر شده است. و شما امروز در جامعه خودتان وقتی ملاحظه بکنید، در جامعه اهل علم و مدرسه ‏نشینها، اینها که زحمت می‏کشند و کار برای این جمهوری اسلامی می‏کنند، اینها همین کوخ ‏نشینهایند.

آن روزی که دولت ما توجه به کاخ پیدا کرد، آن روز است که باید ما فاتحه دولت و ملت را بخوانیم. آن روزی که رئیس جمهور ما خدای نخواسته، از آن خوی کوخ ‏نشینی بیرون برود و به کاخ ‏نشینی توجه بکند، آن روز است که انحطاط برای خود و برای کسانی که با او تماس دارند پیدا می‏شود. آن روزی که مجلسیان خوی کاخ ‏نشینی پیدا کنند خدای نخواسته، و از این خوی ارزنده کوخ ‏نشینی بیرون بروند، آن روز است که ما برای این کشور باید فاتحه بخوانیم. ما در طول مشروطیت از این کاخ ‏نشینها خیلی صدمه خوردیم. مجلسهای ما مملو از کاخ ‏نشین بود و در بینشان معدودی بودند که از آن کوخ ‏نشینها بودند، و همین معدودی که از کوخ ‏نشینها بودند از خیلی از انحرافات جلو می‏گرفتند و سعی می‏کردند برای جلوگیری. آن روزی که توجه اهل علم به دنیا شد و توجه به این شد که خانه داشته باشم چطور، و زرق و برق دنیا خدای نخواسته در آنها تأثیر بکند، آن روز است که باید ما فاتحه اسلام را بخوانیم.

مادامی که این ملت… توجه به معنویات دارند و این تحول عظیم پیدا شده است در آنها که شهادت را با جان و دل می‏خرند، مادامی که این محفوظ است، این جمهوری اسلامی محفوظ است و هیچ کسی نمی‏تواند به او تعدی کند. کوشش کنیم که این وضعیت در همه ما محفوظ باشد. در مجلس ما، در ارگانهای دولتی ما، در مجاهدین ما، در ارتش ما، در قوای مسلحه، در قوای قضائیه باید این معنویت محفوظ بماند؛ توجه به خدا محفوظ بماند. توجه به خداست که یک نفر را از آن صحرای گرم عربستان و از آن مرکز همه جهالتها منبعث می‏کند و یک همچو بساط عادی و یک همچو انسانهایی را تربیت می‏کند و یک همچو ملتی را ایجاد می‏کند.

ما باید آدم تربیت کنیم، نه شکمباره. اسلام می‏خواهد انسان درست کند. اسلام می‏خواهد که استقلال محفوظ باشد و استقلال با توجه به دنیا ممکن نیست حاصل بشود… یک همچو اشخاصی نمی‏توانند به فکر ملت و استقلال ملت باشند. اینهایی که همه توجهشان به این است که کاخها برای خودشان درست کنند، حتی برای حیوانات خودشان، برای سگهای خودشان کاخ درست می‏کنند. اینها نمی‏توانند به فکر مردم و آن گرسنه ‏هایی باشند که در کشورهای خودشان هست. اینها احساس انسانی از دستشان رفته. این توجه به زرق و برق دنیا انسان را از آن احساس انسانی ‏اش می‏برد، یک حیوان است در بین مردم راه می‏رود. کوشش کنید معنویت را تقویت کنید در بین این ملت. با معنویت است که شما می‏توانید استقلال خودتان را حفظ کنید و آزادی خودتان را حفظ کنید و به مراتب کمال برسید.

کسانی که اخلاق می‏خواهند برای مردم بگویند، باید بگویند، بگویند، بگویند تا توی مغزشان بکنند، با یک دفعه گفتن درست نمی‏شود. یکی از نکات بزرگی که قرآن کریم، مکررات را می‏بینید دارد، اینها مکررات نیست، سبک انسانسازی این جوری است. قرآن آمده آدم درست کند؛ آدم درست کردن به یک دفعه گفتن نمی‏شود. معلم اخلاق با یک دفعه بگوید و تمام کند برود نمی‏شود؛ باید در یک مجلس هم ده مرتبه یک مطلب را هی بگوید، بگوید، بگوید تا در دلها بنشیند. ما باید دائماً به هم سفارش کنیم.

دیدار با رئیس جمهور (آیت الله خامنه ‏ای) ـ رئیس مجلس شورای اسلامی (هاشمی رفسنجانی) … – ۱۳۶۲/۰۱/۰۱

منبع: نسیم


ارسال شده توسط : یاسر جمالی
ادامه مطلب
[ شنبه 6 اسفند 1390 7:17 AM ] [ یاسر جمالی ]

شاخص های انتخابات در’مکتب امام’ / عدالت / رهبر معظم انقلاب: سرگرم شدن به هر کاری که در وظیفه نمایندگی خلل وارد آورد، ناروا و ناسپاسی است، حضور در همه‌ جلسات مجلس، لازمه‌ این وظیفه ‌گزاری است. به اهمیت سوگند نمایندگی پایبند باشید

مجلس نهم: نمایندگى در مجلس، حضور در عرصه خدمتگزارى به مردم است. این توفیق بزرگ را عطیه ای الهى بدانید و خداوند را بر آن شکر گزارید و به شرط الزامى آن که غفلت نورزیدن از وظیفه خدمتگزارى است پایبند بمانید. مجلس را حقیقتاً – و نه تنها در زبان – خانه مردم بدانید.

شما گزیده مردمى میباشید که دلبستگى خود به نظام اسلامى و ارزشهاى والاى آن را به اثبات رسانده اند. تعهدى که از این گزینش بر ذمه شما است، در اصول قانون اساسى و بویژه در سوگند نمایندگى بروشنى تبیین شده است. به اهمیت و عمق و ابعاد این سوگند در همه حال پایبند باشید.

مردم همیشه طرفدار نمایندگانى با ایمان، خدمتگزار، عدالتخواه، امین، و تلاشگر در راه عزت و استقلال کشورند، و در هر دوره کسانى را که داراى این ویژگیها دانسته اند، به نمایندگى برگزیده اند. به اعتماد مردم ارج نهید و از این ویژگیها در مجلس، پاسدارى کنید.

به این هدفها و به آن نقطه‌ اوج و والا چشم بدوزید؛ اسلام، عزت ملى، استقلال، عدالت اجتماعى و کم کردن فاصله‌ها بین طبقات جامعه؛ امروز ما به اینها خیلى نیاز داریم. یک قانونِ شما مى‌تواند شکاف بین فقیر و غنى را عمیق ‌تر کند؛ مى‌تواند هم مقدارى این را جمع کند. باید دنبال این باشید که این فاصله را کم و این شکاف را پُر کنید.

بیانات در دیدار نمایندگان هفتمین دوره‌ مجلس شوراى اسلامى – ‌۳۸۳/۰۳/۰۶

در این دهه،‌ گفتمان اصلیِ انقلاب، پیشرفت و عدالت است؛ پیشرفت در همه‌ ابعاد علمی و اقتصادی و اخلاقی و فرهنگی، و عدالت همه ‌جانبه در توزیع فرصتها و امکانات مادی و معنوی. عنصر پیشرفت، باید نگاه ما را به استعدادهای بیشمار پراکنده در میان ملت، معطوف سازد و ظرفیتهای تولید و خلاقیت و درخشش توانائیهای گوناگون در همه‌ زمینه‌ ها را در نگاه ما برجسته کند. و عنصر عدالت باید نابرخورداران از فرصتها و توانائیهای کشور را، از این مواهب الهی و عمومی برخوردار سازد. مجلس که پدیدآورنده‌ نرم‌افزار اصلی حرکت کشور است باید لحظه‌ ای از این تکلیف غفلت نورزد.

شکر نعمت نمایندگی در آن است که قدر آن دانسته شود و نماینده در همه‌ این دوران، همه‌ توان و ظرفیت خود را در خدمت آن قرار دهد. سرگرم شدن به هر کاری که در این وظیفه خلل وارد آورد، ناروا و ناسپاسی است. حضور کامل در همه‌ جلسات عام و خاص مجلس، لازمه‌ حتمی این وظیفه ‌گزاری است.

