به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

«ضیافت الحسین (ع)» در میدان امام حسین (ع)

ویژه برنامه «ضیافت الحسین (ع)» به همت مدیریت فرهنگی هنری منطقه ۱۲ با برنامه‌های متنوع میزبان روزه‌داران است.

«ضیافت الحسین (ع)» در میدان امام حسین (ع)

به گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از رسانه خبری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران؛ «ضیافت الحسین (ع)» عنوان ویژه برنامه‌ای است که به مناسبت فرا رسیدن ماه میهمانی خدا به همت مدیریت فرهنگی هنری منطقه ۱۲ با هدف ایجاد جریان فرهنگی در شهر در قالب برنامه‌های دینی در سطح شهر تهران، ایجاد زمینه گسترش فضائل اخلاقی، ارتقای سبک زندگی اسلامی – ایرانی، ایجاد فضای شاد و معنوی با تاکید بر مبارک بودن این ماه و حمایت از تولیدکنندگان داخلی بر اساس نامِ این سال در میدان امام حسین (ع) برگزار می‌شود. 
 
سید علیرضا فاطمیان‌پور مدیر فرهنگی هنری منطقه ۱۲ و رئیس فرهنگسرای شهر درباره بخش‌های متفاوت این برنامه گفت: مهم‌ترین اتفاق این برنامه به برپایی کرسی‌های تلاوت قرآن کریم و خوانش یک جزء در روز توسط قاریان نوجوان و جوانِ ممتاز و بین‌المللی کشور است که در طی آن با برگزاری مسابقه قرآنی بر اساس همان جزء تلاوت شده، هر شب به سه نفر از حاضران کمک هزینه سفر به مشهد مقدس اهدا می‌شود.  
 
وی افزود: با عنایت به اینکه عموماً کودکان نیز خانواده‌شان را در این محافل قرآنی همراهی می‌کنند، برای بهره‌مندی آنها نیز با برگزاری مسابقه رنگ‌آمیزی که بر اساس مفاهیم قرآنی برای این گروه سنی طراحی شده است، در راستای تربیت دینی کودکان گام کوچکی برمی‌داریم. کودکان با حضور در این محافل و دریافت برگه رنگ‌آمیزی و درست کردن هر سی طرح به عنوان آلبوم می‌توانند برنده پنج جایزه ارزنده از جمله دوچرخه، تبلت، تلسکوپ و ... باشند.  
 
فاطمیان‌پور درباره برگزاری طرح افطاری ساده عنوان کرد: این طرح با مشارکت شهروندان نیکوکار با عنایت به فضیلت افطاری ساده که مورد تأکید مقام معظم رهبری است هر شب پذیرای روزه‌داران محترم است. 
 
وی درباره ویژه برنامه‌های مناسبتی در «ضیافت الحسین» توضیح داد: ویژه برنامه خوان کریمان در روز میلاد کریم اهل بیت، امام حسن مجتبی (ع) و به برپایی ۱۰۰ سفره افطار کریمانه در سطح میدان امام حسین (ع) و برگزاری برنامه سحرخیزان کوچک ویژه روزه اولی‌ها در شب میلاد امام حسن مجتبی (ع) از ویژه برنامه‌های مناسبتی است که در این محل برگزار می‌شود. 
 
مدیر فرهنگی هنری منطقه ۱۲ در ادامه بیان کرد: اجرای برنامه زنده صحنه‌ای به صورت مستمر و برپایی نمایشگاه و غرفه‌های فرهنگی، هنری، مذهبی با توجه به عنوان و نام امسال برای حمایت از تولیدات داخلی و اقتصاد مقاومتی از دیگر برنامه‌هایی است که برای مخاطبان تدارک دیده شده است. 
 
وی در پایان گفت: نخستین روز این ویژه برنامه با توجه به اینکه هیچ‌گونه تبلیغاتی را به همراه نداشت میزبان بیش از ۴۰۰ تن از شهروندان بود. 
 
«ضیافت الحسین(ع)» از ششم خرداد همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان تا چهارم تیرماه پایان این ماه مبارک از ساعت ۱۸ تا ۲۴ در میدان امام حسین(ع) برگزار می‌شود.

 

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
سه شنبه 9 خرداد 1396  - 8:55 PM

دعای سریع الاجابه از حضرت علی علیه السلام برای برآورده شدن حوائج

پروردگارا دست نیاز را به درگاه تو دراز می کنم و از کسی خواسته هایم را طلب می کنم که هیچ گاه بر سرم منت نمی گذارد آرزوهایم را به تو می گویم، به تو که همیشه دوست منی

دعای سریع الاجابه از حضرت علی علیه السلام برای برآورده شدن حوائجبه گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛پروردگارا دست نیاز را به درگاه تو دراز می کنم و از کسی خواسته هایم را طلب می کنم که هیچ گاه بر سرم منت نمی گذارد آرزوهایم را به تو می گویم، به تو که همیشه دوست منی عاشق تر از همیشه سر بر آستان ملکوتیت می گذارم و در دل دعا می کنم و از تو می خواهم که آرامش ، برکت و سلامتی را برای خودم و دوستانم ارزانی داری .