پیام رهبر معظم انقلاب به مناسبت آغاز به کار هشتمین دوره‌ مجلس شورای اسلامی – ۱۳۸۷/۰۳/۰۷

منبع: نسیم


ارسال شده توسط : یاسر جمالی
ادامه مطلب
[ شنبه 6 اسفند 1390 7:16 AM ] [ یاسر جمالی ]

شاخص‌های انتخابات در’مکتب امام’ / عدالت / رهبر معظم انقلاب: مبارزه با فساد، یک رفتار علوى است و قاطعیت علوى لازم دارد/ عمل کردن به آنچه مقتضاى عدالت است، وظیفه ماست و باید شاخصه نظام اسلامى به حساب آید. همه چیز تحت‌الشّعاع عدالت است

مجلس نهم: بخشی از بیانات رهبر معظم انقلاب در باب ” عدالت ” :

ملاحظه عدالت، اجر نهادن به عدالت و عمل کردن به آنچه مقتضاى عدالت است، وظیفه ماست و باید شاخصه نظام اسلامى به حساب آید. همه چیز تحت‌الشّعاع عدالت قرار مى‌گیرد؛ این منطق امیرالمؤمنین علیه‌الصّلاة والسّلام است.

بیانات در خطبه‌هاى نماز جمعه تهران – ۱۳۸۲/۰۸/۲۳‌

یکى از مصداقهاى عدالت، مبارزه‌ با فساد مالى و اقتصادى است که بایستى جدى گرفته شود. من سالها پیش هم این را گفته‌ام، بارها هم تأکید کرده‌ام، تلاشهاى خوبى هم انجام گرفته است و دارد انجام میگیرد؛ اما مبارزه‌ با فساد، کار دشوارى است؛ کارى است که انسان، مخالف پیدا میکند. شایعه درست میکنند، دروغ میگویند و آن کسى که در این میدان جلوتر از دیگران حرکت کند، بیشتر از همه مورد تهاجم قرار میگیرد. این مبارزه هم لازم است و باید انجام بگیرد. خوب، کسانى که بخواهند این کارهاى بزرگ را چه در زمینه‌ پیشرفت، چه در زمینه‌ عدالت انجام دهند، باید مدیرانى باشند که به این چیزها معتقد باشند؛ حقیقتا عقیده داشته باشند که باید عدالت برقرار شود، باید با فساد مبارزه شود. مدیران معتقد و مؤمن به این مبانى که داراى شجاعت باشند، داراى اخلاص باشند، داراى تدبیر و عزم راسخ باشند، قطعا میتوانند این مقاصد و این اغراض عالى الهى را تحقق ببخشند.

بیانات در حرم امام رضا علیه‌السلام – ۰۱/۰۱/۱۳۸۸

مفاسد اقتصادى، جریان آلوده‌اى است که اگر جلوگیرى و با آن مبارزه نشود، کل فضا را آلوده خواهد کرد. بحث یک جرم منفرد و تک افتاده نیست؛ برخورد با مفاسد اقتصادى براى نظام اهمیت حیاتى دارد.

بیانات در دیدار رئیس، معاونان و کارکنان قوه‌ قضاییه، در آستانه‌ سالروز هفتم تیر – ۰۵/۰۴/۱۳۸۱

نیازها و مطالبات حقیقى مردم را می شناسید؛ اشتغال، مبارزه با فساد مالى، زدودن محرومیت از مناطق محروم، مهار تورّم و مقابله با گرانى، روان شدن چرخه خدمت رسانى، گسترش و اعتلاى فرهنگ و اخلاق، رونق یافتن علم و تحقیق، مسئولیت پذیرى و پاسخگویى مسئولان حکومتى، در شمار برجسته ترین این نیازها است و اینها است که عدالت اجتماعى را ممکن و پیشرفت و توسعه را محقق میسازد. نیازهاى موهوم و ساخته دست تبلیغاتچى هاى بیگانه و بدخواه، نباید بجاى این خواسته هاى حقیقى بنشیند.

پیوند حقیقى با مردم، مستلزم حضور در میان آنان و دور نشدن از سطح متوسط زندگى آنان است. ساده زیستى و پرهیز از اسراف و پرهیز از هزینه کردن بیت المال در امور شخصى و غیر ضرورى، شرط لازم براى حفظ این پیوند است. ترویج فرهنگ اشرافیگرى و تجمّل و سفرهاى پرهزینه و بیهوده خارجى از کیسه مردم، دور از شأن نمایندگى و عامل گسیخته شدن پیوند نماینده با مردم است.

پیام بمناسبت آغاز بکار هفتمین دوره مجلس شورای اسلامی – ۳۸۳/۰۳/۰۶

میدان مبارزه‌ با مفاسد اقتصادى، کمتر از میدان جهاد با دشمن مهاجم مسلح نیست. اتفاقا این کار، ظریفتر هم هست؛ چون دشمن مسلح را همه مى‌بینند، مى‌شناسند و دشمنى او را قبول مى‌کنند؛ اما دشمنان مفسد را – چه در زمینه‌ مسائل اقتصادى و چه زمینه‌هاى فرهنگى و غیره – نمى‌شناسند، و دشمنى‌شان را تصدیق نمى‌کنند و اى بسا از آنها حمایت هم مى‌کنند. اینها ضررشان مانند ضرر موریانه است. ظاهر بنا، سالم؛ اما باطن بتدریج رو به پوسیدگى است. کارى که اینها مى‌کنند، این است. لذا واقعا کارتان یک جهاد است.

۲۶/۱۰/۱۳۸۰

مبارزه با فساد، یک حرکت و رفتار علوى است و قاطعیت علوى را لازم دارد و به فضل پروردگار مسؤولانى که دست‌اندرکار این مبارزه هستند، با الهام از امیرالمؤمنین علیه‌الصلاة والسلام باید این قاطعیت را اعمال کنند و اعمال خواهند کرد.

بیانات در حرم امام رضا علیه‌السلام ۱۲/۱۲/۱۳۸۰

منبع: نسیم


ارسال شده توسط : یاسر جمالی
ادامه مطلب
[ شنبه 6 اسفند 1390 7:15 AM ] [ یاسر جمالی ]

شاخص‌های انتخابات در’مکتب امام’/ عقلانیت / امام خمینی(ره): اگر یک جایی عمل به قانون شد و یک گروهی در خیابان‌ها بر ضد این عمل بخواهند عرض اندام کنند، این همان معنای دیکتاتوری است که انسان به هیتلر مبدل می‏شود / قانون برای تهذیب تمام جامعه است

مجلس نهم: بخشی از بیانات امام خمینی(ره) در باب ” قانون مداری ” :

کسانی که با قانون مخالفت می‏کنند اینها با اسلام مخالفت می‏کنند. کسانی که با مصوبات مجلس بعد از اینکه شورای نگهبان نظر خودش را داد باز مخالفت می‏کنند، اینها دانسته یا ندانسته با اسلام مخالفت می‏کنند. اگر همه اشخاصی که در کشورمان هستند و همه گروههایی که در کشور هستند و همه نهادهایی که در سرتاسر کشور هستند به قانون خاضع بشویم و قانون را محترم بشمریم، هیچ اختلافی پیش نخواهد آمد. اختلافات از راه قانون شکنیها پیش می‏آید. اگر قانون حکومت کند در یک کشوری، اختلافی دیگر نخواهد بود. چنانچه از صدر عالم تاکنون تمام انبیا برای برقرار کردن قانون آمده‏اند و اسلام برای برقراری قانون آمده است و پیغمبر اسلام و ائمه اسلام و خلفای اسلام تمام برای قانون خاضع بوده‏اند و تسلیم قانون بوده‏اند.

ما هم باید تبعیت از پیغمبر اسلام و ائمه هدی بکنیم و به قانون هم عمل کنیم و هم خاضع باشیم در مقابل قانون. قانون برای همه است. البته چنانچه به قانون بخواهند عمل کنند و یک دزدی را به جای خودش بنشانند، آن دزد صدایش در می‏آید، لکن باید به آن دزدی که مقابل قانون می‏خواهد عرض اندام کند، توجه داد که این قانون است. اگر پسر رسول اکرم، دختر رسول اکرم، هم ـ خدای نکرده ـ دزدی کند، رسول اکرم دست او را می‏برد، قانون است. قانون برای نفع ملت است، برای نفع جامعه است، برای نفع بعضی اشخاص و بعضی گروهها نیست. قانون توجه به تمام جامعه کرده است. قانون برای تهذیب تمام جامعه است. البته دزدها از قانون بدشان می‏آید و دیکتاتورها هم از قانون بدشان می‏آید و کسانی که مخالفتها می‏خواهند بکنند از قانون بدشان می‏آید، لکن قانونی که مال همه ملت است و برای تهذیب همه ملت است و برای آرامش خاطر همه ملت است و برای مصالح همه ملت است، باید محترم شمرده بشود.