 

 روايت شده كه مردى خدمت حضرت امير المؤمنين عليه السلام شكايت كرد از دير شدن جواب دعايش فرمود چرا نميخوانى دعاى سريع الأجابه را پرسيد كه آن كدام دعا است فرمود بگو:

 

 

اَللّهُمَّ اِنّی اَسْئَلُکَ بِاِسْمِکَ الْعَظیمِ الْأَعْظَمِ الْأجَلِّ الْأَکْرَمِ الْمَخْزُونِ الْمَکْنُونِ النُّورِ الْحَقِّ الْبُرْهانِ الْمُبینِ. 

 

خدایا! من از تو درخواست می کنم به نام بزرگ اعظم، اجل اکرم و گرامی‌ات که مخزون و مستور است، آن نامی که نور و حق و برهان روشن است.

 

الَّذی هُوَ نُورٌ مَعَ نُورٍ وَ نُورٌ فی نُورٍ وَ نُورٌ عَلی کُلِّ نُورٍ وَ نُورٌ فَوْقَ کُلِّ نُورٍ وَ نُورٌ تُضیی ءُ بِهِ کُلُّ ظُلْمَهٍ وَ یُکْسَرُ بِهِ کُلُّ شِدَّهٍ وَ کُلُّ شَیْطانٍ مَریدٍ وَ کُلُّ جَبّارٍ.

 

آن نامی که نور است و با نور و از نور و نور در نور است، و نور است به روی هر نوری، روشنی است بالای هر نوری، نوریست که با او هر تاریکی روشن و شکسته شود. با آن شدتی و هر شیطان سرکشی . هر جبار با عنادی که قرار نگیرد. 

 

عَنیدٍ لاتَقَرُّبِهِ اَرْضٌ وَ لایَقُومُ بِهِ سَماءٌ وَیَاْمَنُ بِهِ کُلُّ خائِفٍ وَیَبْطُلُ بِهِ سِحْرُ کُلِّ ساحِرٍ وَبَغْیُ کُلِّ باغ وَحَسَدُ کُلُّ حاسِدٍ وَیَتَصَدَّعُ.

 

با آن زمینی پایدار نماند به آن آسمانی و با آن هر خلاف و ترسویی در امان است و با آن جادوی هر جادو گری باطل شود، ظلم و حسد هر حسادت کننده ای به زحمت و سختی افتد.

 

لِعَظَمَتِهِ الْبَرُّوَ الْبَحْرُ وَیَسْتَقِلُّ بِهِ الْفُلْکُ وَ حَتّی حینَ یَتَکَلَّمُ بِهِ الْمَلَکُ فَلایَکُونُ لِلْمَوْجِ عَلَیْهِ سَبیلٌ وَ هُوَ اسْمُکَ الْأَعْظَمُ الْأَعْظَمُ الْأَجَلُّ الْأَجَلُّ النُّورُ الْأَکْبَرُ.

 

از عظمتش هر خشکی،دریا و مستقل و  کشتی پایدار شود تا وقتی که فرشته با آن سخن گوید، پس در این هنگام موج دریا بر او راهی ندارد و آن نام اسم اعظم اجل و نور اکبر تو است.

 

الَّذی سَمَّیْتَ بِهِ نَفْسَکَ وَاسْتَوَیْتَ بِهِ عَلی عَرْشِکَ وَاَتَوَجَّهُ اِلَیْکَ بِمُحَمَّدٍ وَ اَهْلِ بَیْتِهِ وَ اَسْئَلُکَ بِکَ وبِهِمْ اَنْ تُصَلَّیَ عَلی مُحَمَّدٍ وَالِ مُحَمَّدٍ وَ اَنْ تَفْعَلَ بی کَذا وَکَذا.

 

آن نامی که خود را با آن نام گذاری کردی و بر عرشت قرار گرفتی، روی کنم به سوی تو به وسیله محمد و خاندانش. و از تو درخواست می کنم به خودت و به فرستادگانت میفرستم به حاجت اینکه..

 

سپس حاجت خود را طلب کنید.

 

 

منبع : اصول كافي، محمد بن يعقوب كليني

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
سه شنبه 9 خرداد 1396  - 8:55 PM

نماز ظهر چند رکعت است؟

نماز ظهر 4رکعت بوده و در هنگامی که خورشید به بالاترین نقطه مسیر خود رسیده ادا می‌شود.

به گزارش خبرنگارحوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛نماز ظهر که به عنوان یکی از وعده‌های نماز شبانه‌روز مطرح شده و در زمانی که خورشید به بالاترین نقطه مکان خود رسیده ادا می شود ،4رکعت بوده و ادای آن بر همه مسلمانان واجب است.

 

بنابراین گزارش نماز ظهر به این ترتیب ادا می شود که پس از وضو گرفتن و نیت کردن،اقامه بسته و سپس در حالیکه آرام ایستاده‌ایم تکبیره‌الحرام می گوییم.

 

شایان ذکر است مسلمانان در زمان خواندن نماز ظهر پس از گفتن تکبره‌الحرام سوره حمد و توحید را یک بار و به ترتیب قرائت می‌کنند و سپس به رکوع رفته و عبارت"سبحان ربی العظیم و بحمده" را بیان می کنند.آنها سپس ایستاده و بعد از بیان عبارت "سمع الله لِمن حمده"  به سجده می‌روند.

 

مسلمانان در زمان رفتن به سجده عبارت "سبحان ربی الاعلی و بحمده"را بیان کرده و سپس سر از سجده برمی‌دارند و بعد از بیان عبارت"الله اکبر"به سجده دوم می‌روند.

 

گفتنی است که رکعت دوم نماز ظهر نیز به ترتیب رکعت اول ادا می شود البته مسلمانان در این رکعت نماز ظهر قبل از به رکوع رفتن قنوت گرفته و در آن هر دعائی که می‌خواهند را می‌خوانند.آنها در پایان رکعت دوم نماز ظهر تشهد خوانده و در تشهد عبارات « اشهد ان لا اله الله وحده لا شریک له»،«و اشهد ان محمدا عبده و رسوله»و«الهم صل علی محمد و آل محمد»را به ترتیب بیان می‌کنند.

 

مسلمانان در آغاز رکعت سوم نماز ظهر و پس از ایستادن به جای  حمد و سوره، تسبیحات اربعه را سه مرتبه می‏خوانند و در زمان تسبیحات اربعه به بیان عبارات«سبحان الله و الحمد لله و لا اله الا الله والله اکبر»می‌پردازند .آنها مراتب بعدی رکعت سوم را همچون رکعتهای قبلی خوانده و رکعت چهارم را نیز همچون رکعت سوم آغاز می کنند البته در پایان رعت چهارم و پس از ادای سجده دوم تشهد و سلام می‌خوانند.

 

مسلمانان در زمان خواندن سلام عبارات«السلام علیک ایها النبی و رحمة الله و برکاتة»،«السلام علینا و علی عباد الله الصالحین»و«السلام علیکم و رحمة الله و برکاته»را به ترتیب بیان می‌کنند.

 

یادآور می‌شود براساس آنچه در فتوای امام خمینی«ره»آمده نماز ظهر زمانی قضاست که به اندازه چهار رکعت نماز به غروب وقت باقی باشد. اگر به اندازه یک رکعت نماز به غروب وقت مانده باشد؛ باید نماز عصر را ادا بخواند. در کمتر از این وقت نماز عصر نیز قضاست. {غروب زمانی است که سرخی طرف مشرق که در هنگام غروب آفتاب پدید می آید؛ از بین برود}.

در همین خصوص در فتوای آیت‌الله بهجت«ره» نیز چنین آمده که نماز ظهر زمانی قضاست که به اندازه چهار رکعت نماز به غروب وقت باقی باشد. اگر به اندازه یک رکعت نماز به غروب وقت مانده باشد؛ باید نماز عصر را ادا بخواند. در کمتر از این وقت نماز عصر نیز قضاست.{ غروب موقعی است که آفتاب از زمینی که مسّطح است غروب کند}.

(توضیح المسائل، 1381، با استفاده از م 619- 613)

(وسیلة النجاة، 1381، ص 175، م 9)

 

در فتوای آیت‌الله خامنه‌ای«دام ظلّه» نیز در خصوص شرایط قضا شدن نماز ظهر چنین آمده است: نماز ظهر وقتی که فقط به قدر خواندن نماز عصر تا غروب آفتاب وقت باقی است، قضا می باشد و نماز عصر هم به هنگام غروب آفتاب قضا می‌باشد.

(استفتائات موجود در واحد پاسخ به سوالات جامعة الزهراء قم( 

 

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
سه شنبه 9 خرداد 1396  - 8:55 PM

بسته شعر / در طریقت با ادا بودن نمى آید بکار

در ر آثار سعدی شاعر معرفت و اخلاق نیز توجه به روزه و شرایط آن دیده می‏ شود.

بسته شعر / در طریقت با ادا بودن نمى آید بکار

 به گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در آثار سعدی شاعر معرفت و اخلاق نیز توجه به روزه و شرایط آن دیده می‏ شود. در یک مورد شاعر، توجه کامل به خدا را مطرح کرده و روزه و عبادتی را که ریا و سمعه‏ای در آن طرح شود مطرود می‏داند:

 

شنیدم که نابالغی روزه داشت

به صد محنت آورد روزی به چاشت...

 

پدر دیده بوسید و مادر سرش

فشاندند بادام و زر بر سرش

 

چو بر وی گذر کرد یک نیمه روز

فتاد اندرو ز آتش معده سوز

 

به دل گفت اگر لقمه چندی خورم

چه داند پدر غیب یا مادرم

 

چون روی پسر در پدرم بود و قوم نهان

خورد و پیدا به سر برد صوم که داند

 

چون در بند حق نیستی

اگر بی وضو در نماز ایستی

 

(بوستان ص 273)

 

و در موردی دیگر تهمت و غیبت را از مبطلات روزه دانسته، می‏گوید:

 

به طفلی درم رغبت روزه خاست

ندانستی چپ کدام است و راست

 

یکی عابد از پارسایان کوی

همی شستن آموختم دست و روی

 

که بسم الله اول به سنت‏بگوی

دوم نیت آور سوم کف بشوی

 

پس آنگه دهن شوی و بینی سه بار

مناخر به انگشت کوچک بخار

 

به سبابه دندان پیشین بمال

که نهی است در روزه بعد از زوال

 

وزان پس سه مشبت آب بر روی زن

ز رستنگه موی سر تا ذقن

 

در دستها تا به مرفق بشوی

ز تسبیح و ذکر آنچه دانی بگوی

 

دگر مسح سر بعد از آن غسل پای

همین است و ختمش به نام خدا

 