نباید چنانچه یک قانونی بر خلاف نظر من بود، من بیایم بیرون و هیاهو کنم که من این قانون را قبول ندارم، این قانون خوب قانونی نیست. قانون خوب است، شماها باید خودتان را تطبیق بدهید با قانون، نه قانون خودش را با شما تطبیق بدهد. اگر قانون بنا باشد که خودش را تطبیق بدهد با یک گروه، تطبیق بدهد با یک جمعیت، تطبیق بدهد با یک شخص، این قانون نیست. قانون در رأس واقع شده است و همه افراد هر کشوری باید خودشان را با آن تطبیق بدهند. آن‏وقت است که کشور، کشور قانون می‏شود.

اگر یک جایی عمل به قانون شد و یک گروهی در خیابانها بر ضد این عمل بخواهند عرض اندام کنند، این همان معنای دیکتاتوری است که مکرر گفته‏ام که قدم بقدم پیش می‏رود، این همان دیکتاتوری است که به هیتلر مبدل می‏شود انسان، این همان دیکتاتوری است که به استالین انسان را مبدل می‏کند. اگر قانون در یک کشوری عمل نشود، کسانی که می‏خواهند قانون را بشکنند اینها دیکتاتورانی هستند که به صورت اسلامی پیش آمده‏اند یا به صورت آزادی و امثال این حرفها. اگر همه این آقایان که ادعای این را می‏کنند که ما طرفدار قوانین هستیم، اینها باهم بنشینند و قانون را باز کنند و تکلیف را از روی قانون همه‏ شان معین کنند و بعد هم ملتزم باشند که اگر قانون بر خلاف رأی من هم بود من خاضعم، اگر بر وفاق هم بود من خاضعم، دیگر دعوایی پیش نمی‏آید؛ هیاهو پیش نمی‏آید.

دیکتاتوری همان است که نه به مجلس سر فرود می‏آورد، نه به قوانین مجلس و نه به تأیید شورای نگهبان و نه به قوه قضائیه و نه به دادستانی و همین طور به همه ارگانها. بعد از آنکه قانون وظیفه را معین کرد، هر کس بخواهد که برخلاف او عمل بکند، این یک دیکتاتوری است که حالا به صورت مظلومانه پیش آمده است و بعد به صورت قاهرانه پیش خواهد آمد و بعد این کشور را به تباهی خواهد کشید و این کشور وقتی به تباهی کشیده شد و این مردم متفرق و مختلف با هم شدند، این همان وظیفه‏ای که برای ابر قدرتها باید انجام بدهد این آدم انجام داده، ولو خودش نمی‏فهمد، اگر بفهمد که دیگر مصیبت بالاتر است، لکن خودشان ملتفت نیستند.

من به همه این آقایانی ‏که می‏خواهند نطق کنند و اعلامیه بدهند و نمی‏دانم نامه سرگشاده بفرستند و از این مزخرفات، به همه اینها اعلام می‏کنم که برگردید به اسلام، برگردید به قانون، برگردید به قرآن کریم، بهانه درست نکنید که اسباب این بشود که شما همه به انزوا کشیده بشوید. من به بسیاری از شما علاقه دارم و میل دارم که همه به قانون عمل‏کنند و همه درجای خود باشند و چنانچه اینطور نباشد، مسئله طور دیگر خواهد شد.

دیدار با اقشار مختلف مردم، اعضای ستاد انجمنهای اسلامی وزارت بهداری و بهزیستی – ۱۳۶۰/۰۳/۱۸

 

منبع: نسیم


ارسال شده توسط : یاسر جمالی
ادامه مطلب
[ شنبه 6 اسفند 1390 7:15 AM ] [ یاسر جمالی ]

شاخص‌های انتخابات در’مکتب امام’ /عقلانیت / رهبر معظم انقلاب: مجلس در عین حفظ آزادى در اظهارنظر، صلاح کشور و ملت و مصلحت این زمان را در نظر بگیرد/ مجلس باید آینه‌ تمام ‌نماى ایستادگى بر سر منافع ملى و مقابله ‌ با سلطه‌ جویان جهانى باشد


مجلس نهم: بخشی از بیانات رهبر معظم انقلاب در باب ” مجلس کارآمد” :

اگر بخواهید از ابزارهاى نظارتى استفاده کنید، همه‌ تلاش خود را بر این قرار دهید که ارتباط با دستگاه‌هاى اجرایى و تحت نظارتتان، قانونى باشد. بعضى از ارتباطهاى مخدوش، مطلقاً به ضرر شماست. نمى‌خواهیم به کسى یا چیزى یا جمعى اشاره کنیم؛ اما در فرض‌هاى ذهنى مى‌گنجد که بین بخشى از نمایندگان و بخشى از دستگاه‌هاى تحت نظارت، ارتباطاتِ مخدوش و غیرصحیحى به‌وجود بیاید. این، قطعاً نظارت را مخدوش خواهد کرد و قدرت نظارت را خواهد گرفت و توانایى عظیمى که قانون به مجلس داده است، از مجلس سلب خواهد کرد؛ آنگاه مجلس دیگر اثرگذار نخواهد بود.

ملت ایران و نظام اسلامى ایستاده است و مى‌خواهد از هویت و استقلال و عزت ملىِ خود دفاع کند. عده‌ ای مى‌خواهند بر این اراده و عزم دست ‌اندازى کنند؛ دعوا سر این است. مجلس در این دعواى اصولى، اساسى، تعیین کننده و سرنوشت‌ساز باید جایگاه روشنى داشته باشد؛ چون شما نماینده‌ این ملتید. این ملت را در انتخابات مى‌بینید، در تظاهرات و راهپیمایى‌ها مى‌بینید، در شعارها مى‌بینید، در درخواستها و مطالبات مى‌بینید؛ مى‌بینید این ملت، کیست و چیست. مجلس باید آینه‌ تمام ‌نماى اقتدار ملى و عزت ملى و ایستادگى بر سر منافع ملى و مقابله‌ با سلطه‌ جویان و سیطره‌ خواهانِ جهانى و بین‌المللى باشد.

مصالح منطقه‌ ای را بر مصالح کلى ترجیح ندهید…طرحهاى نیمه ‌تمام را در کشور زودتر جمع ‌و جور کنید. ما چند هزار طرح نیمه ‌تمام داریم؛ طرحهایى که باید سه سال یا چهار سال تمام مى‌شده، اما ده سال یا گاهى بیشتر طول کشیده. چرا؟ یک مقدار از آن مربوط به ضعف مدیریتهاست، بخشى از آن هم مربوط به کمبود منابع است. اگر بخواهیم طرحهاى نیمه ‌تمام را تمام کنیم، باید مجدداً طرح اضافه نکنیم؛ والّا اینها هم نیمه ‌تمام خواهد ماند.
طرحهاى منطقه‌ اى: فلان‌ جا فرودگاه، فلان‌ جا جاده، فلان ‌جا اتوبان و… . توقعاتى وجود دارد؛ نماینده هم اینها را به مجلس منتقل مى‌کند و از آن‌ جا به دولت منتقل مى‌شود و در نتیجه، فشار. دولتى‌ها هم بالاخره به هر دلیلى تسلیم مى‌شوند و زیر بار مى‌روند؛ اما نتیجه چیست؟ نتیجه این است که طرحهاى نیمه ‌تمام ما اگر در حدود چهار هزار طرح است، مى‌شود پنج هزار، مى‌شود ده هزار. کار سختى است، اما باید آن را تحمل کرد.

شما هر کدام از منطقه‌ ای انتخاب شده‌ اید؛ شعارهایى داده ‌اید، حرفهایى زده ‌اید و وعده‌ هایى داده ‌اید؛ اینها را جمع کنید و ببینید اولویتها کدام است. این اولویتها را آن‌جایى که در لوایح تقدیمى دولت باید دنبال شود، آن‌جایى که با طرحهاى خود مجلس باید تأمین شود، آن‌جایى که با پاسخگویى و توضیح خواستن از دستگاه‌ هاى دولتى باید حاصل شود، مشخص، اولویت‌ب ندى و حتّى زمان ‌بندى کنید؛ بعد هم به مردم گزارش بدهید و بگویید ما مى‌خواستیم این قانون را وضع کنیم، مى‌خواستیم با این مشکل مقابله کنیم؛ زمان آن شش ماه بود، سر شش ماه به این‌جا رسیدیم.