کس از من نداند در این شیوه به

نبینی که فرتوت شد پیر ده

 

شنید این سخن دهخدای قدیم

بشورید و گفت ای خبیث رجیم

 

نه مسواک در روزه گفتی خطاست 

بنی آدم مرده خوردن رواست

 

دهن گو ز ناگفتنی‏ها نخست

 

بشوی، آنکه از خور دنیا بهشت

(بوستان ص 292)

 

و در جای دیگر می‏گوید:

 

به سرهنگ سلطان چنین گفت زن

که خیز ای مبارک در رزق زن

 

برو تاز خوانت نصیبی دهند

که فرزند کانت نظر بررهند

 

بگفتا بود مطبخ امروز سرد

که سلطان به شب نیت روزه کرد

 

زن از ناامیدی سرانداخت پیش

همی گفت ‏با خود دل از فاقه ریش

 

که سلطان از این روزه گویی چه خواست

که افطار و عید طفلان ماست

 

خورنده که خیرش بر آید زدست

به از صائم الدهر دنیا پرست

 

مسلم کسی را بود روزه داشت

که درمانده‏ای را دهد نان چاشت

 

و گرنه چه لازم که سعیی بری

ز خود باز گیری و هم خوری

 

(بوستان ص 204)

 

 شعر  سید پوریا هاشمی

 

در طریقت با ادا بودن نمى آید بکار

از عبودیت جدا بودن نمى آید بکار

 

تا زمانى که نگاه ما بدست مردم است

روز و شب گرمِ دعا بودن نمى آید کار

 

سعى کن جبران کنى هر اشتباهى کرده اى

شرمسار از هر خطا بودن نمى آید بکار

 

چند وقتى غافلیم و چند وقتى زاهدیم

کافرِ زاهد نما بودن نمى آید بکار

 

وقتى از دریاى علم و فضلشان بى بهره ایم

در جوارِ اولیاء بودن نمى آید بکار

 

هرچه هستى بازهم رو برنگردان از درش

عهد کردن، بى وفا بودن نمى آید بکار

 

با حسین و با ابالفضلش رفاقت کن فقط

با اَجانِب آشنا بودن نمى آید بکار

 

وقت دفن پیکرى که زیر سم ها مانده است

جز به فکرِ بوریا بودن نمى آید بکار

 

 شعر آرمان صائمی

 

 بازهم نیمه ى شب گریه و آه آوردم

به در خانه ى تو باز پناه آوردم

 

روسیاهم که نشد توبه ى من مقبولت

واى بر من که فقط بار گناه آوردم

 

مهربانِ دل من..رد مکنم از درِ خویش

من پشیمان شده ام..روى سیاه آوردم

 

اشک هاى منِ بیچاره سراب است،ولى

دل خوش از اینکه به درگاهِ تو چاه آوردم

 

جان زهرا کمکم کن آبرویم را بخر

به درِ خانه ى تو باز پناه آوردم

 

شعر سید محمد میرهاشمی 

 

  روزه را فلسفه و حکمت و روحی باشد

قانع از روزه به جسمید و ز جان بی خبرید

 

تا کی از اشک شبانگاه یتیمان غافل

تا کی از درد و غم بیوه زنان بی خبرید

 

گاه افطار که بر سفره ی رنگارنگید

آری از سفره ی محتاج به نان بی خبرید

 

سحر از ماه شب عشق نشانی هرگز

وقت افطار هم از صاحب اذان بی خبرید

 

ای کسانی که در آئینه ی خود پیر شدید

تا کی از سوز دل نسل جوان بی خبرید

 

تا کی از یاد شهیدان خدا رو گردان

گویی از همت ایثارگران بی خبرید

 

دوره ی جنگ مگر جبهه نرفتید شما

که از آن شور و خلوص و هیجان بی خبرید

 

قامت شیعه دو تا گشت و نیامد دلبر

تا کی از سختی این بار گران بی خبرید

 

روزی آید که به میزان الهی آئیم

روزِ پاسخ به خدایی که از آن بی خبرید

 

اسم اعظم ببرید و همه گویید حسین

ز چه از معجزه اشک روان بی خبرید

 

شعر میلاد عرفان پور

 

 ما آیه‌های عصر خسرانیم

معجونی از تردید و ایمانیم

 

عهد الست از یادمان رفته‌ست

ما اهل نسیانیم، انسانیم

 

تبعیدمان کرده‌ست اقیانوس

امواج سرگردان طغیانیم

 

عالم همه آیات توحید است

با این‌همه، ما بندۀ نانیم

 

هم هم‌چنان دلتنگ فردوسیم

هم در صف گندم، فراوانیم

 

ما آتشیم و عمر ما هیزم

از خاطرات خود گریزانیم

 

ای آه! اگر سوی خدا رفتی

با او بگو که ما پشیمانیم

 

 شعر یوسف رحیمی

 نومید نمی‌شویم یک آن از ‌تو

دیدیم ‌مگر ‌به ‌غیرِ ‌ا‌حسان از تو؟

 

جر‌م و ‌گنه و ‌خطا و ‌عصیان از ما

جود و کر‌م و عطا و ‌غفران از تو

 

شعر غلامرضا سازگار 

 

کس به غیر از تو نخواهم چه بخواهی چه نخواهی

باز کن در که جز این خانه مرا نیست پناهی

 

نه من آنم که زلطف و کرمت چشم بپوشم

نه تو آنی که کنی منع گدا را زنگاهی

 

در اگر باز نگردد نروم باز بجائی

پشت دیوار نشینم چو گدا بر سر راهی

 

تو کریمی و  دو صد کوه به یک کاه ببخشی

من بیچاره چه سازم که ندارم پر کاهی

 

سوز دوزخ به از این کز شرر عشق نسوزم

به بهشتم ندهم گر بدهی شعلۀ آهی

 

سوز ده تا که بسوزد زغمت سخت درونی

اشک ده تا که بگرید زغمت نامه سیاهی

 

چو بدوزخ زدهان شعله صفت سر بدر آرد

این زبانی که دل شب به تو گفته است الهی

 

چون پسندی که فرود آوری اش در دل آتش

این جبینی که به خاک تو فرود آمده گاهی

 

سخن از وسعت عفوت نتوان گفت که فردا

جرم کونین به پیش کرمت نیست گناهی

 

دست «میثم» تو بگیر از کرم خویش که باشد

همچو کوری که نشسته است به غفلت سر چاهی

 

 شعر محمد کیخسروی

 

کوله باری مملو از بار گناه آورده ام

باز هم در محضرت روی سیاه آورده ام

 

از همه جا رانده و سویت پناه آورده ام

هستی ام را با امید یک نگاه آورده ام

 

ای اله دردمندان ، دردمندی آمده

یا غیاث المستغیثین مستمندی آمده

 

خانه ی دل را به خشت بی وفایی ساختم

غرق در بازی و صاحبخانه را نشناختم

 

پای عصیانم صفای نیمه شب را باختم

من به هر کس که رسیدم جز تورو انداختم

 

گوشه ی چشمی به احوال پریشانم بکن

ای خدایا رحم بر چشمان گریانم بکن

 

بین عشاق هر کسی دلداده باشد بهتر است

مستی ام وقتی که کوثر باده باشد بهتر است

 

سر به زیریم سر سجاده باشد بهتر است

چون شجر هر قدر که افتاده باشد بهتر است

 

قامتم را حیف شد که معصیت خم کرده است

اشکهایم را نگاه مبتلا کم کرده است

 

کاسه های خالیم را میشود که پر کنی؟

عبد عاصی را حفاظت از بلا و ضر کنی؟

 

قلب سنگی و سیاهم را شبیه در کنی؟

من پشیمان آمدم شاید مرا هم حر کنی

 

سفره ی دل را اجازه میدهی تا وا کنم؟

شرم دارم که سرم را محضرت بالا کنم

 

مرغ بسمل را مهیای شبی پرواز کن

امشب آخر لطف کن در را به رویم باز کن

 

کار احیا کردن این مرده را آغاز کن

پای من را به نجف یکبار دیگر باز کن

 

حتم دارم مرتضی پشت وپناهم میشود

سور و سات بخششم فورا فراهم میشود

 

هر کجا خوردم زمین زینب مرا امداد داد

گریه کردن را به من با گریه هایش یاد داد

 

آنچه میشد یا که میباید به ما میداد داد

قلب ویرانه خرید و در عوض آباد داد

 

درد ها بسیار و درمان با دوای زینب است

آبرویی هم اگر هست از دعای زینب است

 

حرف زینب چون وسط آمد پریشانش شدم

بی قرار صوت محزون حسین جانش شدم

 

بارها در خلوتم بودم که گریانش شدم

خواب دیدم سوریه از جان نثارانش شدم

 

گریه بر او‌مثل گریه بر حسین است و حسن
عالمی گریه کنش ، او اشکبار بی کفن

 

پیش چشمان عقیله روی سینه جا گرفت

با وقاهت پنجه ای انداخت گیسو را گرفت

 

با کمک‌از گیسویش سر را کمی بالا گرفت

خنجر کند خودش را روی حنجر تا گرفت

 

مادری فریاد زد که دست بردار از سرش

جای پایت مانده روی صحن پاک پیکرش

 

شعر سید محمد میرهاشمی

 

گفت دیباچه ی غم، گفتمش ای دوست منم

گفت رانده ز حرم، گفتمش ای دوست منم

 

گفت آن عبد فراری که سراپا گنه است

زده با نفس، قدم گفتمش ای دوست منم

 

گفت آن بنده ی شیطان که دل ما سوزاند

خصم ما شد همه دم، گفتمش ای دوست منم

 

گفت آن پشت به درگاه ربوبی کرده

آن به خود کرده ستم، گفتمش ای دوست منم

 

گفت آن غرق به گرداب معاصی به کجاست؟

با گناهان چو یم*، گفتمش ای دوست منم

 

گفت آن کیست که با این همه نافرمانی

نوشد از جام کرم؟ گفتمش ای دوست منم

 

گفت کو تشنه لبِ آب بقای کرمم

تا کشد پا ز عدم؟ گفتمش ای دوست منم

 

گفت آن کیست که سینه زن مولا گردد؟

تا خورد شیعه رقم، گفتمش ای دوست منم

 

گفت در جمعِ مناجات کنانِ سحری

کیست مهدیش، صنم؟ گفتمش ای دوست منم

 

شعر غلامرضا سازگار

 

 هر چند نگاهم همه بر این در خانه است

ای صاحب خانه نگهی خانه بهانه است

 