بیانات در دیدار نمایندگان هفتمین دوره‌ى مجلس شوراى اسلامى – ‌۱۳۸۳/۰۳/۲۷

چه ‌قدر بجا و خوب است که وقتى نمایندگان محترم، درباره‌ وزرایى که پیشنهاد شده‌ اند، بحث مى‌کنند و مى‌خواهند تصمیم‌گیرى کنند، صددرصد روى لیاقتها و صلاحیتها فکر کنند و نظر بدهند و اگر دیدند که این آقایان، داراى صلاحیت و لیاقتند، به آنها رأى بدهند. مبادا خداى نکرده به خاطر مسایل گوناگون سیاسى یا خطى یا شخصى و یا هوى‌ هاى نفسانى، به وزیرى رأى داده نشود تا وزارتخانه‌ او، بدون وزیر بماند. … هر یک از وزارتخانه‌ ها، اگر یک روز یا دو روز و یا یک هفته هم رئیس و مسؤول نداشته باشند، بخش عمده‌ ای از کارهاى مردم بر زمین خواهد ماند و شایسته نیست که نسبت به این مردم فداکار و بزرگوار و وفادار، این‌طور برخورد شود. انتظار ما این است که مجلس در عین حفظ آزادى – که حق آنهاست تا نسبت به وزرا نظر و رأى بدهند – در اظهار نظر، صلاح کشور و ملت را رعایت کنند و مصلحت این زمان را درنظر بگیرند.

بیانات در دیدار اقشار مختلف مردم و جمعى از مبارزان شیعه‌ لبنان – ۱۳۶۸/۰۶/۰۱

 

منبع: نسیم


ارسال شده توسط : یاسر جمالی
ادامه مطلب
[ شنبه 6 اسفند 1390 7:13 AM ] [ یاسر جمالی ]

شاخص‌های انتخابات در’مکتب امام’ / عدالت / امام خمینی(ره): باید برای این پا برهنه‏‌ها و مستضعفین که در طول تاریخ به استضعاف کشیده شده بودند و این‌ها را حساب نمی‏آوردند کار کنید/ فشار انقلاب روی دوش محرومین بوده و همین‌ها هستند که الآن هم نظام را حفظ می‏کنند

مجلس نهم: بخشی از بیانات امام خمینی(ره) در باب ” عدالت ” :

مردم این دولت را و این جمهوری را بپا کردند و آن هم، نه همه مردم؛ این مردم پابرهنه، این بازاری و این متوسطین و این محرومین. فشار روی اینها بوده است، یعنی فشار انقلاب روی دوش این محرومین بوده. اگر در خیابانها، در تظاهراتی که مردم کردند در زمان رژیم سابق و بعد از او در اوایل انقلاب، اگر یک کسی بررسی کرده بود می‏دید که در بین اینها از آنهایی که مرفه ‏اند چند نفرند و محرومین چقدرند؟ محرومین ‏اند که این کار را کردند… باید برای محرومین کاربکنید.

دیدار با رئیس جمهور (، سیدعلی خامنه ‏ای) ـ نخست وزیر (میرحسین موسوی) ـ اعضای دولت

این پایین شهری ها و این پابرهنه‏ ها به اصطلاح شما، اینها ولی نعمت ماها هستند. این طبقه‏ اند که به ما الآن منت دارند و از اول منت داشتند. همین ها بودند که هیچ توقعی هم ندارند، هیچ وقت هم نمی‏ آیند توقع کنند. شما باید توجه به این معنا بکنید که ما را اینها آورده ‏اند و وکیل کرده ‏اند، آورده ‏اند و وزیر کرده ‏اند، رئیس ‏جمهور کرده ‏اند. اینها ولی نعمت ما هستند، و ما باید ولی ‏نعمت خودمان را از آن قدردانی کنیم و خدمت کنیم به او و همین ها هستند که الآن هم حفظ این کشور را می‏کنند و حفظ نظام این کشور را می‏کنند.

دیدار با رئیس جمهور (آیت الله خامنه ‏ای) ـ نمایندگان مجلس شورای اسلامی …

شما باید برای این پا برهنه‏ ها و مستضعفین که در طول تاریخ به استضعاف کشیده شده بودند و اینها را حساب نمی ‏آوردند و فقط آن طبقه بالا را راضی نگاه داشتند و به اصطلاح کدخدا را می‏دیدند و ده را می‏چاپیدند، شما باید … برای اینها کار کنید. قانع نشوید به اینکه بعضی جاها کار شده است، می‏دانم شده است، خیلی هم شده است، اما نباید قانع شد، باید همه دست به دست هم بدهید که ان‏شاءاللّه‏، برای اینها یک زندگی مرفهی، یک وضع صحیحی درست بشود. این ملت حق دارد، دست شما را گرفته آورده این بالا نشانده، شما باید خدمت کنید به این مردم؛ شما، ما، همه باید خدمتگزار اینها باشیم. و شرافت همه ما به این است که خدمت به خلق خدا بکنیم.

دیدار با امام جمعه تهران (سید علی خامنه ‏ای) و… – ۱۳۶۰/۰۵/۱۱

 

منبع: نسیم


ارسال شده توسط : یاسر جمالی
ادامه مطلب
[ شنبه 6 اسفند 1390 7:05 AM ] [ یاسر جمالی ]

شاخص‌های انتخابات در ‘مکتب امام’ / عدالت / رهبر معظم انقلاب: نماینده باید در درجه اول نماینده‌ کسانی باشد که دستشان به جایى نمى‌رسد و محرومیت بیشترى دارند/ وقتى با تبلیغات فریبنده پُرخرج، آراءِ مردم را به سمت خود جلب کنند، رأى مردم در این‌جا بازیچه شده است


مجلس نهم: بخشی از بیانات رهبر معظم انقلاب در باب ” مجلس کارآمد ” :

نماینده‌ مردم باید نماینده‌ توده‌ مردم باشد؛ بخصوص نماینده‌ کسانى باشد که به حضور نماینده‌ شان در سطوح تصمیم‌گیرى و تصمیم‌سازى کشور بیشتر نیاز دارند؛ آنهایى که دستشان به جایى نمى‌رسد و محرومیت بیشترى دارند. مجلس، نماینده‌ همه‌ ملت ایران است – اما در عین‌حال برخى از اقشار ملت ایران به حضور نماینده‌ خود در مناطق تصمیم‌گیرى نیاز دارند؛ چون محرومند، چون مشکلات دارند، چون از فقر و کمبود امکانات و تبعیض‌ها رنج مى‌برند و از فسادهایى که دیگران به راه مى‌اندازند، آنها صدمه مى‌بینند. بنابراین خودتان را در درجه‌ اول، نماینده‌ى اینها بدانید.

وقتى با تبلیغات فریبنده پُرخرج، آراءِ مردم را به سمت خود جلب کنند، این مردم‌سالارى و دخالت مردم در امور نیست؛ رأى مردم در این‌جا بازیچه شده است.

بیانات در دیدار نمایندگان هفتمین دوره‌ مجلس شوراى اسلامى‌ – ۱۳۸۳/۰۳/۲۷

براى مردم دو چیز در درجه اوّلِ اهمیت است؛ یکى مسائل زندگى آنهاست که برایشان خیلى مهمّ است، و دوم مسأله دین و ارزشهاى اسلامى در نظر آنهاست. مردم حق هم دارند. طبقات ضعیف و مستضعف مردم گرفتاریهاى زیادى دارند. بعضیها باید این بحثهاى سیاسىِ تشنّج‌آور را رها کنند و به کارهاى اساسى و عملى بپردازند؛ مردم از مسؤولان این انتظار را دارند.

ما در داخل کشورمان کم گرفتارى نداریم. ریشه گرفتاریها از دو چیز است: اوّل، از غفلتها و کوتاهیها و تنبلیها و احیاناً بدعمل کردنهاى خود ماست … ریشه دوم، دشمنانى هستند که از همین مایه‌ها و زمینه‌ها سوءاستفاده مى‌کنند؛ بر این مردم تنگ مى‌گیرند؛ تهدید مى‌کنند؛ ایجاد اختلاف مى‌کنند؛ دو دستگى مى‌اندازند؛ محاصره اقتصادى مى‌کنند.