باز آمده ام تا که نشان از تو بجویم

وین کعبه به پیش نظرم سنگ نشانه است

 

تا آب وصالی دهی از زمزم غیبم

چون سیل روان از مژه ام اشک روانه است

 

بر من که به کوی تو یکی مرغ اسیرم

نام تو بود دانه و ذکر تو ترانه است

 

لالی به از آن است که بی ذکر تو باشم

زیرا که به جز ذکر تو هر ذکر فسانه است

 

رفتم به حجر بوسه زنم گفت به گوشم

هشدار که دل بیت خداوند یگانه است

 

بی شرمی من بین که گنه کردم و دیدم

هم پیش توام هم دو مَلَک بر سرشانه است

 

تو بر من مسکین در این خانه گشودی

من هر چه که دارم همه از این در خانه است

 

"میثم" به دلت مهر علی، در گرانیست

این دُر گران هستی این کهنه خزانه است

 

 انتهای پیام/

ادامه مطلب
سه شنبه 9 خرداد 1396  - 8:54 PM

نکوهش فرمانده شکست خورده توسط امام علی (ع)

امام علی (ع) به كميل بن زياد نخعى كه فرماندار ایشان بر سرزمین هيت بود نامه نوشت و او را به سبب سهل انگاری در انجام کارها که موجب به غارت اموال مسلمانان شد ، سرزنش كرد

به گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛امام علی (ع) در نامه 61 کتاب شریف نهج البلاغه خطاب به کمیل بن زیاد می فرماید:كسى كه كارى را كه بر عهده او گذاشته اند تباه سازد و به كارى كه انجام دادنش بر عهده ديگران است ، بپردازد ، ناتوان مردى است با انديشه اى ناقص . تاخت و تاز كردنت بر قرقيسيا و رها كردن مرزهايى كه تو را به حفظ آنها فرمان داده ايم ، به گونه اى كه كس آنها را پاس ندارد و لشكر دشمن را از آن منع نكند ، نشان نارسايى انديشه توست . 

 

سپس امام در ادامه با کلامی که رنگ و بوی نکوهش دارد می فرماید:تو به مثابه پلى شده اى كه هر كس از دشمنانت بخواهد بر دوستانت تاخت آورد ، از آن پل مى گذرد . چگونه است كه تو را توان هيچ كارى نيست و كس را از مهابت تو بيمى به دل نيست . مرزى را نتوانى بست و بر شوكت دشمن شكست نتوانى آورد . نه نياز مردم شهر را بر مى آورى و نه فرمانده خود را خشنود توانى ساخت .

 

در انتهای این خطبه باید گفت که کمیل بن زیاد از یاران برگزیده امام علی (ع) بود که به خلوت امام راه داشت.این مطلب نشان می دهد که امام هرجایی که منافع اسلام و مسلمین در خطر بود با احدی تعارف نداشت و حتی نزدیکان خود را نیز که در انجام امور محوله سهل انگاری می کردند، نکوهش می کرد.

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
سه شنبه 9 خرداد 1396  - 8:54 PM

خداوند در ماه رمضان به فرشتگان چه ماموریتی می دهد؟

«هو شهر دعیتم فیه إلی ضیافه الله» این ماه ماهی است که شما به میهمانی خدا دعوت شده اید.

خداوند در ماه رمضان به فرشتگان چه ماموریتی می دهدبه گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛درباره روزه ماه رمضان، که از آن در روایات به ماه میهمانی خداوند تعبیر شده است .

 

 رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرموده است:

«هو شهر دعیتم فیه إلی ضیافه الله» این ماه ماهی است که شما به میهمانی خدا دعوت شده اید. فرق این دو میهمانی (میهمانی انسان ها و میهمانی خدا) در این است که در میهمانی انسان ها، بدن میهمان است و از بدن پذیرائی می شود و چیزی که مورد نیاز بدن هست و بدن از آن لذت می برد، در اختیارشان گذاشته می شود.

 

اما در میهمانی خداوند، بدن میهمان نیست؛ روح میهمان است. و میهمانی معنوی است؛ فلذا پذیرائی ها هم فرق می کند. خداوند در این ماه از روح انسان پذیرائی می کند؛ چرا که نفس کشیدن های روزه دار را ذکر و تسبیح و خواب او را عبادت، و همه اعمال را مورد قبول قرار می دهد.

 

رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرموده است:

 

فرشتگان موکلند که برای روزه داران دعا کنند؛ قال رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم): «إنّ الله تبارک و تعالی و کلّ ملائکةً بالدّعاء للصّائمین و قال: أخبرنى جبرئیل علیه السلام عن ربه تعالی ذکره أنّه قال: ما أمرتُ ملائکتى بالدّعاء لأحدٍ من خلْق استجبتُ لهم فیه ى إلا 

در ماه رمضان خداوند عده ای از فرشتگان را مأمور می کند تا برای روزه داران دعا کنند.