بیانات در دیدار اقشار مختلف مردم‌ – ۱۳۷۸/۱۲/۱۱

نامزدهاى انتخابات مراقب باشند خود را وامدار ثروتمندان و قدرتمندان و امثال اینها نکنند. اگر کسى وامدار دستگاهها و اشخاص و وامدار پول و قدرت شد، دیگر نمى‌تواند براى مردم دلسوزى کند.

بیانات در خطبه‌هاى نماز جمعه تهران‌ – ۱۳۸۲/۱۱/۲۴

 

منبع: نسیم


ارسال شده توسط : یاسر جمالی
ادامه مطلب
[ جمعه 5 اسفند 1390 10:46 PM ] [ یاسر جمالی ]

شاخص‌های انتخابات در’مکتب امام’/ عقلانیت / رهبر معظم انقلاب: دموکراسى‌ای که آمریکایی‌ها ادعا مى‌کنند به مردم کشورهاى اسلامى و عربى خواهند داد به اندازه‌ گلوله و بمب و موشکشان خسارتبار است/ در مکتب سیاسی امام رأی مردم به معنای واقعی کلمه تعیین کننده است


مجلس نهم: بخشی از بیانات رهبر معظم انقلاب در باب “مردم سالاری” :

[یکی از شاخص های مکتب امام] اعتقاد راسخ و صادقانه به نقش مردم است؛ هم کرامت انسان، هم تعیین کننده بودن اراده انسان. در مکتب سیاسی امام، هویت انسانی، هم ارزشمند و دارای کرامت است، هم قدرتمند و کارساز است. نتیجه ارزشمندی و کرامت داشتن این است که در اداره سرنوشت بشر و یک جامعه، آراء مردم باید نقش اساسی ایفا کند. لذا مردم سالاری در مکتب سیاسی امام بزرگوار ما – که از متن اسلام گرفته شده است – مردم سالاری حقیقی است؛ مثل مردم سالاری امریکایی و امثال آن، شعار و فریب و اغواگری ذهنهای مردم نیست. مردم با رأی خود، با اراده خود، با خواست خود و با ایمان خود راه را انتخاب می کنند؛ مسؤولانِ خود را هم انتخاب می کنند. لذا دو ماه از پیروزی انقلاب نگذشته بود که امام اصل نظامِ برآمده از انقلاب را به رأی مردم گذاشت. در مکتب سیاسی امام رأی مردم به معنای واقعی کلمه تأثیر می گذارد و تعیین کننده است. این، کرامت و ارزشمندی رأی مردم است. از طرف دیگر امام با اتکاء به قدرت رأی مردم معتقد بود که با اراده پولادین مردم می شود در مقابل همه قدرتهای متجاوز جهانی ایستاد؛ و ایستاد.

بیانات در مراسم پانزدهمین سالگرد ارتحال امام خمینى (ره) – ۱۳۸۳/۰۳/۱

اسلام دین آزادى و عدالت و حقجوئى است. مردم سالارى حقیقى همان مردم سالارى دینى است که با پشتوانه‌ ایمان و مسئولیت دینى مطرح مى‌شود و همانطور که در ایران اسلامى مشهود است بسیار مطمئنتر و صادقانه ‌تر و مردمى ‌تر از دموکراسى امثال آمریکا عمل مى‌کند. دموکراسى‌ای که آمریکائیها ادعا مى‌کنند به مردم کشورهاى اسلامى و عربى خواهند داد به اندازه‌ گلوله و بمب و موشکشان خسارتبار است. دشمن حتى اگر دانه‌ خرمائى هم به ما بدهد نمى‌توان مطمئن بود که آن را انباشته از زهرى کشنده نکرده باشد. امت اسلامى در آفریقا و خاور میانه و غرب آسیا این را بارها و حتى در همین سالهاى اخیر آزموده‌اند.

پیام به کنگره‌ عظیم حج – ۱۳۸۱/۱۱/۱۸

 

منبع: نسیم


ارسال شده توسط : یاسر جمالی
ادامه مطلب
[ جمعه 5 اسفند 1390 10:46 PM ] [ یاسر جمالی ]

حضرت آیت الله خامنه‌ای تأکید کردند: ملت ایران با این بصیرت، ایستادگی و حضور به هنگام در صحنه، هیچگاه شکست نخواهد خورد و در انتخابات 12 اسفند نیز ملت بار دیگر هوشیاری و موقع شناسی خود را نشان خواهد داد و با حضور پرشور و فراوان خود در انتخابات مجلس نهم، ضربه سخت دیگری به دشمن خواهد زد.


به گزارش پایگاه خبری مجلس نهم به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز(چهارشنبه) در دیدار هزاران نفر از علماء، مسئولان و قشرهای مختلف مردم آذربایجان، با اشاره به حضور دهها میلیونی و بسیار پرشورتر و با نشاط تر مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال، چرائی این اعجاب آفرینی و عظمت ملت عزیز ایران را، بصیرت و موقع شناسی بی نظیر آنان دانستند و تأکید کردند: ملت ایران با این بصیرت، ایستادگی و حضور به هنگام در صحنه، هیچگاه شکست نخواهد خورد و در انتخابات ۱۲ اسفند نیز ملت بار دیگر هوشیاری و موقع شناسی خود را نشان خواهد داد و با حضور پرشور و فراوان خود در انتخابات مجلس نهم، ضربه سخت دیگری به دشمن خواهد زد.

در این دیدار که در آستانه ۲۹ بهمن، سالروز قیام مردم تبریز بر ضد رژیم ستم شاهی در سال ۱۳۵۶، برگزار شد، رهبر انقلاب اسلامی حوادث مهم انقلاب اسلامی را درس آموز و شاخص های عمده در مسیر حرکت بسوی قله ها و اهداف برشمردند و با اشاره به راهپیمایی عظیم ملت ایران در ۲۲ بهمن افزودند: امسال همه تأکید داشتند که حضور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن در سراسر کشور، نسبت به سالهای قبل، پرشورتر و با نشاط تر بوده است اما سؤال مهم این است که چرا امسال شاهد چنین حضور با عظمت تری بودیم؟

حضرت آیت الله خامنه‌ای خاطرنشان کردند: پاسخ به این سؤال جز به بصیرت و موقع شناسی کم نظیر مردم بر نمی گردد زیرا ملت ایران امسال احساس کرد که کشور و نظام و اسلام به این حضور نیازمند است.

ایشان با اشاره به تبلیغات پرحجم و گسترده رسانه ها و دستگاههای تبلیغاتی جبهه دشمن عنود و شریر، تحت هدایت شبکه صهیونیستی جهانی، تأکید کردند: هدف اصلی تبلیغات متراکم، القای این دروغ بزرگ بود که ملت شجاع، مؤمن و امتحان داده ایران، نسبت به انقلاب، اسلام و اهداف والای خود سست و بی انگیزه شده است.

رهبر انقلاب اسلامی افزودند: تمرکز این تبلیغات هم برروی راهپیمایی ۲۲ بهمن بود تا شاید حضور مردم کمرنگ و بی رونق شود اما ملت ایران با بصیرت و موقع شناسی اعجاب برانگیز ، متوجه این ترفند دشمن شد و با حضور عظیم خود در راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال، به دهان دشمن کوبید.

حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به گزارشهای موثق درخصوص حضور بسیار پرشور و گسترده مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن در هشتصد و پنجاه شهر کشور خاطرنشان کردند: این ملت ایران است. این ملت با چنین بصیرت و موقع شناسی و حضور در صحنه، شکست نخواهد خورد.

ایشان تأکید کردند: آنهایی که باید پیام این حضور با عظمت مردم ایران در راهپیمایی ۲۲ بهمن را بگیرند، گرفتند و آنهایی که در مغزهای الکلی و آفت دیده خود، خیالاتی در سر می پروراندند، متوجه شدند که در ایران چه خبر است و ملت قهرمان ایران چگونه در صحنه حاضر است.

رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به تلاش دستگاههای تبلیغاتی جبهه استکبار برای منعکس نشدن حقیقت و عظمت حضور مردم افزودند: کسانی که مدعی آزادی اطلاعات و اخبار هستند، اخبار مربوط به این راهپیمایی را سانسور کردند و راهپیمایان میلیونی تهران را هزاران نفر و جمعیت دهها میلیونی کشور در راهپیمایی را صدها هزار نفر عنوان کردند.

حضرت آیت الله خامنه‌ای تأکید کردند: دشمن همواره از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، انواع شیوه های دروغ پردازی، تقلب، خدعه و تزویر را بکار گرفته است اما هنگامی که پیام صادقانه یک ملت از دل برآید، کار خود را خواهد کرد و احساس حضور و انقلابی گری و حرکت همراه با عزم راسخ، همچون هوای خوش بهاری در همه جا نفوذ و همه را بهره مند خواهد کرد.

ایشان افزودند: نمونه آشکار این واقعیت، تحولات اخیر در شمال آفریقا، و کشورهای عربی و دنیای اسلام و فراگیر شدن شعارهایی است که روزی ملت ایران، مظلومانه آنها را سر می داد.

رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: اسلام در حرکت عظیم خود به نقطه حساسی رسیده است و نسلهای آینده شاهد حوادث مهمی خواهند بود که دنیا را دگرگون خواهد کرد و سیاستهای مسلط مادی مستکبرانه را نیز از بین خواهد برد.

حضرت آیت الله خامنه‌ای خاطرنشان کردند: کانون اصلی این حرکت، جمهوری اسلامی ایران است و جوشش اولیه آن هم از ایران بوده و ملت ایران همچنان ایستاده است.

ایشان، ایستادگی ملت ایران را رمز موفقیت و دستاوردهای بزرگ نظام اسلامی دانستند و افزودند: هنگامی که ملتی می ایستد و در مقابل شبکه پرهیمنه و پرهیاهو دشمن به خود ترس و واهمه راه نمی دهد، در عرصه های علم و فناوری، اقتصاد، مسائل اجتماعی، سیاست ورزی بین المللی و تأثیرگذاری بر ملتها، پیشرفت خواهد کرد و تفکر، دین و شعارش فراگیر خواهد شد.

رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: به لطف خداوند و به برکت این ایستادگی و استحکام درونی ملت ایران، جوانان ، با همت ها و استقامت خود کشور را همانند دسته گل خواهند ساخت و آن را تبدیل به یک الگوی موفق و پیشرفته برای جهان اسلام خواهند کرد.

حضرت آیت الله خامنه‌ای لازمه پیشرفت و سازندگی کشور را، استمرار حرکت در مسیر صراط مستقیم الهی و راه اسلام، دیانت و شریعت و حفظ هوشیاری و بصیرت و عمل به وظیفه دانستند و با اشاره به انتخابات پیش روی مجلس نهم افزودند: دستگاههای تبلیغاتی و رسانه های جبهه استکبار و عوامل همیشگی آنها، تلاش گسترده ای را آغاز کرده اند تا انتخابات مجلس، انتخابات بی رونقی باشد اما همه باید بدانند که حضور مردم در انتخابات، کشور را به پیش خواهد برد و دشمن را در اجرای توطئه هایش دچار تردید و تزلزل و وادار به عقب نشینی خواهد کرد.

ایشان تأکید کردند: انتخابات پرشور ضربه سختی به دشمن خواهد بود.

رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه دلهای مردم در دست خدا است، افزودند: با عنایت و کمک خداوند متعال، انتخابات مجلس نهم پرشور و با احساس و همراه با بصیرت و حضور فراوان مردم، برگزار خواهد شد.

رهبر انقلاب اسلامی اظهار امیدواری کردند نتیجه انتخابات دوازدهم اسفند، انتخاب مجلس و نمایندگانی خوب برای ورود به عرصه کار و خدمت باشد.

حضرت آیت الله خامنه‌ای در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقش و جایگاه  آذربایجان و بویژه تبریز در حوادث و تحولات یکصد سال گذشته کشور، افزودند: مهمترین ویژگی قهرمانان و نام آوران تبریز همچون ستارخان و باقرخان، تدین و حرکت در مسیر دین و پیروی از علمای دین بوده است.

ایشان همچنین با اشاره به نقش آفرینی علما و مردم آذربایجان و تبریز در نهضت اسلامی و حوادث مربوط به پیروزی انقلاب اسلامی  و بعد از آن ،خاطر نشان کردند: تقدیم دو شهید محراب از میان پنج شهید محراب ، و شجاعت و خط شکنی لشکر دلاور و قهرمان عاشورا در دوران دفاع مقدس نمونه هایی از کارنامه درخشان و برجسته مردم آذربایجان است.

در ابتدای این دیدار آیت الله مجتهد شبستری نماینده ولی فقیه و امام جمعه تبریز در سخنانی ضمن گرامیداشت قیام ۲۹ بهمن در سال ۱۳۵۶، به پیشگامی مردم آذربایجان در عرصه های مختلف انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: مردم غیور و با بصیرت آذربایجان، در انتخابات ۱۲ اسفند نیز حماسه ای فراموش نشدنی خلق خواهند کرد.


ارسال شده توسط : یاسر جمالی
ادامه مطلب
[ جمعه 5 اسفند 1390 10:43 PM ] [ یاسر جمالی ]

شاخص‌های انتخابات در ‘مکتب امام’ / عقلانیت / رهبر معظم انقلاب: قدرت استکبارى امریکا را در دنیا محدود کنید، خطر اتم به خودى خود محدود خواهد شد/ نظم ظالمانه جهانى، قابل زوال است و ابدى نیست؛ مى‌شود با آن مبارزه و در مقابل آن ایستادگى کرد

مجلس نهم: بخشی از بیانات رهبر معظم انقلاب در باب” استکبار ستیزی” :

 

از اوّلى که بشر اتم را کشف کرده است تا امروز، چه کسى ملتها را از این نیرو متضرر کرده است؟ همیشه هم همینطور خواهد بود؛ یا بمب اتم درست مى‌کنند؛ مثل آن کارى که امریکاییها در پایان جنگ بین‌الملل دوم کردند و بلایى که بر سر ژاپنیها در آوردند؛ یا مثل آن نشتى که یکى از کارخانه‌هاى اتمى شوروى کرد و به خاطر آن عده‌ زیادى کشته شدند و از بین رفتند. اگر ضایعه‌ ای هم از اتم حاصل مى‌شود، به وسیله‌ قدرت بى‌مهار ابرقدرتهاست. قدرت استکبارى امریکا را در دنیا محدود کنید، خطر اتم به خودى خود محدود خواهد شد.
آنچه امروز براى ملتها حقیقتاً خطر محسوب مى‌شود، تسلط روزافزون امریکا بر ملتهاست. به چه حقى اینها این‌قدر در امور ملتها دخالت مى‌کنند؟! قدرت استکبارى امریکا چه مجوزى دارد که درباره‌ کشورها حرف بزند، اظهار نظر کند و در امور داخلیشان دخالت نماید؟!
مادامى که امریکا به عنوان یک ابرقدرت متجاوز در درون مرزهاى خود محصور نشود، بشریت روى آسایش نخواهد دید. ملتهاى مسلمان بخصوص باید بدانند که مشکل اصلى آنها این است. اینها بشدت مرعوب اسلامند. اینها نشانه‌ اسلام را دیده‌اند، معنویت اسلام را دیده‌اند، بُرندگى اسلام را دیده‌اند، خستگى ‌ناپذیرى مسلمان واقعى را – که شماها و این ملت باشید – دیده‌اند؛ از این مى‌ترسند؛ مى‌خواهند این تجربه در جاى دیگر تکرار نشود.