 

 سپس آن حضرت می فرماید: این دعا برای روزه داران، در خواست خیر و خوبی از  خداوند است. و باز فرموده است: جبرئیل به من خبر داد که خدای سبحان فرموده، من فرشتگان را برای دعای هیچ کسی موکل نکردم، مگر برای روزه داران. (روضه المتقین، محمدتقی مجلسی)

 

در میهمانی خدا، بعد از پذیرائی یک ماه، در پایان جایزه و هدایای بسیار عظیمی به آن ها می دهند که تمام هدایای دنیا به اندازه آن یک ماه نمی رسد. آن را هم خداوند سبحان بدون واسطه به بندگان روزه دار عطا می کنند، و می فرماید: الصوم لی و أنا اجزء به» روزه مال من است، و من خودم به روزه دار جزای آن را می دهم. و آن، بهشت جاویدان که در حضور ملک مقتدر باشد. آن هم، در روز عید سعید فطر عیدی می دهند.

 

 چنان که شاعر می گوید:

روز عید است و من مانده در این تدبیرم که دهم حاصل سی روزه و ساغر گیرم.

 

امام سجاد ـ علیه السلام ـ می فرماید: «و أرجحنا أفضل أرباح العالمین»؛ ما سودی  در این ماه بردیم، که هیچ تاجری در هیچ گوشه دنیا نبرده است.

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
سه شنبه 9 خرداد 1396  - 8:54 PM

حنابندان در یوم‌القریش؛نمادی از رمضان در کویت

ماه رمضان در میان مردم کویت از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.مسلمانان این کشور آخرین روز ماه شعبان را با عنوان «یوم‌القریش»می شناسند.

به گزارش خبرنگارحوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ماه رمضان در میان مردم کویت از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.مسلمانان این کشور آخرین روز ماه شعبان را با عنوان «یوم‌القریش»می شناسند و در این روز خود را برای ورود به ماه مبارک رمضان آماده می‌کنند.آنها در شب‌های قدر به مساجد می‌روند و از خداوند می‌خواهند که همه بدی‌ها و شیطان را ازوجودشان دور کند.

حنابندان در یوم‌القریش؛نمادی از رمضان در کویت

 

بنابراین گزارش،مسلمانان کویت در روز«یوم‌القریش»در خانه بزرگان فامیل جمع می‌شوند .زنان نیز در این روز علاوه بر نظافت کردن خانه به دست و پایشان حنا می‌بندند.

شایان ذکر است سحرخوان‌ها در کویت با عنوان«پدر طبل»شناخته می‌شوند.این افراد همه اهل محل را با طبل از خواب بیدار می‌کنند و هدایایی چون پول و سحری می‌گیرند.

حنابندان در یوم‌القریش؛نمادی از رمضان در کویت

«قرقیعان»یکی دیگر از مراسم‌های رمضانی مردم کویت به حساب می‌آید.کودکانی که در این مراسم شرکت می‌کنند شب‌های 14،15و16ماه رمضان را جشن می گیرند و با به صدا درآوردن ظروفی که در دست دارند به درب خانه همسایه‌ها رفته و از آنها خوراکیهایی مانند انجیر خشک، فندق، بادام، شیرینی، نقل و گردو می گیرند.

حنابندان در یوم‌القریش؛نمادی از رمضان در کویت

از غذاهای ویژه کویتی‌ها برای ماه رمضان می‌توان به هریسه وجریش اشاره کرد.مردم این کشور همه خیابان‌های خود را برای فرارسیدن عید فطر تزیین می‌کنند و در روز عید فطر به دیدن بزرگ‌های فامیل می‌روند.

 

خاطرنشان می شود مردم کویت تا اندازه زیادی به سنت‌های رمضانی خودشان پایدار هستند.

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
سه شنبه 9 خرداد 1396  - 8:54 PM

نماز مغرب چند رکعت است؟

نماز مغرب که ادای آن در زمان غروب برمسلمانان واجب می‌شود3رکعت است.

به گزارش خبرنگارحوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛نماز مغرب 3رکعت بوده و ادای  آن در زمان غروب خورشید بر مسلمانان واجب می‌شود .این نماز به عنوان یکی از نمازهای واجب یومیه مسلمانان تعریف شده است.

 

این نماز روزانه برخلاف نمازهای ظهر،عصر و عشاء در سفر شکسته نمی‌شود و همواره به شکل3رکعتی خوانده می‌شود.

 

بنابراین گزارش طبق فتوای مقام معظم رهبری نماز مغرب زمانی قضا می شود که به اندازه چهار رکعت (برای حاضر) یا به اندازه دو رکعت (برای مسافر( به نیمه شب وقت باقی مانده باشد و پایان وقت نماز عشا نیمه شب است و اگر کسی نماز مغرب و عشا ی خود را از نیمه شب به تأخیر انداخت (چه اضطرارا باشد و چه عمدا) و خواست بعد از نیمه شب تا اذان صبح، آن را به جا آورد، احتیاطا نه به نیت ادا و نه به نیت قضا، بلکه به نیت مافی الذمّه به جا آورد.

 

همچنین در خصوص قضا شدن نماز مغرب در فتوای حضرت آیت الله العظمی فاضل لنکرانی «مدظله العالی»چنین آمده است: تا اذان صبح بدون نیت ادا و قضا بخواند و اگر بعد از اذان صبح می خواند نیت قضا کند.

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
سه شنبه 9 خرداد 1396  - 8:53 PM

روزه برای مسافر چه حکمی دارد؟

مسائل مهمى كه مربوط به روزه مسافر است و باید در ماه مبارک رمضان رعایت شود.