دیدار با فرماندهان و جمعى از اعضاى سپاه پاسداران انقلاب اسلامى …روز پاسدار – ۱۳۷۰/۱۱/۱۸

وقتى ما با نخبگان سیاسى دنیا از ظلمهاى مراکز قدرت بین‌المللى و سیستم جهانىِ ظلم – که امروز به سرکردگى استکبار در همه دنیا وجود دارد – صحبت مى‌کنیم، مى‌بینیم آنها مى‌گویند بله؛ چیزى که شما مى‌گویید، درست است؛ واقعاً ظلم مى‌کنند؛ اما کارى نمى‌شود کرد! یعنى مجموعه بزرگى از نخبگان که سررشته کار در دنیا در دست آنهاست، اسیر یأس و ناامیدى‌اند و این یأس و ناامیدى را به ملتهاى خود سرریز مى‌کنند و آنها را از این‌که بتوان نقشه ظالمانه و شیطانى امروز دنیا را عوض کرد، مأیوس مى‌کنند. بدیهى است که انسانهاى مأیوس نمى‌توانند هیچ حرکتى در راه اصلاح انجام دهند.
آن چیزى که انسانها را وادار به کار و حرکت مى‌کند، نور و نیروى امید است. اعتقاد به مهدى موعود، دلها را سرشار از نور امید مى‌کند. براى ما که معتقد به آینده حتمى ظهور مهدى موعود علیه‌السّلام هستیم، این یأسى که گریبانگیر بسیارى از نخبگان دنیاست، بى‌معناست. ما مى‌گوییم نخیر، مى‌شود نقشه‌ سیاسى دنیا را عوض کرد؛ مى‌شود با ظلم و مراکز قدرت ظالمانه درگیر شد و در آینده نه فقط این معنا امکانپذیر است، بلکه حتمى است. وقتى ملتى معتقد است نقشه ظالمانه و شیطانىِ امروز در کلّ عالم قابل تغییر است، آن ملت شجاعت مى‌یابد و احساس مى‌کند دست تقدیر، تسلّط ستمگران را براى همیشه به طور مسلّم ننوشته است.

امروز دستگاههاى تبلیغاتىِ مراکز استکبارى دنیا و روشنفکرانِ وابسته به آنها، در سطح عالم این‌طور تبلیغ مى‌کنند که هیچ حرکتى در مقابل نظم ظالمانه کنونى ممکن نیست. با فکر انقلاب و آرمانگرایى مبارزه مى‌کنند و مى‌خواهند ملتها را متقاعد کنند که به همین وضعیت کنونىِ ظالمانه دنیا بسازند و در مقابل آن هیچ عکس‌العملى نشان ندهند. فکر اعتقاد به مهدى، نقطه مقابل این تبلیغات غلط و ظالمانه است. جوانان و روشنفکران و عموم ملت ما با اعتقاد به ظهور مهدى علیه‌الصّلاة والسّلام این اعتقاد راسخ را در دل خود پرورش مى‌دهند که نظم ظالمانه جهانى، قابل زوال است و ابدى نیست؛ مى‌شود با آن مبارزه و در مقابل آن ایستادگى کرد.

بیانات در دیدار اقشار مختلف مردم به مناسبت نیمه شعبان در مصلّاى تهران‌ – ۱۳۸۱/۰۷/۳۰

 

منبع: نسیم


ارسال شده توسط : یاسر جمالی
ادامه مطلب
[ جمعه 5 اسفند 1390 10:43 PM ] [ یاسر جمالی ]

شاخص‌های انتخابات در ‘مکتب امام’ / عقلانیت / امام خمینی(ره): آقایان در فکر این معنا نباشند که زیاد طرح بدهند و زیاد از مجلس بگذرد؛ در فکر این باشند که خوب طرح بدهند و خوب از مجلس بگذرد/ هر کدامتان بلغزید، مردم دیگر از شما طرفداری نمی‏کنند، برای اینکه مردم اسلام را می‏خواهند

 

مجلس نهم: بخشی از بیانات امام خمینی(ره) در باب ” مجلس کارآمد ” :

مرکز همه قانونها و قدرتها مجلس است. مجلس هدایت می‏کند همه را و باید بکند، اما بنای بر این نباشد که مجلس دولت را ضعیف کند. و بنای بر این هم نباشد که دولت مجلس را ضعیف کند. تضعیف هر یک، تضعیف خودش هم هست. اگر رئیس دولت، تضعیف کند مجلس را، خودش قبل از مجلس سقوط می‏کند. و اگر مجلس تضعیف کند دولت و رئیس جمهور و آنهایی که اجرا می‏خواهند بکنند، اینها خودشان هم تضعیف می‏شوند.

دیدار با نمایندگان مجلس شورای اسلامی – ۱۳۵۹/۰۳/۰۴

این مردم هم از مجلس، مادامی که مجلس بر طریقه اسلام باشد، و از دولت، مادامی که دولت بر طریقه اسلام باشد، و از رئیس جمهور، مادامی که رئیس جمهور در طریق اسلام باشد، طرفداری می‏کنند. هر کدامتان بلغزید، مردم دیگر از شما طرفداری نمی‏کنند. برای اینکه مردم اسلام را می‏خواهند.

دیدار با نمایندگان مجلس شورای اسلامی

آقایان در فکر این معنا نباشند که زیاد طرح بدهند و زیاد از مجلس بگذرد؛ در فکر این باشند که خوب طرح بدهند و خوب از مجلس بگذرد. یعنی همان طوری که بنای اهل علم است که در هر مسئله‏ای دقت می‏کنند، جستجو می‏کنند و مباحثه می‏کنند، مجادله می‏کنند، در این مسائل هم باید اینطور باشد که سروته مطلب به طور کافی مورد بررسی قرار بدهد، مورد دقت قرار بگیرد، و با دقت و همت زیاد مسائل طرح بشوند، در مجلس که آمد یک مسئله پخته از حیث جهات مختلف باشد که راهگشا باشد برای این کشور و مشکلات این کشور.
بحث در مجلس از مسائل بسیار مهم است ، باید هر مسئله‏ای با دقت رسیدگی بشود و در کمیسیونها اولاً و بعد در مجلس ثانیاً و بعد هم در شورای نگهبان ثالثاً رسیدگی بشود که وقتی یک قانون از مجلس بیرون آمد، یک قانون صددرصد شرعی باشد؛ چه موافق با احکام اولیه که مال اسلام است. یا موافق با احکام ثانویه که آن هم مال اسلام است، و این رویه رویه‏ای است که اگر ان‏ شاءاللّه‏ باقی بماند مطمئن باشید که مجلس با قوت خودش وقتی که باقی بماند دولت هم اصلاح می‏شود، و سایر قوایی که در ایران هستند، آنها هم اصلاح می‏شوند، یعنی کجروی نمی‏شود دیگر.

دیدار با رئیس مجلس شورای اسلامی [هاشمی رفسنجانی] و نمایندگان مجلس …

 

منبع: نسیم


ارسال شده توسط : یاسر جمالی
ادامه مطلب
[ جمعه 5 اسفند 1390 10:43 PM ] [ یاسر جمالی ]

شاخص‌های انتخابات در ‘مکتب امام’ / عقلانیت/ امام خمینی(ره): به مجرد اینکه یک مطلبی برخلاف رأی یک نفر است، نباید بگوید مجلس درست نیست، شورای نگهبان درست نیست. این خودش درست نیست. باید خودش را اصلاح بکند/ همه ‏تان روی مرز قانون عمل بکنید


مجلس نهم: بخشی از بیانات امام خمینی(ره) در باب ” قانون مداری” :

در مقام تدبیر امور یک مملکت و در مقام اداره یک مملکت، باید … همه کسانی که دست اندر کار هستند و همه ملت بپذیرند آن چیزی را که، قانون اساسی پذیرفته است. بپذیرند آن چیزی را که مجلس به آن رأی می‏دهد و شورای نگهبان آن را موافق قانون و موافق شرع می‏داند. باید بپذیرند اینها را. اگر می‏خواهید که از صحنه بیرونتان نکنند، بپذیرید قانون را. نگویید هی قانون، و خودتان خلاف قانون بکنید! بپذیرید قانون را. همه‏ تان روی مرز قانون عمل بکنید.

باید حدود معلوم بشود؛ آقای رئیس جمهور حدودش در قانون اساسی چه هست…از آن حدود نباید خارج بشود، مجلس حدودش چه قدر است، روی حدود خودش عمل کند. شورای نگهبان حدودش چه قدر است؛ قوه قضاییه حدودش چی است؛ قانون معین شده است. نمی‏ شود از شما پذیرفت که ما قانون را قبول نداریم… نباید از مردم پذیرفت، از کسی پذیرفت، که ما شورای نگهبان را قبول نداریم. نمی‏توانی قبول نداشته باشی. مردمی که به قانون اساسی رأی دادند منتظرند که قانون اساسی اجرا بشود؛ نه هر کس از هر جا صبح بلند می‏شود بگوید من شورای نگهبان را قبول ندارم، من قانون اساسی را قبول ندارم، من مجلس را قبول ندارم، من رئیس جمهور را قبول ندارم، من دولت را قبول ندارم. نه! همه باید مقید به این باشید که قانون را بپذیرید، ولو برخلاف رأی شما باشد. باید بپذیرید، برای اینکه میزان اکثریت است؛ و تشخیص شورای نگهبان که این مخالف قانون نیست و مخالف اسلام هم نیست، میزان است که همه ما باید بپذیریم.
به مجرد اینکه یک مطلبی برخلاف رأی یک نفر است، نباید بگوید مجلس درست نیست. این خودش را اصلاح کند. این خودش درست نیست. نباید بگوید شورای نگهبان درست نیست. این خودش درست نیست. باید خودش را اصلاح بکند.

دیدار با نمایندگان مجلس شورای اسلامی

همه مصیبتهایی که در این سالها واقع شده است برای این بوده است که دستگاهها سرِخود بوده‏ اند. از آن دستگاه اول گرفته، آن شخصی که به اسم شاه در این مملکت حکومت کرده، سرِ خود حکومت کرده، مقید به قوانین نبوده. وقتی که این سرِ خود حرکت کرد، کسانی هم که دنبال او هستند از او یاد می‏گیرند، اینها هم سرِ خود می‏شوند. وقتی یک مجلسی را به طور سرِخودی و بدون رعایت قوانین به وجود آوردند، نمایندگان این مجلس هم سرِخود خواهند شد، پایبندِ قوانین نخواهند شد. باید اینها خاتمه پیدا بکند اگر بخواهد مملکت ایران یک مملکتی بشود که مترقی به معنای واقعی باشد.

دیدار با کارکنان اقامتگاه امام – ۱۳۵۷/۱۱/۰۴

 

منبع: نسیم


ارسال شده توسط : یاسر جمالی
ادامه مطلب
[ جمعه 5 اسفند 1390 12:27 PM ] [ یاسر جمالی ]

کسی که معنویت را با حرکت سیاسی، یک‌جا در برنامه زندگی خود قرار می‌دهد، برای او ترس از شکست معنا ندارد ..

شاخص‌های انتخابات در ‘مکتب امام’ / معنویت / رهبر معظم انقلاب: کسی که معنویت را با حرکت سیاسی، یک‌جا در برنامه زندگی خود قرار می‌دهد، برای او ترس از شکست معنا ندارد/ تمدن غربی بر پایه طرد معنویت بنا شد لذا هرچه پیشرفت کند، انحرافش بیشتر می‌شود.

مجلس نهم: بخشی از بیانات رهبر معظم انقلاب در باب “معنویت” :

در نظام اسلامى، آن تحوّلى که به وجود مى‌آید، صرفاً تحوّل سیاسى نیست… انسان مادّى، انسان معنوى و الهى مى‌شود و آرزوهاى مادّى به آرزوهاى والاى انسانى و خدایى تبدیل مى‌گردد. مسلمانان به برکت برهه کوتاهِ حاکمیتِ خدا در صدر اسلام توانستند قرنهاى متمادى دنیا را متحوّل کنند؛ به دنیا علم و مدنیّت و تفکّر و عقل و روح و معنا و منطق و همه چیز ببخشند؛ آن مدنیّت عظیم اسلامى را پدید آورند و زمینه پیشرفتهاى بشر را در سالها و قرنهاى بعد از آن ایجاد کنند، به خاطر آن تحوّلى است که در انسان مُسلمِ صدر اسلام به وقوع پیوست.
امروز هم مسلمانِ حقیقى که به برکت ارتباط با خدا، تحوّل واقعى یافته و به انسان روحانى تبدیل شده باشد – نه به معناى این‌که نیازهاى جسمانى و مادّى را فراموش کند؛ نه: «و لاتنس نصیبک من الدّنیا»؛ دنیا را هم باید آباد کند، مادّیات را هم بایستى کیفیت ببخشد، علم را هم باید پیش ببرد، زندگى را هم باید سامان دهد؛ اما در اینها منحصر نشود و این تحوّل را پیدا کند که به آرمانهاى معنوى و آرزوهاى بزرگ الهى دلباخته گردد – خواهد توانست نه فقط جامعه خود را کیفیت و برترى دهد، بلکه روى دنیا اثر بگذارد، روى تاریخ اثر بگذارد و انسانیت را متحوّل کند.
دشمنان ملت ایران از روز اوّل سعى کرده‌اند که دلهاى آحاد این ملت را نومید کنند و در ذهن آنها یک فضاى تیره و تار به وجود آورند. نقطه مقابل این، همان توکّل به خدا و اعتماد به خدا و خواستن از خدا و ارتباط با خدا و تضرّع نزد پروردگار است. این توکل و اعتماد و تضرع، دل را منوّر مى‌کند و فضا و افق را روشن مى‌سازد.

بیانات در دیدار اقشار مختلف مردم‌ – ۱۳۷۷/۰۷/۲۹

در مکتب سیاسی امام، معنویت از سیاست جدا نیست… حتّی در مبارزات سیاسی، کانون اصلی در رفتار امام، معنویت او بود. همه رفتارها و همه مواضع امام حول محور خدا و معنویت دور می زد. امام به اراده تشریعی پروردگار اعتقاد و به اراده تکوینی او اعتماد داشت و می دانست کسی که در راه تحقق شریعت الهی حرکت می کند، قوانین و سنت های آفرینش کمک گار اوست.
او معتقد بود که«ولله جنود السّماوات و الأرض و کان الله عزیزاً حکیما». امام قوانین شریعت را بستر حرکت خود می دانست و علائم راهنمای حرکت خود به شمار می آورد. حرکت امام برای سعادت کشور و ملت، بر مبنای هدایت شریعت اسلامی بود؛ لذا «تکلیف الهی» برای امام کلید سعادت به حساب می آمد و او را به هدفهای بزرگِ آرمانی خود می رساند. این که از قول امام معروف است و همه می دانیم که گفته بودند «ما برای تکلیف عمل می کنیم، نه برای پیروزی»، به معنای بی رغبتی ایشان به پیروزی نبود. بدون تردید پیروزی در همه هدفهای بزرگ، آرزوی امام بود. پیروزی جزو نعمتهای خداست و امام به پیروزی علاقه مند بود – نه این که علاقه مند نبود یا بی رغبت بود… کسی که برای تکلیف عمل می کند، دچار تردید و تزلزل نمی شود؛ ترسیده و خسته نمی شود؛ از راه برنمی گردد و مصلحت اندیشی های شخصی، تعیین کننده ی راه و جهتگیری او نمی شود.

کسی که سیاست را با عرفان جمع می کند و معنویت را با حرکت سیاسی، یکجا در برنامه زندگی خود قرار می دهد، برای او ترس از مرگ معنا ندارد؛ ترس از شکست هم معنا ندارد. این درست نقطه مقابل سیاستِ کهنه شده و از مد افتاده غربی است که به دروغ آن را سیاستِ مدرن می گویند؛ یعنی تفکیک دین از سیاست، و تفکیک دولت از معنویت. تمدن غربی بر پایه ستیز با معنویت و طرد معنویت بنا شد؛ این خطای بزرگ کسانی بود که تمدن و حرکت علمی و صنعتی را در اروپا شروع کردند. به علم اهمیت دادند – این خوب بود – اما با معنویت به جنگ برخاستند؛ این بد و انحراف بود. لذا این تمدن مادی و دور از معنویت هرچه پیشرفت کند، انحرافش بیشتر می شود؛ هم خود آنها و هم همه بشریت را با میوه های زهرآگین خود تلخکام می کند؛ همچنان که تا امروز کرده است.
حرف نوی مکتب سیاسی امام بزرگوار ما برای دنیا این است که در همه ارکان برنامه ریزی های یک قدرت سیاسی، سیاست با معنویت، و قدرت با اخلاق همراه شود و اصول اخلاقی مورد مراعات قرار گیرد.

بیانات در مراسم پانزدهمین سالگرد ارتحال امام خمینى(ره) – ۱۳۸۳/۰۳/۱۴

 

منبع: نسیم


ارسال شده توسط : یاسر جمالی
ادامه مطلب
[ جمعه 5 اسفند 1390 12:27 PM ] [ یاسر جمالی ]

تعداد کل صفحات : 11 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >
درباره وبلاگ

آمار و بازدید ها
کل بازدید:61208
تعداد کل مطالب : 165
تعداد کل نظرات : 4
تاریخ آخرین بروزرسانی : دوشنبه 29 مرداد 1397 
تاریخ ایجاد بلاگ : جمعه 5 اسفند 1390