احكام روزه مسافر

به گزارش خبرنگارحوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوانمسائل مهمى كه مربوط به روزه مسافر است  بدین قرار است:

 

مسافرى كه بايد نمازهاى چهار ركعتى را در سفر دو ركعت بخواند، نبايد روزه بگيرد و مسافرى كه نمازش را تمام می‌خواند، مثل كسى كه شغلش مسافرت يا سفر او سفر معصيت است، بايد در سفر روزه بگيرد.

 

 مسافرت در ماه رمضان اشكال ندارد، ولى اگر براى فرار از روزه باشد، مكروه است.

 

 اگر غير روزه رمضان روزه معين ديگرى بر انسان واجب باشد، بنابراحتياط واجب نبايد در آن روز مسافرت كند و اگر در سفر باشد، بايد قصد كند كه ده روز در جايى بماند و آن روز را روزه بگيرد، ولى اگر نذر كرده باشد روز معينى را روزه بگيرد، می‌تواند در آن روز مسافرت نمايد.

 

 اگر نذر كند روزه بگيرد و روز آن را معين نكند، نمی‌تواند آن را در سفر بجا آورد ولى چنانچه نذر كند كه روز معينى را در سفر روزه بگيرد، بايد آن را در سفر بجا آورد و نيز اگر نذر كند روز معينى را چه مسافر باشد يا نباشد روزه بگيرد، بايد آن روز را اگرچه مسافر باشد روزه بگيرد.

 

 مسافر می‌تواند براى خواستن حاجت، سه روز در مدينه طيبه روزه مستحبى بگيرد.

 

 كسى كه نمی‌داند روزه مسافر باطل است، اگر در سفر روزه بگيرد و در بين روز مساله را بفهمد، روزه‏اش باطل می‌شود و اگر تا مغرب نفهمد، روزه‏اش صحيح است.

 

 اگر فراموش كند كه مسافر است يا فراموش كند كه روزه مسافر باطل می‌باشد و در سفر روزه بگيرد، روزه او باطل است.

 

 اگر روزه‏دار بعد از ظهر مسافرت نمايد، بايد روزه خود را تمام كند، و اگر پيش از ظهر مسافرت كند، وقتى به حد ترخص برسد، يعنى به جايى برسد كه ديوار شهر را نبيند و صداى اذان آن را نشنود، بايد روزه خود را باطل كند و اگر پيش از آن روزه را باطل كند، بنابر احتياط كفاره نيز بر او واجب است.

 

 اگر مسافر پيش از ظهر به وطنش برسد، يا به جايى برسد كه می‌خواهد ده روز در آن جا بماند، چنانچه كارى كه روزه را باطل می‌كند انجام نداده، بايد آن روز را روزه بگيرد، و اگر انجام داده روزه آن روز بر او واجب نيست.

 

 اگر مسافر بعد از ظهر به وطنش برسد، يا به جايى برسد كه می‌خواهد ده روز در آن جا بماند، نبايد آن روز را روزه بگيرد.

 

 مسافر و كسى كه از روزه گرفتن عذر دارد، مكروه است در روز ماه رمضان در خوردن و آشاميدن كاملا خود را سير كند.

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
یک شنبه 7 خرداد 1396  - 3:27 PM

مسئولیت های یک فرمانده چیست؟

امام علی(ع):اگر رای و اندیشه زمامداری دچار دگرگونی شود او را از اجرای عدالت بازمی دارد و باید کار مردم در آنچه حق است نزو حاکم یکسان باشد.

به گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛امام علی (ع) در نامه 59 کتاب شریف نهج البلاغه خطاب به اسود بن قطبه فرمانده لشکر خود در مورد مسئولیت های یک فرمانده می فرماید:هر گاه والى را نسبت به افراد رعيب ميل و هوای گوناگون باشد ، بسا از اجراى عدالت باز ماند . پس بايد كار مردم ، در حقى كه دارند ، در نزد تو يكسان باشد كه از ستم نتوان به عدالت رسيد و از هر چه همانند آن را ناروا مى شمارى دورى گزين و خود را به كارى كه خدا بر تو واجب ساخته ، وادار نماى ، در حالى كه ، اميد پاداش او دارى و از عقابش بيمناك هستى .

 

 امام اول شیعیان در ادامه به توصیف این جهان فانی می پردازد و می فرماید:ای اسود، بدان كه دنيا سراى بلاهاست . كسى را در آن ساعتى آسودگى نيست ، جز آنكه آسودگيش سبب حسرت و دريغ او در قيامت گردد . هيچ چيز تو را از حق بى نياز نگرداند . 

 

سپس امام در بخش دیگری از این نامه به حقوقی که بر دوش یک حاکم است اشاره دارد و می فرماید:از آن حقها كه بر گردن توست يكى نگهدارى نفس توست از كژتابيهايش و كوشش توست در كار رعيت به قدر توانت . زيرا آنچه از آنها نصيب تو مى  شود بسى بيش از چيزى است كه از تو نصيب آنان گردد .

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
یک شنبه 7 خرداد 1396  - 3:27 PM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 14

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 1712032
تعداد کل پست ها : 20595
تعداد کل نظرات : 20
تاریخ ایجاد بلاگ : جمعه 29 مرداد 1389 
آخرین بروز رسانی : پنج شنبه 25 مرداد 1397 

نویسندگان

مهدی گلشنی

امکانات جانبی

کد ذکر ایام هفته
اوقات شرعی

حدیث